• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar. Belki yeri değil ama dünden beri kafam karışık. Dün eşimi kp aramış. Eski bir evin satılığa çıktığını söylemiş. Ev kullanılamaz ama arsasına 2 sene sonra 1.5 dairelik hisse düşüyormuş. Alır mısınız demiş. Altınları bozdursak bile yarısı etmiyor başka da paramız yok kalanını kv tamamlayacakmış. Yeri güzel gerçekten mantıklı düşününce ama ortak iş yapıyor olmamız beni tedirgin ediyor. Siz ne yaparsınız ?
Ben ortak işe karşıyım cnm yaa.
Herkes kendi rızkının ekmeğini yesin diye düşünenlerdenim.

Az olsun öz olsun ama benim olsun. İki gün sonra kafam ağrımasın.

Kayınvaliden ve kayın pederin bu arsayı size almak istiyorlarsa yani bu parayı sizin ev almanız için feda ediyorlarsa; önce ne kadar vereceklerini söylesinler sizde birikiminizi ona göre yapın. Şartlar ek verirsede Allahın izniyle istediğiniz evi bulur alırsınız.
Ama bunun dışındaki durumlar benim pek kafama yatmıyor :KK43:

yazılarını yorumlarını zevkle takip edıyorum arkadasım evi çok güzel çekip cevırıyorsun masAllah ben de hep derim misafir evin bereketidir 10 kısmtle gelir birini yer 9unu bırakır. valla bekarsan seni alan yasadı nazar degmesin canım
Amin cnm. Çok teşekkür ederim, Çok mutlu oldum güzel düşüncelerin için.

Sadece okumakla kalma aramızda da görmek isteriz seni :KK66:

Fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar. Belki yeri değil ama dünden beri kafam karışık. Dün eşimi kp aramış. Eski bir evin satılığa çıktığını söylemiş. Ev kullanılamaz ama arsasına 2 sene sonra 1.5 dairelik hisse düşüyormuş. Alır mısınız demiş. Altınları bozdursak bile yarısı etmiyor başka da paramız yok kalanını kv tamamlayacakmış. Yeri güzel gerçekten mantıklı düşününce ama ortak iş yapıyor olmamız beni tedirgin ediyor. Siz ne yaparsınız ?
Ortak yapılan işlere ben biraz önyargılı bakıyorum açıkçası. Az olsun benim olsun diye düşünürüm hep.
Başka kardeş varsa eğer yarın orası baba mali olarak değerlendirilir mi, bir sorun çıkar mı bunları düşünmek gerekir.
Ama tapu sizin adınıza olacak ise mantıklı bir yatırım olur.

Kardeşi var ancak parada pulda gözü olan biri değildir hiç. Ailesinden farklı bir şehirde gayet iyi bir maaşı olan işte çalışıyor. Annesi ve babasıyla aram iyidir özellikle babasını çok severim. Tapu kimin adına olacak bilmiyorum. Paraya sıkıştığı için satıyormuş o yüzden hemen cevap vermek gerekmiş. Şu anda arsa için görüşüyorlar. Kabul ettim inşallah hayırlısı olur. Biz başka bir şehirde yaşıyoruz. 4-5 seneye ev almayı düşünüyorduk. Bu altınları peşinat yaparız diye düşünmüştüm. O zaman bu evi satmaya yanaşmazlar diye korkuyorum ben güvenle ilgili bir sorunum yok aslında.

Kardeşi var ancak parada pulda gözü olan biri değildir hiç. Ailesinden farklı bir şehirde gayet iyi bir maaşı olan işte çalışıyor. Annesi ve babasıyla aram iyidir özellikle babasını çok severim. Tapu kimin adına olacak bilmiyorum. Paraya sıkıştığı için satıyormuş o yüzden hemen cevap vermek gerekmiş. Şu anda arsa için görüşüyorlar. Kabul ettim inşallah hayırlısı olur. Biz başka bir şehirde yaşıyoruz. 4-5 seneye ev almayı düşünüyorduk. Bu altınları peşinat yaparız diye düşünmüştüm. O zaman bu evi satmaya yanaşmazlar diye korkuyorum ben güvenle ilgili bir sorunum yok aslında.
ılave ettıkleri parayı sıze yardım etmek amacıyla vermıyolarmı sonra satmak ıstegdınız zamanda karısmamaları gerekır bence,her seyı bastan konusun sıkıntı cıkmaması ıcın

Allah hakkinizda hayirlisini versin. Insallah gönlünüzce olur hersey

Hayırlı sabahlar kızlar
Dün alınacaklar listesini oluşturdum.
İlk fırsatta alışverisi yapmalıyım.

Bügün kapılara bir kat daha boya atıp vakit kalirsa mutfak dolaplarinin icini düzenlemek istiyorum,
Bu arada boya işine girişecek olan varsa sakın yapmasın günlerdir pert olmuş durumdayım:mad:

Bitmiyor bir türlü keşke hiç başlamasaydım diyorum bazen. 6 tane kapı yaklaşik 5-6 saatimi alıyor ve sonra hicbir sey yapacak halim kalmiyor.

Hayırlı sabahlar kızlar
Dün alınacaklar listesini oluşturdum.
İlk fırsatta alışverisi yapmalıyım.

Bügün kapılara bir kat daha boya atıp vakit kalirsa mutfak dolaplarinin icini düzenlemek istiyorum,
Bu arada boya işine girişecek olan varsa sakın yapmasın günlerdir pert olmuş durumdayım:mad:

Bitmiyor bir türlü keşke hiç başlamasaydım diyorum bazen. 6 tane kapı yaklaşik 5-6 saatimi alıyor ve sonra hicbir sey yapacak halim kalmiyor.
Canım kapıların güzel oldu ama seni çok yordu.

Selam kızlar günaydın

Iyi aksamlar kızlar
Tüm gün dışarıdaydım yorgunluktan adım atacak halim kalmadı desem yeridir.

Bugün bir aile dostumuzun gelini anjiyo oldu ve kız benle yaşıt. Henüz 26 yaşında.

Dün gece ufak bir tartisma yaşamislar kalp agrisi ile hastaneye gitmiş ve acilen yoğun bakima almislar.
Doktor tek sebebinin stres olduğunu söylemiş.

Artık hiç bir hastalık gence ya da yaşlıya bakmıyor. Psikoloji her şeyimizi etkiliyor.

Onlar tüm gün hastanedeydi gelenleri gidenleride çok olur onların.
Bir şey yapacak zamanlari olmaz diye düşünüp mutfağa girdim.
Buzluktan patatesli ve ıspanaklı börek çıkarıp hemen fırında ısıttım.
Havuçlu tarçınlı kek, kıbrıs tatlısı ve tavuk göğsü yaptım. Annemle götürdük.

Annesi elimdekileri görünce hemen ağlamaya başladı. Bu kadar küçük bir şey için bile o kadar mutlu oldularki kendimde çok sevindim.
Onlar hastaneden gelene kadarda hep birlikte tüm evi köşe bucak temizledik.

Oradan çıkınca markete gittim alışveriş için
2 adet komili sıvı yağ 5 lt
1 sise bingo sıvı deterjan
4 kutu süt
3 adet çamaşır suyu
1 adette beyaz sirke aldım. (Hepsi stok icin)
Aldıklarımın yarısını ben kartimdaki puanla ödedim. Yarısınıda arkadaşım ödedi bana bırakmadı.

Iyi aksamlar kızlar
Tüm gün dışarıdaydım yorgunluktan adım atacak halim kalmadı desem yeridir.

Bugün bir aile dostumuzun gelini anjiyo oldu ve kız benle yaşıt. Henüz 26 yaşında.

Dün gece ufak bir tartisma yaşamislar kalp agrisi ile hastaneye gitmiş ve acilen yoğun bakima almislar.
Doktor tek sebebinin stres olduğunu söylemiş.

Artık hiç bir hastalık gence ya da yaşlıya bakmıyor. Psikoloji her şeyimizi etkiliyor.

Onlar tüm gün hastanedeydi gelenleri gidenleride çok olur onların.
Bir şey yapacak zamanlari olmaz diye düşünüp mutfağa girdim.
Buzluktan patatesli ve ıspanaklı börek çıkarıp hemen fırında ısıttım.
Havuçlu tarçınlı kek, kıbrıs tatlısı ve tavuk göğsü yaptım. Annemle götürdük.

Annesi elimdekileri görünce hemen ağlamaya başladı. Bu kadar küçük bir şey için bile o kadar mutlu oldularki kendimde çok sevindim.
Onlar hastaneden gelene kadarda hep birlikte tüm evi köşe bucak temizledik.

Canim cok gecmis olsun
Bana da fikir verebilirmisin
Pazar aksamindan ptesi aksami misafirlere neler yapabilirim
Birinin dogumgunuymus yrn pasta siparis vericem. Yaninda kurabiye/ meyve topu/ sutlu bsy mi yapsam
Buzluga borek atarim.
Baska neler olablr
Ptesi hic vaktim olmaz ancak borekleri pisiririm.

Canim cok gecmis olsun
Bana da fikir verebilirmisin
Pazar aksamindan ptesi aksami misafirlere neler yapabilirim
Birinin dogumgunuymus yrn pasta siparis vericem. Yaninda kurabiye/ meyve topu/ sutlu bsy mi yapsam
Buzluga borek atarim.
Baska neler olablr
Ptesi hic vaktim olmaz ancak borekleri pisiririm.
Her türlü sütlü tatlıyı akşamdan hazırlayabilirsin canım. Ama en kolayı tavuk göğsü olur.
Akşamdan makarna salatası, patates salatası, börülce salatası yada mercimek salatası yapabilirsin.
Yine kek kurabiye çeşitlerini akşamdan hazırlayabilirsin.

Eğer misafiri kendi evinde ağırlayacaksan ben senin yerinde olsam kolaya kaçarım.

Börek, yanına bir patates salatasi
Yogurtlu bir meze secerim makarna salatası yada kuskus yoğurtlamasi olabilir.
Yaş pasta olacaksa sutlu tatli tercih etmem. Onun yerine serbetli bir tatli yaparim.
Akşamdan bir revani yada kıbrıs tatlısı yaparım. Bunların hepsi bir gece önceden hazırlanabilecek seyler hemde ugrastirmayan yapımı basit yiyecekler

Her türlü sütlü tatlıyı akşamdan hazırlayabilirsin canım. Ama en kolayı tavuk göğsü olur.
Akşamdan makarna salatası, patates salatası, börülce salatası yada mercimek salatası yapabilirsin.
Yine kek kurabiye çeşitlerini akşamdan hazırlayabilirsin.

Eğer misafiri kendi evinde ağırlayacaksan ben senin yerinde olsam kolaya kaçarım.

Börek, yanına bir patates salatasi
Yogurtlu bir meze secerim makarna salatası yada kuskus yoğurtlamasi olabilir.
Yaş pasta olacaksa sutlu tatli tercih etmem. Onun yerine serbetli bir tatli yaparim.
Akşamdan bir revani yada kıbrıs tatlısı yaparım. Bunların hepsi bir gece önceden hazırlanabilecek seyler hemde ugrastirmayan yapımı basit yiyecekler

Aslinda kibris tatlisi olabilir ona bakayim.
Hafif olur diye dusundum ztn pasta olacak
Hafif meyveli bir sey daha olsun demistim.
Kibris tatlisina bakayim o gayet iyi olur
Borek olur makarna salatasi yaparim belki.
Ztn abartamam cunku evi kapatip cikacagim
Yabanci yok Allahtan maksat evim insan gorsun bir arada olalim.
Ama ilk gelecekler diye heyecanliyim ozenliyim.

Back
X