BİRİKİMCİ HATUNLAR

Kızlar tam bdv de hastalıkla ilgili bir konu açılmışken ben de paylaşmak istedim.
Ben enerjisi düşük biriyim. Özellikle memlekete taşındım taşınalı bu durum çok arttı. Rakım yüksek ondan olabilir belki.

Mesela sabah erken kalkıp geliyorum, en geç 1.00de okuldan çıkıyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum öğlenden sonra çoluk çocukları var, misafir ağırlıyorlar. Dışarı çıkıyorlar ama bende enerji yok. Zaten baş ağrılarım almış başını gidiyor. Haftanın 5 günü böyleyim. Cumartesi pazar da çok farklı değil.

Spora başlayayım diyorum ama gözümde öyle büyüyor ki. Sanki yürütemeyecek gibiyim. Ben de enerjik bir hatun olmak istiyorum, şöyle neşe dolu ama olmuyorum. Pharmaton aldım, ama içmeyi unuttum bugün.

Bunları yazdım ki bi tavsiyeniz olur belki bana, akıl akıldan üstündür.

Bende pharmaton kullaniyorum.bende cok etkili oldugunu soyleyemem.bazen yatayim ve serumla beslesinler elimi bile kaldirmayim diyorum.ben sigaraya bagliyorum.bide kahve cok iciyorum.

Arkadaslar hepimiz kendi kosullarimiza gore birikim yapabiliyoruz amac tasarrufu aliskanlik haline getirmek bazi aylar borc yapmadan elimizdekiyle ay sonunu getirmek bile buyuk basaridir diye dusunuyorum:)
Aynen oyle kenarda 70tlbiriktirdim ama cebimde para yokken liac gibi geldi sakla samani gelir zamani gibi yani
Kasimda birikine baslicam insl
ablama maasla kelepce alcam cnku ekimdr

Bende pharmaton kullaniyorum.bende cok etkili oldugunu soyleyemem.bazen yatayim ve serumla beslesinler elimi bile kaldirmayim diyorum.ben sigaraya bagliyorum.bide kahve cok iciyorum.

Sigara alışkanlığım yok, hiç olmadı da. Kahveyi çok çok severim, ama hiç öyle bir etkisini göremedim. Aslında son 2- yılda çok güçlü baş ağrısı atakları atlattım, yıprandım sanırım. Enerjm ondan düştü sanki.

Kan degerlerin normalse psikolojik olabilir.ben dr ciktim normal cikti testler.dr bana yuruyus yap hobi edin spor yap demisti.benimki psikolojik bi durum yani.oglumu gecen yil krese verdim.arkadasim komsum falan coktur aslinda ama gecen kisi inzivaya cekilerek ggecirdim diyebilirim.
Ve bu halsizlikler o zaman basladi bende.sen calisiyosun ama durumumuz ayni degildirmutlaka

ben sabah 7 de kalkıyorum canım. oğlanı 08:20 de servise bindiriyorum ve hemen başlıyorum. salonda spor yapıyorum. oğlanla aşağı inmeden bilgisayarı açıyorum, suyumu götürüyorum. banyodan sonra giyeceklerimi yatağın üzerine sıralıyorum. fön makinesinin fişini bile takıyorum prize. spor bitince zamandan kaybetmeyeyim diye. yaklaşık 45 dk yapıyorum. sonra zaten herşey hazır olduğundan hemen duşumua lıp çıkıyorum. benim rahat bişr işim var. bugün işe gelmesem kimse sormaz nerdesin diye. ondan bir de bu rahatlık.
hmmm .. benim evden 7 bucukta çıkmış olmam lazım. önceden nasıl bir enerji varsa 6 da kalkıyordum..şimdi maalesef.. tüm hafta uyumak istiyorum.

Sigara alışkanlığım yok, hiç olmadı da. Kahveyi çok çok severim, ama hiç öyle bir etkisini göremedim. Aslında son 2- yılda çok güçlü baş ağrısı atakları atlattım, yıprandım sanırım. Enerjm ondan düştü sanki.
Lavin bende bu durumdayım.:KK17:yaşım 30 olmadan kendimi çökmüş hissediyorum. Bende kansızlık var taşıyıcıyım ama gerekli vitamin mi almıyorum bilmiyorum. kuru yemiş meyve tüketmeye çalışıyorum ama olmuyor.
Ara ara migren ataklarım mahvediyor.
Sürekli yorgun ve uyuklama halindeyim. Dışarı çıkmak istesem de üseniyorum. Halk arası tabiri ile içi geçmiş koca karı gibiyim :KK53::KK12::KK12::KK12:
Eşim de sürekli böyle ..
Şimdiden böyleysem ileride çocuk olunca nasıl üstesinden gelebilirim bilmiyorum. Bu konuda önerisi olan varsa bende can kulağı ile dinlemeye hazırım.Hayat enerjim çekilmiş gibiyim.

kızlar sigara enerjinizi düşürür. ben 15 yıl sigara kullandım ve gerçekten çok enerjisizdim. 3 yıl oldu bırakalı ve hayat bambaşka.
şu bebek meselesinden sonra eşime bu aralar acayip sinir oluyorum. size de olur mu böyle şeyler.
aslında eşim çok iyi insandır. ailesi sıkıntılıdır ama o da beni zorlamaz hiç gidelim falan diye. bi bayramlarda gideyim ister. onu da içimden gelmeden de olsa yapıyorum.
eşimin en büyük sıkıntısı daha doğrusu benim sıkıntım düzensiz yaşamı. her an heryerde uyuyabilir. ben yatarım o daha yeni kalkar. tüm akşam uyur. ertesi gün sabaha kadar uyumaz falan.
sigara kullanıyor bir de. yani ben buy sigaranın bu derece iğrenç olabileceğini bilmezdim. heryer teni saçı heryer iğrenç kokuyor. akşamları sigara içmek için sürekli mutfakta oturuyor. kapı kapalı. yani evde ha var ha yok. gecenin bir yarısı bir koca ekmeği yer. eee haliyle kilo alıyor.yemek yerken bile elinde bir telefon. sürekli haber okuyor. yada film izliyor. geçenlerde dedim zaten bu gidişle sen haber olacaksın diye.
yani bu durumlar hayatımız her yönünü olumsuz etkiliyor. neredeyse birlikte hiç vakit geçirmiyoruz. eskiden bende sigara kullanırken onun yanına giderdim mutfağa. yada kokuyuı bu kadar hissetmiyordum. hiç konuşmuyoruz. yemekte telefona bakıyor. sonra da çıkmıyor mutfaktan.
yaşı 38. sağlığına hiç dikkat etmiyor. başı ağrıyor dişi ağrıyor. ama yok. yani tamamen amaçsız saçma sapan bir hayat yaşıyor.
bunların hepsini defalarca kere anlattım. sadece haklısın diyor. o kadar.
ayyyy içimi boşalttım rahatladım.
artık ben de konuşmuyorum.

Sabah beri 3 kirtasiye gezdim.guluyo kime sorsam.ogretmenini ariycam ogle saatini bekliyorum.dun nesaj attim geriye donusu su oldu;
Sayın veliler, Baba onluğu görsel sanatlar öğretmenimizin derste kullanma amaçlı istediği özel bir önlüktür. kırtasiyelerde bulabilirsiniz.Bilginize. İyi Aksamlar

ben bulamadim diycem.siz alin parasini gondereyim.yahu bir veliye ulasamiyorum.okulun sitesinden de ulasamiyorum.ilginc..
İşin ilginç tarafı bizim hocamızda bilmiyo:) dedi ki bu beyz önlüklerdendir. Bizim kullandığımız önlükler

Papatya ,ben sigara kullanmıyorum ama enerjim sıfır. Eşim de kullanmaz. Dediğin doğru sigara içen biri gelse yanıma anında rahatsız olur anlarım.
Ya da evimize gelen misafirlere pek balkonda dahi olsa içirttirmemeye çalışırım.Bir şekilde koku siniyor çünkü.
Bilmiyorum meyve az tüketiyorum sanırım ondan olabilir.Spor yok hareket yok tüm gün masa başı çalışıyorum.
önceden spor yaparken vücudum sanki makine de aralara yağ atılmış gibi hissederdim tüm kaslarım dinç oluyordu daha da sanki.
Evlilikte benimde en büyük korkum iletişimsizlik. Şuan öyle bir sıkıntımız yok ama bazen yorgunluktan değil kolumu kaldırmak ağzımı açasım gelmez.
Ve tv, telefon onlar da beni sinir eder..
Birbirinizle konusmaya öncelik verseniz.. tv tel dısarda kalsın saat belirleyin ..

Papatya ,ben sigara kullanmıyorum ama enerjim sıfır. Eşim de kullanmaz. Dediğin doğru sigara içen biri gelse yanıma anında rahatsız olur anlarım.
Ya da evimize gelen misafirlere pek balkonda dahi olsa içirttirmemeye çalışırım.Bir şekilde koku siniyor çünkü.
Bilmiyorum meyve az tüketiyorum sanırım ondan olabilir.Spor yok hareket yok tüm gün masa başı çalışıyorum.
önceden spor yaparken vücudum sanki makine de aralara yağ atılmış gibi hissederdim tüm kaslarım dinç oluyordu daha da sanki.
Evlilikte benimde en büyük korkum iletişimsizlik. Şuan öyle bir sıkıntımız yok ama bazen yorgunluktan değil kolumu kaldırmak ağzımı açasım gelmez.
Ve tv, telefon onlar da beni sinir eder..
Birbirinizle konusmaya öncelik verseniz.. tv tel dısarda kalsın saat belirleyin ..
bu aslında yeni bir sorun değil. eskiden tv vardı. ilk yıllarımızda. sonra bilgisayar girdi hayatımıza. şimdi de telefon. anlatıyorum olmuyor. dışarı çıktığımızda bile elinde telefon. ben de yanımda kitap götürüyorum. düşün parkta oturan bir çift. çşocukları oyun oynuyor. erkek telefonda film izliyor. kadın kitap okuyor. söylüyorum geziyoruz ya diyor. vete haklı biz özellikle yazları çok gezeriz ama yine konuşmayız. yada benim işyerimi merak eder (burada bol aksiyon dedikodu vardır) .
sigara sorunu ben bıraktıktan sonra ortaya çıktı. ben içmeyince kokusu beni çok rahatsız etmeye başladı.
istediği kadar diş fırçalasın sakız çiğnesin içi kokuyor adamın. içerden geliyor o koku. sigaranın bırakılabilineceğini biliyorum. kendim başardım bunu. üstelik o sigara içerken başardım bunu.
yaşı da ilerliyor ve kendisine hiç dikkat etmiyor. hiç bakmıyor. sürekli biryerleri ağrıyor. anlatıyorum bak bizim yaşımız kaç diye. yok adam beni dinlemiyor bile.

bu aslında yeni bir sorun değil. eskiden tv vardı. ilk yıllarımızda. sonra bilgisayar girdi hayatımıza. şimdi de telefon. anlatıyorum olmuyor. dışarı çıktığımızda bile elinde telefon. ben de yanımda kitap götürüyorum. düşün parkta oturan bir çift. çşocukları oyun oynuyor. erkek telefonda film izliyor. kadın kitap okuyor. söylüyorum geziyoruz ya diyor. vete haklı biz özellikle yazları çok gezeriz ama yine konuşmayız. yada benim işyerimi merak eder (burada bol aksiyon dedikodu vardır) .
sigara sorunu ben bıraktıktan sonra ortaya çıktı. ben içmeyince kokusu beni çok rahatsız etmeye başladı.
istediği kadar diş fırçalasın sakız çiğnesin içi kokuyor adamın. içerden geliyor o koku. sigaranın bırakılabilineceğini biliyorum. kendim başardım bunu. üstelik o sigara içerken başardım bunu.
yaşı da ilerliyor ve kendisine hiç dikkat etmiyor. hiç bakmıyor. sürekli biryerleri ağrıyor. anlatıyorum bak bizim yaşımız kaç diye. yok adam beni dinlemiyor bile.

Papatya bizdede bu tür sorunlar var. Benim eşimde pek sevmez konuşmayı. En başında söylemişti ama. Bende sinir oluyorum ama huyu böyle. Aksine bende bi konuşurum bi konuşurum....insanda eşiyle muhabbet etmek istiyo,söylüyosun zoraki ilerliyoruz ama birkaç gün sonra aynı yine
Sigara konusuna gelince o kadar kötümü yaa. Benim eşim hiç içmez,ben içiyorum. Hemde çok içiyorum. Bırakmayı çok istiyorum ama. iştahımı çok kesiyo,bide cildimi çok bozuyo,
Sen nasıl bıraktın o kadar süre sonra.

Kızlar benim eşimde malesef kullanır sigara ve bırakmayı da hiç düşünmüyor...

Bu yazının üzerine harcamaları da yazayım tam olsun..

13,75 (sigara ve ekmek)

1,25 kumbara

Papatya bizdede bu tür sorunlar var. Benim eşimde pek sevmez konuşmayı. En başında söylemişti ama. Bende sinir oluyorum ama huyu böyle. Aksine bende bi konuşurum bi konuşurum....insanda eşiyle muhabbet etmek istiyo,söylüyosun zoraki ilerliyoruz ama birkaç gün sonra aynı yine
Sigara konusuna gelince o kadar kötümü yaa. Benim eşim hiç içmez,ben içiyorum. Hemde çok içiyorum. Bırakmayı çok istiyorum ama. iştahımı çok kesiyo,bide cildimi çok bozuyo,
Sen nasıl bıraktın o kadar süre sonra.
Benimkinin huyu böyle değil. Arkadaşlarıyla dakikalarca telefonda konuşuyor. Artık ben de konuşmuyorum. Nereye kadar giderse gitsin.
Bugün eşime de söyledim. Bir evde karı koca aynı anda sigara içmeli diye. Istersen ben tekrar başlayayım dedim. Belki de ben içtiğim için bu kadar hassasım. Ama gerçekten çok kötü kokuyor. Ya sadece eşim için değil arkadaşlarım da içip geldiklerinde kötü kokuyor.
Ben defalarca kere denedim ama hep yenildim.
Bir kere 6 ay bıraktım. Sonra tekrar başladım.
8 Ocak 2012 de son sigaramı içtim. O gün bugün içmiyorum artık. Topiğim vardı o zaman. Gün gün yaşadıklarımı yazıyordum. Zararlı alışkanlıklar bölümünde istersen bi göz at.
Bir sonraki mesajımda linki atayım sana

lavin bence bu sabahçı olmamızla iilgili ayda tutan migrenim 2-3 günde bir tutmaya başladı :KK43: pharmaton bende çok etkili olmamıştı

kızlar sigara enerjinizi düşürür. ben 15 yıl sigara kullandım ve gerçekten çok enerjisizdim. 3 yıl oldu bırakalı ve hayat bambaşka.
şu bebek meselesinden sonra eşime bu aralar acayip sinir oluyorum. size de olur mu böyle şeyler.
aslında eşim çok iyi insandır. ailesi sıkıntılıdır ama o da beni zorlamaz hiç gidelim falan diye. bi bayramlarda gideyim ister. onu da içimden gelmeden de olsa yapıyorum.
eşimin en büyük sıkıntısı daha doğrusu benim sıkıntım düzensiz yaşamı. her an heryerde uyuyabilir. ben yatarım o daha yeni kalkar. tüm akşam uyur. ertesi gün sabaha kadar uyumaz falan.
sigara kullanıyor bir de. yani ben buy sigaranın bu derece iğrenç olabileceğini bilmezdim. heryer teni saçı heryer iğrenç kokuyor. akşamları sigara içmek için sürekli mutfakta oturuyor. kapı kapalı. yani evde ha var ha yok. gecenin bir yarısı bir koca ekmeği yer. eee haliyle kilo alıyor.yemek yerken bile elinde bir telefon. sürekli haber okuyor. yada film izliyor. geçenlerde dedim zaten bu gidişle sen haber olacaksın diye.
yani bu durumlar hayatımız her yönünü olumsuz etkiliyor. neredeyse birlikte hiç vakit geçirmiyoruz. eskiden bende sigara kullanırken onun yanına giderdim mutfağa. yada kokuyuı bu kadar hissetmiyordum. hiç konuşmuyoruz. yemekte telefona bakıyor. sonra da çıkmıyor mutfaktan.
yaşı 38. sağlığına hiç dikkat etmiyor. başı ağrıyor dişi ağrıyor. ama yok. yani tamamen amaçsız saçma sapan bir hayat yaşıyor.
bunların hepsini defalarca kere anlattım. sadece haklısın diyor. o kadar.
ayyyy içimi boşalttım rahatladım.
artık ben de konuşmuyorum.
paptya sakın bdvye konu açma direk boşan derler :) hep mi böyleydi peki. uzun zamandır evlisiniz ilişkiniz bu şekilde oturmuş olabilir mi ? bir de işi ne esşinin esnek mi iş saatleri. okul varken haylazlık yapamıyorum mesela zorla düzene giriyorum

ailemle gezmeye çıktık yok yedik içtik hesaplamadım bir kaç hafta sonra gidecekler :KK43: biraz gezdireuim. hayatımda ilk kez yalnız yaşacağım bakalım .

evli olmadığım için yorumların teorik kalacak

lavin bence bu sabahçı olmamızla iilgili ayda tutan migrenim 2-3 günde bir tutmaya başladı :KK43: pharmaton bende çok etkili olmamıştı

Haklısın, sabah belki de zor uyandığımızdan tüm günümüz etkileniyor. Pharmaton pek çok kişide etkili olmamış, ben de aldım artık. İçerim bitene kadar.Bir arkadaşım da imuneks önerdi, kendisinin bebek ikizleri var, bu sayede ayakta kaldım, tavsiye ederim. Fayda bulmazsan pharmatondan bi düşün dedi. Bakalım.

X