Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

7 yaşındaki cocuk altın hesabını nereden bilecek ? Benim oğlum da 7 yaşında daha ağzından hiç duymadım böyle birsey.
Siz çocuğun yanında sensin paran senin hesabınız falan mı diyorsunuz ? Diyorsanız da yanlış yapıyorsunuz. O para onun şuanki yaşamı için verilen para, en azından yarısını bari kullanın ki siz de maddi olarak rahat bi nefes alın.

Konu sahibi cocuğu yanlış yönlendirmişsiniz.. çocuk da sanıyor birikim hesabı....aynen katılıyorum bu yoruma.

7 yaşındaki çocuk altın hesabına dokundurtmuyor mu?
Şaka mı yapıyorsunuz?
Ciddiyseniz bu çok anormal çünkü.
7 yaşında çocuk bu kadar her şeyi bilmek zorunda değil ipleri ona mı verdiniz şimdiden?

Hiç gereksiz harcamanız yoksa ona rağmen birikmiyorsa yapacak bir şey yok malesef.
Çocuğunuzdan borç alırsınız acil bir durumda verir inşallah

Böyle yetiştirilen bir cocuk vermez malesef.

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.

Düsünceniz güzel tabi ama ameliyat gibi hayati durumlarda o altin hesabina dokunabilirsiniz bence. Evet gelecekte paraya ihtiyaci olacak ama sağlikli bir anneye daha cok ihtiyaci olacak cocuğunuzun.

Konu sahibi çok enteresan bir bakış açınız var kusura bakmayın.
4500 ile siz çocuğunuzla ucu ucuna yaşarken kenara iki kuruş atmak için çirpiniyorsunuz. Baba 1300 lira verip hayatına bakıyor.
Siz ihtiyacıniz olduğunda o paradan da kullanın,çünkü maddi manevi tüm hayatınızı çocuğunuza adamış durumdasınız zaten.Bütün paranızı ve emeğinizi kullanıyorsunuz.İhtiyaç durumunda tabiki kullanacaksiniz.

Ve tavsiyem el kadar çocuğa senin paran benim param muhabeti yapmayın.Hepsi sizin paranız,gerekirse birikim yapıp gerekirse kullanırsınız.Çocukta şimdiden böyle bir algı oluşturmanız hiç sağlıklı değil.O oyunlarına,derslerine odaklansın,altın hesabına değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…