• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Canım hoşgeldin :KK19:
Benimde kredi kartıyla başım belada ama baya iyileşme gösterdim burada.
Kesin sende faydasını göreceksin.
Hatta ben birikimi biraz askıya alıp direk karta saldırıp
bitirmeyi düşünüyorum.
Hemen hemen aynı amacımız.
Başarılar şimdiden :süslü:

En doğru karar... Önce kartları temizleyip, sonra kartsız yaşam, sonrasında birikimler...

Ben kredi kartı kullanmıyorum, eşim kullanıyor. Çok bilinçlice. 2 ay önce kredimiz bittiğinde bi sapıttık biz acısını çıkarmak için hem nakit harcama hem kredi kartına yüklendik biraz. İhtiyaç mıydı kesinlikle evet, ama ertelenebilir ihtiyaçları ertelemedik doğrusu.
O sebeple kredi kartımız bizim de önümüzdeki 3 ay bizi zorlayacak gibi. Ama hallederiz. Bu ay harcama yasağı koyduk mesela.
Taksit zaten en sevmediğimiz şey.
Önümüzdeki ay tatile gideceğim onun için bile peşin harcama yapmayı planlıyorum.

Kızlar bende malum ramazan ayındayız
ilk gün ve dün biraz zorlandım
halsizlikten bakamadım, yazamadım hiç :=)

Bende liste yazmıştım hatırlarsınız alışveriş listesi,
Oradaki 4,79 a kazıklanarak aldığım taze fasulyenin canına okudum :-)
1 kiloydu malum,
hepsini temizleyip doğrayıp şoklayıp
domatese yatırıp
3 porsisyon şeklinde buzluğa attım, elimden kurtulması imkansızdı :cool:
Ayda 3 akşam yemek demek kaldı 27 gün :D

Sonra yine kasapa gittim 2 kilo kıyma
2 tane de tavuk gögsü sotelik doğrattım.
Onları da 250 er gram porsiyonlar şeklinde buzluğa attım.

bunları yaparken arada 2 şer 3şer domateste
küp küp doğrayıp yemeklerde direk kullanmak için
poşetleyip buzluğa gönderdim.
Yazarken farkettim baya çalışmışımm :KK73:

En doğru karar... Önce kartları temizleyip, sonra kartsız yaşam, sonrasında birikimler...

Di mi yaa bakıyorum kart gerçekten almış başını gitmiş.
Yaklaşık 5 ay boyunca en az her ay 3000 ödemesi var.
5x3000 ciddi bir rakam yani.
bu borç varken kenara atmak yerine buna
konsantre olmam lazım onu farkettim :)
Ne kadar çabuk biterse o kadar iyi.

Ben kredi kartı kullanmıyorum, eşim kullanıyor. Çok bilinçlice. 2 ay önce kredimiz bittiğinde bi sapıttık biz acısını çıkarmak için hem nakit harcama hem kredi kartına yüklendik biraz. İhtiyaç mıydı kesinlikle evet, ama ertelenebilir ihtiyaçları ertelemedik doğrusu.
O sebeple kredi kartımız bizim de önümüzdeki 3 ay bizi zorlayacak gibi. Ama hallederiz. Bu ay harcama yasağı koyduk mesela.
Taksit zaten en sevmediğimiz şey.
Önümüzdeki ay tatile gideceğim onun için bile peşin harcama yapmayı planlıyorum.

Bende kartsız yaşayamam diyenlerdendim :)
Ödeme gücümü hiç aşmadım ama sınırı görmeden de bırakmadım.
Çok pişmanım böyle olduğu için.

Bende kartsız yaşayamam diyenlerdendim :)
Ödeme gücümü hiç aşmadım ama sınırı görmeden de bırakmadım.
Çok pişmanım böyle olduğu için.

Resmen bankaların kölesi oluyoruz. Aylık kazancımızın hiçbir bereketi kalmıyor. Havaya para saçıyormuşuz gibi. Ben 2 ay dikkat etmedim o bile rahatsız etti. Önemli olan bu farkındalığa ulaşmak.
Bundan sonra daha bilinçli davranırsanız sorun yok. :)

Eşimle birlikte biriktirdiğim bir kumbaramız var. Her gün olmasa bile iki günde bir atıyorum. Bozuk para taşıma alışkanlığını bıraktım zaten. Çünkü onlar hayalet paralar. Bir de haftalık kendime bir bütçe ayırıyorum. Ondan da hem birlikte yaptığımız kumbaraya eklemeler yapıyorum hem de şahsi. 1 gr altın aldığımda eşimle paylaşacağım. Muhtemelen bebek için ilk birikim bu gram altın olacak.

Canım hoşgeldin :KK19:
Benimde kredi kartıyla başım belada ama baya iyileşme gösterdim burada.
Kesin sende faydasını göreceksin.
Hatta ben birikimi biraz askıya alıp direk karta saldırıp
bitirmeyi düşünüyorum.
Hemen hemen aynı amacımız.
Başarılar şimdiden :süslü:
hoşbuldum:KK39:
Kartın nasıl bu kadar yüksek geldiğini anlayabilsem bi müdahale edicem ama, aslında önceden daha fazlaydı. Mutfak, fatura ve harçlık olarak her ay nakit ayırmaya başladık en azından nereye ne gittiğini bilmek için.Ama kartı hala çözemedim

Kartın nasıl bu kadar yüksek geldiğini anlayabilsem bi müdahale edicem ama, aslında önceden daha fazlaydı. Mutfak, fatura ve harçlık olarak her ay nakit ayırmaya başladık en azından nereye ne gittiğini bilmek için.Ama kartı hala çözemedim
bende ay ortasında bakıyorum odememe 500 cıvarı ay sonu ekstr ebı gelıyo 1300 olmus :(

Ekstre ile slipleri kontrol edin mutlaka. Bir süre sonra zaten rahatsız olup toptan bırakacaksınız kartı.

Blogumda kredı kartı ıle ılgılı yazımı okuyun derım...

Son düzenleyen: Moderatör:
ramazanınız mübarek olsun hanımlar.:dua: yuvamızı kurarken birikimimin 3/4 ü gitmiş olsa da, bu ay rutin birkimimi de yaptım çok şükür. altın hesabıma altın, fon hesabıma da para yatırabildim. bir miktar da döviz aldım. anladım ki birikim yapmak bende yaşam şekli haline gelmiş. evlendikten sonra da devam edebilirim inşallah. elinin altında para olunca insan fırsatları da değerlendirme imkanı buluyor. yoksa öyle fırsatlar oluyor ki, kaçıp gidiyor. bu ev olur, araba olur, uygun tatil olur, seyahat olur. ihtiyaç odaklı yaşamak ve bunu yaparken de hayatın keyiflerinden vazgeçmemek. ayrıca mutlaka ama mutlaka duruma göre ihtiyaç sahibi belirleyip, düzenli olarak yardım yapmak. özellikle ramazan ayı içerisinde inşallah hepimiz bu konuda daha dikkatli oluruz.:KK16:

ramazanınız mübarek olsun hanımlar.:dua: yuvamızı kurarken birikimimin 3/4 ü gitmiş olsa da, bu ay rutin birkimimi de yaptım çok şükür. altın hesabıma altın, fon hesabıma da para yatırabildim. bir miktar da döviz aldım. anladım ki birikim yapmak bende yaşam şekli haline gelmiş. evlendikten sonra da devam edebilirim inşallah. elinin altında para olunca insan fırsatları da değerlendirme imkanı buluyor. yoksa öyle fırsatlar oluyor ki, kaçıp gidiyor. bu ev olur, araba olur, uygun tatil olur, seyahat olur. ihtiyaç odaklı yaşamak ve bunu yaparken de hayatın keyiflerinden vazgeçmemek. ayrıca mutlaka ama mutlaka duruma göre ihtiyaç sahibi belirleyip, düzenli olarak yardım yapmak. özellikle ramazan ayı içerisinde inşallah hepimiz bu konuda daha dikkatli oluruz.:KK16:

Merhaba, kesinlikle, hatta ben öğrencilere odaklanıyorum bu konuda, ben de bursla okuduğum için: ) Az beklemedim bankamatik önlerinde:confused:

Aynen katılıyorum o yardımlar evin bereketi bende burs veriyor um bir üniversite öğrencisine kendi çapımda hatta hiç bir ödeme yapmadan onun parasını havale ederim bilirim öğrenci iken 20-30 liranın bile nasıl makbule gectigini

aynen canım bende Sadakanın evin bereketini artırdığına ummadığımız yerlerden nasipler geldiğine inanıyorum..bizzzatda çok kereler şahit oldum..

nihal-bir yudum mutluluk canım nerdesin kaç gündür girmemişsin
biri beni mi çağırdı? oyyy oyyy canım benim...
kaç gündür iş güç, Ramazan derken kendimi görmüyorum giremedim canım...
bugün kredi kartlarımı yatırdım başka da birşey yaptığım yok kimseden para çıkmaz oldu :)
ama dur bakalım bizim de kendimize göre yol yöntemimiz var :)
bir bakayım siz neler yapmışsınız, okuyup geleyim :)

Back