• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ben iyi gidiyorum şimdilik..1500 hedefim her ay.. Bu ayınkini attım..Kısıtlı gidiyorum mecbur ...dün acı bir kazık yedik.Ankarada ulus diye bi yer var..kızım için testi almaya gitmiştik..18 mart çanakkale gösterisi var..gittiğimiz yer Ankara kalesi yakını..3 gözleme 3 ayran 3 sahlep 1 çay 75 tl hesap geldi..yuh yani.. Bu kadarda olmaz..Fiyatlarıda sormadan oturduk..ben yemekten içmekten kaçan bir insan değilimde 3 gözleme için ödediğim bu rakam oturdu içime...Resmen insanları enayi yerine koyuyorlar..
evet canım bazı yerler sırf adından dolayı basıyorlar zammı o tur yerlerde cay 3-4 lıra ınanamıyorum ya 30 demlık cay demlerım 3 lıraya

Aynen canım ya.. evden çıkmamak lazım en iyisi :) çıkınca gidio
cıkmadan da olmuyo ya ınsan patlıyo ama ıste haftasonu falan guzel oluyor

kızlar altın bugünde biraz düşmüş..gram 114 e düşmüş.. alsammı düşermi acaba ne diyorsunuz
cok gerekmıyorsa alma bence ama bırıne takmak ıcın alınacaksa al canım

Bizim de birgün evimiz olur mu ki?
Sen büyüksün Rabbim
Allahım ısteyen dıleye herkesı ev sahıbı yapsın ınsallah

Kızlar merhaba.

Kumbaraya 4 tl daha attım. Hafta sonuna doğru kullanacağım.
İşe başlar başlamaz kilitli bir kağıt kumbara yapıcam yine kendime. Eylül'de açmayı düşünüyorum bu sefer. Hayırlısı bakalım.
Bereketli olsun canım
Ben aylık birikim yapıcam her ay sıfırlayıp
,yeniden başlamayı düşünüyorum Hayırlısı

Günaydın...ben 3-4 ay önce bes.e girmiştim..girerken bilmiyordum ama faiz varmış işin içinde bugün çıkma kararı aldım..Kızım için biriktirdirdiğim paraya faiz bulaşsın istemiyorum..yatırdığım parayıda çekip borç için birikime aktaracağım..

kızlar merhaba, evliyim bende ufak tefek kenara para atmaya çalışıyorum. eşimin haberi yok tabi bundan. çünkü maaş kartım onda. harcamaları o yönetiyor. kendi harçlıklarımdan her ay bir çeyrek altın yapıp koyuyorum bende kenara. araba aldık 6 ay önce onun kredisi bitince ev alalım diyoruz.eşim krediler yüksek diye başımın etini yiyor. 2+1 de olsa bizim olsun alalım diyorum. o zamana kadar bende altın almaya devam edicem. eve birde kumbara koydum gelip gidip bozuk paraları da oraya atıyoruz. eşimde 150 tl başlangıçlı bes yaptırdı. ama pişman olduk gibi bizde.

kızlar merhaba, evliyim bende ufak tefek kenara para atmaya çalışıyorum. eşimin haberi yok tabi bundan. çünkü maaş kartım onda. harcamaları o yönetiyor. kendi harçlıklarımdan her ay bir çeyrek altın yapıp koyuyorum bende kenara. araba aldık 6 ay önce onun kredisi bitince ev alalım diyoruz.eşim krediler yüksek diye başımın etini yiyor. 2+1 de olsa bizim olsun alalım diyorum. o zamana kadar bende altın almaya devam edicem. eve birde kumbara koydum gelip gidip bozuk paraları da oraya atıyoruz. eşimde 150 tl başlangıçlı bes yaptırdı. ama pişman olduk gibi bizde.
Benimde arkadaşım çalışıordu yaptırdığım bankada..Galeyana geldim yaptırdım ama pişman oldum..Faiz biyana Uzun vadede kenara altın alıp koymak bundan daha karlı bir yatırım olur..
1- Her ay yatırdığınız tutartan yönetim gideri kesintisi adı altında % 2-5 gibi değişen oranlarda sigorta şirketi kesinti yapıyor,

2- Biriken primlerinizi değerlendirdiğiniz yatırım fonlarını siz seçiyorsunuz, bundan sigorta şirketi aylık fon işletim ücreti kesiyor,

3- Paranızı toplu olarak çekmek istediğinizde (ihtiyaçtan veya ev, araba almak için vs) prim yatırdığınız sırada gelir vergisi indiriminden yararlanmasanız bile tasarruf ettiğiniz bu tutardan devlet % 10-15 gibi hiç de az olmayan oranda gelir vergisi kesintisi yapılıyor, yani vergisini ödeyerek kazandığınız paradan tasarruf ettiğiniz için bir daha vergi ödüyorsunuz.

Merhaba kızlar.

Bugün alışveriş yapıcam yeni işim için almam gereken bir iki parça kıyafet var. Ay başından beri kumbarada 100 tlye yakın birikmiş onu kullanıp üzerini eski işimden kalan maaşla nakit ödemeyi düşünüyorum.

Nisan ayında maaşım olmayacağı için fazla birikim yapamam sanırım. Yine de kumbaram olacak. Mayıs ayı ile birlikte her ay bir çeyrek veya gramda almayı planlıyorum. Bakalım.

Back