• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

merhaba arkadaşlar
uzuuuuuuunca bir süre yoktum,ara ara baksam da yazamadım... :)

umarım herkes iyi, keyifler de yerindedir.... gerçi ülkenin şu şartlarında keyifli olmak da çok mümkün değil ama Rabbim bu günümüzü aratmasın, kötülere fırsat vermesin... (amin)

birikim konularına gelince aynen devam...herkes kendi şartlarına göre bir şeyler yapmaya çalışıyor...kimi aylık birikimim 7 bin diye sevinirken, kimi 70 binden memnun olmaz.... kimi de, ekmek nasıl alacağımın, hesabını yapar...
Rabbim sağlık huzur versin, olanı paylaşıp, sırf kendisi için yaşayan değil de, bu dünyadaki varlığının, diğer insanlar için bir anlam ifade ettiği, sebeb-i mutluluğu olduğu kişilerden eylesin bizleri... :)
bir yudum mutluluk, diğer arkadaşlar, özlemişim...:KK19:

merhaba arkadaşlar
uzuuuuuuunca bir süre yoktum,ara ara baksam da yazamadım... :)

umarım herkes iyi, keyifler de yerindedir.... gerçi ülkenin şu şartlarında keyifli olmak da çok mümkün değil ama Rabbim bu günümüzü aratmasın, kötülere fırsat vermesin... (amin)

birikim konularına gelince aynen devam...herkes kendi şartlarına göre bir şeyler yapmaya çalışıyor...kimi aylık birikimim 7 bin diye sevinirken, kimi 70 binden memnun olmaz.... kimi de, ekmek nasıl alacağımın, hesabını yapar...
Rabbim sağlık huzur versin, olanı paylaşıp, sırf kendisi için yaşayan değil de, bu dünyadaki varlığının, diğer insanlar için bir anlam ifade ettiği, sebeb-i mutluluğu olduğu kişilerden eylesin bizleri... :)
bir yudum mutluluk, diğer arkadaşlar, özlemişim...:KK19:
Oyyy kimleri görüyorum ben...
canım hosgeldin...özlettin çok...
nerelerdesin neler yapıyorsun?
Seni tekrar gormek çok güzel...
Bilirim yogunsundur ama bizleri de ihmal etme...
Güzel , huzurlu , mutlu günlerin olsun canım benim :KK19:

Mrb kizlar.. meyra hosgeldin.. pinar nerelerde umarim bi sikintisi yoktur :( iki gundur cok yoruldum..hem temizlik yaptim hemde konserve..birde kirmizi biber tursusu yaptim..ama iyi oldu rahatladim.. yarinida kendime ayırıp dinlenecegim insallah.. evde olmakda parasal acidan iyi oluyor..pazarda 50 tl markete 20 tl dışında para harcamadim :) agustosuda yariladik ne cabuk gecti yaz bisey anlamadim..

Günü sıfır harcamayla kapadım. Kumbarama 3.5 TL attım. Bugün kışlık hazırlıklarına başladım artık.
1 kilo kasap köfte
1 kap közlenmiş patlıcan
2 kap domates soslu karışık kızartma
3 kapta kavrulmuş soğanlı domatesli kıyma attım buzluğa :bicak:
Annemde gelirken 1 büyük paket şinitzel getirmiş.Para ödememiş, arkadaşı vermiş. Bizde yenmiyor. Ama çocuklar seviyor bir geldiklerinde pişiririm, iyi oldu yani.

Günaydın kızlar, mutlu pazarlar...
Ağustos da yarilandi. Ben de bu sene yaz nasıl geçti anlamadım. Dinlenemedim de.
Telaşlı yorucu günler beni bekliyor. Tek başına üstesinden gelmeye geliyorum da zor ve yipratici oluyor.
Bu hafta oglanin okulunu gidip göreceğiz. Kıyafetlerini alırız. Servisini falan ayarlarız.
Kurban da yaklaştı ona da en azından 1000 tl gider. Çocuklara bayramlik falan da alınır mecburen.O da var ayrıca.
Ardından okul masraflari gelir.
Kış gelmeden kolay bir kış için elimden geldiğince birseyler hazırlıyorum. Buzluga birseyler koydum kurutma yaptim. Bu sene konserve de yapıyorum. Derin Dondurucu fikrinden şimdilik vazgeçtim. Fazla para harcamak istemiyorum.
Bir taraftan da daire araştırıyorum. Birikmişim var. Biraz krediyle yeni bir daire alabilirim. Niyetim hiç borcsuz almakti ama kredi faizleri düşünce fikrim değişir gibi oldu. Bakalım daha düşer diyorlar ayrıca acele etmeyeceğim uygun bir şey bulursam kaçırmam o kadar. Nasipten öte köy yok demişler....Her şey nasip...

selam hanımlar, mutlu pazarlarınız olsun. bugün pazara gittik,3.5 TL dan 4 kg mürdüm eriği aldım. ufacık ufacık, orjinal mürdüm. yarısını yıkadım ayıkladım, tencerede yarım çay bardağı suyla hafifçe kaynatıp yumuşattım. oğuyunca kevgirden geçirip, marmelat yapacağım. diğer yarısını da ayıklayıp, yıkadım. süzdüm, kuruladım. onları da dondurucuya kışın kaynatmak için koydum.5 TL dan 3 kg kadar da şeker fasulye aldım. hazır ayıklanmıştı. yıkadım, süzüp kuruladım. onları da dondurucuya attım. haftaya da inşallah aşısız kızılcık almayı düşünüyorum. onu da komposto yapmak için dondurucuya atarım. çok şükür epey kışlık hazırlandı. allah mutlu günlerde, eş dost, akrabayla yemeyi nasip etsin. melemen, domates sosu ve yemeklik domatesler kaldı. kornişon, karışık turşu, yağ biberi turşusu da yapılır. onları büyüklerle yaparım. tabi tarhana da olur. :kk77::kk77:

Son düzenleme:
bankaların kredi faizleri çok düştü. benim iki kuzenimle ortak bir dairem var. kira getirisi oldukça iyi. krediye de uygun. onlar hisselerini almam için söylemişlerdi. düğün takılarını ve kenardaki birikimimi peşinat yapıp, o daireyi almak istiyorum. eşim de teşvik ediyor. hafta içi görüşeceğim bakalım. seneye diyorlardı ama, belki şimdi hisselerini devretmek isterler. nasibimde varsa olur.Hoppa

Çamaşırlar yikandi kurudu katlandı. Nevresimler değiştirildi. Ev supuruldu silindi toz alındı. Bugün ve yarın için yemekler yapıldı. Dolaptaki salatalıklar rendelenip küçük poşetlerle buzluga atıldı. Dolma yapıldı. Bayagi bir iş yaptım bugün. Birkaç gündür evdeyim evimle cocuklarimla mesgulum. Ekmekten başka masrafımız da olmadi kaç gündür. Yarın markete gidilecek eksik listesi yapacağım birazdan.
Geçende erişte kesmistim. İlk kez yaptığım için az yaptım nasıl olur bilemediğim için. Bugün bir pişirimlik hasladim. Harika olmuş kızlar. Oglanlar bayıldı. Yine yapmamı istediler. Boş bir zamanımda yapacağım.
Şimdi dışarı çıkıp hem bir hava alır hem haftalik suyumuzu doldurur geldiririz. Gelince de bakımlarımı yaparım. Yarın is günü.

Günaydın hanımlar dün temizlik yaptım. 50 tl markete harcadım 30 tl bebişin traşına gitti ilk traşını oldu sıpa ama çok ağlamış. Ve bebek görmeye gittik 50 tl de ona bıraktım. bütün sosyal medya hesaplarımı dondurdum kpss ye hazırlanıyorum. bugün ayın 15 i diğer ödemeleri de yaptıktan sonra 140 tl kalacak inşallah ayı 140 tl ile bitiririm zaten bu hafta başka bişi almam dün market gördüm. ekmeğe ayın 1. inde toplu ödeme yapıyorum zaten bakalım. Herkesi öpüyorum ben derse doğru yol alıyorum...

Günaydın kızlar,

25 tl markette harcadık, bir de ebebekte hoşgeldin paketi var ondan aldım normalde 63 tl, 5 tl ye aldım sadece.
The Black The Black aklında olsun canım sende bi mağazaya uğrayıp alabilirsin, içinde bazı ürünler için bir kaç kullanımlık paketler hazırlamışlar, deneme amaçlı. Biberon dezenfekteni, bebek çamaşır yumuşatıcısı, deterjanı vs gibi.
Fakat ebebek te her mağazada yokmuş, ben gitmeden önce mağazaya telefon açıp gittim bilgin olsun.
Mesajını çok geç gördüm. Bir de bulunduğum şehirde e-bebek yok ne yazık ki :(
Çok teşekkür ederim. Bilgilendirelim böyle birbirimizi ben henüz o fasıllara geçmedim gerçi :)

Herkese günaydın. Kumbaraya bir 5 tl daha atacağım bugün.

Ayın 15inden günaydın
Tüm kamu camiasının Bayram'ını kutlarım :halay:
İnternet bankacılığından 2 tık yaparak tüm parayı bitirmiş bulunmaktayım
Kredileri faturaları ödedim
1 gram altın ve 35 dolar aldım
200 lira kendime harçlık ayırdım umarım yeter :KK47:
Allah bereket versin
Çok şükür bugünümüze

Hepinize mutlu bir pazar günü diliyorum. Bu sabah erkenden kalktım işlerimi hallettim.
70 TL kuaför
55 TL kpss ücreti yatırdım. Bugün başka harcama yapmam. Akşam yemeğinede anneanneme gideriz muhtemelen, yemek derdindende kurtuldum :KK71:
kpss den iyi bi puan alırsın inşallah. bi bayan için memuriyet en iyisi .çok yorucu olmuyor en azından

ayın 15 i en sevdiğim gün. 18 inde son kredi taksitimiz de ödemiş olucaz çok şükür. yaşayacağımız il belli olsaydı keşke hemen ev kredisine girerdim .böle olunca kiracı ile uğraşmak da istemiyor eşim. önerisi olan varmı acaba bu konu ile ilgili

Dün 50 tl kadar harcamamız oldu.
Cumartesi gününden beri canım kayısı istiyordu, hiçbir yerde bulamadık :(
İş yerinden arkadaşlar sordu bir kaç yere, eşim sordu ıı yok, mevsimi geçmiş öyle söylediler.
En sonunda büyük ve lüks bi manavda bulduk, orada da az kalmış, fiyata 27 tl yazmışlar, hep hamileler alıyor zaten dediler:)
Eşim mevsiminde olan şeyler çeksin canın mümkünse diyor :KK48:
Akşam kaynanamla buluştuk, bebek için beşik, puset falan alayım demiş eşime, eşim de kaynanam beşiği ve puseti aldı sen de bebek arabası al demiş, bebek arabası beğendim chicco'dan onu aldı bize hediye olarak.

kpss den iyi bi puan alırsın inşallah. bi bayan için memuriyet en iyisi .çok yorucu olmuyor en azından

Bu zamana kadar hiç devlet istememiştim hep özel sektör düşünüyordum. Bu yüzden hiç hazırlanmadım.Ama yinede şansımı deniycem.Şuan çok istiyorum bakalım kısmet... Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.
Bugün milli eğitime ücretli öğretmenlik için başvuru yaptım. Ondada hiç şansım yok gibi duruyor ama inşallah olur. 10 ekimde belli olacak diyorlar.

Back