Birikim Yapmak İçin Kredi Kartı Kullanmama Günlüğüm

Hayırlı olsun.

Benim kredi kartım yok eşimin var.

Ücretsiz izindeyim dolayısıyla tek maaşla zorlanıyoruz.

Ev kira, araba kredisi var.
Faturalar, mutfak, bebeğimizin ihtiyaçları, arabanın yakıtı, kış lastiği ve bakımı, ekstralar ve ani gelişen harcamalar vb derken mecburen eşimin kredi kartını kullanıyoruz, maaşı alınca hooop borçlara... Sonra gene kartla idare ediyoruz evet kısır döngü ama şu aşamada başka çare yok.
Dilerim işe döndüğümde karta bulaşmayız ve birikim yaparız.

Ben de katılabilir miyim size...
Mayıs ayından beri kart borcumuz 6 bin liranın altına inmedi hiç. Yarısı taksit. Ger kalanı harcama...
Bu ay 2250 tl taksit var. Bu ay 3 bin lira limit koyduk kendimize. Yani en fazla 5250 tl gelmesi gerek.
Kartla genelde market ve akaryakıt alışverişi yapıyoruz. Son iki aydır taksit yapmıyoruz. 400 tl den fazla birşey alırsak taksit yapacağız.
Kartı tamamen kapatmamız mümkün değil ancak aylık 3 bin liraya indirmek hedefimiz...

Ben de katılabilir miyim size...
Mayıs ayından beri kart borcumuz 6 bin liranın altına inmedi hiç. Yarısı taksit. Ger kalanı harcama...
Bu ay 2250 tl taksit var. Bu ay 3 bin lira limit koyduk kendimize. Yani en fazla 5250 tl gelmesi gerek.
Kartla genelde market ve akaryakıt alışverişi yapıyoruz. Son iki aydır taksit yapmıyoruz. 400 tl den fazla birşey alırsak taksit yapacağız.
Kartı tamamen kapatmamız mümkün değil ancak aylık 3 bin liraya indirmek hedefimiz...
meraba papatya daha önce tanışmıştık uzun zamandır yoktun

Merhaba
Acaba hangi topikte karşılaştık. Gerçi ben sadece birikim ve kitap okuma topiklerine yazıyorum genelde. Ya da yazmasam da takip ediyorum

Bugün kart kullanmadım hiç.
birikim topiklerinde karşılaştık ben uzun zamandır girmemistim simdi sürekli burdayim :)kitap kurdu olduğunu biliyorum tekrar hoşgeldin

Selam
Ben de kredi kartlarımı evde bıraktım
Bu ay kartla alacağım bişey de yok zaten
Hiç karttan harcamazsam sadece 1500 tl borcum olacak
Onu da rahatlıkla ödeyebilirim

Ocak ayı maaşını sabırsızlıkla bekliyorum çünkü vergi diliminden çıkacağım
Maaşım çok düştü bu vergi dilimi yüzünden
Zam da gelecek
Bir de ek ödemeler alacağım umarım :)

birikim topiklerinde karşılaştık ben uzun zamandır girmemistim simdi sürekli burdayim :)kitap kurdu olduğunu biliyorum tekrar hoşgeldin
Hoşbulduk... çok teşekkürler
Büyük ihtimalle buralarda karşılaştık. Ben başka topikleri hiç okumuyorum çünkü

Selam
Ben de kredi kartlarımı evde bıraktım
Bu ay kartla alacağım bişey de yok zaten
Hiç karttan harcamazsam sadece 1500 tl borcum olacak
Onu da rahatlıkla ödeyebilirim

Ocak ayı maaşını sabırsızlıkla bekliyorum çünkü vergi diliminden çıkacağım
Maaşım çok düştü bu vergi dilimi yüzünden
Zam da gelecek
Bir de ek ödemeler alacağım umarım :)
Bende ocak ayı maaşı ı bekliyorum bakalim ne olacak. kredi kartı işyerinde bıraktım

20 gün çok güzel bir süre tebrikler.
Bende 4. Gunümdeyim
Ben evde birkatim karti
Yanimda olsaydi harcayabilirdim cunku alisverise gittigim zamanlar keske getirseydim sunuda alirdim dedigim cok oldu.ama eve gidince karti iyiki yanima almamisim dedim :)

Bir de ben karta o kadar bagli hale gelmistimki okuldaki yemek ve yol parasi haricinde herseyi karta cektiriyorum 5 lirada olsa karta cektirdigim cok oldu.hatta otobus kartini bile kredi kartiyla dolduracaktimda oradaki bayan karttan cekemiyoruz demisti o hale gelmistim
Gercekten sacmalik ya

Bizde bu ay kredi çekip tüm kartları ödedik kapattirdik çok şükür.. Her ay yüklü bi miktar ödüyorduk bizde. Şimdi sadece bi tane kart bıraktık. Onunda limitini 1000 tl ye düşürdük. Eşim ve benim bireysel emeklilik ordan çekildiği için. Birde düzenli altın alış talimati verdik. Birikim için kullaniyoruz sadece:) zaten 400 tl mi ne kaliyor geriye.

X