Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

İlahi geztapo güldürdün beni
Bizim market pek tenhaydı.
Adese sizin orda da vardır belki.
Bizimburaya yeni bi gross market acıldı. Biraz daha ucuz ama ürünlere deterjan kokusu siniyor o yüzden oraya gitmedim. Bizim emektar adesenin baya azalmış ama müşterisi uzun zamandır gelmiyordum.

Sana da iyi akşamlar canım.
Demek yakınca bugün soğuk olmasını farkedememişiz.

Bugün hep evde idim. Hiç dışarı çıkmadım. Yarın bi yürüyüşe çıkarım belki.
Gelecek ayın alışveriş listesine eklemeler yapmaya başladım.
Şimdilik Kasım da kart kesildikten sonra çay, mutfak bezi, sıvı sabun, şehriye alınacak. Tabi bu liste Kasım'ın 6 sına kadar uzar da uzar
Bugün arabanınbakımı yapıldı. 385 tl tutmuş.

Canım çay hangi marka kullanıyorsunuz.
Çayı harman yaptığımdan ve çok aldığımdan 5-6 aydır anca bitiyor. Yakinda benim de çay almak lazım. Çaykur alıyorum ama önerebileceğiniz çok güzel dediğimiz var mı? Lipton hariç.

Mutfak bezi ve şehriyeyi binden alabilirsiniz hem kaliteli hem ucuz.
Benim evimde köpük aparatlı sıvı sabun kabım var.
1 ölçek sıvı sabuna 4 ölçek su koyuyorum ve lavaboda kopuk kullanıyorum. Hem uzun gidiyor hem daha az deterjan kullanmış oluyorum.
Aslında tamamen doğal kalıp sabun kullanmami söyledi doktor ama olmuyor işte.

geçen hafta hemen hemen bütün derslerim bir kaç saat geç başlıyordu. bu hafta ise hepsi enn erken saatte
bu ise 6:40 da evden çıkmak demek her sabah. Allah yardımcım olsun. geçen programın kıymetini bilemedim

Gunaydin
Herkesler uyuyoo namaza kalkinca yine uyuyamadim
Oglusun kurs kosturmacasi
Ev temizligi
Oglusun arkadas davetleri
Playstation kapısmacaları
Ödevleri
Performansları
Bi kosturmacadir gidiyor bakalim

Oglusun odasina raf lazimdi onu hallediyoruz monte edilmesi lazim raf sipariste beklemedeyiz
Pazartesi baska arkadasi gelicekmis onla oynıcaklarmıs bak unutma diyo bana(organizasyonlar yapilmis)
Diger gunler kursu var zaten

Bugun buranin pazari oraya gidicem aksamda dugune gidiceZ

Gecen pazar takimi 10tlden oglusa 2takin esofman almistim hemde kalin ici pamuklulardan bulursam bady alicam bogazli onlarda 5tl

Dun kursun ilk taksitini yatirdim

Kurs,servis parasi,taksit,faturalar toplam
480tl tutuyo esimle hesapladik

Kisin dogalgaz fazla olcak
Bunun mutfak masrafi var
Giysisi var

Bu ay altin alamiyoruz esim memlekette bin tl yemis ay sonu elde bise kalmadi tabi soylendim yine

Birde bu aksamki dugune ceyrek almis.

Bu ay bitsin artik parasizliktan sıkıntı gelmeye basladi bana

Canım eşofmanlar çok iyiymiş fiyatı. Güle güle gitsin oğlun.
Ben de yeni uyandim ama Esim hala uyuyor.
Biz de bugün silikonla camların açık yerlerini kapatcaz.
Kaç defa söyledim adama bu bizim işimiz değil. Pakpenler hem iyi yapılmamış hem de güneşten yağmurdan yıpranmış söyleyelim ev sahibine camlarını profesyonel bi elden geçirtsin. Camları biz kullanıyormuşuz. Tövbe ya Rabbi üstüne oturmuyoruz ya camların. Sapını kulpunu kırsam çizsem anlarım. Ama iyi yapılmamış baştan.
İki yıl önce bi yaz yandan vuran bi yağmurla 5. Katım salonumu su bastı. 5 yıllık bi ev bir de.
Neyse beyfendimiz almış silikonun yapcaz birlikte uyduruk da olsa boşeyler.

Saol tatlim pazarimiz ucuZ
Polar esofmanlar 3.5tl mesela

Benim diger evde oyleydi silikonladik yine akti tutmadi
Pimapencilerin bakmasi gerekiyo

Saol tatlim pazarimiz ucuZ
Polar esofmanlar 3.5tl mesela

Benim diger evde oyleydi silikonladik yine akti tutmadi
Pimapencilerin bakmasi gerekiyo
Ben hiç öyle ucuz şeyler bulamam.
Pazarımız da gayet pahalı zaten

Çıkın filan der diye korkusundan hiç aramıyor adamı. İşte eşim ve ailesinin ev sahibi olmuş takıntıları. Her şeyi kiracı yapar!
İyiki onlar gibi ev sahiplerine rastlamamışız.

Benim annem babamda oyle 5tane kiracilari var herseyi onlara yaptiriyolar babamin pisligi iste bencil hak hukuk bilmeyen adam

Günaydın kızlar
Çayda filiz, Çaykur ve tomurcuk alıp hepsini karıştırıyoruz. Uzun zaman gidiyor.
Bir arkadaş da alıntı yapmamışım bimşn şehriye ve bezinden bahsetmiş. Benim evimin alyı bim ve çok mecbur kalmadıkça pek bitmiyorum ama şöyle adam akıllı bi gezeyim.
@tr_telli pazarlarda yerini buldun mu ucuz oluyor aslında.
karanfilce 5. Katı nasıl bu basıyor.... Çok ilginç

Benim de annemle babam var bugün. Başka şehirde yaşıyorlar. Şimdi bi kahvaltı hazırlarım. Sonra havanın durumuna göre belki yürüuüşe çıkarız annemle

Ben bizimkileri özledim galiba annem babam deyince direk antenlerim açılıyor.Ne guzel afiyet olsun canım.

Günaydın kızlar Amma yazmışsınız okumaya yetişemedim.çay tiryakisiyim ben biliyomusunuz.icmeyince başı ağrıyan tiplerden.çaykurun sarısından kullanıyorum.yarım kilo hemen hemen bir ay yetiyor.hiç bir şey karıştırmıyorum.hani eskiden havlu çarşaflar olurdu hah onlardan vardı bir tane emirin yatağına lastikli diye geçiriyodum .Eskidi kötü oldu bir güzel suyu çekiyo sarı bez olmayınca kesip kesip ondan kullanıyorum.Eltim sağolsun kendine alırken bana da almış 10 kilo pirinç parasını da almadı ne kadar israr ettiysem de.Emir pilavı seviyo ben ona aldım diyo .Canim yaa... (Bu ablam gibi dediğim eltim) valla sanırim bizim evde gıda olarak en çok peynir türleri (oğlusla ben peynir delisiyiz) birde işte kahvaltılik türleri çok harcattırıyor.

işte efendim ondan sonracığıma bizim pazarlar da da eşofman türü oluyor .Ama oğluşa göre yok artık sosyete pazarlarında filan buluyorum ama büyüdü artık heryerden giymiyor.LCVw den aldıklarımızı giyiyor kesimi hoşuna gidiyor rahat ediyor.şu sıvı sabunları sevemedim gitti arkadaş durulanmıyor.Eline sıvaşıyor sanki ıyy gıcık oluyorum.

kızlar size bişey sorcam bana bir fikir verin lütfen rica ediciimmm ...şimdi ben önceki sene 4 takım nevresim takımı almıştım üzerinde battal yazıyodu .Benimkiler çok eskimişti .Biraz daha idare ettim oyüzden onları yıkayıp kaldırmıştım.Bu sene de yazın indirimden şu klima yorganlardan aldım boyutları 195 e 215 boy.Neyse yeni nevresimleri takayım kullanayım dedim .Akşam eşimle birlikte denedik hiçbiri olmuyor nevresimlerin kiminin boyu kısa geliyor kiminin eni olmuyor.HEMDE bir tanesi taç ikisi days,n colours biride hobby nin di.Ya anlamadımki yıkayınca mı çektiler.Ben şimdi ne yapayım bir sürü çarşaf neveresim boşa gitmez gitmemeli bir çözümü olmalı.Acaba terziye götürsem yastık kılıflarını bozup eksik kısmı tamamlasalarmı ?ÇOK mu tutar acaba evdeki çarşaflara uygun düz renkte nevresim mi diktirsem evdekileri ne yapcam?Havalr soğudu artık yorgan örtmek gerekiyor bu sorunu bir an önce halletmem gerek en az masrafla .Bunu taktım kafama şimdide bir akıl verin gari

Benim annem babamda oyle 5tane kiracilari var herseyi onlara yaptiriyolar babamin pisligi iste bencil hak hukuk bilmeyen adam
Ne ev sahibinin hakkı yenmeli ne kiracının.
Bence demirbaşları kiracı kemirmez herhalde onun bozulanları eğer kiracı hatası değil zamanla aşınan bişeyse ev sahibi yapmalı.
Ama bizim KV.ler sen kullanıyosun sen yapcan diyor. Bizim ev sahibi bile da insaflı. Herhalde ben kullanıyorum ama bazı şeylerin de bi ömrü var. Süresi dolar ev sahibi yeniler.
Yan vuran sağnak yağış pakpenin aralarından girip koltukların altını bastı viledayla yarım kova su topladım tahtanın çektiği hariç.
Yürüyüşte üşütebilirsiniz kalın giyinin.bugün havada kar havası var onu sezdim.

Sizin oralarda kar var mı sevimli?

Geztapocum klavye aşağı inmedi bi türlü sana da buradan yazayım.
Ben de sıvı sabunu hiç sevmem ama katı sabun için de temizliği ve ıslanıp su içinde kalmaması için bi çözüm bulamadım. Eskiden çiviyle asılan sabunluklar vardı.

Canım nevresim işini pek anlayamadım. Ama sorun sadece yastıklar da ise yastıkların içinden bi miktar yünü alıp tekrar diksen sanki terziye göturüp nevresim genişletmekten daha kolay bi çözüm olur gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…