BİRİKİMCİ HATUNLAR

Valla bilemiyorum güzel mi kötü mü:) Yani sağolsun öyle harcalamarı yoktur zaten sorar da alır ama yine de benim kadar dikkat etmez bi de ev konusunda benim kadar hevesli değil :)

Malesef benim maaş her ayın son günü yatıyor... Ne güzel meslektaşız.. Kartları hafiflettiğimiz an birikim yapılıyor zaten:)
Valla ev konusunda benden hevesli yesacim aksine ben umitlenme diyorim
cunku bu hafta gittigimizde dedesi alamayiz dedi acikca :KK43: daha ne umidimiz olsun ki para yok evler cok pahali dedi alamayiz dedi
sizinde durum malum 700tl ile nasl yapcksnz dedi ben de evet yapamayiz dedim eltim kendi evinde amcayla altust oturuyorlar o ev kucuk diye begenmez
bekar kaynim yurt disindan gelen paralarla ve krediyle alcak evi kendi parasi yani
yurt disinds 3ayda 10bin kazanio 3-4sefer gitse pesinat zaten cikcak evlenen kadr krediyede bitirir maasiyla zaten koyde yasiyor babanne dede annesi babasi hazir yio yani
bi biz evsiz kalioz kiraci olarak onada para yok diyorlar halbui hazir krdi cekcek iki ev alsa ama nerdeee
yok kiraya yardim etcklermis dedim ne yardimi dede gerkes kendi gecim derdinde
evli olan ilk defayeni evliyken dede solemis ayda 150ver die yalvar yakar 1defa verdi sonra dedeye solems yetmio die o da kesildi
bekar kaynim verir dede solese sma ne gerek var ysrdim ettiler die basima kakacaklar
bide kira 400 olursa nasil gecinceksiniz die laf edio dedesi kolaymi dio bizde yasayarak goruyoruz kolay degil ama yasli kafasi iste
Esime dedim dun gece ev hayal bizr die
arsa flan satsalar o ds yok hicmi hic niet bile yok
Bes ten gelcek emekli parasi 40-30bn olcak ama o da 56 yasimda olke esegim olme yani ah ah ev hayal bizr kirada suruncez rabbm kirada olan herkese yardim etsin
halbu ki istemeye geldiklerinde soz verdiler dugun olsun 2seneye ev alcz bz cocuklara die ama yok simdi akrabalsri konuscak evli kirada biri varken bekara ev aldiniz die ama takmiolsr
bekar kaynimin yurt disi paralariyla iki abisini evlendirdi die minetarlsr o yuzden oncelik ona bu kobuda ev alsin biran once evlensin diye biz bi kenarsa kaldik ev konusunda boylece ev hayal ev hayal :KK43:

Benim eşim de hiç anlamaz maddi işlerden. Maaşı ücreti yattığında direk benim hesaba atar. Herşeyi ben hesaplarım öderim. Hiçbirşeyden haberi olmaz.
Ben bu durumdan rahatsız değilim. Çünkü eşim evliliğimizin ilk yıllarında parasal konularda çok büyük hatalar yaptı. Arkasını toplamak hep bana düştü. O da suçunu bildiği için karışmaz hiç hesap kitap işlerine.

Benim eşim de hiç anlamaz maddi işlerden. Maaşı ücreti yattığında direk benim hesaba atar. Herşeyi ben hesaplarım öderim. Hiçbirşeyden haberi olmaz.
Ben bu durumdan rahatsız değilim. Çünkü eşim evliliğimizin ilk yıllarında parasal konularda çok büyük hatalar yaptı. Arkasını toplamak hep bana düştü. O da suçunu bildiği için karışmaz hiç hesap kitap işlerine.
Herzamn kadin daha hesapli oluyo erkekleeden bazn bendeki hesaba esim bile sasiyor :)

delimideli delimideli

canım valla umudunu kaybetme bi bakarsın hiç ummadığın bir yerden bir şey çıkmış. Neden bilinmez ben ikimizinde ev sahibi olacağına inanıyorum hem de yaklaşık olarak aynı zamanlarda :)

M maviduvar1

Benim eşim de bana bıraktı kendi maaşı yattığı gün ben hemen öderim onun maaşından yettiği kadar her şeyi sonra cebine de harçlık veririm :)

Ama kızlar ben derdim eşimin kredi kartının limitinin fazla olması. Valla ona çaktırmadan yavaş yavaş limitini düşüreceğim bi ara çıtlattım yok ya o kadar çok değil dedi limiti ama bence fazla bi de bizim derdimiz şu elimizdeki kp ye ait kredi kartı onu kapatıp geri teslim etsek şahane olacak:)

delimideli delimideli

canım valla umudunu kaybetme bi bakarsın hiç ummadığın bir yerden bir şey çıkmış. Neden bilinmez ben ikimizinde ev sahibi olacağına inanıyorum hem de yaklaşık olarak aynı zamanlarda :)

M maviduvar1

Benim eşim de bana bıraktı kendi maaşı yattığı gün ben hemen öderim onun maaşından yettiği kadar her şeyi sonra cebine de harçlık veririm :)

Ama kızlar ben derdim eşimin kredi kartının limitinin fazla olması. Valla ona çaktırmadan yavaş yavaş limitini düşüreceğim bi ara çıtlattım yok ya o kadar çok değil dedi limiti ama bence fazla bi de bizim derdimiz şu elimizdeki kp ye ait kredi kartı onu kapatıp geri teslim etsek şahane olacak:)
İnsl cnm :) tabiki umit kesmek degilde heves yok desem daha dogru sanirim :)

Yok canım hiç öyle deme bi de Allah can sağlığı versin varsın 10 yıl sonra 20 yıl sonra olsun ne olacak. Ev alıp huzurlu olmayacaksam onu da istemem valla o yüzden hayırlısı diyelim ve birikim yapmaya devam edelim:)
Tabiki huzur ve saglik oncelikli tabi hayirlisi

Merhabalar kızlar
Birkaç gündür rahatsızım gelemiyorum.
Eşim 1000 tl lik güne girmiş, 3 kişi dönüşümlü. Yani 3 ayda bir gün parası gelecek. Bana kalsa kabul etmezdim, bari 5 kişi olaydı ama hevesi kırılmasın dedim:KK51:

Bu aydan itibaren başlıyoruz bakalım birikimlere. Hadi hayırlısı.

Bu arada katılım emeklilik diye bir şey var reklamlarda, bir araştıracağım. İçine faiz giriyor diye bes yaptıramamıştım, katılım olunca haram girmiyor, yaptırmak istiyorum. İlerde çocuklarımın eğitimi için kullanırım diyorum.

Sanki ortada çocuk varmış gibi:KK53: Şanslı veletler, anneleri şimdiden onları düşünüyor.

lavin lavin
Valla benim eşim gelse 1000 tl güne girdim dese pek sevinirim bence şahane:)

Katılım emeklilik eğer faiz yoksa gerçekten ben de isterim, araştırdıktan sonra paylaşırsan çok sevirim :KK70:

bu arada çok geçmiş olsun:)

Merhabalar kızlar
Birkaç gündür rahatsızım gelemiyorum.
Eşim 1000 tl lik güne girmiş, 3 kişi dönüşümlü. Yani 3 ayda bir gün parası gelecek. Bana kalsa kabul etmezdim, bari 5 kişi olaydı ama hevesi kırılmasın dedim:KK51:

Bu aydan itibaren başlıyoruz bakalım birikimlere. Hadi hayırlısı.

Bu arada katılım emeklilik diye bir şey var reklamlarda, bir araştıracağım. İçine faiz giriyor diye bes yaptıramamıştım, katılım olunca haram girmiyor, yaptırmak istiyorum. İlerde çocuklarımın eğitimi için kullanırım diyorum.

Sanki ortada çocuk varmış gibi:KK53: Şanslı veletler, anneleri şimdiden onları düşünüyor.
Yaa ne guzel iste :)
Faiz varmu ki vakfbankts yaptirdim ama faiz hic dusunmedjm ya :KK43: ne yapiyim rabbim affetsin insl makst brikim

lavin lavin
Valla benim eşim gelse 1000 tl güne girdim dese pek sevinirim bence şahane:)

Katılım emeklilik eğer faiz yoksa gerçekten ben de isterim, araştırdıktan sonra paylaşırsan çok sevirim :KK70:

bu arada çok geçmiş olsun:)

Canım şimdiye kadar günlere hep ben girdim, sanırım beni görüp heves etti. Ben de kırmadım. İnşallah Allah bereketiyle nasip eder.

Katılım emeklilik de Albarakatürk ve Kuveyttürk işbirliği ile yapılıyormuş %25 Devlet katkısından da faydalanılıyor. 56 yaşında emekli oluyorsun, 10 yıl da sistemden çıkamıyorsun. Ben yaptırırsam 100 tl olanı yaptırırım, 25 de devlet katkısı olur. 500 falan beni aşar çünkü. Müsait bir zamanımda bankaya gidip bilgi alacağım, sizinle paylaşırım.

Burdan bakabilirsin bazı bilgilere:

http://www.katilimemeklilik.com.tr/...sapli-katilim-emeklilik-plani.aspx?pageID=226

Canım sanki sadece isim değiştirmişler adını katılım emeklilik yapmışlar ama içerik aynı gibi. Yani diğer bankalar açık açık 100 getirin 125 olsun derken bunlar kelime oyunları yapıyorlar ama sonuç aynı kapıya çıkıyor gibi. Yine de bilemiyorum valla sen detaylı bilgi alınca netleşir durum.

Ben de bizimkine sordum sizin iş yerinde gün yok mu varsa sen de gir diye ama yokmuş malesef :)

Canım sanki sadece isim değiştirmişler adını katılım emeklilik yapmışlar ama içerik aynı gibi. Yani diğer bankalar açık açık 100 getirin 125 olsun derken bunlar kelime oyunları yapıyorlar ama sonuç aynı kapıya çıkıyor gibi. Yine de bilemiyorum valla sen detaylı bilgi alınca netleşir durum.

Ben de bizimkine sordum sizin iş yerinde gün yok mu varsa sen de gir diye ama yokmuş malesef :)
Katılım bankaları ile klasik faiz sistemlerini uygulayan bankalar sermeye açısından farklı işliyor.Normal bankalarda elde ettiğin kar, faiz ile karşılanırken; katılım bankalarında kar payı olarak karşılanır. Katılım bankası her ay getiride bulunamayabilir, yaptırdığın işleme göre kar edebileceğin gibi banka zarar ederse zarar da edersin. Yani sistemleri birbirinden tamamen farklı, o yüzden katılım hesabı helal iken, vadeli-faizli hesap haram.

Çok uzman değilim, dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Zaten devletin verdiği katkı payı faiz değil, dolayısıyla haram da değil.

Günaydınlar herkese :KK54::KK54: oohh be yarın tatil :KK53:
Bol bereketli günleriniz olsun .Dün kumbarama birşey atamadım.
50 tl atacağım gidince ,dün resmen yorgunluktan sızmışım. :63:

Benim eşim de hesap kitap işlerinde iyidir. Aslında bu yönden sıkıntımız olmuyor şükür. Hatta bazen benim fuzuli harcamalarım bile oluyor :KK59::KK48:

10615513_776559882402049_7406071498622297873_n.jpg

X