BİRİKİMCİ HATUNLAR

Günaydın Canlar ,
Herkese iyi haftasonları dilerim .
Bu arada birikimimi yazmıştım .

Aylık kısmı

10 adet çeyrek
1 adet cumhuriyet
400 tl

Yani hepsi olmasa da kısmen aylık diyebiliriz :)
Sadece 20 adet çeyreğin 10 tanesi geçen aylardan :)
Diğerleri bu ay :nazar:

Maşallah Allah bereket versin.
Yalnız bir şey soracağım, çeyrekler hediye mi geldi? Yoksa sen birikim yaparken çeyreği mi tercih ediyorsun. Çünkü ne bileyim 7-8 çeyrek yerine ben olsam 2 ata alırım.

Doğru diyorsun canım. Biriktikçe bir ondan bir ondan yapayım ben iyisimi.iki gün önce 145 ten almıştık küçük altını.durumda değişiklik yoksa bi küçük +(20 lr daha katıp)bi 50 dolar daha yapabilirim. :cool:Bu son hafta çok masrafım oldu,bir dahaki ay daha iyisini yapmam lazım .aylık hedefime ulaştım ama...:KK28: şimdi ay sonuna 4 gün var. Tatil ilan ettim,ayın birine kadar kumbara izne ayrıldı:KK14:

Günaydın kızlarrrr

Dün oldukça yorucu geçti, kayınvalideme gittim okul çıkışı, bana kışlık erişte kestirmiş, kendi yaptığı pestilden verdi. Yoğurt mayalamış. Sağolsunlar evlendiğimden beri annemle kayınvalidemden yoğurtlanıyorum.

Bahçeden de elma-armut topladım. Sadece patlıcan kalmış biraz patlıcan aldım. Bizim burda elma-armut 4 liradan aşağı değil, tasarruf oldu işte:KK49:

Eğitim öğretim paramız yattı. Bir tane ata alayım diyorum. Önümüz bayram masraflar olaca, çok sıkmayacağım. Baktım ordan yine arttı değerlendiririm.

M maviduvar1 ben de senin gibi biraz da dolar mı alsam diye düşünmüyor değilim. Ancak dolar konusunda çok bilgi sahibi değilim. Sanki dolar olabilecek en yüksek seviyede, daha da yükselmez gibi geliyor.
Kızlar şu anda hiç paramız yok. Ama olunca inşallah gelince ben öyle yapmayı planlıyorum. Faize yatırmak istemiyorum. Haram sonuçta. Tek birşey alınca ya hepten kar ediyorum ya da zarar. Altın Euro dolar parça parça dağıtınca biri zarar etse biri kar eder. Yani inşallah öyle olur.
Tabi bu benim nacizane fikrim. Daha doğrusu öteki topikte Varyemez Varyemez yazmış bir kere oradan okudum.

Bu sabah pek bi çalışkanız. Geçen sene aldığım koltuklarımın yastık kılıflarını yıkıyorum. Tay tüyü idi. Önce küçük kırletin kılıfını yıkayıp denedim. Birşey olması. Şimdi hepsi makinede.
Derin dondurucudan kıyma alayım dedim. Baktım bu olmuş heryeri karlanmış. Şimdi eşim onu temizliyor. Ben de buzdolabının buzluğa ile derin dondurucunun içindekileri birleştirip kurbanlık için yer ayırdım.
Şimdi oğlan ödev yapıyor bn de yanında oturuyorum.

bende çok teşekkür derim size önce hiç düşünmeden alışvriş yapan ben şimdi he şeyi 2kere düşünüyorum:) dışarıda çok sık yemek yiyoduk biz. maaşımız oraya gidiyodu ay boyunca sadece 1kere yedik dışardan :) hatta günlük kafeye giden biz haftada 1 gidiyoruz:) hem gaz paramız cebimiz kalıo hemde daha sağlıklı bsleniyoruz:)

Kızlar ben temizliğe başlayacağım eşim çalışıyor ama ben sanırım temizlik yapmayı bilmiyorum yani böyle iyi yapamıyorum gibi geliyor, yaptıklarımı söyleyim...

Tüm evi süpürmek toplamak mob atmak ve toz almak

Sonra banyo tuvalet

bu kadar?

bende çok teşekkür derim size önce hiç düşünmeden alışvriş yapan ben şimdi he şeyi 2kere düşünüyorum:) dışarıda çok sık yemek yiyoduk biz. maaşımız oraya gidiyodu ay boyunca sadece 1kere yedik dışardan :) hatta günlük kafeye giden biz haftada 1 gidiyoruz:) hem gaz paramız cebimiz kalıo hemde daha sağlıklı bsleniyoruz:)
Biz de cumaları genelde dışarıda yiyorduk. Dün akşam çıkmadım. Evde karnıyarık vardı biraz ben de yanına patates biber kızarttım yedik. Paramız da cebimizde kaldı. Zaten kalması gerek bu aylarda durum çok vahim.

Kızlar ben temizliğe başlayacağım eşim çalışıyor ama ben sanırım temizlik yapmayı bilmiyorum yani böyle iyi yapamıyorum gibi geliyor, yaptıklarımı söyleyim...

Tüm evi süpürmek toplamak mob atmak ve toz almak

Sonra banyo tuvalet

bu kadar?
Derin temizlik yapmayacaksan süpür sil banyo wc yeter. Bir de ben temizlik yapınca armatürlerin kşrecini siliyorum. Takıntılıyım bu konuda.

Biz de cumaları genelde dışarıda yiyorduk. Dün akşam çıkmadım. Evde karnıyarık vardı biraz ben de yanına patates biber kızarttım yedik. Paramız da cebimizde kaldı. Zaten kalması gerek bu aylarda durum çok vahim.

Derin temizlik yapmayacaksan süpür sil banyo wc yeter. Bir de ben temizlik yapınca armatürlerin kşrecini siliyorum. Takıntılıyım bu konuda.
bizimde öyle düğün olacak ya:) haziranda da ev alacaz en azından elimizde para bulunsun diyede birikim yapıyorzu

Bu sabah pek bi çalışkanız. Geçen sene aldığım koltuklarımın yastık kılıflarını yıkıyorum. Tay tüyü idi. Önce küçük kırletin kılıfını yıkayıp denedim. Birşey olması. Şimdi hepsi makinede.
Derin dondurucudan kıyma alayım dedim. Baktım bu olmuş heryeri karlanmış. Şimdi eşim onu temizliyor. Ben de buzdolabının buzluğa ile derin dondurucunun içindekileri birleştirip kurbanlık için yer ayırdım.
Şimdi oğlan ödev yapıyor bn de yanında oturuyorum.
eğer kaliteli bir tay tüyü ise istediğin sıklıkta yıkayabilirsin
Ben üç senedir ykıyorum yastık kılıflarını ve aynı kumaştan koltuk örtülerimi

Merhaba kizlar. Bugun esim kpssye girdi eve yeni geldika. Garibim sonrasinda da mesaiye gitti, yarin da calisacak. Canim bayram icin benzin parasini cikartacak:) Ben de evde islenecegim. Temizlik ve yemek yapacagim.

Canım birbirimizi gaza mı getirsek acaba? Ben mutfağı ve odaları topladım, çamaşır attım, 5 parça da ütü yaptım, kaldım öyle...1 saat 15 dk sonra eşim gelecek o gelmeden bir şeyler daha yapsam?

Küçük altınımı aldım ,farmasicim şimşek mcqueen de çok sevdiğim bi replik var(oğlum sayesinde ezberledik baştan sona), bana söylemekte bugüne kısmetmiş
"BENİDE YAZ LİSTEYE BEBEK":cool:
Yanlız daha bir kaç gün önce takı için almıştım 143 e,bugün aldım 150 ye.7 lira zararda saydım kendimi:KK61:
M maviduvar1 memnunmusun koltuklarından. Bende bu ay mobilya alıcam,antilop kumaş kullandım daha önce,kullanışlıysa değişiklik istiyorum:KK8:
Bide armatür takıntısı bendede var. Su lekesi dahi istemem. Diğer topicte okudunmu bilmem. Cif ve poşeti dene memnun kalacaksın. Eskiden limon ve karbonat kullanıyodum ama bu daha iyi

Derin temizlik ne zaman yapacağım tabii bi de nasıl yapacağım?
Eerşn temizlik dediğim koltuk sil perde yıka halı sil cam kapı sil şeklinde. Hatta dolapların içinin silinmesi düzenlenmesi de buna girer. Yani evde aklına gelecek heryerin silinmesi yıkanması Bunun için bir kadın aslan daha iyi olur. Senin eşyaların daha çok yeni. Yani derin temizliğe daha çok vakit var.
eğer kaliteli bir tay tüyü ise istediğin sıklıkta yıkayabilirsin
Ben üç senedir ykıyorum yastık kılıflarını ve aynı kumaştan koltuk örtülerimi
Yıkadım astım. Bir sıkıntı olmadı.
Hatta salondaki koltuklarımın minderlerinin kılıfı var. Hiç yıkamadım bugüne dek. Hel silindi. Acaba onu da yıkasam mı diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum

Küçük altınımı aldım ,farmasicim şimşek mcqueen de çok sevdiğim bi replik var(oğlum sayesinde ezberledik baştan sona), bana söylemekte bugüne kısmetmiş
"BENİDE YAZ LİSTEYE BEBEK":cool:
Yanlız daha bir kaç gün önce takı için almıştım 143 e,bugün aldım 150 ye.7 lira zararda saydım kendimi:KK61:
M maviduvar1 memnunmusun koltuklarından. Bende bu ay mobilya alıcam,antilop kumaş kullandım daha önce,kullanışlıysa değişiklik istiyorum:KK8:
Bide armatür takıntısı bendede var. Su lekesi dahi istemem. Diğer topicte okudunmu bilmem. Cif ve poşeti dene memnun kalacaksın. Eskiden limon ve karbonat kullanıyodum ama bu daha iyi
Ben memnunum. Çok klay siliniyor. Ilk defa bugün yıkadım. Hiç sıkıntı olmadı.
O poşet çif olayını okudum da anlamadım nasıl olduğunu

Ayın sonu gelmiş ben de bildirim yapayım bari.
Bugüne dek bikirtirdiklerşm.
23 gram ve bir tane de yarım altınım var. Mal varlığım anca bu kadar. Bir de yarısı bizim yarısı bankanın evimiz ve arabamız var.

1 eylül itibariyle biriktirdiklerimizi yazacağız değil mi? Yoksa elimizde avucumuzda ne varsa onları mı?

M maviduvar1 çok teşekkürler açıklamalar için o dediklerin pek ağır geldi bana:) Annem gelince olmazsa ikimiz yaparız ya da birini tutarım artık ama daha var..

1 eylül itibariyle biriktirdiklerimizi yazacağız değil mi? Yoksa elimizde avucumuzda ne varsa onları mı?

M maviduvar1 çok teşekkürler açıklamalar için o dediklerin pek ağır geldi bana:) Annem gelince olmazsa ikimiz yaparız ya da birini tutarım artık ama daha var..
Ben elimde avucumda olanı yazdım. Bi bir kaç ay birikim yapamayacağız zaten gibi geliyor

Tabi o derin temizlik ağır biraz. Tek başına zor. bir kadın tut yaptır.

M maviduvar1
Sünger yerine poşet kullanıyosun hayatım o kadar. Bildiğin cifliyosun.herhangi bi poşet,market yada buzdolabı poşeti..
yesa yesa canım herkezin temizliği farklı. Ben günlük olarak pratik süpürgeyle bi geçiyorum. Malum çocuk var. Ama normalde günlerim vardır mesela...
Pazartesi derin temizlik ve beyazlar yıkanır. Ben temizliğe başlamadan wc-banyoyu deterjanlar süpürgeden sonra durularım.
Salı ütü günü
Çarşamba market alışverişi
Perşembe süpürüp silme ama çok derin değil.renkliler yıkanır
Cuma saatine kadar kişisel temizliğim,sonrasında ütü günüm
Hafta sonu iş falan yapmam genelde. Cumartesi Kurabiye günümüz var oğluşumla,hamurla oynarız acık.alışveriş yaparız.
Pazar zaten eşim evde,istesemde iş yapmam,dışarı çıkarız genelde
Günlük olarak bi tek wc,mutfak ve bende papatya gibi çeşmeler ve aynalara takık vaziyetteyim,onları her gün şöyle bi geçerim. Bide dış kapılarım cam ,parmak izi oluyo onlarıda günlük siliyorum.

X