• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Mağazalar açılmamış tam olarak
Bi elbise aldım ama içime sinmedi para iadesi yapabiliriz demelerine kanıp aldım bakalım hala bakıyorum
Güzel bişeyler görürseniz haber verin :)
İçine sinmediyse keşke almasaydın cnm , sonra bir kere giyersin dolap bekler:KK43: Madem para iadesi alıyorlarmış iade et bence. Ama ucuz bulup aldıysan bir şey diyemem o_O
Bu arada kumbaralarımı patlattım :rolleyes:

Ben Dubai'deyim belki bana gore kolay para harcamak gerci o kadarini bilemem. Ama Mango urununun aynisinin pazarda olur mu hic bilemem. Taklidini yapmislardir belki ayni kalitede midir fikrim yok. Bide bi alisveris merkezinde binlerce elbiseden bile 2-3 tane zor buluyoruz pazarda taklit olsa bile cok cesit olmaz sanmam insan her aradigini bulamaz ama alisveris merkezinde bulunuyo. Gerci bende alisveris manyakligi da var yesil bi kupe aldim diye bi kupe icin ona uygun renkte elbise gider alirim mangodan o erece tutkunum alisverise.

Benimkisi sanirim birz abarti ama sunu ben farkettim para biriktirmek oyle 10-15 liralarla gercenten de olmuyo toplu para lazim. Buyuk miktarda paralari bir oraya koymak lazim ki hizli biriksin. 10-15 liralar ayda 1000 lira bile etse senede 12 bin lira 10 senede 120 bin yani bir evin on odemesini biriktirmek icin 10 sene mi boyle yasamak zorunda insanlar. Genclik gidince bi daha gelmiyo arkadaslar guzel giyim guzel yasam 60 yasinda olmaz. Hayati guzel yasamak da lazim.

Mangodan tutunda Pierre Cardin'e kadar bir çok orjinal ürünü pazarda bulmanız mümkün. Fabrikalar defolu yada ihraç fazlası ürünleri toptan olarak satıyorlar. İnsanlarda bunları alıp ya küçük butiklerde yada pazarlarda satıyorlar.

Küpeye uygun elbise alabilirim, alışveriş yapmayı seviyorum demişsiniz. Geçen seneye kadar bende böyleydim. Ama bir şeyin farkına vardım. Beni mutlu eden duygu alışveriş değil sahip olma duygusu. Onu beğeniyordum ve o benim olmalı, bana ait olmalı diyordum.:KK62: Ama artık değiştim. Bir çantamı beğeniyorum artık önce bir durup düşünüyorum :stop:Buna gerçekten ihtiyacım var mı, dolabımda aynı renkete benim işimi görücek başka çanta varmı diye. Sonuçta bu para kolay kazanılmıyor.:KK43:

10 -15 TL ile birikim olmaz demişsiniz ama ben buna katılmıyorum. 24 yaşımdayım birikim yapmaya bu sene bu topikleri okuyarak başladım ve benim için çok büyük bir farkındalık oldu. 2 Adet kumbaram vardı bugün onları açtım ve içinden 1550 TL çıktı ve bunlar hep o küçümsediğimiz paralardı. Yarın götürüp bankaya yatırıcam ve çıkmışken hemen bi kumbara daha alıcam.
@pinarzengin34 arkadaşımızın konunun başında yazdığı tasarruf yöntemleri herkes için çok faydalı oldu. Dar gelirli bir çok aile bu ve benzeri yöntemler sayesinde tasarruf ediyorlar. Kendisi 1 senede 4 çeyrek altın aldı (bu arada öğrenci ve hiçbir geliri yok) ve takip ettiğim kadarıyla yine bunları marketten, otobüsten artan paraları biriktirerek yaptı.

Evet insan bu yaşına bir daha gelmez belki, ama hayat herkes için adilde değil ne yazık ki. Bu yaşlarda çalışıp kenara bir şeyler konulması gerekiyor ki insan ileriki yaşantısında azıcık rahat etsin yada çocuklarına bir şeyler bırakabilsin. Sizin kazancınız iyidir belkide bu yüzden bu kadar harcama yapabiliyorsunuzdur ( Bu arada gözüm yok Allah daha çok versin Hoppa) Ama hastalık var sağlık var insanın başına ne geleceği belli olmaz.Bu gibi durumları düşünüp kenara birşeyler atmaya çalışıyoruz.

Diğer cevabımda da yazdığım gibi
Mudo nun 200 küsür liralık çantası tokası olmadığı için mağazada satılamamış Pazar'da 10 liraya satılmış. Çantacıdan aynı tokadan 5 liraya taktırmışlar.
Kotonun mangonun ürünlerini ben çok gördüm Pazar'da ya etiketi yamuk dikilmiş ya cebi 1 sandım sola kaymış vs..

Tamam da butun cesitleri yoktur her cesitte defo olcak diye bisey yok. Defolu mallardan bahsediyosun sen. O markada 50 canta varsa bi tanesinin tokasi dusmustur nadir vakalar bunlar. Benim demek istedigim su alisveris merkezindeki cesitliligi bulamazsin pazarda, sansina defolu ne cikarsa o vardir. Ya da taklidi yapilan elbise ne cikarsa sansina.

Hayir katilmiyorum ben lise mezunuyum yurt disinda cok da guzel kariyer yaptim. Yatirim danismanligi yapiyorum hemde bir Amerikan sirketinde. Guzel giyim ve ozguven varsa ister bankaci olursun ister finans uzmani. Universite diplomasi dedigin sey 4 senelik tecrube yerine geciyor sadece. Ve cok sayida lise mezunu finans bolumu bitirmeyen yuksek mevkide bankalarda calisanlar taniyorum. Hersey ozguvende bitiyo.
Ben yurtdışı tercih etmem Türkiye'de özel sektörde iyi Bi yere gelmek için de torpil gerekiyor. Kimseye eyvallah edemem paşa paşa ders çalışırım dedim devlete girdim. Tam da dediğiniz gibi ayda bin lira bin lira koyarak ev peşinatımı yapıp yazlığımı aldım ;) hem geziyorum, hem alışveriş yapıyorum, hem birikim yapıyorum, üstelik aileme de yardım ediyorum.. fedakarlık ettiğim şeyler de var, asla kısmam dediğim şeyler de..
Bugün şükür sağlıklıyız çalışıyoruz yarın ne olacağı belli değil kenarda üç beş kuruş olmalı. Hayat hep iyi günlerden oluşmuyor maalesef

Tamam da butun cesitleri yoktur her cesitte defo olcak diye bisey yok. Defolu mallardan bahsediyosun sen. O markada 50 canta varsa bi tanesinin tokasi dusmustur nadir vakalar bunlar. Benim demek istedigim su alisveris merkezindeki cesitliligi bulamazsin pazarda, sansina defolu ne cikarsa o vardir. Ya da taklidi yapilan elbise ne cikarsa sansina.
Can'ım ben demiyorum ki git pazardan ara aynı kıyafeti :) bulman mümkün değil..
Ama arada mağaza gezer gibi pazar gezenler tesadüfen bişey görüp beğenip alabiliyor bundan bahsediyorum. vakti olanlar için güzel seçenek

Hayir katilmiyorum ben lise mezunuyum yurt disinda cok da guzel kariyer yaptim. Yatirim danismanligi yapiyorum hemde bir Amerikan sirketinde. Guzel giyim ve ozguven varsa ister bankaci olursun ister finans uzmani. Universite diplomasi dedigin sey 4 senelik tecrube yerine geciyor sadece. Ve cok sayida lise mezunu finans bolumu bitirmeyen yuksek mevkide bankalarda calisanlar taniyorum. Hersey ozguvende bitiyo.
Türkiyede lise mezunu olupta bu kadar yüksek mevkide olanlar ne yazıkki parmakla gösterilecek kadar az. Gelenlerinde onda dokuzu torpilli zaten.İlk intiba elbetteki önemli ama ilk izlenimi vermek için tonla paralar vermeye gerek yok. Bu konuda bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk 'akatılıyorum Eğerki bilgi birikiminiz ve üstünüzdede ütülü bir gömlek ve pantolon varsa tamamdır zaten

Turkiyede sadece güzel giyim ve özgüven ile ise giren kimseye rastlamadım. Türkiyede üniversite mezunları bile is bulamıyor ne yazık ki.

sempatik_kiz sempatik_kiz oooo hadi bakalım gelsin yeni kumbara :) ben attığım kağıt parayı biliyorum p yüzden kurbana kadar açmayacam.
Şu kumbaraya verdiğimiz paraya acıyorum aslında ama beni onlar motive ediyor pet şişe falan bana göre değil :(
Havuzbaşı Bi düğün için elbise arıyorum hep taşlı tuşlu şeyler var. Halbuki ben sade ve özenli görünmek istiyorum. Tüm avm yi tek tek gezdim hepsi gelinbaşı topuzuyla kafayı sime bulamalık elbiseler..
Bunu 60 liraya aldım. Sahilde akşam çıkarken giyebilirim hem.. Ama işte Çiçek deseni var. Zamanım çok az kaldı hiçbişey bulamazsam tedbirli olayım dedim. Son kalan bedendi :D 1 ay içinde iade edebilirim bakalım

Turkiyede sadece güzel giyim ve özgüven ile ise giren kimseye rastlamadım. Türkiyede üniversite mezunları bile is bulamıyor ne yazık ki.
Malesef bilgi olmadan olmuyor
Bakıyorsun karşıdan geliyor gayet şık ama Bi dilekçe yazamıyor, cümle kuramıyor
Bi söz vardı tam hatırlayamıyorum kelimeleri ama
'giyinişinle karşılanır, kişiliğinle uğurlanırsın' böyleydi sanırım..
Herşey dozunda güzel dimi

sempatik_kiz sempatik_kiz oooo hadi bakalım gelsin yeni kumbara :) ben attığım kağıt parayı biliyorum p yüzden kurbana kadar açmayacam.
Şu kumbaraya verdiğimiz paraya acıyorum aslında ama beni onlar motive ediyor pet şişe falan bana göre değil :KK43:
Havuzbaşı Bi düğün için elbise arıyorum hep taşlı tuşlu şeyler var. Halbuki ben sade ve özenli görünmek istiyorum. Tüm avm yi tek tek gezdim hepsi gelinbaşı topuzuyla kafayı sime bulamalık elbiseler..
Bunu 60 liraya aldım. Sahilde akşam çıkarken giyebilirim hem.. Ama işte Çiçek deseni var. Zamanım çok az kaldı hiçbişey bulamazsam tedbirli olayım dedim. Son kalan bedendi :KK70: 1 ay içinde iade edebilirim bakalım
Normalde bende kurbana kadar açmıycaktım. Malum onun için biriktiriyodum biliyosun. Ama bu sefer annem merak ettide açtık. Açıncada burun kıvırdı ben bi 2000 olmuştur diye düşünüyordum :KK12: canım sıkıldı şimdi diyor. :KK70:Aynısı bende de var ama motive olmak dışında eğer açılmayan kumbara dışında bir şey olursa harcıyorum. Yoksa kumbaraya para vermek benimde zoruma gidiyor. Para biriktirmek için bile para harcıyoruz:KK48:
Koton'a falan baktınmı peki güzel elbiseler oluyor genelde

Normalde bende kurbana kadar açmıycaktım. Malum onun için biriktiriyodum biliyosun. Ama bu sefer annem merak ettide açtık. Açıncada burun kıvırdı ben bi 2000 olmuştur diye düşünüyordum :KK12: canım sıkıldı şimdi diyor. :KK70:Aynısı bende de var ama motive olmak dışında eğer açılmayan kumbara dışında bir şey olursa harcıyorum. Yoksa kumbaraya para vermek benimde zoruma gidiyor. Para biriktirmek için bile para harcıyoruz:KK48:
Koton'a falan baktınmı peki güzel elbiseler oluyor genelde
Oooo 2bin he :) yeni hedef 2bin olsun madem
Bende açılmayan tenekelerden alıyorum bende sabırsızım :) ne olucaz biz böyleeeee
Ben birikimi bankada yapıyorum kumbara zevkine :) o yüzden büyük miktarlar çıkmaz benden
Can'ım kotonda çok güzel elbiseler var hatta birinde aklım kaldı ama günlük Bi elbiseydi
Benim takıntılarım var ondan zorlanıyorum :)
Yere kadar uzun istiyorum o da ya abiye ya sahilde giymelik oluyor
Bacaklarımla barışsam seçenek çoğalacak :olamaz:

Cok sukur bugun itibariyle 3000 liralik borcumuzu kapattik geriye 7000+3 ceyrek altin ve yaklasik 10000 liralik kredi karti borcumuz kaldi ALLAHIM ODEME KOLAYLIGI VERSIN INSALLAH
Borcumuzun 3000 liralik kismini onumuzdeki ay kapatmayi dusunuyoruz inslalh kapatiriz geriye daha az kalir...

simdilik bi harcamam yok bugun icinde

Kızlar selam :KK3:
Yoğun bir bayram oldu yazamadım
hepinizin geçmiş bayramını kutlar yanaklarınızdan
öperim :KK60:

Arife günü 118 liralık bir market alışverişim oldu.
Onun dışında 13 tl dondurma dışında ektra bir harcama
yapmadım.
Eşime kitledim daha doğrusu harcamaları :dondurma:

Annemler yeni bir ev aldılar
taşınacaklar önümüzdeki ay. Onlara 350 liraya
nevresim ve pike takımı aldım ev hediyesi olarak
sonuçta almam lazımdı gerekli bir giderdi diyebilirim :-)

Oğlum da 170 liralık bir bayram harçlığı topladı :sampiyon:
Onuda hooop kumbarama attım :süslü:

Bu arada en önemli gelişme açılmayan inek şeklinde
bir kumbara aldım, istesemde içinden para alamıyorum :KK53:

Dun 20tl harclik 10 tl harcamam oldu toplam 30 tl
bugun 20 tl annem harclik cerdi vermem dememe ragmen ;)
Bende 20tl ile halamlara alisveris yaptim ayrica 10 lira taksi parasi yine 30 tl
taksiye binmezdim tek basina olsaydim ama annem yasli birde hava cok sicakti daha iyi oldu boyle

iki gunde 60 lira harcadim :KK57:

Bende bazen oyle oluyorum. Mesela kucuk yandan takilan cantalara 25 liraya satiliyo genelde ayy bunlara 25 lira verceegime daha buyuk alirim diyodum yillarca almadim ama cok cok kucuk bi canta gordum cok begendim 60 liraya hic dusunmeden aldim yada bi kiyafeti cok begenirsem fiyati ne olursa olsun aliyorum 5-10liraya satilan kiyafwtleri 100kez dusunurum almam :)

ben çılgınlar gibi harcıyorum :KK70::KK70: biriktiriyorum azıcık sonra onu da harcıyorum :halay:

Bende biriktiriyorum bi markete gidiyorum iki parca seye dunya para verip cikiyorum

:skandal:Hiç yakıştıramadım kızlar:KK12:
Biriktiremiyorum, birktirdiğimi harcıyorum vs... bir daha böyle şeyler duymak istemiyorum. Sopayla kovalarım ikinizide :sinirli:
O paracıklar birikicek:KK62:

Back