Birikim yapamama sorunu maasim 4500 lira .oglum ve ben

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.
En güzelini yapmışsınız.

Maalesef 4500₺ ile tüm evin ve bir çocuğun bakımını üstlenmişken birikim yapmanız çok zor. Kredi kartını biraz azaltma şansınız varsa aylık 300-500 kendi altın hesabına atsanız en azından acil durumlar için birikmeye başlar

Evet.1380 lira.cocugum için altın hesabı açtım.bubuyunce altınlarını alacak.o parayı eve sokmuyorum. Benim değil.cicuguma ben bakıyorum.
sonuçta o para çocuğun giderleri için size yasal olarak verilen bir para. ki zaten bu da bir çeşit birikim sayılır zorda kalırsanız bozdurur harcarsınız. yani aslında birikim yapıyorsunuz.

Bebeğimiz olmadan önce araba almıştık tek birikimimiz o. Şu anda ben çalışmıyorum, eşim daha yüksek maaşlı bir işe geçti . Mevcut halimiz ile birikim yapmayı düşünemiyoruz. Çünkü her şey çok pahalı paranın sadece adı var . 2015 te 500 TL’ye koca market sepetini dolduruyorduk şu an imkansız. Kendinizi çok kasmayın birikim önemli ama kendinize ve evladınıza dünyayı dar etmenin anlamı yok.

2500 ıle aylık mutfak ve kıyafet cocugun ıhtıyaclarını karsılıyorsunuz sanırım kredı kartıyla

bu butceyle kenara para ayırabılmek zaten zor degıl mı
ayırabıldıgınızle de psıkologa gıdıyorsunuz zaten

Birikim yapiyorum ama söyle..
3 bin lira harcligim var ev idaresinden haric..
1 tane ceyrek alip kenara atiyorum..
Cok bisey olmadi yeni basladim bende..
Yalniz şu var istediğimi alamiyorum.. istedigim aktivktelere gidemiyorum.. herseyi düşünerek aliyorum..
Kiyafet konusunda ucuz alayim gibi bir aliskanligim olmadigi için hic almamayi yada 2 ayda bir iyisini almayi tercih ediyorum..
Spora gitme niyetindeyim ama ayakkabisi aylik ücreti kiyafeti vs derken 1000 tl ayirmam gerekiyordu bu ay..
Nasil gideyim vazgectim.. işte benim gibi yasarsaniz birimim yaparsiniz..
Diger türlü mumkun degil..

Nafaka çocuğun şimdilik hayatı için değil mi? Çocuğun şuanda hayatını iyileştirmiyorsa ne gerek var? Birikiyorsa onu karagün parası yaparsınız o zaman. Ekstra birikim yapmaya gerek yok.

Ben bankadan dolar hesabı açmıştım.
Mesela harcadikca 1 dolar biriktirdim.
Yada kartta 30 lira kaldı onunla dolar aldım yine o hesapta durdu.
Şuan zaten döviz ve altın pahalı öyle yapmazsanız bile vadeli hesap açın para alamayacagin şekilde orada 20-40 TL biriktir.
Zaten giderin fazla, maaşın ancak yeter çok birikim yapamazsın.
Kart borcun biterde ancak öyle.
Ama sana tavsiyem o gelen nafakayı çek kredi kartını kapat.
Daha sonra bir altın bir altın al maaşından.
Hem o nafaka çocuğa bakım parası onun giderleri için zor durumda kalınca o parayı normal olarak kullanman lazım.
7 yaşındaki çocuk da altın hesabı yapmasın bunun için erken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…