Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Başınız sagolsun, Allah eşine sabır versin.

İnşallah canım
bende onun için çabalıyorum zaten tek derdim bi evim olsun
çocuğum olsun ona güzel bir hayat kurayım..
herşey zamanında güzel gerçekten
sizinde mi borçlarınız var?

bizim sizin gibi yüklü borçlar değil ama vardı bitti. evlenirken eşimin ailesi neredeyse hiç birşey yapmadı.
herşeyi eşim ödedi. düğün salonu,gelinlik parasını bile takılan paralarla ödedik.
ilk sene mobilya borcuyla geçti çok şükür ki bitirdik, ki o zaman eşim 1050 tl para alıyordu ve ben rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyordum üstelik hastane masrafları da oluyordu.
tam borçlarımız bitti 1-2 ay rahattık eşimin çalıştığı işyeri kapandı.2-3 ay işsizlik maaşıyla geçindik.bu süreçte elimizden tutan bir kişi bile olmadı.bir tek benim ailem ziyarete gittiğimde bana 50-100 harçlık veriyordu,eşime verseler kabul etmez biliyorlar. bu süreçte çok şükür ben iyileştim sonra Allah ikimize de aynı anda şu an çalıştığımız işleri nasip etti.şimdi durumumuz iyi çok şükür.eşim 2500 ben 2200 alıyorum borcumuz da yok çok şükür,şimdi Allah nasip ederse ev işine niyetliyiz

Evliliğin ilk yıllarındaki borçlardan bahsedilmiş. Ilk yıl borçtan burnumuzu dışarı çıkaramıyorduk. İşte bu Sebebten kv ve kp ömründe affetmeyeceğim. Tabi başka şeylerde var. Eşimin öz dedesi 15 yılmönce bunlara 4 bin tl verdi. Bir kuruşunu bize göstermeyen yediler. Üstelik gelinliğimi ayakkabımı bile kendim aldım.
Yani ilk yıllarımız kötü geçti. İnşallah bırçlatımız bitince rahatlayacağız biraz.

başınız sağolsun Allah rahmet eylesin

sizde epey zorlanmışsınız canım
ama sonunda rahata ermişsiniz ne güzel
darısı bize artık
borçsuz harçsız bir hayat diliyorum :)
biz annemlerin alt katında kira vermeden oturuyoruz
ev alana kadar çıkma niyetimiz yok
o konuda rahatız
ama sonuç olarak bizde de ev yok araba yok yığınla borç var.
rabbim hepimizi feraha ulaştırsın inşallah

İnşallah canım..
Doktora da danışın tabi.
Belki o da önerebilir hamilelik.
Ben de istedigimde 25 yaşındaydım.
İnşallah sana hayırlısıyla hemencik nasip eder.
aminn inşallah
doktora sordum tabii o beklemekten yanaydı hatta ilaçları benim zorumla bıraktırdı diyebilirim. ama şükür ki ilacı bıraktım bırakalı ağrım sızım yok. ama inanın çok korkuyorum hamile kalınca rahatsızlığımın ilk zamanlarına dönücem diye.Öyle bir ağrıydı ki Rabbim düşman başına vermesin

Allah yardımcınız olsun sizin de .bende çalışırken hep onu düşünüyorum bana yokluk yaşattılar ben Allah nasip ederse çocuklarıma yaşatmayacağım.evliliğin tadını doya doya çıkartacaklar
bizimkiler birşey yapmadıkları gibi hala daha bizden bir şey alma çabasındalar.eşim tek erkek.kp emekli geçen sene çalışıyordu bu sene çalışmıyor..başları sıkıştığı zaman eşimden borç olarak istiyorlar.tabii erkek çocuk olarak borç vermek istemiyor bizim paşa da hibe ediyor..

denizcim bizim ders 7 de başlıyor. bugün nöbetçiydim erken gittim geç geldim diyeyim.

kızlar bugün azcık temizlik yapasım var.
yarına bırakmak istemiyorum herşeyi.
salon ve oturma odamda bayram temizliğinin etkileri devam ederken, mutfak ve yatak odası 3 günlük de olsa klasik haftaiçi hava dalgasının içinde kalmış görünüyor.
mutfağıma bi girişivereyim be yaa
size iyi sohbetler

nerdeyse herkes aynı dertten muzdaripmiş
eskiden zaten yapmadılar da, doğum yaptığımın 20. günü eşimi işten çıkardılar. sütüm yok mama veriyoruz. kenarda da kuruş paramız yok sadece yemişiz o zamana kadar. eşim 6 ay iş bulamadı, ben lohusayım çalışamam. 30 kilo verdim giyecek hiç birşeyim yok, alamıyorum tabi. ev sahibi de kirayı istiyor ödeyemiyoruz, Allah o günleri birdaha göstermesin hiç öyle yokluk görmemiştim.
ne annemler ne kayınvalidemler hiç ama hiç destek olmadılar, bu bebeğin mamasını alabiliyor musunuz demediler.Bir buna çok içerledim ama ilahi adalet işte, şimdi maşallah kayınvalidemler bizde 4 sene oldu paraları da yokmuş( artık günahları boyunlarına ) yedikleri ekmeğe kadar ben alıyorum.
Eskileri düşününce üzülüyor insan ya

Hele bir de çocuk olunca ne zor oluyordur..Ama Rabbim biyerden sonra yardım ediyor,gücünü kuvvetini veriyor..çok şükür ki geçmiş,bir daha da yaşamazsınız inşallah
benim ailem yardımcı olduğu için ben içten içe hep kv kp e kızdım. eşime bile şikayet etmedim,ben onlar bana yardım etmedi diye ne kadar üzülüyorsam eşim de ailem bana yardım etmiyor diye iki katı üzülüyordur diye düşünüyorum ve pek sesimi çıkartmadım çıkartmam da.Ama Allah'a havale ediyorum hepsiniz

işte benim ailem de yardımcı olmadığı için kimseye bir şey diyemiyorum. Aynen ben de Allah'a havale ediyorum hepsini

papatyacım basın sagolsun
mekanı cennet olsun ınsallah
bende pazara gıdecegım
pazardan yemeklık neler alıyorsunuz?

ayy ne dertliymişim bende yazdım yazdım bitiremedim..size de gelir gelmez dert anlattım kusura bakmayın kızlar,kimseyle konuşamayınca bu konuları böyle oluyor malesef
yok canım estağfirullah..
Allah o günleri bir daha göstermesin canım.. o günleri de aratmasın.
papatyacım basın sagolsun
mekanı cennet olsun ınsallah
bende pazara gıdecegım
pazardan yemeklık neler alıyorsunuz?
ben bu mevsimde anca patlıcan ve kabak alırım.
bir de balık almanı tavsiye ederim hem de ucuzlamış şu sıralar.
lahana, karnıbahar, pırasa ve ıspanak gibi şeyleri daha soğuklarda tercih ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…