BİRİKİMCİ HATUNLAR

Merhaba kızlar
Dün kartlar kesildi. Az önce bir hesap yaptım. Gelecek ay için kartta sadece 1260 tl taksit var zaten. Kartın borcunu hiç yaMayayım. Evi arabayı faturaları ödeyince bu ay elde birşey kalmayacak sanırım.
Eylül atı için kartı 3000 tl nin üstüne çıkarmamaya çalışacağız. Elde nakit kalmayınca mecburen karta yöneliyoruz.
Hiç bu kadar sıkışmamıştık
Benim eşim okul müdürü. Müdürler 13 Haziran'da görevden alındı. Ama vekaleten devam ettiler. Fakat yaz atlarında ders ücretlerini alamadılar. Bu durum bizi bayağı etkiledi.
Benim ücretim de yaz aylarında çok azalıyor.
Neyse şimdi bir yol bulmalıyız. Kurban da geliyor. Okul masrafları da var. Allah yardımcımız olsun inşallah

aynen canım,yine ihtiyacı olsa yine veriririm sonuçta evlilikte ben sen diye birşey yok..ama gerçekten de kenarda gizli para olmalı her zaman ben onu hiç yapamadım şimdiye kadar varsa hemen paylaştım.benim eşim de birikim yapar o konuda sorun yok ama mesela bir seferinde (annemler şehir dışında) annemlere gidelim dedim bu ay biraz sıkışığız sonra gidelim diye erteledi,ve o zaman dedimki keşke biriktirdiklerim gizli olsaydı bende var gidelim diyebilirdim.bir de dediğin gibi her zaman bende para varmış gibi düşünüyor normalde ev harcamalarında alışveriş parasını o verirdi diğer giderleri ben,şimdi verme gereği duymuyor :))

yazın bizim de ekonomi çöküyor ama bu aydan sonra yavaş yavaş düzelir canım.bende de ders ücreti olmadığı için yazın kötü oldu ama bu ay eğitim-öğretim ödeneği var o biraz toparlar umarım

Biz kış aylarında birikim yapıp yaZın yiyoruz. Ama bu yaz evdeki hesap çarşıya uymadı.
Eğitim öğretim ödeneğini kurban için kullanmayı planlıyoruz
Bu akşam benim kumbaranın hakkı 3.85 tl imiş.

Merhaba arkadaşlar

29 sayfayı okuyup aranıza katılmaya karar verdim.

Öncelikle tablodan bahsetmişsiniz ama o nedir acaba?

Ben de her ay 110 tl altın hesabıma aktarıyordum ama onu 150 yaptım gelecek aydan itibaren 150 gidecek.

Biz bu ay evlendik kredi kartı borçlarımız var ama daha kötüsü 4 adet kredi kartımız var 1i benim 2si eşimin diğeri de kp'nin ama tabii hepsinin borcunu biz ödüyoruz.

Bi de eşimin öğrenim kredisi borcu var ama faizi silinip yapılandırma olur diye bekliyoruz o olursa aylık 1000 ya da 1500 ona gidecek sanırım.

Bunların haricinde bir de 100tl günümüz var bu ay ben aldım 1100 geldi 1000 hemen altın hesabıma attım zaten düğünde gelen bilezikler ve altınları da yine o hesaba attım gelecek ay son zaten. Daha sonra aylık 250 girelim diyoruz bakalım.

Biraz uzun olmuş ama sıkıntı olmaz umarım. Herkese tekrardan iyi akşamlar...

Öncelikle aramıza hoşgeldin.
Hayırlı olur inşallah evliliğin. Mutluluklar dilerim.
Ben böyle bilinçli insanları seviyorum. Bi yeni evlendiğimi Zaman borçtan burnumuzu dışarı çıkaramıyorduk. Maşallah. Allah bereket versin birikimine
Benim anlamadığım kp kart borcunu neden siz ödüyorsunuz

Merhabalar, ben de araniza katilmak istiyorum. Ve bir arkadasin dedigi gibi ben de tabloyi merak ettim.

Günaydın kızlar
Bu tablo işini Farmasi yapıyor. Daha önceki topikte bi ona ay sonunda o ay içinde ne kadar birikim yaptığımızı yazıyorduk. O da tablo yapıyordu.
Bugün evdeyim gibi duruyor. Belki de avm ye gider oğlana okul çantası bakarız
Bir de bugün kurbanlık bakılacak. Küçük birşey olsun diyorum ama bakalım ne kadar tutacak
Herkese iyi pazqrlar

Merhaba bende beş senelik evliyim,birseyler biriktirmek istiyorum ama olmuyor ben gereksiz harcıyorum biraz,kredi kartı da kullanıyorum ve her ay neredeyse maaşımı oraya yatiriyorum.belki burada sizden ozenirim bende birseyler yaparım.

merhaba kızlar mutlu pazarlar

aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz

tablo sorulmuş
eskiden birikim tablosu yapıp ekliyordum
ama kadınlar kulübünün bu yeni sisteminde tablo nasıl yapılıyor ya da yapılıp ekleniyor bilemedim doğrusu

Çok güzel olmuş burası bense aranıza yeni katıldım. Zamanlama süper tama bu sabah evimiz için 6 aylık bir bütçe planı hazırladım umarım yolunda gider birikime baslarim:)

Merhabalar birikimci kızlar

Bu sabah eşimle ufak bir birikim planı yaptık. Bakalım ne kadar yolunda gidecek. Motive olduk iyi geldi ama.
İnşallah hesabınız tutar kızlar. Bereketli birikimleriniz olur. Biz sanırım bir iki ay kendimizi toparlamaya çalışacağız.
Bugün markete gideceğim listem hazır. Kalem az ama masraflı şeyler var listemde
Yağ var mesela. Hem zeytinyağı hem çiçek yağı

Bakalım ne kadar tutacak

iİnşallah tutar canım hesaplarımız.
Ben de bugün kışlık bir şeyler alayım buzluğa atmak için. Kayınpederimin bahçesinden sebze getirecek eşim.
Manavdan da fasulye-barbunya-bamya bulsam tamamdır.

Bende varım :) 1ay sonra nişanım yazada düğünüm var. Bu ayın 15inden itibaren bi güne girdim :) ama 1500 lira kredi kartı borcm var bide onu kapatmam şart :) bakalım nasıl olacak :)

Bende varım :) 1ay sonra nişanım yazada düğünüm var. Bu ayın 15inden itibaren bi güne girdim :) ama 1500 lira kredi kartı borcm var bide onu kapatmam şart :) bakalım nasıl olacak :)

Mesajın için çok teşekkürler.
Allaha şükür birikim yapabiliyoruz ama tek isteğim ev alabilmek onun için peşinat biriktirebilsek çok güzel olur ama daha çok yolumuz var gibi görünüyor.

Yok yanlış anlaşılmış kp bize kredi kartını vermişti onunla harcama yaptık bizim kartımız gibi oldu yani onu ödüyoruz ama inşallah ilk etapta onu kapatıp tekrar teslim etmek istiyoruz.

Umarım Farmasi tekrardan tablo yapmayı kabul eder:) demiştim ama sonradan gördüm üsteki mesajı şimdi gördüm

Bizde gelecek ay kurbanlık işi için para vereceğiz 750 ile 1000 tl gider sanırım, ortak kesileceği için.

Umarım hem ucuz hem güzel hem de kaliteli bir şey bulabilirsiniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…