Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

yok canım estağfirullah..

Allah o günleri bir daha göstermesin canım.. o günleri de aratmasın.

ben bu mevsimde anca patlıcan ve kabak alırım.
bir de balık almanı tavsiye ederim hem de ucuzlamış şu sıralar.
lahana, karnıbahar, pırasa ve ıspanak gibi şeyleri daha soğuklarda tercih ediyorum.
aa ben lahana sarması yaptım 1.gunun aksamı tr_lelli tr_lelli soylıcektımde unuttum ya :KK70:
o lahanadan kalan lahanayıda yemek yapmayı dusunuyorum ,yeşil mercimek var, sonracıma ,patlıcan kabak var ama ne yapıyorsun bunlarla kızartma filan değil sanırım dimni?
kabagı mucver ııcn almıstım ama bana 1 ana yemeklık lazım :KK70:
olmadı aksam gıdınce bakıcam bakalım pazardan

aa ben lahana sarması yaptım 1.gunun aksamı tr_lelli tr_lelli soylıcektımde unuttum ya :KK70:
o lahanadan kalan lahanayıda yemek yapmayı dusunuyorum ,yeşil mercimek var, sonracıma ,patlıcan kabak var ama ne yapıyorsun bunlarla kızartma filan değil sanırım dimni?
kabagı mucver ııcn almıstım ama bana 1 ana yemeklık lazım :KK70:
olmadı aksam gıdınce bakıcam bakalım pazardan
Kabağı ince ince kıyarım, hafif yağda kavururum. Ortalara doğru biraz da salça koyarım biraz da onla kavurum yanına da sarımsaklı yoğurt ve pilav iyi gider mesela. Arada da mücver yaparım. Kv güzel bi yemek yapıyo kabaktan ama benonun gibi yapamıyorum lezzetli olnuyor benimki. İçine şeker filan da katıyor az bişey.
Patlıcandan da karnıyarık olur ya da aynen kabağı yaptığım gibi kavurma

Ayy hakikaten şu oğullarına ev bile alıp herşeyini dört dörtlük yapanlar kimler? Herkes aynı konulardan muzdarip bi şekilde.
Bizimkiler dört dörtlük yapmadı ama ellerinden geleni yaptılar sağolsunlar yine de...yatak odası,yemek odası ,perdeler bir takım koltuk,salona iki halı,buzdolabı ve çamaşir makinesi aldılar.kalan herşeyi ailem yaptı.bulaşık makinesi dörtlu ocak ve davul fırin mutfagin tüm eşyası 3+1 evin diğer tüm halıları ,ev tekstili aklıniza gelecek hersey...Allah iki aileden de razı olsun.Ama ben sağlıklı olup çalışıp kendi beğendiğim ,kendi seçtiğim eşyayı almak isterdim.evim bölümünde resimler var bakabilirsiniz .Ancak bu kadar işte ne yapalim Rabbim inşallah ahretimizi güzel eylesin.

Bizimkiler dört dörtlük yapmadı ama ellerinden geleni yaptılar sağolsunlar yine de...yatak odası,yemek odası ,perdeler bir takım koltuk,salona iki halı,buzdolabı ve çamaşir makinesi aldılar.kalan herşeyi ailem yaptı.bulaşık makinesi dörtlu ocak ve davul fırin mutfagin tüm eşyası 3+1 evin diğer tüm halıları ,ev tekstili aklıniza gelecek hersey...Allah iki aileden de razı olsun.Ama ben sağlıklı olup çalışıp kendi beğendiğim ,kendi seçtiğim eşyayı almak isterdim.evim bölümünde resimler var bakabilirsiniz .Ancak bu kadar işte ne yapalim Rabbim inşallah ahretimizi güzel eylesin.
amin inşallah da..onlar senin seçtiklerini almadılar mı kafalarına göre mi aldılar :KK57: buarada evine baktım gayet güzel,ben de moru çok severim :KK8:

amin inşallah da..onlar senin seçtiklerini almadılar mı kafalarına göre mi aldılar :KK57: buarada evine baktım gayet güzel,ben de moru çok severim :KK8:
Evet canım ama o morları sonradn biz aldık eşimle .Evlenirken oturma odama görümcemin eski kanepelerini yüzletip bana vermişlerdi üc yıl sonra borç harç biz aldık o morları.

Evet canım ama o morları sonradn biz aldık eşimle .Evlenirken oturma odama görümcemin eski kanepelerini yüzletip bana vermişlerdi üc yıl sonra borç harç biz aldık o morları.
ahh işte yapanlar da böyle yapınca iyi ki de karışmamışlar diyor insan..:KK51: benim eşim evlenmeden beyaz eşyasını almış,ailem de halı ve perdeleri aldı.eşimle sadece mobilya ödedik.ama ilk 1 sene yetti de arttı bile ama buna şükür

bizimde dün akşam evde biber kavurmasıyla, makarna vardı :KK70:
bu akşama nohut :KK70: ve bu aksam pazarımız var ama cogu seyımız var allah yapmayı nasıp etsın alıp atınca sınırım bozuluyor

canım ben işte başarı, şifa, evlilikteki muhabbet , cocugun söz dinlemesi için , sonracıma maddi manevi mutluluk için kendim öyle ihtiyacım oldugunu düşündüğüm seyleri not almıştım , bir sayfada cok güzel acıklamalı bulmuştumda .
ben zikir matikle masanın altından takılıyorum cnaım :KK70: gün içinde 3500 kadar çekebiliyorum canım

canım bende sana hep onu sorucam naptın alısverısı naptın alısverısı diye sımdı okudum bır derı ceket almıssın
ben hala kıslık herhangı bırsey almadım ne bana ne oglana ne esıme.
esımın muhtemelen 18 ekımde dıslerı yapılacak anestezı ıle olacak
o gun ona yenı bır kat pıjema alayım dıyorum, yenı sezonlar hep 34 tl fılan evdekıelrde hep penye ama kısın ıcın kadıfe fılan olsa daha ıyı olacak baktım lcw outlette 20 tl var kadıfe pıjema alsammı almasammı dıye dusunup duruyorum buara

buarda oglun 10 yasınamı gırecek?
masallah ona.

Tüm esmaları mı çekiyorsun? Yoksa belli başlılarını mı? Niyet mi ediyorsun önce..

Bugün evdeyim... Kendime izin verdim. Gitmiyorum işe. Önce hastaneye gidip iğnemi yaptırdım. Şimdi koca bir fincan kahve içiyorum. Okumam gerekn bir rapor var 5-10 sayfa kaldı. Onu okuyup mail atacağım. Öğlen oğlumu okuldan alıp öğretmeniyle konuşacağım. Beraber yemek yeriz. Sonra pazara markete pdikoloğa gideceğim.

Papatya psikolğun faydası oluyor mu? Ne bileyim ben bir kere gittim. Biz zehirlenmiştik de . O ndan sonra gitmiştim. Ama sonra saçma gereksiz geldi .. Ne bileyim.

bizim eşya mevzularını da anlatayım sıkılmazsanız tabi :)
benim elti benden 3 ay önce evlenmiş. herşeyimiz onlara endeksliydi.
ama onlar herşeyi kışın ve mağaza kapanışına denk getirmişler. onların da düğün limiti 15 bindi altınlar dahil bizim de.
bizse yazın aldık eşyaları.
beni düğün alışverişinde en sinir eden şey hep hak hukuk bahsedilerek eltimle kıyaslanmak oldu.
bi kaç eşyamda beğendiğimi almak için üstüne ben para verdim.
aslında ben eşime dedim 1 yıl nişanlı kalalım herşeyimizi kendimiz alalım diye ama onlar çok ısrar etti. zaten uzatsak da iş bozulurdu bunu şimdi tahmin edebiliyorum.
ben de salon hariç istediğim eşyaları aldık ama salonda kayınvalideciğimin esintileri var buram buram. illa ki klasik model aldılar.
o zamanlar çok üzüldüm utandım kafama taktım ama şimdi çok üzülüyorum kendime.
eşya nedir ki şimdi anlıyorum kendimi üzdüğüme değmezmiş.
benim maaşım baya yüksekti ve 1 yıl çalışıp evlendim aileme yük olmak istemedim.
1 yılda biriktirdiğim 5-6 bin param vardı onlarla çeyizlerimi aldım bazı mobilyaları ödedim.
kayınpederim;
salon takımı, perdesi ve halısını,
oturma odası, perdesi ve halısı,
çamaşır makinesi,

ben ve eşim evlenince ödediğimiz,
yatak odasıi perdesi halısı,
mutfak perdesi halısı,
buzdolabı, bulaşık mak, fırın,
tv miz babamın 37 ekran televizyonu.

ütü, süpürge ve diğer bütünnn ev aletleri ve diğer çeyizler i de kendim almıştım zaten.
çalışma odasında kanepe, kitaplık, masa gibi şeyler de benim bekarlıktan kalma.
biz de bir yıl borç ödedik.
ne diyim alan edenden Allah razı olsun Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin.
evim pek ahım şahım değil, hep yeni eve geçince dedim bazı şeyler için ama şimdi de çok bi değişikliğe gidesim yok.
artık bu tarz şeylere eskisi gibi takmadığımdan yazık mı değil diyorum bakalım zaman ne gösterir.

Karanfilim ya ben çok heves ediyorum bu da benim yumuşak karnım.kendime ait bir evim ve kendi beğendiğim eşyalarım olsun .tabi herşeyin başı sağlık seninkilerde az çok bişiler almış yine bir çöp almayanlar var bdv de okuyoruz gerçek hayatta görüyoruz buna şükür ne yapalım

Ah ahh. Şu evi talan etseniz kv cimden iğne bulamazsınız. Evi bırakın 13 yaşında çıkmış eşim gurbete,bir çoraplarını görmedim der. Bi kot varmış memleketinden çıkarken 2 beden büyük,birde balıkçı kazağı.

Karanfilim ya ben çok heves ediyorum bu da benim yumuşak karnım.kendime ait bir evim ve kendi beğendiğim eşyalarım olsun .tabi herşeyin başı sağlık seninkilerde az çok bişiler almış yine bir çöp almayanlar var bdv de okuyoruz gerçek hayatta görüyoruz buna şükür ne yapalım
ayy evet kesinlikle.. az uz değil baya bişey aldılar hiç almayıp daha beterini de yapabilirlerdi.
bdv leri gördükten sonra diyorum ki çok şükür her şeye çok şükür.
nişanlıyken çok bunlım geçirdim ailem perişan oldu ama sonumuz güzel oldu şükür.
Rabbim daim etsin.
ben de eğer evime niş yaptırırsam evin tek ciks yeri orası olur ne havalı ama:cool:
ben de şu an evimi fotolayıp size göstermek istiyorrum ama face gibi tek tek ayar yapılabilse kimlerin görebilceği hakkında:KK51:

Ayy hakikaten şu oğullarına ev bile alıp herşeyini dört dörtlük yapanlar kimler? Herkes aynı konulardan muzdarip bi şekilde.
Canim arkadasimin k.psi boyle ama boylelerinede kotu gelin catiyo

Adamin 2 oglu var
3kat ev yaptirmis 180m2 ebevyn banyosunu bile dusunmus bahaceli falan icinide dayamis dosemis banyo halisina kadar diyim
Avizeleri vs
Ama bu 2gelinde k.v ve k.p soguk davraniyolar
Hepsi birer katta oturuyo eltilerde anlasamiyo kendi aralarinda kv ve kpyede kotu davraniyolar
Adam kefkenede yazlik yaptirdi yazin orda kaliyo cagiriyo bunlari bunlat baska yerlere ant falan gidiyolar

Bizim bir sokak ustumuzde otruyolar
Rabbim dagina gore kar vermiyo istr napcan
Adam olse bi tonda miras kalcak baska binasi dukkanlari var

Kadinin kocasi 2bin tllik bilezik aliyo hiiiic normal ona gore cantasina oraya buraya atiyo bilmiyorum nasil bi dusunce
Doyumsuzlukmudur nedir

X