• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Evet bekarım :) Çalışmıyorum cnm okuyorum, ama üniversitem yaşadığım şehirde bu yüzden hic masrafım yok :) Notlarım da çok iyi Allaha Şükür bu yüzden bir vakifdan da başarı bursu alıyorum. Bursumun bir kısmıyla aylık güne girdim kalanıylada kumbarada birikim yapiyordum annemde destek oluyor tabi. Bu zamana kadar biriktirdiklerimizi saglik sorunlari yada baska durumlar yuzunden hep harcadık inşallah bu aydan sonra kalıcı olucak.
Bu arada atlamışım
Allah sağlık sıhhat versin de hepsi olur
Bende ilk yıl hep hastaneye çalışmıştım o geldi aklıma :) arada sadaka falan vermek işe yarıyo diye düşünürüm hep

Kendimi yaşlı hissettiriyorsun Pınar
Sevmiyom seni :110:
Yaşlı mı hissettiriyorum... Hımmm... Bi düşünmem lazım.... Bu yaşımda benim saçımda aklarım acayip derecede belirginleşmeye başladı. Asıl benim bu yaşta kendimi yaşlı hissetmem lazım :)

Yaşlı mı hissettiriyorum... Hımmm... Bi düşünmem lazım.... Bu yaşımda benim saçımda aklarım acayip derecede belirginleşmeye başladı. Asıl benim bu yaşta kendimi yaşlı hissetmem lazım :)
Şaka yapıyorum Can'ım alınma sakın :)

Ek iş olarak eğer öğretmenseniz halk oyunları sertifikası alıp, kendi okulunuz dışındaki yerlerde gösteri hazırlayabilirsiniz
Yine halk eğitim merkezlerinde branşla ilgili ek ders karşılığı kurs düzenleyebilirsiniz
Çeşitli kurslar oluyor. Misal bazı öğretmen arkadaşlar maket model uçak yapım kursuna gidip sertifika aldı. Kursu ek ders karşılığı veriyorlar
Sınav gözetmenliği yapılabilir
Öğrencilere ders verilebilir
Hemşire iseniz sürücü kurslarında sağlık dersi verebilirsiniz
İş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilirsiniz ki çok para var
Ev hanımı iseniz nikah şekeri yapabilirsiniz Fason olarak
Öğrenci iseniz hafta sonları otel düğünlerinde garson ya da yardımcı yer gösterici olarak çalışılabilir
Benim aklıma gelen bunlar. Şimdiye kadar ek iş yapmadım. En hoşlanmadığım ise katalogla ürün satışı. Zorla bir şeyler satıyorlar

Beden eğitimi mezunu erkek arkadas şu aralar çok yogun bir şekilde iftar programlarına katılıyor. Semazen olarak. Bir gecede üç mekan geziyor. Bir İlahi kadar dönüyor sanırım. 100 tl alıyor. Bu hafta onun gösteri yaptığı yere iftara gideceğim. Ramazan çok bereketli geldi diyorlar
Başka bir beden eğitimi mezunu arkadas yüzme kursu veriyor
Arkadaşın kardeşi de zumba kursu veriyor ki bir sürü sertifikası var
Yazınca ne çok iş gibi geliyor ama branşının da yakın olması gerekiyor ek yaptığın işe
Başka bir beden eğitimi mezunu arkadas ise gençlik sporda kule tramplen dersi veriyor. Onun aklında o kadar çok ek iş var ki ve her seferinde başka bir şey alır satar yapar

Dediğim gibi okuyorum aslında ben buraları :) Alanya sanırım dimi? Öğrenci olduğunu okudum ama baya birikim yapıyorsun Bi gelirin var gibi geldi. Kışlık falan hazırlıyordun sanırım :) ben hala o işleri bilmediğimden ben mi karıştırıyorum demiştim :) meğer sen hamarat çıktın. Umarım okulun biter iş dünyasına girersin daha çok birikimin olur.. Bursla kurban parası falan ayarlaman gerçekten taktire şayan.. Ben çalışıyorum kurbanı üstleniyorum diye kendimi bişey sanıyordum meğer neler varmış :) maşallah sana da birikimlerine de

Bu arada atlamışım
Allah sağlık sıhhat versin de hepsi olur
Bende ilk yıl hep hastaneye çalışmıştım o geldi aklıma :) arada sadaka falan vermek işe yarıyo diye düşünürüm hep
Amin cnm bizde elimizden geldiğince bir şeyler çıkarmaya çalışırız genellikle. Hatta bir söz duydum cok hosuma gitmisti. Bir arkadaşım kaza yapmisti hastaneye gittiğimde verilmiş sadakan varmış dedik. Yengeside ordan verilmiş değil verilecek sadaka varmış dedi. Gerçekten çok doğru gelmişti bana.
Birikimlerin yüksek olmasınin nedeni annemde maaşı bana verir hesap kitapla ben ilgilenirim o yüzden böyle birazda :)

Ek iş olarak eğer öğretmenseniz halk oyunları sertifikası alıp, kendi okulunuz dışındaki yerlerde gösteri hazırlayabilirsiniz
Yine halk eğitim merkezlerinde branşla ilgili ek ders karşılığı kurs düzenleyebilirsiniz
Çeşitli kurslar oluyor. Misal bazı öğretmen arkadaşlar maket model uçak yapım kursuna gidip sertifika aldı. Kursu ek ders karşılığı veriyorlar
Sınav gözetmenliği yapılabilir
Öğrencilere ders verilebilir
Hemşire iseniz sürücü kurslarında sağlık dersi verebilirsiniz
İş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilirsiniz ki çok para var
Ev hanımı iseniz nikah şekeri yapabilirsiniz Fason olarak
Öğrenci iseniz hafta sonları otel düğünlerinde garson ya da yardımcı yer gösterici olarak çalışılabilir
Benim aklıma gelen bunlar. Şimdiye kadar ek iş yapmadım. En hoşlanmadığım ise katalogla ürün satışı. Zorla bir şeyler satıyorlar
Ben tarih okuyırum. Onun dışında şuan tarih oğretmenliğinin yanında işaret dili öğreticisi de olmak istiyor. Hatta bir kuruma başvurdum kurs verebilmek için. :)

Ben tarih okuyırum. Onun dışında şuan tarih oğretmenliğinin yanında işaret dili öğreticisi de olmak istiyor. Hatta bir kuruma başvurdum kurs verebilmek için. :)
Bende işaret dili öğrenmeyi çok istiyorum. Eğer sertifikan varsa adliyeye de Başvur cnm iyi para geliyor

Bende işaret dili öğrenmeyi çok istiyorum. Eğer sertifikan varsa adliyeye de Başvur cnm iyi para geliyor
Daha yeni tercüman oldum canım. Biraz geliştireyim kendimi. Derneklere filan gidip gelişmem lazım. Bazen işaretleri anlamıyorum kaçırıyorum filan. Ama arada oluyor. Bunu bi hslledersem adliyelere başvurmayı düşünüyorum :)

Daha yeni tercüman oldum canım. Biraz geliştireyim kendimi. Derneklere filan gidip gelişmem lazım. Bazen işaretleri anlamıyorum kaçırıyorum filan. Ama arada oluyor. Bunu bi hslledersem adliyelere başvurmayı düşünüyorum :)
Hadi hakkında hayırlısı o zaman

Amin cnm bizde elimizden geldiğince bir şeyler çıkarmaya çalışırız genellikle. Hatta bir söz duydum cok hosuma gitmisti. Bir arkadaşım kaza yapmisti hastaneye gittiğimde verilmiş sadakan varmış dedik. Yengeside ordan verilmiş değil verilecek sadaka varmış dedi. Gerçekten çok doğru gelmişti bana.
Birikimlerin yüksek olmasınin nedeni annemde maaşı bana verir hesap kitapla ben ilgilenirim o yüzden böyle birazda :)
Allah bin bereket versin Can'ım
Sadece hastalık falan olduğunda değil bazen kendi kendime adak adıyorum 'şu işim Bi olsun şuna şu kadar verecem' yada 'şunu Bi alayım bende şu kişiyi sevindirecem' şeklinde :)
Sonuç olarak amaç hep aynı..
Yengenin o an aklına gelip sıcağı sıcağına vermesi de ayrı güzel :) sonrasında şeytan vesvese veriyo vermek zor geliyor.
Aslında sağlıklı olduğumuz için bile vermeliyiz.
Allah bin bereket versin kuzu paranıza
Annen baktı sen anlıyorsun sana devretti sanırım bu işleri :) sana da güzel pratik olur..

Yine bir sürü para harcadımda geldim. Üstelik dahada harcamam gereken yerler var:mad:
189 TL elbise yine netten aldım. Mağazada 249 TLydi
10 TL kuaför
3 lira otobüs
Birazdanda okula ve avmye gitcem yine kıyafet bakmak için inşallah ucuz bir şeyler bulabilirim:KK17: Akşamda iftara davetliyiz yemek telaşesi yok bugün

Back