birikim yapabilmenin yolları

Günaydınlar 15 Nisan maaşımdan 300 tl kağıt para kumbarasına attım

Kredi kartı bu ay 2770 tl geldi
Araba kredisi 1000 tl
Ev kirası 800 tl
Elektrik 79
İnternet 64 tl
Eşimin telefonu 55 tl
Bnm telefon 35 tl

Uff paranın adı var
Analık izni bitmek üzere, ücretsiz izin alıcam Allah herkese ve bize yardım etsin inşallah

Kızlar geldim.
Güzel ama yorucu bir gün geçirdim.
Uzun zaman emek verdiğim bir dosyaya toplu ödeme yapıldı bugün. Onun işlemleri ile uğraştım. Hesap yapmadan harcamak için 1000 tl ayırdım bu paradan. Diğer kısmı bankaya attım ki çok güzel ciddi bir rakam. Yarın oglanlarla avmye gidip gönlümce alışveriş yapacağım. Bunu hak ettim. Hep biriktirmek olmaz azıcık yaşamak da gerek dimi ama...

Hoşgeldin Can'ım

Çok iyi düşünmüşsün
Aynısını ben de sık sık yapıyorum
Hesap kitap yapmadan ailemle tabiri caizse fütursuzca harcıyorum

Beş dakika sonrasının bize ne getireceğini bilmediğimiz bir hayat yaşıyoruz
Anı yaşamak lazım..

Tabi canım her zaman birikim yapıcak halimiz yok. Azıcık anın tadını çıkarmak lazım :)

Bu aralar kıtı kıtına gidiyor para. Fazla para atamıyorum. Ama elimde kilitli kumbaralardan vardı bantla onu sardım sarmaladım küçük filan. İyi de denk geldi 3-4 gündür bozuk atıyorum içine. Ne kadar çıkar çok merak ediyorum fazla bişey çıkmaz ama

çok iyi yapmışsın canım, güle güle harca :)

Bir sözlükte okumuştum aslında erkekler ev işleriyle ilgilenmedikleri için onların elinden bir tek bu geliyor sanırım. Ama her ay 2 çeyrek fikri de orjinalmiş. Bu bazen 5e çıkıyormuş. Bir hesap yaptım bunu yapan kişinin kenarda en az 250 çeyreği filan var.

ben de ocaktan beri yapıyorum 6 tane vardı cok da güzel oluyor bozduramıyorsun ama bir zaman sonra saklama konusunda sıkıntı oluyor o beyfendi muhtemelen onları ceyrek değil de cumhuriyete cevirmiştir nerde saklıyor bilmiyorum ama cok iyi kar etmiştir bir yılda bile alltın fiyatları inanılmaz farkediyor ama saklaması zor ben bu sebeple Kuveyttürk bankasından hesap açtım hesap işletim ücreti yok eft havale ücreti kesinti yok asla ve mesela 20 liran var gidip 20 liralık altın alabiliyorsun bu sekilde ceyrek olmasını beklemiyorsun harika bir sistem tavsiye ederm. internetten basvuruyorsun kartın adresine kuryeyle geliyor bankaya da gitmene gerek yok bu şekilde devam etme kararı aldım. bu ay 1 gram altın ve 200 dolar aldım hiç kesinti olmadıgı için rahatça alım satım yapabiliyorsun 0,01 gram altın bile alabiliyorsun bu cok güzel bir şey araştırın derim

canım istanbul'da değilim. ayrıca bakıcım tanıdık ve yatılı. emekliliğine 2 yılı kaldığından sadece sigorta istedi, sigortasını yaptırdık bizde. bir de harçlık verelim dedik. 150 lira verdik. (az biliyorum ama adı üstünde harçlık) bir de ayda 4-5 gün evine gidecek. başka şehirde yaşıyor. gidiş dönüş biletini alıcaz.
iş olarak da açıkçası hiç bir şey yapsın istemedim. bebeğime baksın yeter dedim. ama o bazen çamaşırları katlıyor. bazen yemek yaparken yardım ediyor. bazen de bulaşık makinesini boşaltıp dolduruyor. yani bebek izin verirse ve yorgun değilse küçük yardımlar ediyor :)

çok yardımcı olamadım galiba ama bizde durumlar böyle.

anladım canım... :) yardımcı olunacak bir durum yok da merak ettim sadece... hak yemiş olmayayım diye soruyorum evinde yardımcısı olanlara :)

Maaş o bankada değil mi canım. Genelde maaşı kendi bankasında olana havale eft ücreti yıllık aidat filan almıyorlar da... Ama dediğin gibi 20 liraya bile altın alabiliyorsan çok iyiymiş :)

hayır canım maaş bankam ayrı ki benim maaş bankam tl hesabından almıyor ama döviz hesabından ücret alıyor bu banka hiçbir şekilde ne kart ücreti ne hesap işletimi ne eft havale almıyor en güzel yanı da 1 liraya bile altın dolar alabiliyorsun süper yani kart da evine kadar geliyor düşün hesabımda kalan kuruşları azcık paraları bile oraya gönderip ordan alabiliyorum bu şekilde para elimde beklemediği için yatırıma gidiyor ve mesela tam ceyrek alacagın zaman yükseliyordu sinir oluyordum artık olmuyorum kaç liram varsa o kadarlık alıyorum. çeyrek altın olarak da alabiliyorsun gidip bankadan altın olarak da cekebilme imkanın var yani araştırın bana bir arkadasım tavsiye etti cok memnunum

Anladım canım. Kafama yattı bu sistem. Abim de diyordu kredi filan çekeceğin zaman mesela ev için kredi çekeceksen eğer kuveyttürk o gunku değerden alıyormuş evi işte krediyi kaç yıl yapılandıracağına bağlı o günkü değerine geliyor ödeyeceğin kredi. Yani faiz işletmiyormuş. Bizimkilerde altın hesabı sayıklıyordu onlara da anlatırım bu sistemi. :)

Kızlar hesapta olmayan bir yerden param geldi. Ben de birazdan dolar alacağım onunla :)

al canım düşüşte ben de aldım kalan paramla :) Allah bereket versn

evet ben kesinlikle cok memnunum mesala altın kart diye bir olay var ordan alışverişini yaptıgında %0,35 direk altın para olarak birikiyor atıyor hesabına ve 10 lira oldugunda da gram olarak altın hesabına yükleniyor. Binlerce liralık alışveriş yaptım keşke daha önce bilseydim bunu ben hiçbir şekilde faiz ücret almıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…