Merhaba kızlar yeni geldim aranıza
Birikim yapmak istiyorum.. Kumbaramız var eşimi de alıştırdım.. Eve geldiğinde cebindeki bütün bozuk paraları kumbaraya atıyor.. 1 ayda 160 tl topladık.. Şimdi onunla küçük altın alıcam...
Belki az bir tutar ama daha yeni evliyiz umarım zamanla daha da fazla biriktirebiliriz :)
Orkide normal saksıda değilde plastikte yani toprağıda ışığı görecek şekilde olması gerekiyo. Gerçi onun toprağı farklıdır zaten. Topraktan değil sudan beslenir. Ilk zamanlar içi su dolu bi kapta bekletiyodum ben sulamak için ama şimdi normal suluyorum kurudukça. Bide cam kenarında değilde biraz daha geride tutuyorum. Direk gelen güneş ışığını sevmiyo pek. Son olarakta değiştireceğin zaman toprağı farklı çiçekçiden orkide gübresi alıyo eşimhanımlar ben çiçek bakmak konusunda çok kötüyüm de. orkidem var ve nası bakmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Günaydın kızlar
Çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum.
Kızlar az önce bir hesap yaptım. Bu ay 1700 tl içerdeyiz. Uzun zamandır hiç bu kadar sıkışmamıştık.
Oğlumunbankada gram altınları var. Onlardan mı bozdurayım sizce yoksa bu eksiği ek hesaplardan karşılayıp sonraki aylarda kapatmaya mı çalışalım.
Bir projeden alacağım 8000 tl para var. Ekim'in 15 i gibi alırım galiba.
Bu parayla kapatmayı düşünüyoruz. Sonuçta altınları bozfursam da bu parayla alıp yerine koyacağım. Ek hesap kullanırsam da faiz ödeyeceğim.
Ne yapayım sizce. Çocuğun altınlarına hiç dokunmasam mı
Aramıza hoş geldin.. Bence ayda bir küçük altın hiç de az değil. Bizde yeni evliyiz bu arada inşallah zamanla daha da çok biriktirebilirizzz ikimizde:)
Bende oğlum doğduğunda doğum hediyesi istemedim eşimden. hediye yerine oğlumun adına hesap açtırmıştım. Gelen hediyeleri,doğum günleri,Bayram paraları ne olursa atmıştım sonra hesabına. Iki yıl önce eşim çok sıkıştı ve kartlara yükleneceğine çekelim sonra yerine koyarız dedim. Ve deyiş o deyiş...ama tabiki sadece tecrübemi paylaştım. Herkezde böyle olmuyodur. En iyisini yine siz bilirsiniz.
Çok geçmiş olsun kızlar,Çok sağol canım. Sizede geçmiş olsun. Bende geçen yıllarda içirmiştim. Şimdi artık zorlanıyorum,içmek istemiyo pek. Bıktı. Bu aralarda birkaç kişiden bıldırcın yumurtası duydum. Aksatmadan 40-45 gün boyunca içirmek gerekiyomuş. Biraz daha serinlesin onuda yapıcam
Benim kıza getir bakarhanımlar ben çiçek bakmak konusunda çok kötüyüm de. orkidem var ve nası bakmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Projeden alacağın para garantiyse bozdur altınları yerine koyarsın.Günaydın kızlar
Çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum.
Kızlar az önce bir hesap yaptım. Bu ay 1700 tl içerdeyiz. Uzun zamandır hiç bu kadar sıkışmamıştık.
Oğlumunbankada gram altınları var. Onlardan mı bozdurayım sizce yoksa bu eksiği ek hesaplardan karşılayıp sonraki aylarda kapatmaya mı çalışalım.
Bir projeden alacağım 8000 tl para var. Ekim'in 15 i gibi alırım galiba.
Bu parayla kapatmayı düşünüyoruz. Sonuçta altınları bozfursam da bu parayla alıp yerine koyacağım. Ek hesap kullanırsam da faiz ödeyeceğim.
Ne yapayım sizce. Çocuğun altınlarına hiç dokunmasam mı
KıZlar ben de ondan korkuyorum. O para gelince yerine koymazsak diye. Ama o oğlumun parası. Ek hesap kullanmak da istemiyorum. Aslında kız kardeşimden alabilirim ama onu da pek istemiyorum aslında. Bana şu anda en yakın görünen altınları bozfurmak. 8000 tl yatınca da hemen bozdurdupum kadarını almak. O paranın bir kısmını önceden alma şansım yok maalesef. Valla nasıl bu kadar sıkıştık anlamadım ben.
Iki yıla yakındır bes ödüyoruz onun adına.ama ben kumbara veren bir bankadan hesap açalım istiyorum. Onunla gider yatırırız hem biriktirdiği paraları hemde yine özel gün paralarını. Henüz düşünüyorum tabi faaliyete geçiremedik. Neyse vardır onunda bir vakti saati heraldeAslında çok mantıklıymış böyle bir yol seçmek, onun adına hesap açmak ama sonu kötü olmaz. Neyse artık inşallah koyabilirsiniz tekrardan yerine, ya da koymasanız bile yeniden onun için birikime başlamak iyi bir fikir olabilir.
Ne güzel,iyileşmiş. Allah razı olsun doktorundan. Çocuğun hastalanması bişeye benzemiyo. Kendiniz hasta olsanız canınız,o hasta olunca ciğeriniz yanıyo. O çok daha zorÇok geçmiş olsun kızlar,
Çocuk başka türlü bişey insan herşeyden vazgeçiyo çocuk hasta olunca.
Benim kızdada korkunç bi öksürük nöbeti vardı 4 sene önce başladı.
Bi öksürmeye başladımı dur durak bilmez öksürmekten kusar nefessiz kalır halsizlikten uyur ama 10 dakika sonra tekrar öksürükle uyanırdı. Hasta değil ateş yok bişey yok. Kullandığımız gereksiz ilacın haddi hesabı kalmamıştı ama çare olmadı.
Tv de gördüğüm bi profosöre ulaştım randevu yoktu.Ağladım sızladım dayanamıyorum dedim uyku yok gece yok gündüz yok
Allah ondan bin kere razı olsun. Bi hava bi şurupla iyileştik. Evde basit önlemler aldık. Hiç tahlil yapmadan tecrübeyle koydu teşhisi.Yaşı ilerledikçe azalıcak dedi. Gerçekten her yıl gitgide azaldı. Allah işini hakkıyla yapandan razı olsun. O doktora her zaman dua ederim. Çok zor ama çok değerli bi meslek.
çok geçmiş olsun, inşallah kalıcı olmazGünaydın...
benim çocuğumda astım var. Dr çocuklukta oluyo büyüyünce atar demişti. Uzun süredirde atak geçirmemişti. Daha birkaç gün önce konuşmuştuk eşimle bitti artık şükür diye. Aman allahım gece öyle bir nöbet geldiki öncekiler hiçbirşeymiş..çok üzgünüm çok. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Nefes alamıyo ve siz bişey yapamıyorsunuz .makinesi var ama yeterli gelmedi. Hastaneye götürdük Dr kızdı. Aynı ilacı veriyorsun soğukkanlı davranacaksın diyo ama nasıl...şimdi iyi şükür. Yorgun sadece...okulada başlıyo pazartesi ..sanırım bu rahatsızlık kalacak bizde kronik olarak
Çok sağol. Inşallah ,tek dileğim...şimdi çok iyi kereta. Sürekli bişeyler sipariş ediyo. Meyvemiz vaamıydı anne,sütümüz kaldımı anne,anne kumumuz (un) vaamı pasta yapalım beraber....6 yaşında bu arada ama hala yarım söylüyo çoğu kelimeyi.çok geçmiş olsun, inşallah kalıcı olmaz