BİRİKİMCİ HATUNLAR

günaydınlar..biz pıtırcıkla oglene girdik sayılır:) galiba tum erkekler aynı..eşim hiç tv sevmez...internetlede alakası yoktur..oyle arkadaş cevresi felanda yok..14 senedir işten eve evden işe..evinde mutlu olduğunu soyluyor..ama buda aşırı...arasıra biryerlere git diyorum..eşim hiç kendiliğinden gelin sizide suraya goturuyum demez..en cok buna sinir oluyorum..ama ben cok yorgunda olsa bizi goturdedigim yere hiç hayır demez..hep kararları ben verıyorum...hafta sonlaru-ı ben arkadaşlarla gezince karışmaz...cocuklarıda ona bırakırım...aksam 5 de gelince bebeğimiz var ..hemen ona veriyorum ve ben dinleniyorum..sagolsun çocuklarıyla ilgilenmekten cok hoşlanıyor...gecede kalkıp bakar...Allah razı olsun...ama insan bazen ortak noktalarımız olsa diyor..galiba cok sey istiyoruz...ben burda bazen arkadaşların eslerinden dert yandıklarını goruyorum..ne eşler var..

@herkese

Allah hepimizin evine dirlik düzen versin, eşlerimizi başımızdan eksik etmesin:) Biz şimdi daha cicim aylarında olduğumuz için rahatız:) İnşallah hep böyle devam eder:KK70:

Sigarayı bırakmaya karar vermek bile çok güzel bir başlangıç bence... İnşallah sonu da çok güzel olur... Darısı benim eşime her ne kadar pek yanaşmasa da belki zamanla bırakır inşallah...

Gunaydin canlarim :) guxel mesajlariniz icin sagolun
bi masraf daha cikti yaa uydu almamiz lazim ekimde dun amcasi bakti sifirla ayni fiyata gelir tamiri dedi ekimde maasla alcaz uydu kasimda da kelepce alcaz of of birikim yok nerdeyse iki ay belki ekimde yaparim gram altn ama kasimds zannetmiorm bakalm bu ay benden bildirim yok :KK43:

Gunaydin canlarim :) guxel mesajlariniz icin sagolun
bi masraf daha cikti yaa uydu almamiz lazim ekimde dun amcasi bakti sifirla ayni fiyata gelir tamiri dedi ekimde maasla alcaz uydu kasimda da kelepce alcaz of of birikim yok nerdeyse iki ay belki ekimde yaparim gram altn ama kasimds zannetmiorm bakalm bu ay benden bildirim yok :KK43:
maalesef ki masraflar hiç bitmiyor.
ben artık ne olursa olsun ayda yüz tl kredi kartıma talimat verdim.
çekecek.
nasılsa veriliyor öyle yada böyle

maalesef ki masraflar hiç bitmiyor.
ben artık ne olursa olsun ayda yüz tl kredi kartıma talimat verdim.
çekecek.
nasılsa veriliyor öyle yada böyle
Bizimde pyle maastan otomatik olarak 109tl bes yatiyor
bi de gulunc bi miktar olabailir ama her maastan 10tl kuveytturk hesabimiza aktarcaz az cok birikim olur die dusunuyorz bakalim hayirlisi

Günaydın kızlarrr

Herkesin eşi türlü türlü işte, benim eşim de hiç evcimen bir adam değil. Yaz tatillerinde hep bir bahaneyle eski mahallesinde. Her gün. Zaten halısaha maçları hiç bitmez. Samimi arkadaşları vardır, günde 5-6 kere konuşur. Ben bayan olduğum halde arkadaşlarımı böyle sık aramam. Bu yıl hem ders dışı egzersiz aldı hem de pansiyonda yatılı belletmen olacak. Hiç sesimi çıkarmadım, zaman öldüreceğine gitsin çalışsın.

Ama bunun dışında bana da çok rahattır. Her gün gezsem tozsam hanım az otur demez.

Bu arada ek bir masraf da benden. Halıları bugün yıkamaya göndereceğim. Ne kadar tutar bilmiyorum. Aslında bayrama da temizlikçi çağırayım dedim ama vazgeçtim. Yapacağım bir şekilde.

Arkadaşlar bir de ben temizlikte şunları yapacağım, eksiğim varsa söyleyin.
Camlar silinecek
perdeler yıkanacak
koltuklar silinecek
mutfak dolapları silinecek
mutfak fayansları temizlenecek (maalesef tüm mutfak fayans)
fırın ve buzdolabı temizlenecek
Banyo-wc fayansları temizlenecek.

delimideli delimideli

Olsun canım ya sonuçta onlarda ihtiyaç....

Bence birikimin azı çoğu olmaz, böyle böyle biriktireceğiz inşallah...

Benim eşim bu aralar ağzına arabayı değiştirme lafını alıyor nedense:) direk kestirip atacağım valla önce ev diye:)

Kesinlikle katılıyorum. Biz de yeni evli sayılırız, birikim yaparken eşimden bazen 'Araba da yatırım, araba alalım. 'diyor. Hemen kestirip atıyorum. Araba bizim için masraf demek. Zaten ikimizin de okulu yakın yürüyoruz, evimiz merkezde. Gerek yok ama bize 2+1de olsa ev lazım.

Sen de bence lafını ettirme şimdilik.

@herkese

Allah hepimizin evine dirlik düzen versin, eşlerimizi başımızdan eksik etmesin:) Biz şimdi daha cicim aylarında olduğumuz için rahatız:) İnşallah hep böyle devam eder:KK70:

Sigarayı bırakmaya karar vermek bile çok güzel bir başlangıç bence... İnşallah sonu da çok güzel olur... Darısı benim eşime her ne kadar pek yanaşmasa da belki zamanla bırakır inşallah...

Cicim aylarınız hiç bitmesinnn:KK68:

İnşallah eşin de sigarayı bırakır, temiz nefes aldığı bir hayata başlar.

günaydınlar..biz pıtırcıkla oglene girdik sayılır:) galiba tum erkekler aynı..eşim hiç tv sevmez...internetlede alakası yoktur..oyle arkadaş cevresi felanda yok..14 senedir işten eve evden işe..evinde mutlu olduğunu soyluyor..ama buda aşırı...arasıra biryerlere git diyorum..eşim hiç kendiliğinden gelin sizide suraya goturuyum demez..en cok buna sinir oluyorum..ama ben cok yorgunda olsa bizi goturdedigim yere hiç hayır demez..hep kararları ben verıyorum...hafta sonlaru-ı ben arkadaşlarla gezince karışmaz...cocuklarıda ona bırakırım...aksam 5 de gelince bebeğimiz var ..hemen ona veriyorum ve ben dinleniyorum..sagolsun çocuklarıyla ilgilenmekten cok hoşlanıyor...gecede kalkıp bakar...Allah razı olsun...ama insan bazen ortak noktalarımız olsa diyor..galiba cok sey istiyoruz...ben burda bazen arkadaşların eslerinden dert yandıklarını goruyorum..ne eşler var..

Benim eşim de önceden yardım ederdi geceleri
Ama oğlum artık ben yanına gitmeden uyumuyor
Yani eşim bazen sallardi uyurdu
Simdi emmek istiyor
Yani geceleri yalnız bakıyorum
Gündüz de eşimin işi anca aakşam7 gibi bitiyor
Sağolsun ilgileniyor ama yükün büyük kısmı bende
Allahtan ailem yakın
Onlar kurtarıyor beni
Kaç çocuğun var bu arada
Ve yaş araliklari nasıl

Kesinlikle katılıyorum. Biz de yeni evli sayılırız, birikim yaparken eşimden bazen 'Araba da yatırım, araba alalım. 'diyor. Hemen kestirip atıyorum. Araba bizim için masraf demek. Zaten ikimizin de okulu yakın yürüyoruz, evimiz merkezde. Gerek yok ama bize 2+1de olsa ev lazım.

Sen de bence lafını ettirme şimdilik.

Canım bi de bizim arabamız var ama eski model yine de sıkıntısı falan yok, bir yerden bir yere götürüyor işte daha ne olsun...
Ve dediğin o kadar doğru ki sadece gaz için 400 gidiyor aylık en az:KK43:
Cicim aylarınız hiç bitmesinnn:KK68:

İnşallah eşin de sigarayı bırakır, temiz nefes aldığı bir hayata başlar.

Amin canım benim inşallah hiç bitmez...

Valla kafaya koysa bırakırsa niyetlenmiyor hiç

Kızlar benim bir sorum olacak..

Bizim oturduğumuz civarda bol bol duplex evler var, daha geçen eşimin iş arkadaşının evinin yanındaki bir ev 160.000'a satılmış. Biliyorum ısıtması falan zor oluyor ama 60.000 biriktirebilirsek 100.000 geçip öyle bir yer almak mantıklı mı? Hatta belki 140'a falan da bulabiliriz. Çünkü burda evler 200.000'den fazla malesef. Biliyorum 60 biriktirmek için de seneler geçmesi lazım ama mantıklı mı acaba?

Bizimde pyle maastan otomatik olarak 109tl bes yatiyor
bi de gulunc bi miktar olabailir ama her maastan 10tl kuveytturk hesabimiza aktarcaz az cok birikim olur die dusunuyorz bakalim hayirlisi
niye komik olsun ki damlaya damlaya göl olur :KK76:

yesa yesa evet bence mantıklı ama suan 60 bin var mı sizde? Çünkü bir şekilde ev fiyatları seneden seneye artıyor .
yok ulaşım geliyor yok doğalgaz yok metro vs vs.
Evin gayet de ısınır.
ki 140-160 bin suan için makul rakamlar. Bazı semtlerde öyle ucuk fiyatlar oluyor ki ben ağzım acık kalıyorum.
önceden 100 BİNLER yüksek gelirdi. şimdi evlere 300 bin nerdeyse gidiyor.:KK17:
faiz oranları düşük diye biliyorum. maaş ve borç durumunuza göre tablo yapıp uygun ödeme yapabilirsiniz.

selam hanımlar. istanbula geldiğimden beri ilk kez karşıya geçeceğim :) hafta sonu sempozyuma katılacağım bana şans dileyin. maalesef para gidecek. burası olmasa feci salardım. eğitim ödeneği yatmadı henüz :KK43:

merhaba kızlar
öğle arası pazara gittim. 18 tl verdim. ardından avm ye gittim. oğlanın arkadaşının doğum günü varmış. 20 tl ye lc den bir t-shirt aldım. 20 tl ye lens solüsyonu aldım. sonra yemek yedim. 10 lira. inşallah akşam para harcamam.

Benim eşim de önceden yardım ederdi geceleri
Ama oğlum artık ben yanına gitmeden uyumuyor
Yani eşim bazen sallardi uyurdu
Simdi emmek istiyor
Yani geceleri yalnız bakıyorum
Gündüz de eşimin işi anca aakşam7 gibi bitiyor
Sağolsun ilgileniyor ama yükün büyük kısmı bende
Allahtan ailem yakın
Onlar kurtarıyor beni
Kaç çocuğun var bu arada
Ve yaş araliklari nasıl
cnm oğlum 14 yasında..kızımda 9 aylık:)