BİRİKİMCİ HATUNLAR

günaydın herkese.

kaç kişiydiniz yesa.
biz de vekaletle kestirmeye karar verdik.etrafımızda dağıtacak insan yok,yerlisinin durumu çok iyi.en iyisi bu diye düşündük.senede bir kere et yiyen insanlar var sonuçta.hepimizinkini kabul etsin rabbim inşallah

6 kişiyiz, ahh 7 olsaydık, hem seçilen dana da büyükmüş 7 kişiyi de kaldırırmış ama ne yapalım artık... Annemler kesmeyecek ben onlara götüreceğim inşallah yol 4-4,5 saat kadar sürüyor nasıl olacak bilmiyorum ama hatta ihtiyaç sahiplerine dağıtımı bile annemlerin orda yapalım diye düşünüyorum bakalım artık...

Bu arada günaydınlar herkese....

İçim yandı okurken.verme yavrunu uzaklara. Bulursun bakıcı,komşuna bile desen en azından 1-2ay bakıcılık yapar bence. Benim annemin dükkanı vardı. Buna rağmen özürlü bir çocuğa bakmıştı bir yıl,Bakanı yok diye
evet zytcm,dün ağlaya ağlaya yoruldum
bi kadın bulduk,yarın tanışcaz bakalım
herkese günaydın

Günaydın kızlar
Poe hadi bakalım inşallah iyi hayırlı biri çıkar. Ama bence senin bu zor halinde çok iyi birisi çıkacak karşına.
Kv aradı mı hiç. Ne bileyim merak etti mi
Ben de oğlanı servise bindirip spor yapacağım. Sonra da doğru okula.

Günaydın kızlar

Kumbaraya bozukları atmaya devam ediyoruz... Önceki hafta Almanyadan akrabam geldi. Düğünüme gelememişti 12.7 gramlık 3 burma bilezik almış. Fakat hem koluma olmadı hemde benim bileziklerimin yanında ince kaldı. Kuyumcumuza gittim bileziği verdim üzerine de geçenlerde eşimin yaptığı 2 küçük altını ve kenardaki 2 küçük altını verdim 18,7 gramlık bir 3 burma yaptırdım. Kumbarayı da boşalttım 160 lira çıktı ondan da bir küçük altın yaptım koydum kenara... Bereket versin rabbim..

Hafta sonu düşük yaptım 600 lira tuttu masraflar.. Apartman gününden aldığım 550 liranın 300 lirasını vermiş eşim 300 lira da karrtan çekmiş.. Bir de pilav tenceremin kapağı kırılmıştı Karacadan 80 liraya tencere + tava set aldık. Masraflar bitmiyor ki...

Ayın 10 unda gün yine bende 550 lira gelecek yine..

Kenardaki parayla eşim kredi kartlarını ödeyelim diyor bakalım oturup hesap yapıcaz. Ona göre ödemelerimizi ayarlıcaz..

1 kasa domates aldım 25 lira tuttu.. Bugün kayınvalidemle kışlık domates yapıcaz biraz da menemen yapıcam inşallah..

Sağolsun kayınvalidem 1'er kavanoz reçel , kışlık yufkalarımı , kesmeyi ve tarhanamı yaptı. Domatesleri de yapınca bir tek turşu kalacak geriye onu da yaparız dedi.. Düşük yaptığım için yorulma sen yapılır onlar diyor sağolsun...

Düğüne gelemeyipte sonradan gelenlerin hediyelerini de toparlamış gidip onları da alıcam.. Onları napıcam bilmiyorum
kızlar ... Siz düğünden sonra gelen bardak çanakları nasıl değerlendirdiniz ?

Günaydın kızlar

Kumbaraya bozukları atmaya devam ediyoruz... Önceki hafta Almanyadan akrabam geldi. Düğünüme gelememişti 12.7 gramlık 3 burma bilezik almış. Fakat hem koluma olmadı hemde benim bileziklerimin yanında ince kaldı. Kuyumcumuza gittim bileziği verdim üzerine de geçenlerde eşimin yaptığı 2 küçük altını ve kenardaki 2 küçük altını verdim 18,7 gramlık bir 3 burma yaptırdım. Kumbarayı da boşalttım 160 lira çıktı ondan da bir küçük altın yaptım koydum kenara... Bereket versin rabbim..

Hafta sonu düşük yaptım 600 lira tuttu masraflar.. Apartman gününden aldığım 550 liranın 300 lirasını vermiş eşim 300 lira da karrtan çekmiş.. Bir de pilav tenceremin kapağı kırılmıştı Karacadan 80 liraya tencere + tava set aldık. Masraflar bitmiyor ki...

Kenardaki parayla eşim kredi kartlarını ödeyelim diyor bakalım oturup hesap yapıcaz. Ona göre ödemelerimizi ayarlıcaz..

1 kasa domates aldım 25 lira tuttu.. Bugün kayınvalidemle kışlık domates yapıcaz biraz da menemen yapıcam inşallah..

Sağolsun kayınvalidem 1'er kavanoz reçel , kışlık yufkalarımı , kesmeyi ve tarhanamı yaptı. Domatesleri de yapınca bir tek turşu kalacak geriye onu da yaparız dedi.. Düşük yaptığım için yorulma sen yapılır onlar diyor sağolsun...

Düğüne gelemeyipte sonradan gelenlerin hediyelerini de toparlamış gidip onları da alıcam.. Onları napıcam bilmiyorum

Öncelikle merhaba:KK25: Ben ilk defa karşılaşıyorum seninle arkadaşım.
Öncelikle geçmiş olsun,Allah sağlıklı bir evlat nasip etsin.
Güzel de bir birikim yapmışsın, bereketli olsun.
Eve hediye gelen tabak-çanağı ihtiyacım yoksa kenara koyuyorum. Ben de başka birine hediye götürürüm ya da belki ilerki günlerde ihtiyacım olur diye. Eğer annemin falan bir ihtiyacını karşılayacak gibiyse ona veriyorum.

6 kişiyiz, ahh 7 olsaydık, hem seçilen dana da büyükmüş 7 kişiyi de kaldırırmış ama ne yapalım artık... Annemler kesmeyecek ben onlara götüreceğim inşallah yol 4-4,5 saat kadar sürüyor nasıl olacak bilmiyorum ama hatta ihtiyaç sahiplerine dağıtımı bile annemlerin orda yapalım diye düşünüyorum bakalım artık...

Bu arada günaydınlar herkese....
arabanız var mıydı yesa.
havalar da soğuk gidiyor,bir şey olmaz 4-5 saatten.
son hafta sebze falan almayıp dolabını boş tutarsın.etleri de soğutunca sıkıntısız götürürsün.
Günaydın kızlar
Poe hadi bakalım inşallah iyi hayırlı biri çıkar. Ama bence senin bu zor halinde çok iyi birisi çıkacak karşına.
Kv aradı mı hiç. Ne bileyim merak etti mi
Ben de oğlanı servise bindirip spor yapacağım. Sonra da doğru okula.
kolay gelsin canım.
ben de bu hafta spora başlıyorum.3 gün yürüyüş bandı,2 gün pilates diye planladım.
arada leslie de yaparım sıkıldıkça.
spor ayakkabısı lazımdı,indirimde bulamadım ilk defa.sürekli aldığım marka ve modellerin fiyatı da %40 artmış.aldım mecburen.
sen ne yapıyorsun bu ara,jillian mı.
Günaydın kızlar

öncelikle geçmiş olsun.allah hayırlısını versin bebek hakkında.
yatırımların da bereketli olsun.
öyle gelen hediyeleri ben de hediye götürdüm.

Günaydın kızlar:) yine dersim yok ve ben ayaktayım. Bu sefer heyecandan ama. Şubatta düğünüm kesinleşti. Bayramda nişanla beraber düğün içinde konuşulacak :)) ama biz doğudayız ve evi buraya kurmayacaz. Çünkü haziranda tayinciyiz:) sevdicekle konuştum. Eşyalara o zmn ailen yardm eder mi diye. Oda dedi ki yardım etmez. Ama düğünde normal yapacağndan fazla altın yapar dedi. Biz tekrar karar aldık aramzda düğünün tüm masraflarını aileler karşılayacak. Bizde eşya için para biriktirip haziranda eşya alacaz :) düğünde biriken parayla da peşinat verip kredi çekip hemen ev alacaz:KK70:eşyalarımı kendi evime göre alacam :)) siz daha iyi bilirsiniz eşyalar bize kaça mal olur ? Ona göre tekrar hesap yapacaz:)

Öncelikle merhaba:KK25: Ben ilk defa karşılaşıyorum seninle arkadaşım.
Öncelikle geçmiş olsun,Allah sağlıklı bir evlat nasip etsin.
Güzel de bir birikim yapmışsın, bereketli olsun.
Eve hediye gelen tabak-çanağı ihtiyacım yoksa kenara koyuyorum. Ben de başka birine hediye götürürüm ya da belki ilerki günlerde ihtiyacım olur diye. Eğer annemin falan bir ihtiyacını karşılayacak gibiyse ona veriyorum.

Daha yeniyim aslında bu konuya daha önce yazmıştım görmemişsin sanırım...

Sağol teşekkürler.. Rabbim başka acılar göstermesin inşallah... Yerini çabucak doldursun...

Daha yeni evliyim Lavin.. Düğünde takılan altınlara dokunmadık.. Düğünden sonra sadece kredi kartlarındaki taksitlerimiz kaldı. Birikmiş biraz paramız vardı , kapatalım kredi kartlarını dedi ama taksit taksit ödenir nasılsa diye istememiştim.. O yüzden her ay 2 küçük altın koyucaz kenara diye konuştuk. Nasipse her ay kenara koymaya devam edicez inşallah... Birikmiş parayla da kredi kartlarını kapatıcaz galiba..

İhtiyacım yok gelen hediyelere.. Evin tek çocuğuydum zaten annem dünyaları alıp koymuş.. Evde tabaktan çanaktan geçilmiyor.. Çoğunu da zaten annemin evinde bıraktım almadım... Dediğin gibi hediye götüreyim bende en iyisi... Düğününe gidemediğim bir kaç kişi var..

Günaydın kızlar:) yine dersim yok ve ben ayaktayım. Bu sefer heyecandan ama. Şubatta düğünüm kesinleşti. Bayramda nişanla beraber düğün içinde konuşulacak :)) ama biz doğudayız ve evi buraya kurmayacaz. Çünkü haziranda tayinciyiz:) sevdicekle konuştum. Eşyalara o zmn ailen yardm eder mi diye. Oda dedi ki yardım etmez. Ama düğünde normal yapacağndan fazla altın yapar dedi. Biz tekrar karar aldık aramzda düğünün tüm masraflarını aileler karşılayacak. Bizde eşya için para biriktirip haziranda eşya alacaz :) düğünde biriken parayla da peşinat verip kredi çekip hemen ev alacaz:KK70:eşyalarımı kendi evime göre alacam :)) siz daha iyi bilirsiniz eşyalar bize kaça mal olur ? Ona göre tekrar hesap yapacaz:)
ne tatlı telaşlar math.inşallah herşey gönlünüze göre olur.
eşyalar zevke ve isteğe göre değişir fiyat olarak.
memurum,az ama öz alırım dersen 20 bini geçmez mobilya bazında.[çok gelmiş olabilir belki rakam ama perde,halı,aydınlatma deyince katlanıyor]
4-5 bin civarı yatak odası,10 bin salon[yemek odası,tv vs],ekstra oda yaparsan 2 bin civarı da o tutar.gerisi de mutfak masa-sandalyesi,yolluk,halı vs.
beyaz eşya da bir 5 bin tutar.hepsini AAA+ almanı tavsiye ederim,faturalarındaki fark fiyat farkını kapatır.

Güzl düşünmüşsünüz canım. Benim eşim evlenmeden önce uzuuun bir süre atanamadığından bizim böyle şanslarımız yoktu. Eşyamızı biz aldık, düğünü de düğünde takılan para karşıladı. Yardım istesek yardım ederlerdi de ben istemedim çok.

Kredi çektik biz, tabii benim bir de dev gibi bir kız çeyizim vardı. Tüm küçük eşyalar önceden alınmıştı. Beyaz eşyaya 7000, mobilyaya 10.000 verdik. Ama ben salona öyle vitrin takımı falan almadım, ayrı oturma odası yapmadım. Ondan az tuttu.

Güzl düşünmüşsünüz canım. Benim eşim evlenmeden önce uzuuun bir süre atanamadığından bizim böyle şanslarımız yoktu. Eşyamızı biz aldık, düğünü de düğünde takılan para karşıladı. Yardım istesek yardım ederlerdi de ben istemedim çok.

Kredi çektik biz, tabii benim bir de dev gibi bir kız çeyizim vardı. Tüm küçük eşyalar önceden alınmıştı. Beyaz eşyaya 7000, mobilyaya 10.000 verdik. Ama ben salona öyle vitrin takımı falan almadım, ayrı oturma odası yapmadım. Ondan az tuttu.

Tabii halıydı, perdeydi şu bu ekleniyor daha.

X