- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #2.721
Başınız sagolsun, Allah eşine sabır versin.Pazara gittim. 33 tl
Kozmetik mağazası 70 tl
Kitap 13 tl
Eşimin amcası vefat etmiş. Eşim gitti hemen. Cebaze ikindide kalkacakmış. 2 saatlik yol. Biz de yarın sabah gideriz oğlumla. Ben de şimdi gitsem mi diye düşündüm de eşim gece dönmem dedi. Biz nerde kalacağız köyde. Yarın gideceğiz artık.
İnşallah canım
bende onun için çabalıyorum zaten tek derdim bi evim olsun
çocuğum olsun ona güzel bir hayat kurayım..
herşey zamanında güzel gerçekten
sizinde mi borçlarınız var?
başınız sağolsun Allah rahmet eylesinPazara gittim. 33 tl
Kozmetik mağazası 70 tl
Kitap 13 tl
Eşimin amcası vefat etmiş. Eşim gitti hemen. Cebaze ikindide kalkacakmış. 2 saatlik yol. Biz de yarın sabah gideriz oğlumla. Ben de şimdi gitsem mi diye düşündüm de eşim gece dönmem dedi. Biz nerde kalacağız köyde. Yarın gideceğiz artık.
sizde epey zorlanmışsınız canımbizim sizin gibi yüklü borçlar değil ama vardı bitti. evlenirken eşimin ailesi neredeyse hiç birşey yapmadı.
herşeyi eşim ödedi. düğün salonu,gelinlik parasını bile takılan paralarla ödedik.
ilk sene mobilya borcuyla geçti çok şükür ki bitirdik, ki o zaman eşim 1050 tl para alıyordu ve ben rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyordum üstelik hastane masrafları da oluyordu.
tam borçlarımız bitti 1-2 ay rahattık eşimin çalıştığı işyeri kapandı.2-3 ay işsizlik maaşıyla geçindik.bu süreçte elimizden tutan bir kişi bile olmadı.bir tek benim ailem ziyarete gittiğimde bana 50-100 harçlık veriyordu,eşime verseler kabul etmez biliyorlar. bu süreçte çok şükür ben iyileştim sonra Allah ikimize de aynı anda şu an çalıştığımız işleri nasip etti.şimdi durumumuz iyi çok şükür.eşim 2500 ben 2200 alıyorum borcumuz da yok çok şükür,şimdi Allah nasip ederse ev işine niyetliyiz
aminn inşallahİnşallah canım..
Doktora da danışın tabi.
Belki o da önerebilir hamilelik.
Ben de istedigimde 25 yaşındaydım.
İnşallah sana hayırlısıyla hemencik nasip eder.
Evliliğin ilk yıllarındaki borçlardan bahsedilmiş. Ilk yıl borçtan burnumuzu dışarı çıkaramıyorduk. İşte bu Sebebten kv ve kp ömründe affetmeyeceğim. Tabi başka şeylerde var. Eşimin öz dedesi 15 yılmönce bunlara 4 bin tl verdi. Bir kuruşunu bize göstermeyen yediler. Üstelik gelinliğimi ayakkabımı bile kendim aldım.
Yani ilk yıllarımız kötü geçti. İnşallah bırçlatımız bitince rahatlayacağız biraz.
evet bende o aileleri çok merak ediyorum..gerçi benim annemler kesin o şekilde yapar.Allah nasip ederse gelinimiz çok şanslı olacak,umarım kıymet bilen biri olurAyy hakikaten şu oğullarına ev bile alıp herşeyini dört dörtlük yapanlar kimler? Herkes aynı konulardan muzdarip bi şekilde.
nerdeyse herkes aynı dertten muzdaripmiş
eskiden zaten yapmadılar da, doğum yaptığımın 20. günü eşimi işten çıkardılar. sütüm yok mama veriyoruz. kenarda da kuruş paramız yok sadece yemişiz o zamana kadar. eşim 6 ay iş bulamadı, ben lohusayım çalışamam. 30 kilo verdim giyecek hiç birşeyim yok, alamıyorum tabi. ev sahibi de kirayı istiyor ödeyemiyoruz, Allah o günleri birdaha göstermesin hiç öyle yokluk görmemiştim.
ne annemler ne kayınvalidemler hiç ama hiç destek olmadılar, bu bebeğin mamasını alabiliyor musunuz demediler.Bir buna çok içerledim ama ilahi adalet işte, şimdi maşallah kayınvalidemler bizde 4 sene oldu paraları da yokmuş( artık günahları boyunlarına ) yedikleri ekmeğe kadar ben alıyorum.
Eskileri düşününce üzülüyor insan ya
işte benim ailem de yardımcı olmadığı için kimseye bir şey diyemiyorum. Aynen ben de Allah'a havale ediyorum hepsiniHele bir de çocuk olunca ne zor oluyordur..Ama Rabbim biyerden sonra yardım ediyor,gücünü kuvvetini veriyor..çok şükür ki geçmiş,bir daha da yaşamazsınız inşallah
benim ailem yardımcı olduğu için ben içten içe hep kv kp e kızdım. eşime bile şikayet etmedim,ben onlar bana yardım etmedi diye ne kadar üzülüyorsam eşim de ailem bana yardım etmiyor diye iki katı üzülüyordur diye düşünüyorum ve pek sesimi çıkartmadım çıkartmam da.Ama Allah'a havale ediyorum hepsiniz
Bende koyden gelince boyle olmustum
Koydeki ev tahtaydi bi 20gun kaldim
İst dondum erken uyudum bi uyandim duvarlara dokunuyorum Allahim bu ev nezaman beton olmus pekde guzel olmus yapan yapiyo iste haci diye ic gecirirken esim napiyosun sen Allah askina duvarda ne ariyosun demesiyle ahhhhh istanbulll istanbulll jeton dustu
Basim dondu tutuyorum dedim
Aciklayamadim
Delirdim Zannetcekti
papatyacım basın sagolsunPazara gittim. 33 tl
Kozmetik mağazası 70 tl
Kitap 13 tl
kız cute gerdek gecesini bekleyen şaban gibisin şunun şurasında ne kaldı ki
yok canım estağfirullah..ayy ne dertliymişim bende yazdım yazdım bitiremedim..size de gelir gelmez dert anlattım kusura bakmayın kızlar,kimseyle konuşamayınca bu konuları böyle oluyor malesef
Allah o günleri bir daha göstermesin canım.. o günleri de aratmasın.nerdeyse herkes aynı dertten muzdaripmiş
eskiden zaten yapmadılar da, doğum yaptığımın 20. günü eşimi işten çıkardılar. sütüm yok mama veriyoruz. kenarda da kuruş paramız yok sadece yemişiz o zamana kadar. eşim 6 ay iş bulamadı, ben lohusayım çalışamam. 30 kilo verdim giyecek hiç birşeyim yok, alamıyorum tabi. ev sahibi de kirayı istiyor ödeyemiyoruz, Allah o günleri birdaha göstermesin hiç öyle yokluk görmemiştim.
ne annemler ne kayınvalidemler hiç ama hiç destek olmadılar, bu bebeğin mamasını alabiliyor musunuz demediler.Bir buna çok içerledim ama ilahi adalet işte, şimdi maşallah kayınvalidemler bizde 4 sene oldu paraları da yokmuş( artık günahları boyunlarına ) yedikleri ekmeğe kadar ben alıyorum.
Eskileri düşününce üzülüyor insan ya
ben bu mevsimde anca patlıcan ve kabak alırım.papatyacım basın sagolsun
mekanı cennet olsun ınsallah
bende pazara gıdecegım
pazardan yemeklık neler alıyorsunuz?