- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #6.761
Geçmiş olsun...bu ayli butun bırıkımlerım doktora gıttı carpıntım var dıye doktora gıttım 300e yakın para gıttı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçmiş olsun...bu ayli butun bırıkımlerım doktora gıttı carpıntım var dıye doktora gıttım 300e yakın para gıttı
Bir günde 4 lira inen altından bahsediyoruz... :) Bu birkaç gün gözlemlenmeli diyorum. :)Altın gramı 115, çeyrek 191 kızlar.
Bugün bir çeyrek alasım var düşer mi ki daha?
110 a kadar duser insallahBir günde 4 lira inen altından bahsediyoruz... :) Bu birkaç gün gözlemlenmeli diyorum. :)
Altın gramı 115, çeyrek 191 kızlar.
Bugün bir çeyrek alasım var düşer mi ki daha?
İnşallah canım :)110 a kadar duser insallah
Ellerine sağlık canım güzel bir yazı olmuş :)Kızlar yine kendimce yazdım, çok uzun diye buraya yazamadım. Bir bakın derim...
sonuçta uzun vadeli düşünüyorsun cnm bence bu düşüsten bile faydalanıp almalısınYani işte insan ya tekrar artarsa diyor..belli olmuyor ki...ne düşeceğinin ne de artacağının garantisi var mı?
Dolma harciyla beyaz lahana sarilir canimMerhaba kızlarcım.
Bugün 2 tane çeyrek alacağım. Hediye amaçlı. Daha 10 gün önce 205 tl den aldım. Umarım biraz daha düşmüştür.
Ay sonuna kadar 100 tl kaldı elimizde. Yeter diye düşünüyorum.
Önümüzdeki ay evin eksiklerini almaya devam edeceğim.
Evde dolmalık biber ve beyaz lahana var. Bu akşam birini doldurup birini sarıp değerlendirmek istiyorum.
Sizlere soru; dolma harcı ile beyaz lahana sarılır mı? Beyaz lahanayı nasıl saklayabilirim , pişirip mi, pişirmeden mi? Buzluğa atılır mı?
Bir de aldığım çilekler ziyan oluyor kızlar. Nasıl muhafaza etmeliyim? Yıkayıp saklama kabında dolaba kaldırdım 2 günde ermişler. Dışarı koydum hemen çürüdüler. Ziyan oldu resmen. Var mı bir önerisi olan?
Şimdi dolmanın harcıyla beyaz lahanayı sarabilirsin. Zaten harçları aynı yapmıyor muyuz? :) buzluğa gonul rahatlığıyla atabilirsin sardığın sarmayı. Ama şu var harcı çiğden yapacaksan buzluktan çıktıktan sonra pirinçlerin kırılma olasılığı var. Biz o yüzden yaptığımız sarmaları dolaba atacaksak biraz kavuruyoruz harcı. Öyle atıyoruz buzluğa. Sonra çileklere gelince yıkayıp dolaba atılırsa çürümesi hızlanır. Onu nemli bir beze döküp şöyle bir sallaman lazım. Kumları dökülüyor zaten beze. Ondan sonra gönül rahatlığıyla dolaba kaldır. :)Merhaba kızlarcım.
Bugün 2 tane çeyrek alacağım. Hediye amaçlı. Daha 10 gün önce 205 tl den aldım. Umarım biraz daha düşmüştür.
Ay sonuna kadar 100 tl kaldı elimizde. Yeter diye düşünüyorum.
Önümüzdeki ay evin eksiklerini almaya devam edeceğim.
Evde dolmalık biber ve beyaz lahana var. Bu akşam birini doldurup birini sarıp değerlendirmek istiyorum.
Sizlere soru; dolma harcı ile beyaz lahana sarılır mı? Beyaz lahanayı nasıl saklayabilirim , pişirip mi, pişirmeden mi? Buzluğa atılır mı?
Bir de aldığım çilekler ziyan oluyor kızlar. Nasıl muhafaza etmeliyim? Yıkayıp saklama kabında dolaba kaldırdım 2 günde ermişler. Dışarı koydum hemen çürüdüler. Ziyan oldu resmen. Var mı bir önerisi olan?
Bizde bir kere öyle pirinçleri çiğdi dimi. Biz kavurup koyuyoruz artık. İşte butun malzemeleri biraz kavuruyoruz sonra su koyup suyunu çekene kadar bekliyoruz. Ne tam çiğ ne tam pişmiş oluyorlar. Ondan sonra sarıp buzluğa atıyoruz bişeycikler olmuyor. :)Ben de dolma harcı ile hem dolma dolduruyorum hem de sarma sarıyorum. Lahana ya da yaprak fark etmiyor. Zaten dolma olsun sarma olsun harcı aynıdır benim bildiğim.
Ben birkaç kez sarma yapıp buzluğa koymuştum güzel olmadı pirinçler kırılıyor o yüzden koymuyorum.
Ben o gün yemek için yapmıştım. Baktım fazla oldu buzluğa atayım dedim. Hiç beğenmedim. Çiğdi evet pirinçler. Buzluk için yapılacaksa önce biraz kavurmak lazım demek ki...O da fazlayı koyduğum için mecburen çiğden olmuştu...Bizde bir kere öyle pirinçleri çiğdi dimi. Biz kavurup koyuyoruz artık. İşte butun malzemeleri biraz kavuruyoruz sonra su koyup suyunu çekene kadar bekliyoruz. Ne tam çiğ ne tam pişmiş oluyorlar. Ondan sonra sarıp buzluğa atıyoruz bişeycikler olmuyor. :)
Peki bidona yaprak koymasını biliyor musunuz kızlar? Yaprağı nasıl saklayabiliriz? Kışın sarmak için mesela. Dışarıdan alıyorum bazen yapraklar çok tuzlu ya da çok küçük, yırtık falan olabiliyor. Kendimiz yapabilsek ne güzel olurdu be