• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

kendıme bır hedef koydum 2 sene sonra ev ıçın 50bınlık peşınat bırıktırcem
2 sene sonra
1 temmuz 2018 olsun :anneadayı:

2 yıl içinde mi biriktircen bu parayı
2 yıl sonra başlamış mı olucan :)

24 ayda 50.000 nasıl birikir yaa oluru var mı gerçekten
ayda 2.000 atsan
24 ay= 48.000

2.000 de çokmuş yahu

Neyse ben 2 yılda 20.000 de fitim :ıslık: :KK48:

ne güzel bir hedef. allah yardımcın olsun:KK16:
sagol canım

2 yıl içinde mi biriktircen bu parayı
2 yıl sonra başlamış mı olucan :)

24 ayda 50.000 nasıl birikir yaa oluru var mı gerçekten
ayda 2.000 atsan
24 ay= 48.000

2.000 de çokmuş yahu

Neyse ben 2 yılda 20.000 de fitim :ıslık: :KK48:

2 yıl ıcınde bırıktırmıs olcam dıyorum tabıkı hedef bu ama olmayadabılır hastalık var saglık var ben hedefımı koyayımda olamzsa olmasın:KK45:
şöyle düşündüm eşim 3 ayda bır cıfta maaş alıyor
o ıkıncı maaşa dokunmazsak ıkı yılda 40bın yapıyo
bende ıkı yılda kendı artırdıklarımla 10 bın bırıktırsem ınsallah 50 bıne ulaşırım

nasıl shapee shapee ınandırıcı olabıldım mı?:cool:
ben kendımde buna ınanmak ıstıyorum bızım ıcınde ınanmak zor oluyor cunku hep dıyoruz kı 'neyse bu ay cift maaş var' bu bıze bır rahatlık verıyo daha rahat harcama yapıyoruz
buraya yazmak ne zamandır aklımda cunku bıyerlere yazınca daha cok motıve oluyorum ve harcamalarım daha duzenlı yapıyorum

sagol canım

2 yıl ıcınde bırıktırmıs olcam dıyorum tabıkı hedef bu ama olmayadabılır hastalık var saglık var ben hedefımı koyayımda olamzsa olmasın:KK45:
şöyle düşündüm eşim 3 ayda bır cıfta maaş alıyor
o ıkıncı maaşa dokunmazsak ıkı yılda 40bın yapıyo
bende ıkı yılda kendı artırdıklarımla 10 bın bırıktırsem ınsallah 50 bıne ulaşırım

oo olur canım niye olmasın.
Tabi ki aksilikler olabilir 50 degil 40 olsun.
Biriksin de önemli olan o :dondurma:

Ya ben kendim biriktirebileceğime inanmıyorum galiba
onun için hadi ya
gercekten mi
birikir mi moduna bağlanıyorum :)))

Sanki herkes ben :KK12:

oo olur canım niye olmasın.
Tabi ki aksilikler olabilir 50 degil 40 olsun.
Biriksin de önemli olan o :dondurma:

Ya ben kendim biriktirebileceğime inanmıyorum galiba
onun için hadi ya
gercekten mi
birikir mi moduna bağlanıyorum :)))

Sanki herkes ben :KK12:
bende bıraz ınanamıyorum canım ıkıncıye o yuzden ınandırabıldım mı dedım:KK48:
en azından bı hedefım olur ona gore bak bu ay cok harcadım onumuzdekı ay kısmam lazım derım
bırde ben 20bıne de razıyım:KK48:

nasıl shapee shapee ınandırıcı olabıldım mı?:cool:
ben kendımde buna ınanmak ıstıyorum bızım ıcınde ınanmak zor oluyor cunku hep dıyoruz kı 'neyse bu ay cift maaş var' bu bıze bır rahatlık verıyo daha rahat harcama yapıyoruz
buraya yazmak ne zamandır aklımda cunku bıyerlere yazınca daha cok motıve oluyorum ve harcamalarım daha duzenlı yapıyorum

ınandırıcı olabıldım mı?

Ya sen alıngan mısın nesin

Canın kavga istiyor galiba yine seçe seçe beni seçtin
ama bu kez seni başka bir üyeye yönlendiriciiiim

git başkasına bulaş :)
Pınar var mandalina var onlardan da verim alabilirsin bence :dondurma:

Son düzenleme:
nasıl shapee shapee ınandırıcı olabıldım mı?
ben kendımde buna ınanmak ıstıyorum çunku bızım ıcınde ınanmak zor oluyor cunku hep dıyoruz kı 'neyse bu ay cift maaş var' bu bıze bır rahatlık verıyo daha rahat harcama yapıyoruz
bana göre ulaşılamayacak bir hedef değil. gelir kadar gider lafına ben inanmıyorum. maaş alınınca birikim yapılacak kısım doğrudan yok sayılırsa, oluyor. gerçekten oluyor. ben de düğünümü kendim yapıcam diye bir hedef koymuştum. 2.5 yılda 3200 kadar bir gelirle, sadece cüzi bir harçlık ayırarak oldukça yüksek sayılabilecek bir para biriktirdim. tamam ben bekardım, ev sorumluluğum yoktu. ama benimle aynı durumda olan, aynı parayı alan hatta fazlasını alan arkadaşlarım kenarı 5 kuruş koyamadı. bence bu biraz da irade işi. canım sana tavsiyem, gelir gider tablosu oluşturman. en küçük bir gideri bile yazman. eğer düşündüğünden fazla harcadıysan, tablona bakıp nerde hata yaptığını daha rahat görebilirsin. biriktirdikçe insanın biriktiresi geliyor. bir de düzenli ama az ama çok burs, gıda vs yardımı yapman. sadaka malın bereketini arttırıyor.

bende bıraz ınanamıyorum canım ıkıncıye o yuzden ınandırabıldım mı dedım:KK48:
en azından bı hedefım olur ona gore bak bu ay cok harcadım onumuzdekı ay kısmam lazım derım
bırde ben 20bıne de razıyım:KK48:

Biz niye birbirimizi yanlış anlıyoruz
Amelia
Yoksa bundan önceki hayatımız da birbirimizin
anlaşamayan birşeyleri miydik :KK53:

bana göre ulaşılamayacak bir hedef değil. gelir kadar gider lafına ben inanmıyorum. maaş alınınca birikim yapılacak kısım doğrudan yok sayılırsa, oluyor. gerçekten oluyor. ben de düğünümü kendim yapıcam diye bir hedef koymuştum. 2.5 yılda 3200 kadar bir gelirle, sadece cüzi bir harçlık ayırarak oldukça yüksek sayılabilecek bir para biriktirdim. tamam ben bekardım, ev sorumluluğum yoktu. ama benimle aynı durumda olan, aynı parayı alan hatta fazlasını alan arkadaşlarım kenarı 5 kuruş koyamadı. bence bu biraz da irade işi. canım sana tavsiyem, gelir gider tablosu oluşturman. en küçük bir gideri bile yazman. eğer düşündüğünden fazla harcadıysan, tablona bakıp nerde hata yaptığını daha rahat görebilirsin. biriktirdikçe insanın biriktiresi geliyor. bir de düzenli ama az ama çok burs, gıda vs yardımı yapman. sadaka malın bereketini arttırıyor.
kesınlıkle haklısın canım ancak eşimle ortak harcadıgımız ıcın gıderlere pek mudahale edemıyorum yanı yazamıyorum ancak ay sonu bunu adet edınıp ekstrelere bakarak yazarım 1-2 ayda ayrı kalcaz zaten ama cok harcamamız olmaz
okulda yardım paraları toplanıyo elımden geldıgınce onlara vermeye calısıyorum bırde ne kadar kısarsan kıs zaten senden bı sekılde cıkıyor bende elimi yardım konusunda acık tutuyorum kı bırılerıne faydam olsun ıstıyorum sen cok cok ıyı yapmıssın senın yerınde olupta haşla borc ıcınde olan ınsanlar tanıyorum borclarını kapatmak ıcın kredı cekıyorlar. elimden geldıgınce boş yere harcamamaya calısıyorum hep bırıkım aklımda inşallah hedeflerımı gercekleştırırım canım

nıye benı yanlış anlıyosun hemencecık
ben sana zeytın dalı uzattım bır dahada çekmem o dalı nıye boyle yapıyosun ama uzuluyorum:KK61:
valla kanı beynıme sıcrattın alta yazılanları okumadın mı shapee shapee ben neden sana bulaşayım şaka yaparak takıldım hatta sonuna smıle koydum gozluk altından senı kesen :olamaz:

Nasıl birikir 50.000 derken
ben biriktiremiyorum ya kendimce
gözümde büyüttüm.
Senle ilgili bir matematik değildi yani yaptığım.

Sana inanmamam gibi bir durum yok yani.

Bu kez ben yanlış anladım galiba
Çok özür :KK60: :KK200::KK37:

kesınlıkle haklısın canım ancak eşimle ortak harcadıgımız ıcın gıderlere pek mudahale edemıyorum yanı yazamıyorum ancak ay sonu bunu adet edınıp ekstrelere bakarak yazarım 1-2 ayda ayrı kalcaz zaten ama cok harcamamız olmaz
okulda yardım paraları toplanıyo elımden geldıgınce onlara vermeye calısıyorum bırde ne kadar kısarsan kıs zaten senden bı sekılde cıkıyor bende elimi yardım konusunda acık tutuyorum kı bırılerıne faydam olsun ıstıyorum sen cok cok ıyı yapmıssın senın yerınde olupta haşla borc ıcınde olan ınsanlar tanıyorum borclarını kapatmak ıcın kredı cekıyorlar. elimden geldıgınce boş yere harcamamaya calısıyorum hep bırıkım aklımda inşallah hedeflerımı gercekleştırırım canım
hakkınızda hayırlısı:KK66:

hakkınızda hayırlısı:KK66:
aynen canım meslegın ne senın? bırde dugunun ne zaman ınsallah coookkkk mutlu huzurlu bır evlılıgın olur emınım evını de simdiki gıbı keyıfle yoneteceksın bırde ev sana aıt oldugunda ınan daha keyıflı oluyor sımdı annen baban sorumlulk sende degıl bak bır evlen 5-6 ay sonra anlayacaksın dedıklerımı

Nasıl birikir 50.000 derken
ben biriktiremiyorum ya kendimce
gözümde büyüttüm.
Senle ilgili bir matematik değildi yani yaptığım.

Sana inanmamam gibi bir durum yok yani.

Bu kez ben yanlış anladım galiba
Çok özür :KK60: :KK200::KK37:
senın şaka yollu yazıların cok hoşuma gıdıyor gercekten bende takılayım sana ıstedım canım farklı bı amacım yoktu
aslında yazarkende sılıp sılıp yazdım ınandırabıldım mı dıye ne yazacagımı bılemedıgım ıcın

neyse bıttı gıttı senden bende amma alınganız yahu :confused:

bak anlaşalım bırbırımıze alınmayalım bı daha koskoca kadınlarız yahu:KK20:

senın şaka yollu yazıların cok hoşuma gıdıyor gercekten bende takılayım sana ıstedım canım farklı bı amacım yoktu
aslında yazarkende sılıp sılıp yazdım ınandırabıldım mı dıye ne yazacagımı bılemedıgım ıcın

neyse bıttı gıttı senden bende amma alınganız yahu :confused:

bak anlaşalım bırbırımıze alınmayalım bı daha koskoca kadınlarız yahu:KK20:

Ya bende aslında kavga istiyorsun sen falan derken
çok da ciddi yüklenmedim.
Yine biraz takıldım aslında :)

Neyse sorun yok gel bir daha kucaklaşalım
Hem bakarsın en büyük dostluklar kavgayla başlara
örnek oluruz :KK33:

Ya bende aslında kavga istiyorsun sen falan derken
çok da ciddi yüklenmedim.
Yine biraz takıldım aslında :)

Neyse sorun yok gel bir daha kucaklaşalım
Hem bakarsın en büyük dostluklar kavgayla başlara
örnek oluruz :KK33:
anladım canım sıkıntı yok boşverrr
kucaklaşalım valla örnek olalım :KK49:ben senın yazılarını okudukca çok keyıf alıyorum
bırde gelecekle ılgılı planlar yapalım en ıyısı :halay:

aynen canım meslegın ne senın? bırde dugunun ne zaman ınsallah coookkkk mutlu huzurlu bır evlılıgın olur emınım evını de simdiki gıbı keyıfle yoneteceksın bırde ev sana aıt oldugunda ınan daha keyıflı oluyor sımdı annen baban sorumlulk sende degıl bak bır evlen 5-6 ay sonra anlayacaksın dedıklerımı
sağlık bakanlığında memurum. düğünüm daha doğrusu nikahım 17 temmuzda. evimiz çok şükür bin şükür kendimizin. k.pederim allah razı olsun çocuklarına hep birer daire almış zamanında. biz de içini zevkimizie göre yaptırdık ve gayet minimize döşedik. heyecanlıyım, inşallah çok mutlu oluruz, herkes çok mutlu olsun.:KK68:

sağlık bakanlığında memurum. düğünüm daha doğrusu nikahım 17 temmuzda. evimiz çok şükür bin şükür kendimizin. k.pederim allah razı olsun çocuklarına hep birer daire almış zamanında. biz de içini zevkimizie göre yaptırdık ve gayet minimize döşedik. heyecanlıyım, inşallah çok mutlu oluruz, herkes çok mutlu olsun.:KK68:
cok şanslısın canım Allah gonlune gore versın

Back