BİRİKİMCİ HATUNLAR

Ne kadar akıllıca davranmışsınız. Bizim öyle aptallıklarımız oldu ki. Kv eşime kendini acındırdı. Sanki bizim paramı çokmuş gibi her ay geldi para istedi. Ay anlatsam roman olur. Neyse pazar pazar sıkmayayım canımı. Ama sizi yürekten tebrik eerim.
45 bin Paramız olsa ikisini birden kapatsak tasa en azından birini kapatsak çok iyi olacak ama olmayınca olmuyor işte. 5 ay arayla bitecek. Önce ev sonra araba. Bakalım inşallah Allah nasip ederse.
Allah size de nasip etsin.
Bugün misafirlerimiz gelecek. Benim kuzenlerim. Sabahtan beri yemek yapıyorum. Mercimek çorba et sote taze fasulye pilav. Yoğurt salata koyayım ddim yanına.
Eşim dılarda yedirelim uğraşma dediyse de yok dedim. Ne gerek var. Şimdi çorba tatlı yemek derken çok tutar. Eve yaptım mis gibi.

Canım öncelikle bebek konusunu kapatmakla çok iyi bir şey yaptın bence, kutlarım seni canı gönülden... Allah yavruna her şeyin en iyisini nasip etsin.

Allaha şükür benim kayınvalidem de kayınpederim çok iyidir hele para konusunda... Düğünde bazı kişiler geline damada takmaz kayınvalideye ya da kayınperede verir ya onları bile bize verdi, bunlar sizin ben ne yapacağım bunları alın diye... (Ki vermeseler de hem hakları sonuçta onlarda zamanında başkalarının çocuklarına taktılar hem de ben asla öğrenemezdim)

İyi dileklerin için çok teşekkürler canım... Hayırlısıyla bizim de olur belki inşallah ama önce peşinat lazım...

Yemek işini de evde yapmak daha mantıklı olmuş..

Ben çok fazla birikim yapamadım çalışmıyorum ve alışverişi eşim yapıyo onun için sizin kadar büyük değil benim meblağım ama küçücük bi kumbaram var sadece bozuk para atarak 157 lira biriktirmişim 2 ayda. Küçük de olsa birikim beni çok mutlu ediyor. Eşimin verdiği harçlıklardan da kenara atarak 200 lira biriktirdim. Şimdilik bu kadar benimkiler.

Daha ne olsun canım yaa bravo bence... Her ayın son günü saat 18:00'a kadar bildirim yapacağız, o ay içinde ne kadar para biriktirebildik.. altın, tl, kumbara, dolar ne olursa artık...

günaydın kızlar
papatyacım RABBİM oğluna ömür versin cnm
bizim bebişimizin de durumunu biliyorsun,dr bana da bi daha çocuk yapma dedi,hem buna üzülüyorsun,he m de çevrendeki kötü niyetli insanların hareketlerine,kvalidem ve kayınbabam bebişe bakarız diye geldiler, okadar masrafa girdik,uçak bileti aldık,daha haftası yetmeden biz bakamayız dediler dün gittiler
yarın göreve başlıycam,bakıcı bulamadık,apar topar annem geldi,annem de egzama var,yemeğini zor yiyor elleri perişan halde,bu halde o da bakamaz,zaten doğudayız,ben nereden bulcam bakıcıyı,bütün bakıcılar kapılmış,dünden beri ağlıyorum,annem mmlekete götüreyim diyor,ben nasıl sütten kesiyim bebişimi,nasıl göndereyim uzaklara
çok moralim bozuk kızlar,her şey üst üstüne geldi:cry::cry::cry:

Ne kadar garip bir durum ya.. Bi de ben nedense bu tip olayları yakıştıramıyorum bi anneye... Sonuçta senin torunun... Hem bakarız diye hem de bakamayız demek nedir acaba?
Yine de sen canını sıkma bi bakarsın ne kapılar açılar.. Göreve başlayınca herkese duyur bakıcı aradığını güvenilir biri çıkar elbet..

Başınız sağolsun..Allah başka acı vermesin inşallah...

hoşgeldin canım aramıza... anlatsana sen neler yapıyorsun birikim adına..

Teşekkürler.. Ben bir hedef belirlerim birikim olarak o hedefi tutturmaya çalışırım.. Ayda bir yada iki kez ailemle dışarıda yemek yeriz.. Bir de ben öğle tatillerinde mecburen yiyorum.. Onun dışında yemekleri evde yaparım.. Çalışıyorum ama tüm işimi kendim yaparım.. Kışlık yaparım yazları.. Tutumlu olmaya çalışırım ama yazları tatilimden hiç taviz vermem mutlaka bir yerlere gitmek isterim.. O yüzden bu aylar bizi zorluyor.. 1-2 kere gittiğimiz için..Sizlerden feyz alacğım işlh.

Canım öncelikle bebek konusunu kapatmakla çok iyi bir şey yaptın bence, kutlarım seni canı gönülden... Allah yavruna her şeyin en iyisini nasip etsin.

Allaha şükür benim kayınvalidem de kayınpederim çok iyidir hele para konusunda... Düğünde bazı kişiler geline damada takmaz kayınvalideye ya da kayınperede verir ya onları bile bize verdi, bunlar sizin ben ne yapacağım bunları alın diye... (Ki vermeseler de hem hakları sonuçta onlarda zamanında başkalarının çocuklarına taktılar hem de ben asla öğrenemezdim)

İyi dileklerin için çok teşekkürler canım... Hayırlısıyla bizim de olur belki inşallah ama önce peşinat lazım...

Yemek işini de evde yapmak daha mantıklı olmuş..
Ne güzel çok anlayışlılaemış.
Ben 14 yıl önce evlendim. Eşimin dedesi o zaman kp ( kendisi üvey) 4000 tl para vermiş. Ondan tek kurul görmedik.
Beyaz eşyanın bir kısmını ve bana takılan bileşikleri dedesi aldı.
Kv damadın üstündekileri bizim olacak dedi. Tüm akrabaları eşime takı taktı. Onları aldı.
Benim gelinliğim ayakkabım vs biz eşimle birlijte taksitler aldık.
Bunların üstüne her ay bizden para istedi.
Kv ve kp asla hakkımı helal etmiyorum.
Onlar düğünden karlı çıktılar. Asla da yüzlerine bakasım gelmiyor.

kızlar güzel dualarınıza çok teşekkür ederim.sabah namazından annem,babam,oğlum için dua edince duygulanıyorum bazen böyle.
özlem duygusu ağır basıyor.
allah hepinize gecinden versin ama sırayı da bozmasın inşallah.çünkü en zoru evlat acısı.
günaydın kızlar
bizim bebişimizin de durumunu biliyorsun,dr bana da bi daha çocuk yapma dedi,hem buna üzülüyorsun,he m de çevrendeki kötü niyetli insanların hareketlerine,kvalidem ve kayınbabam bebişe bakarız diye geldiler, okadar masrafa girdik,uçak bileti aldık,daha haftası yetmeden biz bakamayız dediler dün gittiler
yarın göreve başlıycam,bakıcı bulamadık,apar topar annem geldi,annem de egzama var,yemeğini zor yiyor elleri perişan halde,bu halde o da bakamaz,zaten doğudayız,ben nereden bulcam bakıcıyı,bütün bakıcılar kapılmış,dünden beri ağlıyorum,annem mmlekete götüreyim diyor,ben nasıl sütten kesiyim bebişimi,nasıl göndereyim uzaklara
vardır bunda da bir hayır.
ilk yazdığında demiştim hatırlarsan sorun çıkacağını.işte bir umut torun ya kıyamaz diye düşünmüşsündür,ama karakter değişmez canım.
rahat günde herkes dost,dar günde belli olur herkesin mayası.allah namerde muhtaç etmesin.
tez zamanda senin kadar güzel bakacak,merhametli birini çıkarsın karşınıza inşallah.

Ben 14 yıl önce evlendim. Eşimin dedesi o zaman kp ( kendisi üvey) 4000 tl para vermiş. Ondan tek kurul görmedik.
Kv damadın üstündekileri bizim olacak dedi. Tüm akrabaları eşime takı taktı. Onları aldı.
bu insanlar yarını düşünmüyor papatyam.para değil insan biriktirmelisin hayatında.
geleceğe yatırım safi altınla olmuyor,insana insan gerek.
elden ayaktan düşünce yaptıklarını unutup hizmetlerini yapamanı bekliyorlar bir de.
vicdan,merhamet herkese nasip olmuyor işte.

Teşekkürler.. Ben bir hedef belirlerim birikim olarak o hedefi tutturmaya çalışırım.. Ayda bir yada iki kez ailemle dışarıda yemek yeriz.. Bir de ben öğle tatillerinde mecburen yiyorum.. Onun dışında yemekleri evde yaparım.. Çalışıyorum ama tüm işimi kendim yaparım.. Kışlık yaparım yazları.. Tutumlu olmaya çalışırım ama yazları tatilimden hiç taviz vermem mutlaka bir yerlere gitmek isterim.. O yüzden bu aylar bizi zorluyor.. 1-2 kere gittiğimiz için..Sizlerden feyz alacğım işlh.

Bu seferki hedefin nedir nazah? Bir de bu hedefler kısa süreli mi yoksa yıllık gibi mi? Yaz tatilinden taviz vermemek lazım zaten.. Bir de öğle yemeğini evden götürme imkanın yok mu acaba? Ben çalışıyorum ve öyle yapıyorum..

Valla çok garip gelin ve damadın üzerine takılanları almak şöyle dursun, istemek, istediğini ima etmek bile yanlış bence...
Benim yengem bilezikleri değil ama takılan altınları istemişti ama sonuna kadar haklıydı, çünkü en ufak ayrıntısına kadar bütün evi o yaptı. Gelen paralar ve bu altınlarla hem salon borcunu kapattılar, hem de bu masrafları ödediler. Tabii bilezikler gelinde kaldı. Biz de aileler hiç bir şeye karışmadılar, her şeyi biz yaptık, o yüzden gelen altınlar da bizde kaldı ama çok değil miktar..

bu insanlar yarını düşünmüyor papatyam.para değil insan biriktirmelisin hayatında.
geleceğe yatırım safi altınla olmuyor,insana insan gerek.
elden ayaktan düşünce yaptıklarını unutup hizmetlerini yapamanı bekliyorlar bir de.
vicdan,merhamet herkese nasip olmuyor işte.
O paralarında hayrını görmediler hiç. Salonda içilen meşrubata kadar biz ödedik. Üstelik eşim askerden gelmişti. Beş kuruş paramız yoktu.
Daha çok şey yaptılar bana. Asla helal etmem hakımı.
Ili gün sonra bakım zamanı geldiğinde be olur bilemem ama eşimin hattına bir iki gün bakarım. O kadar. Ben den aldığı paralarla bir bakıcı tutsun kendine diyeceğim de o zaman gelirse belki de daha farklı davranırım.
Zaten hep dua ediyorum. Bizi bir irimize muhtaç etme diye.

Selam kızlar eşimin teyzesi ve kuzenleri almanya yaşıyor. Onlar geldiler. Bu haftasonunu beraber gecirdik. Biraz masraf oldu ama olsun yılda bir görüşebilyoruz zaten.

karamera karamera amin canım Allah hepimize nasip etsin inşallah, düğün olayı da bence en iyisi, boşver...

Kurbanı almışız biz bugun 1150 düşmüş kişi başı, düşündüğümüz miktarı azıcık geçmiş ama ne yapalım artık...

Kumbaraya da 1,50 gitti:)

günaydın kızlar.
papatya biraz akışına bırak hayatı güzelim,olacağı olan olur.kendini yıpratma.ben oğlumu kaybettiğimde hiç çocuğum olmayacağını bile kabullenmiştim.değil ki kardeş düşüncesi aklımdan geçsin.ama rabbim ol dedi oldu.biz ne kadar çabalasak ta karar rabbimin.
zeytin annen gelmiş,ne özendim bilsen.ne güzel de dua etmişsin bu konuda herkese,duygulandım.selam söyle teyzeye.
kızlar bayram yaklaşınca ben çok kötü oluyorum,annemden sonra babamı da kaybettim bu yaz.
hep ağlıyorum köşe bucak,hiç adetim değildir,sabırlıyımdır ama bu özel günler mahvediyor beni.
özellikle ailece kutlayıp,birlikte olanları gördükçe yüreğim sızlıyor sanki.
gelmesin istiyorum bayramlar[rabbim affetsin],bitene kadar uyumak istiyorum.günaha mı giriyorum acaba.

Bilseydim yazmadım,çok özür dilerim. Başın sağolsun,allah sabır versin. Benimde babam yok 42 yaşındaydı vefat ettiğinde. Çok zor bilirim ölüm acısını,özlemini...ama anne bambaşkadır heralde..

Günaydın :) mutlu pazarlar :) ama ben çokta mutlu uyanamadım :KK43: çünkü sabah sabah ne elektrik var ne su:KK43: unutmuşum bu memleletin adetini :KK43: yağmur yağınca elektrik gidiyo elektrik gidince de su:KK43:( bu arada dün ekstra bi masraf çıktı çamaşır maknam bozuldu 60lira masraf çıktı. Bide et aldık dolapta bulnsun die bayrama kadar. Onun dışında bugün markete gitcem bi 50de o tutar :)) zaten arabamzı bi arkadaşa vermiştik gaz paramz yoktu bu hafta:))
Canım,nerdesin..trakyalıyım ben. Bizim orda genelde durum budur,onun için soruyorum

Biz de dugunumuzu kendimiz yaptık. Hatta gelinligimi bile kendi biriktirdiğim altinla ödedik.hala icmde uktedir Biz dugun için kredi çekmiştik. Bu yıl bitti de rahat nefes aldık. Artık ev için para birktiryoruz allahim evi olmayan herkesin gönlüne göre
Biz de gelinliğimi ayakkabımı kendimi aldık. Hatta masraf olmasın diye be çanta ne iç çamaşırı ne gecelik aldım. Hala içimde uktedir. Üstelik kp in cebinde eşimin dedesinin verdiği 4 bin tl para vardı 15 yıl önce. Sonra neler aldım kendime ama hiç çıkmadı içimden.
Bu nedenle kv yi hiç affetmedim
karamera karamera amin canım Allah hepimize nasip etsin inşallah, düğün olayı da bence en iyisi, boşver...

Kurbanı almışız biz bugun 1150 düşmüş kişi başı, düşündüğümüz miktarı azıcık geçmiş ama ne yapalım artık...

Allah kabul etsin.

günaydın kızlar

İçim yandı okurken.verme yavrunu uzaklara. Bulursun bakıcı,komşuna bile desen en azından 1-2ay bakıcılık yapar bence. Benim annemin dükkanı vardı. Buna rağmen özürlü bir çocuğa bakmıştı bir yıl,Bakanı yok diye

Cuma aksamı biraz kışlık yaptım...cumartesi kızım 6 gibi uyandı..cumartesi saat 10 da iş toplantım vardı..üstelik cok uzak bir yerdeydi...o gun cok yoruldum..bugünde ancak temizlikle uğraştım...yarın malum iş var..buugn oğluma bayağı bir okul için para harcadım..su okul masraflarımız bitseydi...

günaydın herkese.

kaç kişiydiniz yesa.
biz de vekaletle kestirmeye karar verdik.etrafımızda dağıtacak insan yok,yerlisinin durumu çok iyi.en iyisi bu diye düşündük.senede bir kere et yiyen insanlar var sonuçta.hepimizinkini kabul etsin rabbim inşallah.
Bilseydim yazmadım,çok özür dilerim. Başın sağolsun,allah sabır versin. Benimde babam yok 42 yaşındaydı vefat ettiğinde. Çok zor bilirim ölüm acısını,özlemini...ama anne bambaşkadır heralde..
olur mu hiç tatlım.günlük hayatımızı paylaşıyoruz burada.benimki anlık bir duygulanmaydı,geldi geçti.sen iyi anlarsın beni.oluyor öyle arada.babana da merhametle muamele etsin allahım inşallah.
Cuma aksamı biraz kışlık yaptım...cumartesi kızım 6 gibi uyandı..cumartesi saat 10 da iş toplantım vardı..üstelik cok uzak bir yerdeydi...o gun cok yoruldum..bugünde ancak temizlikle uğraştım...yarın malum iş var..buugn oğluma bayağı bir okul için para harcadım..su okul masraflarımız bitseydi...
o yorgunluklar hiç bitmiyor.
ben de dün tüm gün temizlikle uğraştım.evim mis gibi oldu.ama sorsan şu an bile pert haldeyim.
bu hafta biraz daha kışlık yapayım diyorum.domates sosu yaptım en son 10 kavanoz kadar daha.
burada kuşburnu bol çıkar,ondan alıp marmelatını yapacağım.[çok zahmetli yapımı ama]kış için c vitamini deposu.çocuklar da çok seviyor.
biraz da menemen yapsam iyi olacak.
öğretmenimiz benim kafadan,hazır meyve suyu kabul etmiyor beslenmeye.
sıkmalar da 30 dk da vitaminini kaybettiğinden bolca kırmızı erik,üzüm,kızılcık depoladım dondurucuya.taze taze kaynatıp,gönderceğim.
okul masrafı deyince daha yardımcı kitap listemiz gelmedi,ufaklığa da dergi seti vs isterler bugün-yarın.bekliyoruz bakalım.onları da alsak da bitse artık gerçekten.

X