• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ben bugün Allahın izniyle bayram temizliğine başlıycam inşallah kızlar. Herkes daha erken desede anca bitiririm. Bugün halıları yıkıycam, normalde yıkamaya gönderirdik ama daha geçen ay silmistim temiz zaten sadece tozlari gitsin diye bir kere yikasam içim rahat olur.
Bugün yüklü bir market alışverişi yarında pazar eksiklerini alıcam. Ee sizde durumlar nasıl
Maşallah Allah herkese senin gibi hayırlı evlat versin...ne mutlu...
Aslında fazla bir şey de yok bayrama...yavaş yavaş yapılsa bile anca biter...zaten oruçlu ve hava da sıcak olunca zor oluyor...Allah kolaylık versin canım...
Ben Ramazan öncesi yaptığım içim evim temiz...sadece camlar silinir, perdeler yıkanır, silinir, süpürülür...
Ben de dün pazara çıktım dolabı doldurdum. Pazar yine uygun da ben bu ay çok market alışverişi yaptım oruçlu olduğumuzdan sanırım....bugün yine alınacaklar var...
Yarın gelecek paralarım var ne yapsam düşünüyorum. Belki biraz dolar alırım, altın uygun olursa altın. Ama tl olarak bankaya atacağım büyük kısmını. Bakalım... Allah bereket versin inşallah hepimizin parasına, işine, emeğine, ömrüne...

günaydın hanımlar :)
2-3 aya kadar iş yerim evime çok ters bir yere taşınacağı için
belki eşiminde iş yeri değişeceği için
ve artık zamanı geldi de geçiyor olduğu için araba kullanmayı öğrenmek istiyorum. normalde sabahları eşimle birlikte arabayla geliyoruz. akşam denk gelirsek birlikte gidiyoruz, gelmezsek ben dolmuşla dönüyorum eve. ama iş yerinin taşınacağı yerden bizim eve dolmuş filan yok. araba şart oldu artık. ehliyetim var. 2012'de aldım ama en son sınavda araba sürmüşümdür.

benim trafik korkum var aslında. yaya olarak bile korkuyorum. karşıdan karşıya geçmekten nefret ediyorum:KK12: arabadayken korkmuyorum. ama benim sürdüğüm arabayla trafiğe çıkacak olmaktan çok korkuyorum:KK17::KK17:

sonunda direksiyon dersi almaya karar vermiştim. bayramdan sonra alacaktım. ama dün akşam eşim bir emri vaki yapıp beni trafiğe çıkardı. çooooookkk telaşlandım. dur kalklarım çok sertti. yokuşlarda inişlerde ne yapacağımı çözemedim bir türlü. ama direksiyon hakimiyetim iyiymiş :halay::halay::KK49::KK49: bu akşam yine çıkaracak. ayy çok korkuyorum telaşlanıyorum ben. yusuf yusufum:KK42:

merhaba hanımlar,
ben de işyerinde çok yoğunum çok zaman ayıramıyorum buraya ama tasarrufa devam:) bu hafta genelde evdekilerden pişirdim ama artık biraz et ve baklagil dışında evde bişey kalmadı, alışveriş yapmalıyım. cumartesi ve pazar iftara davetliyiz o yüzden pazartesi yaparım alışverişi diye düşünüyorum bugünlük yemeğim var çünkü. bayramda annemin yazlığına gitmeyi planlıyoruz benzin vs harcamalar olacak, orda da harcanır tabii o yüzden biraz dikkat edeyim diyorum bakalım.
ben eşimle ortak birikim dışında ufak bi zula yapmaya karar verdim ani ihtiyaçlar için, 3 4 ay oldu işte 1300 tl var, elime geçenleri atıyorum.
kumbara için motivasyona ihtiyacım var, unutuyorum atmayı

Maşallah Allah herkese senin gibi hayırlı evlat versin...ne mutlu...
Aslında fazla bir şey de yok bayrama...yavaş yavaş yapılsa bile anca biter...zaten oruçlu ve hava da sıcak olunca zor oluyor...Allah kolaylık versin canım...
Ben Ramazan öncesi yaptığım içim evim temiz...sadece camlar silinir, perdeler yıkanır, silinir, süpürülür...
Ben de dün pazara çıktım dolabı doldurdum. Pazar yine uygun da ben bu ay çok market alışverişi yaptım oruçlu olduğumuzdan sanırım....bugün yine alınacaklar var...
Yarın gelecek paralarım var ne yapsam düşünüyorum. Belki biraz dolar alırım, altın uygun olursa altın. Ama tl olarak bankaya atacağım büyük kısmını. Bakalım... Allah bereket versin inşallah hepimizin parasına, işine, emeğine, ömrüne...
Amin cnm inşallah. Topikte herkes ramazanda cok bir harcamamiz olmaz yazdiginda, sen bizde en cok ramazanda harcanir demistin. Gercekten sana hak verdim yani normalde yaptigimiz harcamanin iki katini yaptik bizde ramazanda.
günaydın hanımlar :)
2-3 aya kadar iş yerim evime çok ters bir yere taşınacağı için
belki eşiminde iş yeri değişeceği için
ve artık zamanı geldi de geçiyor olduğu için araba kullanmayı öğrenmek istiyorum. normalde sabahları eşimle birlikte arabayla geliyoruz. akşam denk gelirsek birlikte gidiyoruz, gelmezsek ben dolmuşla dönüyorum eve. ama iş yerinin taşınacağı yerden bizim eve dolmuş filan yok. araba şart oldu artık. ehliyetim var. 2012'de aldım ama en son sınavda araba sürmüşümdür.

benim trafik korkum var aslında. yaya olarak bile korkuyorum. karşıdan karşıya geçmekten nefret ediyorum:KK12: arabadayken korkmuyorum. ama benim sürdüğüm arabayla trafiğe çıkacak olmaktan çok korkuyorum:KK17::KK17:

sonunda direksiyon dersi almaya karar vermiştim. bayramdan sonra alacaktım. ama dün akşam eşim bir emri vaki yapıp beni trafiğe çıkardı. çooooookkk telaşlandım. dur kalklarım çok sertti. yokuşlarda inişlerde ne yapacağımı çözemedim bir türlü. ama direksiyon hakimiyetim iyiymiş :halay::halay::KK49::KK49: bu akşam yine çıkaracak. ayy çok korkuyorum telaşlanıyorum ben. yusuf yusufum:KK42:
Bende ehliyeti 3 sene önce sırf annem istediği için almıştım. Hiç araba sürme hevesim yok benimde. Birde bende ya birine çarparsam korkusu var. Ama gerçekten zor oluyor. Artık araba şart diyorum. Haftaya bende derslere başlıycam.

Bende ehliyeti 3 sene önce sırf annem istediği için almıştım. Hiç araba sürme hevesim yok benimde. Birde bende ya birine çarparsam korkusu var. Ama gerçekten zor oluyor. Artık araba şart diyorum. Haftaya bende derslere başlıycam.

araba şart evet ama ben bir türlü korkumu yenemedim. hala korkuyorum arabaya binince. bir yandan da çok istiyorum sürmeyi.
Allah yardımın olsun senin de. inşallah kısa sürede öğrenirsin :)

Hava sıcak, uykusuz ve yorgunum da...artık eve mi gitsem diye düşünürken bir vatandaş geldi...beş dakikada bir dilekçe yazıverdim...hem işi görüldü, Allah razı olsun dedi...hem de kumbaraya para çıktı hiç hesapta yokken :)
ne güzel rabbim bereketini versin

Bir kumbarada benim edinmem lazım..
Benimde kumbara ihtiyacım var aslında birkaç aydır pet şişeye bozuklari atıp ay sonunda onu bosaltip tümletip aybaşında yine sıfırdan basliyorum ağzı dar olduğundan icinden paralari cikaramiyorum ay içinde ihtiyacım olduğunda kullanmamis oluyorum o yönden iyi oluyor. Şöyle ağzı kilitli bir kumbara gerek ama onu alacağım parayi da pet kumbara ya atmak var aslında :KK48:

Benimde kumbara ihtiyacım var aslında birkaç aydır pet şişeye bozuklari atıp ay sonunda onu bosaltip tümletip aybaşında yine sıfırdan basliyorum ağzı dar olduğundan icinden paralari cikaramiyorum ay içinde ihtiyacım olduğunda kullanmamis oluyorum o yönden iyi oluyor. Şöyle ağzı kilitli bir kumbara gerek ama onu alacağım parayi da pet kumbara ya atmak var aslında :KK48:
Para biriktirmek için bile para harcıyoruz :KK70: başta bende senin gibi düşünmüştüm cnm ama Baktım ki birikmiyor sürekli tirtikliyorum açılmayan teneke kumbaralardan aldım

Bugün sadece halıları yıkayıp, market alışverişi yaptım. Birde iftara bir arkadasımı davet ettim. Ama yakın arkadasim yemekleri birlikte yaptik. Yarında pazar ve kasaptan eksikler alınıp, camlar silinecek.
2 Kilo pirinç
2 Kilo ince bulgur
Pilavlık bulgur
Yeşil mercimek
Tel şehriye
Ekmek
Kurabiye
2 kutu süt
Yoğurt
Süzme yoğurt
2 paket mantı
3 kutu dondurma
Konserve mısır
2 paket cips
3 top kek
10 tane gofret aldım. 102 TL ödedim. Abur cuburlar azıcık fazla oldu. Ama ne yapayım iftardan sonra canım direk bunları istiyor.

Back