• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Merhaba hanımlar ben hedefime ulaşamadım bu gün para harcamayacaktım güya iş yerinde canım sıkıldı.Sigara aldım. Zaten oğluşum hasta gece uyumadım.üstüne de o eklenince gözüm döndü.eve gelirken de annem aradı oğluşum yemek yememiş ona yemek aldım gitti 20 tl yemeği yese mutlu olucam onu da yemedi:KK43::KK43:

Merhaba hanımlar ben hedefime ulaşamadım bu gün para harcamayacaktım güya iş yerinde canım sıkıldı.Sigara aldım. Zaten oğluşum hasta gece uyumadım.üstüne de o eklenince gözüm döndü.eve gelirken de annem aradı oğluşum yemek yememiş ona yemek aldım gitti 20 tl yemeği yese mutlu olucam onu da yemedi:KK43::KK43:
Üzülme canım çocuklar işte oluyor bazen öyle

cocuklarımız bizim herseyimiz biz yemesekde onlar yesin isteriz ama sigarayı mesela bıraksan aylık güzel bir para cebinde kalır

altun979 altun979 ayrıca tasarruf, birikim,yatırımdaki önerilerilerinizi de merak ediyorum. Birikim benden sorulur demişsin,soruyorum o zaman yardımlara ihtiyacım var
dediğim gibi kücük paraları önemsiz görmeyin o küçük gördğümüz paraları atın bir köşeye dar gün parası oluyor ve aylık elinize gelen paradan her ay belli bir bütceyi ayırın yok sayın hemen gr altın alıp saklayın birgün birikim yaptgınızı onları sayarken anlatyacaksınız

bayanlar size birsey söyleyeyim alınmayındolap tasacakkadar kıyafete hic kimsenin ihtiyacı yoktur ne kadar cok kıyafetibn olursa olsun insan oglunun gözü hep actır. kaldıki onlarca ayakkabı ve cizme bunlar hep israftır yazıktır günahtır ben kullanamadıgım fazla kıyafetim oldugunda toplarım cocukların benim eşimin hepsini sevgi magazasına bırakırım ihtyaci olan aileler ordan gidip giyinirler onlarca ayakkabı ya ne gerek var 3 yıl önce bir abiye kıyafetle bir ayakkabı almıstım oğlumun sünnetinde gecen gün baktım ayakkabı dura dura cürümüs attım ama cok üzüldüm çünkü birkere giymiştim ve abiye ayakkabıları cok pahalı abiyem hala duruyo ve onu magazaya verecem cünkü aldıgım zaman 450 tl ye aldım ayakkabımı 100 tl ye almıstım işte bakınız ki israf keske ozaman götürseymisim hatra olarak saklamak istedim fakat durunca kötü oluyo en azından bir hayra gecsin dimi

tutumlu olmayı nasıl öğrendim size ufaktan bahsedeyim cocuklugumuzda bizim mahallemizde bir cami hocamız vardı kendisi cocukları cok severdi bizde kendisini severdik onun anlattıgı bir masalmı hikayemi gercekmi orasını bilemem hep o aklımda kalmıstır bırazda onun etkisi olmustur bende
hikayesi söyleydi bir adam varmıs canı ne cekse tam parasını cıkarıp alacamıs kı amaaan yedim siye diye tekrar parasını diğer cebine atarmıs hep böyle devam ederken birgün bu adam ölmüş herkez bunu gariban bilirmis adam öldükten sonra adamın serveti cıkmıs ve o parayla cami yaptrmıslar yedimsiye diye bir camiiymis tabii simdi ,smi degismismi bilmem hocamız anlatırdı füzülü harcamayın gerektiği kadar farzedin yedim siye diye birikim yapın birikim çok güzel heleki bir bayanın varsa birikimi kendini hep güvende hisseder

banka hesaplarını hiç önermem zaten vadeli hesaplarda faizde var ben yemem vermemde faiz ama siz bilirsiniz ben hep altın olarak degerlendirdim gr altın olarak
iyi diyorsun da iki gün önce ark evine hırsız girmiş gitti 20000 lik altın belli bir süre bankada birikmesi iyi de altın birikecekse kasa kiralamak akıllıca ama o zamana kadar paranın bankada olması daha güvenli

cocuklarımız bizim herseyimiz biz yemesekde onlar yesin isteriz ama sigarayı mesela bıraksan aylık güzel bir para cebinde kalır
Aynen de pratikte olmuyor azaltıyorum dönem dönem içmiyorum ama kilo sorunum var bırakınca en az 6-7 kilo farkediyor ben de bir de sinir yapıyor ancak tatilde mümkün olacak

ben hıc guvenmıyorum altun979 altun979 bızım apartmana hırsız dadandı dısarıda bulunan ayakkabılara kadar caldılar cok sukur bızde bısey yok ama cok korkuyorum o yuzden ama zaten sımdı gelsede tam takır kuru bakır tum bırıkımı eve yatırdık cok sukur

bende evde para bulundurmuyorum uykularım kacıyo evde kalmasındansa kasa kıralarım daha ıyı @harmonia33 cocugun ıcınde gecmıs olsun canım
tatlım bir ara kiralamıştık o da yıllık yada belli aylık olarak para alıyor o yüzden miktar biraz fazla olmalı ki ödediğine deysin. teşekkürler tatlım

size bide bişey itiraf edeyim ki birkere caldılar evimden ama evimde kalan aileden caldılar vallah rabbim burnundan fittil fittil getiriyor

ben hıc guvenmıyorum altun979 altun979 bızım apartmana hırsız dadandı dısarıda bulunan ayakkabılara kadar caldılar cok sukur bızde bısey yok ama cok korkuyorum o yuzden ama zaten sımdı gelsede tam takır kuru bakır tum bırıkımı eve yatırdık cok sukur
evet bence cok akıllıca yatırım yapmakda bir birikimdir gayri menkul mesela elini tasin altına koymadan bisey yapılamaz malesef

Back