• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ayın 15 ini resmen iple çekiyorum . Paranın adı var sadece . Nasıl harcanıyor nereye gidiyor hiç belli değil . Ama farkettiğim şu en çok gıda için harcama yapıyoruz . İki kişi olmamıza rağmen bi haftalık mutfak mastafımız 150 TL tuttu iyimi . Üstelik sadece 25 TL kıyma aldım okadar . Tavuk bile almadan ki hali bu.
Bizde 2 kişiyiz ama mutfak masrafımız çok tutmuyor en fazla aylık 200. Boğaza çok düşkün değiliz ondan belkide. Ben eti çok sevmiyorum. Kurbandan kurbana yetiyor bize. Birde indirim olunca bozulmayacak kuru gıdaları stokluyorum. Mesela şuan metroda sıvı yağ indirimde 20 liraya düşmüş. Yarın gidip 4 tane almayı düşünüyorum. Bizi bi sene idare eder o yağ.

Kızlar oglum Fen Lisesini kazandı.
İnşallah geleceğin doktor adayının annesi oluyorum. Çok mutluyum.
Hem onun adına hemde senin adına çok sevindim :) Allah yolunu, bahtını açık etsin inşallah...

@mandaliina canım bana kalırsa daha fazla düşmez bu faiz oranları bankalar 1in altına çekmeye zor ikna olmuş zaten..beklick misn biraz daha?
dün gittim vakıfbanka bilgi alayım istedim
ilk girdiğim şube sadece yeni çekenlere bu faiz oranı geçerli size değil dedi
sinirlendim müşteri hizmetlerini aradım böyle şey mi olur 3 ay önce çektim diye neden 20-30 bin fazla ödüyorum ben dedim onların bilgisi yokmuş
başka bi şubeye gittim kadın evrakları önüme serdi
yapılandırma faiz oranı 1,17
borcu başka bankaya taşıma faiz oranı 1,17
yani herşeyin önünü kapatmışlar
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk yasal bişey mi bu şikayet edemez miyim bankayı? arada bu kadar uçurum olması akıl karı değil

sinirlendim müşteri hizmetlerini aradım böyle şey mi olur 3 ay önce çektim diye neden 20-30 bin fazla ödüyorum ben dedim onların bilgisi yokmuş
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk yasal bişey mi bu şikayet edemez miyim bankayı? arada bu kadar uçurum olması akıl karı değil
Evet bende böyle yorumlar okumuştum. .olmaması lazım aslında. .inşallah düzeltirler

hiç saşiırmadım bankalar herşeyi hesabına uydurmayı başarıyor. bravo valla.

Merhabalar. Malesef aynı bilgi bana da ulaştı.
Biraz daha bekleyelim dedik. Henüz şubelerde tam net bilgi yok.
Umarım haksızlığın farkına varırlar. Bu arada şikayetimizi hem müşteri hiz. hemde şubelerden bildirirsek belki sesimizi duyururuz. Çünkü ciddi bir indirimi kaçırmış olacağız.

Yani şu ana kadar böyle bir şey duyulmuş şey değil. Yeni olduğu için bazı şeyler tam oturmamış olabilir. Ben de sadece bu yönde duyum aldım ama işin aslı nedir doğru bir kaynaktan öğrenmek gerekir. Acele etmeyin.

Yani şu ana kadar böyle bir şey duyulmuş şey değil. Yeni olduğu için bazı şeyler tam oturmamış olabilir. Ben de sadece bu yönde duyum aldım ama işin aslı nedir doğru bir kaynaktan öğrenmek gerekir. Acele etmeyin.
Umarım geçici bişey değildir bu düşüş
Dün bankacı bana emlak piyasasının çok durgun olduğunu bu yüzden canlandırma amacıyla faizlerin düştüğünü söyledi
ben geçici bişey olduğunu düşünmeye başladım
Kısa sürede çıkarmazlar inş

merhaba hanımlar :)
bu hafta işim çok çok çok yoğundu. ancak bugün öğleden sonra rahatlayabildim. çok şükür bu hafta da bitti dedim ilk defa.

tatile gidemedik. polyanna olmak gerekirse paramız cebimizde kaldı :)

hafta başında babam geldi, 2 gün kaldı. 2 günde 1 aylık market alışverişimizi yapıp gitti sağolsun. bir kaç kalem eksik var. onları da önümüzdeki hafta tamamlayacağım.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk oğlun için tebrikler canım çok sevindim :)
The Black The Black canım Allah kucağına almayı nasip etsin oğlunu :)

bu ay sıkışık olduğumuzu ve mümkün olduğunca buzluk + bakliyat kullanacağımı yani eldekilerle idare edeceğimi söylemiştim. gerçi misafir var diye ister istemez harcandık.ama çok şükür ki elimizde 950 tl kaldı. onuda hemen kredi kartına yatıracağız.

eşimin 2 ayrı arkadaşının düğünü var memlekette. ben gitmeyeceğim çünkü bayram yakın. 2 kere git gel yapmak istemiyorum. zaten çok yorgunum bu aralar. o düğünlere 1 çeyrek 1 yarım gidecek. yine evdeki altınlardan. bu gidişle evde altın filan kalmayacak :halay::halay::halay::halay::halay::halay:

benden böyle kızlar. sayfaları biriktirip okuyunca da güzel oluyormuş :) iyi hafta sonları herkese :)

Merhabalar,
Banka faizleri konusunda biraz sesimizi duyurmamız gerekiyor.
Ben heryere yazdım ama cevapları hep aynı oldu.
En son Bimer e yazdım. Lütfen sizlerde yazın sesimiz çığlık olsun ve bu adaletsizliğin önüne geçelim.
Bir çoğumuz için gerçekten çok büyük haksızlık oldu.

Merhaba hanımlar..şu an ayrılığın eşiğindeyim. Sizi okuyunca ne kadar takdir ettim bilemezsiniz. Keşke bende sizin gibi düşünebilseydim zamanında. Ailem çok destek gerçi beni hiçbir zaman mağdur etmeyeceklerine çok eminim ama bir laf vardır,ekmek dilimden ayrılmış bir kere..keşke kenarda 10 bin liram olsaydı(ki çok rahat yapabilirdim) en azından evimi tutardım. Sonra zaten çalışıp bir başıma bakabilirdim.
Benden size tavsiye sakın bırakmayın ,birikim yapmaktan vazgeçmeyin. 3-5 ne olursa atın kenara. Kimseye güvenmemek lazım. Ben ayrılıyosam inanın herkes ayrılabilir şu hayatta

Hakkınızda hayırlısı olsun
Ben ayrılıyorsam dediğiniz için merak ettim, çok mu mutluydunuz ?
Özel değilse boşanma sebebiniz nedir

Günaydın kızlar,

25 tl markette harcadık, bir de ebebekte hoşgeldin paketi var ondan aldım normalde 63 tl, 5 tl ye aldım sadece.
The Black The Black aklında olsun canım sende bi mağazaya uğrayıp alabilirsin, içinde bazı ürünler için bir kaç kullanımlık paketler hazırlamışlar, deneme amaçlı. Biberon dezenfekteni, bebek çamaşır yumuşatıcısı, deterjanı vs gibi.
Fakat ebebek te her mağazada yokmuş, ben gitmeden önce mağazaya telefon açıp gittim bilgin olsun.

merhaba hanımlar :)
bu hafta işim çok çok çok yoğundu. ancak bugün öğleden sonra rahatlayabildim. çok şükür bu hafta da bitti dedim ilk defa.

tatile gidemedik. polyanna olmak gerekirse paramız cebimizde kaldı :)

hafta başında babam geldi, 2 gün kaldı. 2 günde 1 aylık market alışverişimizi yapıp gitti sağolsun. bir kaç kalem eksik var. onları da önümüzdeki hafta tamamlayacağım.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk oğlun için tebrikler canım çok sevindim :)
The Black The Black canım Allah kucağına almayı nasip etsin oğlunu :)

bu ay sıkışık olduğumuzu ve mümkün olduğunca buzluk + bakliyat kullanacağımı yani eldekilerle idare edeceğimi söylemiştim. gerçi misafir var diye ister istemez harcandık.ama çok şükür ki elimizde 950 tl kaldı. onuda hemen kredi kartına yatıracağız.

eşimin 2 ayrı arkadaşının düğünü var memlekette. ben gitmeyeceğim çünkü bayram yakın. 2 kere git gel yapmak istemiyorum. zaten çok yorgunum bu aralar. o düğünlere 1 çeyrek 1 yarım gidecek. yine evdeki altınlardan. bu gidişle evde altın filan kalmayacak :halay::halay::halay::halay::halay::halay:

benden böyle kızlar. sayfaları biriktirip okuyunca da güzel oluyormuş :) iyi hafta sonları herkese :)

kenarında altın olmasa mecburen kuyumcudan alacaktın, bir de burdan bak:KK66: bende de bekar arkadaş, kuzen çok. fiziki olarak aldığım altınları hep düğün-doğum düşünerek aldım. belli bir miktarın altına düştüklerinde yine yerine koymayı düşünüyorum. insanın eline hazır geliyor, iyi oluyor bence:KK51:bu akşam da düğün var, bir çeyrek gidecek. allah herkese mutluluk versin, isteyenlere de bebiş:nazar::nazar:

mutlu hafta sonları tutumlu hanımlar:KK54: çok şükür hava serinledi. :halay::halay:bursa güneyi aratmayacak kadar sıcak ve nemliydi. ördek gibi fırsat buldukça suya girsem de bebişler gibi isilik çıkarmıştım:KK48:

akşam arkadaşımın düğünü var, bir çeyrek takarız. yarın akşam da babaannem yemeye davet etti. kendisi çok süslü bir hatundur, taşlı boncuklu şeyleri pek sever. dün ona krep kumaştan lacivert dar bir etek, üzerine de pudra rengi boncuklu moncuklu pudra rengi bir bluz aldım. 250 TL tuttu. güle güle giysin canımın içi. bende emeği çoktur, anne kadar diyebilirim. rabbim ondan razı olsun. :KK36::KK36:

bugün eşim bir arkadaşıyla buluşacak. ben de kız kardeşimle dışarıya çıkacağım. kıyafet bakacakmış, fren vazifesi görmem için beraber gitmek istedi.:super::KK48:didişmeden inşallah günü bitirebiliriz, hem çağırır hem de bana karışma abla der de:KK48::KK48:

Back