birikim yapabilmenin yolları

İyi akşamlar hanımlar..şubat ayı itibariyle bende katılabilirmiyim aranıza. Büyükçe bir kumbara var ama saymadan atıyorum bozukları içine,yaza kadar düşünmüyorum açmayı. Bütün olarak biriktirdiklerimi yazarım bende,olurmu
Benimde birikim yapmaya ihtiyacım var. Ne yaparım bilmiyorum ama çok müsrif olduğumu düşünüyorum. Allah'ın gücüne gidecek korkuyorum.
Sizi okuyorum sürekli ve çok hoşuma gidiyo.

Kizlar aklıma gelmisken yazayım

Dus alırken su geç ısınıyor akan suyu bi kovaya dolduruyoruz

Sifonu çekmek yerine o biriken suyu kullanıyoruz ufak şeylerde

Bazende vileda suyu olarak kullanıyorum

Kar kardir yani zaten akşamdan aksama evdeyiz çalıştığımız için

Böylelikle bu ayki su faturası 28 tl gelmiş valla haberiniz ola

Hoşgeldin canim :)

Aynı sekilde bizde öyle yapıyoruz israf etmemiş oluyoruz

Ben en çok deterjan konusunda iyi tasarruf yaptım. Anladımki çok deterjan kokunca çok temiz olmuyosun. Mutfakta bile beyaz sabun kullanıyorum ve inanın çok daha temiz ve miss geliyo herşey gözüme.
Mutfak bezlerini bilirsiniz çok çabuk kirlenir. Her akşam çamaşır suyuna batırır,haftada bir atardım. Şimdi nerdeyse hiç kirlenmiyo,hatta sabun zarar vermediğinden bez eskimedi bile o kadar çabuk. Akşamları sadece mikrodalgaya koyuyorum birkaç saniye(der. Öz'den duymuştum)mikrop ve bakteriler için
Tavsiye ederim. Sirke ve beyaz sabun...tek geçerim
Bu ay hesabıma göre sadece deterjandan bile iyi birikim yapabilirim. Sözlerinde desteğiyle 300 kadar birikim yapabilmem lazım şubat ayı.bir çeyrek alıp,kalanını evime harcarım herhalde. Ufak tefek alacaklarım var evim için. Hayırlısı....

tr_lelli canım bu dokudaki tüller benim hoşuma gidiyor.salonumda buna benzer bişi var benim.böyle bişi tercih edebilirsin

Eklentiler

• images.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 81
tr_lelli canım zeytinyağlı yaprak sarıp pişirmeden dondurucu da saklayabilir miyim?
Canım tabiki saklanir ama nacizane fikrim icini kavur(cigden koyunca pirinc kiriliyo)
Bence bu partiye le cola yakışır
Ohh miss bilibili yumurta kirariz acikinca
tr_lelli canım bu dokudaki tüller benim hoşuma gidiyor.salonumda buna benzer bişi var benim.böyle bişi tercih edebilirsin
Hemen incelemeye aliyorum cnm cok sagol
@tr_lelli koltuk kırlentı nasıl olacak
Cnm o kendi renginden olucak bir takim
Bir takimda kucuk kirletin pembesinden olcak
Bi tarafi duz bir tarafi capraz dikisli
Kucuk kirlent pembe olunca arka fonu kendi rengi kullanirim
Arka minder pembe olunca kendi rengindeki kirlent kullanirim.

Bu arada arkadaşlar ben şöyle diyeyim öğrenciyim malum biliyorsunuz. Abimin gömleklerini utuluyorum mesela ocak ayı içinde utulediklerim 65 lira tuttu. Ocak ayı hasılatım 65 lira benim şimdilik. O parayı gün içinde alacağım. Onun haricinde biriktiremedim ocak ayı içinde. Ama olsun. Abimde annemde para verecek gün içinde salı günü bir çeyrek alıcam

İç harcını kavursak da kavurmasak da biz atıyoruz. Fazla tutmuyoruz biz sarmayı buzlukta ama ani bir misafire veya geç kalınmış yemek saatine birebir.
Bende ic harc hapip hazir koyuyorum bazen posetle
Kurudolma alirsam hemen haslayip dolduruyorum

Öyle çok rahat oluyor bende farkındayım. Valla evlensem hiç zorluk çekmem evde ben bizimkileri biraz topa tutuyorum. Kızıyorum şuna para vermeyin. Veya ışığı açık bırakmayın şarj aletlerini prizde bırakmayın gibi. Guya ev almak için para biriktiriyolar

Bende esime kiziyorum
Oglum daha dikkatli
Acik isik acik kapi acik tv birakmaz
Biz wc isigini acik unutsak bize kizar
Ama esimm hiic
Arkasina bakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…