- 8 Aralık 2013
- 7.844
- 17.295
- 448
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #8.101
İçine sinmediyse keşke almasaydın cnm , sonra bir kere giyersin dolap bekler Madem para iadesi alıyorlarmış iade et bence. Ama ucuz bulup aldıysan bir şey diyememMağazalar açılmamış tam olarak
Bi elbise aldım ama içime sinmedi para iadesi yapabiliriz demelerine kanıp aldım bakalım hala bakıyorum
Güzel bişeyler görürseniz haber verin :)
Bu arada kumbaralarımı patlattım
Ben Dubai'deyim belki bana gore kolay para harcamak gerci o kadarini bilemem. Ama Mango urununun aynisinin pazarda olur mu hic bilemem. Taklidini yapmislardir belki ayni kalitede midir fikrim yok. Bide bi alisveris merkezinde binlerce elbiseden bile 2-3 tane zor buluyoruz pazarda taklit olsa bile cok cesit olmaz sanmam insan her aradigini bulamaz ama alisveris merkezinde bulunuyo. Gerci bende alisveris manyakligi da var yesil bi kupe aldim diye bi kupe icin ona uygun renkte elbise gider alirim mangodan o erece tutkunum alisverise.
Benimkisi sanirim birz abarti ama sunu ben farkettim para biriktirmek oyle 10-15 liralarla gercenten de olmuyo toplu para lazim. Buyuk miktarda paralari bir oraya koymak lazim ki hizli biriksin. 10-15 liralar ayda 1000 lira bile etse senede 12 bin lira 10 senede 120 bin yani bir evin on odemesini biriktirmek icin 10 sene mi boyle yasamak zorunda insanlar. Genclik gidince bi daha gelmiyo arkadaslar guzel giyim guzel yasam 60 yasinda olmaz. Hayati guzel yasamak da lazim.
Mangodan tutunda Pierre Cardin'e kadar bir çok orjinal ürünü pazarda bulmanız mümkün. Fabrikalar defolu yada ihraç fazlası ürünleri toptan olarak satıyorlar. İnsanlarda bunları alıp ya küçük butiklerde yada pazarlarda satıyorlar.
Küpeye uygun elbise alabilirim, alışveriş yapmayı seviyorum demişsiniz. Geçen seneye kadar bende böyleydim. Ama bir şeyin farkına vardım. Beni mutlu eden duygu alışveriş değil sahip olma duygusu. Onu beğeniyordum ve o benim olmalı, bana ait olmalı diyordum. Ama artık değiştim. Bir çantamı beğeniyorum artık önce bir durup düşünüyorum Buna gerçekten ihtiyacım var mı, dolabımda aynı renkete benim işimi görücek başka çanta varmı diye. Sonuçta bu para kolay kazanılmıyor.
10 -15 TL ile birikim olmaz demişsiniz ama ben buna katılmıyorum. 24 yaşımdayım birikim yapmaya bu sene bu topikleri okuyarak başladım ve benim için çok büyük bir farkındalık oldu. 2 Adet kumbaram vardı bugün onları açtım ve içinden 1550 TL çıktı ve bunlar hep o küçümsediğimiz paralardı. Yarın götürüp bankaya yatırıcam ve çıkmışken hemen bi kumbara daha alıcam.
@pinarzengin34 arkadaşımızın konunun başında yazdığı tasarruf yöntemleri herkes için çok faydalı oldu. Dar gelirli bir çok aile bu ve benzeri yöntemler sayesinde tasarruf ediyorlar. Kendisi 1 senede 4 çeyrek altın aldı (bu arada öğrenci ve hiçbir geliri yok) ve takip ettiğim kadarıyla yine bunları marketten, otobüsten artan paraları biriktirerek yaptı.
Evet insan bu yaşına bir daha gelmez belki, ama hayat herkes için adilde değil ne yazık ki. Bu yaşlarda çalışıp kenara bir şeyler konulması gerekiyor ki insan ileriki yaşantısında azıcık rahat etsin yada çocuklarına bir şeyler bırakabilsin. Sizin kazancınız iyidir belkide bu yüzden bu kadar harcama yapabiliyorsunuzdur ( Bu arada gözüm yok Allah daha çok versin ) Ama hastalık var sağlık var insanın başına ne geleceği belli olmaz.Bu gibi durumları düşünüp kenara birşeyler atmaya çalışıyoruz.