• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Canım her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır derler.
Biz asgari ücretle geçinen bir aileyiz. Annem ve ben iki kişiyiz evde.
Allaha şükür evimiz kendimizin bu şekilde çok rahat geçinebiliyoruz.
Her şeye gün gectikce zam geliyor. Bu yüzden ben stok yapanlardanım.

Kışa girerken bozulmayacak şeyleri bir kerede satın alırım ve bütün bir sene yaz gelene kadar yüklü alışverişler yapmam.

Genelde 600-800 TL arası tutar bu alışverişim.
Üstelik deli gibi indirim araştırıp çokda uygun fiyatlara kaliteli markalar alırım.
Hatta toptan marketleri tercih ediyorum

Bizim evimizde gereksiz hiç eşyamız yoktur. Bu yüzden annemin gardırobunun üstünü stoklara ayırdık.
Kışa girerken 5 teneke sıvı yağ, 1 teneke zeytinyağı, 3 kg tereyağı, 5 camasir deterjani, 2 bulasik makinesi deterjani, 3 paket tuvalet kağıdı, 3 paket kağıt havlu, 5 kg salça, 5 kg şeker, 5 kg un, 20 paket makarna, 2 kasa maden suyu istisnasız aldığım şeylerdir.

Derin dondurucum var ve mükemmel bir kışlık hazırlığı yaparım. Kışın neredeyse pazar masrafım bile yoktur. 2 haftada bir giderim belli başlı şeyler alır çıkarım

Yazdığım mesajlardan fark etmissindir. Hic bir seyi israf etmem.
Hafta 7 günse 3 gün misafir agìrlarım. Yedirmeyi içirmeyi çok severim.
Bu sayede evimin bereketi olduguna inanıyorum.

Söyledigine katılıyorum cnm. Bende elimde avcumda ne varsa çıkarįp yedirmeyi cok severim. Azıcık ondan azıcık bundan yapayım diyorsun. Bir anda bereketleniyor sofra,
Misafir 10 kısmetle gelirmis. Birini yer dokuzunu bırakırmış.
Bu sayede Rabbim hep dahada bereket veriyor.
Ama bazıları sırf gösteris icin yapıyor bunu cok üzülüyorum.

Bezelye konusuna gelince;
Bezelye, taze fasulye, bamya gibi sebzeler asla çiğden dondurulmamalıymış. Çünkü zehirleme yapıyormuş.
Özellikle bezelye mutlaka şoklanıp kaldırılmalıymış.
Ben bu zamana kadar hiç zehirlenmedim falan demistim. Ama bu belirtiler kişiden kişiye , bünyeden bünyeye farklilik gösterirmiş.
Siz belki cok hafif atlatirsiniz bir mide bulantisi yada o gunluk bir baş ağrısı ile gecermis. ama bir cocuk çok ağır bir ishalle atlatırmış. Sebebini hastalık sanirsiniz fakat zehirlenmissinizdir yada ikinizde hastanelik olursunuz demisti doktor. Bu tarz vakalar cok gidiyormus. Ama insanlar sebebini bilmiyormus.

Belki vok yiyen bir aile degillerdir. Bizde 2 kisiyiz. Pazara 2 haftada bir giderim. 1 kg meyve bozulmazsa 2 hafta gider bizde.

Her hafta 3 kg süt alırım ondan yogurt yapariz.
Yumurtayi haftalik 7 tane dolasan tavuk yumurtasi alirim.
Tereyagini 3 kg kisa girerken yaptiriyorum. Butun bir sene idare ediyor bizi.
Peyniri vs yapan köylü teyzelerimiz var onlardan alıyoruz. Zeytini kendimiz yapıyoruz.

Bizim aldigimiz kuru yemisler bellidir. Ceviz, findik, badem, kuru kayisi, kuru uzum, çıtır leblebi. Hepsinden 200 gr alsam neredeyse 3 ay idare ediyor bizi. Cam kavanozlarda sakliyorum asla bayatlamıyor.
Yinede bu hepsini ayni anda almamaya yada daha az almaya calisiyorumki. Cok uzun sure kalmasin evimde

Gelen misafirlerim arasında kuru yemis yiyen hic yok yaa . Bütçemde olumlu bir katki sağlıyor.:KK48:

Birde marka konularinda bir kac sey söyleyecegim cnm.
Migrosa bu kadar güvenme.
Belki senin ordaki migros güvenilirdir net bir sey söylemek istemiyorum ama migrosda kasap reyonunda calisan bir arkadasim vardı. Sırf primleri ve satislari yükselsin diye bozuk etleri sağlam etle karıştırıp sattıklarını anlatırdı. Kivamini tam ayarladiginda kimse anlamiyor derdi ve o arkadasim suanda migrosda müdür:KK43:

A101 ve Bİm konusunda bu kadar katı olma bence şans ver.

Mesela bimin süt ürünlerini İÇİM
A101in süt ürünlerini DANONE üretiyor
Bimin meyve suyunu TAMEK
Bimde satılan derya ton balığını DARDANEL TON üretiyor.

Çikolata konusunda zaafım var evime giren iki abur cubur var
1. Dondurma
2. Çikolata
Kahve dünyasının çikolatasına bayılırım.
Bimin çikolatalarini detay gıda üretiyor. Detay gıda türkiyede 2 isletmeye üretim yapıyor. Birincisi bim, ikincisi kahve dünyası

Bimdeki SOLE margarini BESLER gida üretiyor ve yine yine besler gıdanın ürettigi diger margarinler; ülker teremyağ ve ülker bizim yağ.

Sen bu yazdıklarımı tüketirmisin bilmem. Ama ben yinede bildiklerimi paylasmak istedim.:KK68:
Asla tüketmeyecegim tek marka vardır o da PINAR

Kumbarayı kap gel bekliyoruz :KK53:
Teşekkür ediyorum canım BİM’den yoğurt alıyorum bazen ise süt . Ama A101 den bir sütte almam yoğurta bir kere tükettim gerçekten iyi değildi . Migros yaşadığımız yerdeki tek kurumsal market en güvenilir yer orası kimseye güvenmiyorum başka . Kendimde kurumsal bir firmada perakendecilik yapmıştım kurallara çok hakimim yani . Adamlar eğer bozuk et katsalar birisi zehirlenir firmayı şikayet eder böyle kuruluşlarda zor anlayacağın o hareketleri yapmak .migrosun zeytinyağını komili üretiyor mesela. Önceden alabiliyorduk ama şuan yaşadığımız şehirdeki çok küçük Migros olduğu için oraya gelmiyormuş. Zeytin A101 in cam kavanoz zeytinleri güzel omlardan alıyorum. Tayin sebebi Güneydoğudayız meyve bile çok sıkıntılı oluyor . Geçen sene sürekli vişne aradık reçel için asla yoktu mesela :KK53:

Günaydın kızlar. Bezelyeyi önce sıcak suya sonra soğuk suya mı atıp şoklama yapıcaz sempatik kız.
Yazdıkların doğru işte bizim maaşta asgariden biraz daha yüksek ve ist.da olmadığımıza yetiyor arttırmaya çalışıyoruz.
Küçük çocukda olunca yediklerimize dikkat ediyorux.
Bende bimden sole sıvı yağ ve margarin alırım. Süt ve ürünletini sevmiyorum ama sütaş pınar içim artık ne bulursam özellikle şu değil.takıntı yok yani.
Yoğurt evde yapıyorum çok bereketli oluyor.
Bugün eşim gelene kadar ortalığı temizlemem lazım gelince pazara gidicez çilek alıcam reçellik ve bezelye.
Ben de stoklu giderim yine haftalık alışveriş bana göre değil unuturum ben sürekli aylık liste ile yedekli gitmek daha iyi.
Evet canim kaynar suya atıp 30 sn falan bekletip ardından soğuk suya atıyorum. Sonra oradan cikarip süzgece alıyorum. Süzgeçte suları süzülüncede derin dondurucuya atıyorum.

Herkesin kendine göre bir düzeni oluyor canım.
Ben kendim icin en iyi yöntemi deneme yanılma metodu ile buldum.
Sende istersen önce haftalik alisveri birde aylik alisverisi dene hangisi daha kolay gelirse oyle devam edersin.

Ben oyle yapiyorum canım soklamakla uğraşmiyorum gecen sene kiymuştum ilk olarak hiçbir sorun yaşamadım tadı lezzeti yerindeydi bu senede basladım aynı şekilde yapıyorum canım :KK66:
Canim şoklamadan atinca zehirleme yapabiliyormus. Belirtileride kisiden kisiye farklilik gösteriyormus. Ondan dolayı şoklayarak atıyorum,
sabah baktım manava küçücüktü bezelye..vazgeçtim almadım..perşembe pazardan bakarım..yada iki manav daha var yakınımda..onlara bir giderim olmazsa..kaçırmam inşallah zamanını
Manav daha pahali olmazmi bence pazari bekle sen

Teşekkür ediyorum canım BİM’den yoğurt alıyorum bazen ise süt . Ama A101 den bir sütte almam yoğurta bir kere tükettim gerçekten iyi değildi . Migros yaşadığımız yerdeki tek kurumsal market en güvenilir yer orası kimseye güvenmiyorum başka . Kendimde kurumsal bir firmada perakendecilik yapmıştım kurallara çok hakimim yani . Adamlar eğer bozuk et katsalar birisi zehirlenir firmayı şikayet eder böyle kuruluşlarda zor anlayacağın o hareketleri yapmak .migrosun zeytinyağını komili üretiyor mesela. Önceden alabiliyorduk ama şuan yaşadığımız şehirdeki çok küçük Migros olduğu için oraya gelmiyormuş. Zeytin A101 in cam kavanoz zeytinleri güzel omlardan alıyorum. Tayin sebebi Güneydoğudayız meyve bile çok sıkıntılı oluyor . Geçen sene sürekli vişne aradık reçel için asla yoktu mesela :KK53:
Evet senin işin biraz daha zor. Sizin oralarda bulmak biraz daha problemli.
Banada arkadasim anlatti yoksa bende bilemezdim. Kimseye güven olmuyor bu devirde yaa.
Dedigim gibi deneme yanilma yöntemi ile gidecegiz sanirim bundan sonraki hayatimizda.
Deneyecegiz güzelse devam, kötüyse birakacagiz. :KK43:

Bugün alıcam ben hiç şoklama yapmıyordum yapayım bu yıl.
Esmaları soran arjadaş vardı kk nin dualar kısmı var. Edilen duanın yapılan ibadetin gizlisi makbuldur ancak ben toplu okunurken de katılmak istedim. Orada birçok esma açıklanmış anlamları katılabilir. Ben bazen yazıyorum.

Evet senin işin biraz daha zor. Sizin oralarda bulmak biraz daha problemli.
Banada arkadasim anlatti yoksa bende bilemezdim. Kimseye güven olmuyor bu devirde yaa.
Dedigim gibi deneme yanilma yöntemi ile gidecegiz sanirim bundan sonraki hayatimizda.
Deneyecegiz güzelse devam, kötüyse birakacagiz. :KK43:
Herşeyde öyle ya deneme yanılma . Annem sürekli süt al yoğurt yap diyor . Nasıl alayım kime güveneyim diyorum 1 Allah’ın kulunu tanımıyoruz mesela. Yerel markette ki personeli tanıyoruz oraya bir yerde ev yoğurtdu geliyordu . Adamla konuştum kap getirin dedi tmm dedim bıraktım onlarda yaptırdılar . Almaya gittik bekliyoruz bir kadın geldi bende istiyorum dedi yoğurt aldı eline kapağı açıp kokladı istemiyorum diyip bıraktı gitti eşimle göz göze baktık . Tabi eşin rahatsız oldu bu durumdan alamadık bir daha . Çok zor İnan valla

hayırlı günler kardeşlerim ...

tasarrufa devam etmeye çalışıyorum..
diyette olduğum için peynirim yiyeceğim vs biraz masraflı ancak sağlığıma yatırım yapmak pahabiçilemez..

dışarda yemek yememeye dikkat ve özen gösteriyorum..
dikkatli tüketmeye çalışıyorum ancak şu sıralar biraz düzenim kaçtı acil toparlanmam gerek...

Herşeyde öyle ya deneme yanılma . Annem sürekli süt al yoğurt yap diyor . Nasıl alayım kime güveneyim diyorum 1 Allah’ın kulunu tanımıyoruz mesela. Yerel markette ki personeli tanıyoruz oraya bir yerde ev yoğurtdu geliyordu . Adamla konuştum kap getirin dedi tmm dedim bıraktım onlarda yaptırdılar . Almaya gittik bekliyoruz bir kadın geldi bende istiyorum dedi yoğurt aldı eline kapağı açıp kokladı istemiyorum diyip bıraktı gitti eşimle göz göze baktık . Tabi eşin rahatsız oldu bu durumdan alamadık bir daha . Çok zor İnan valla
Allaha şükür o konuda icim cok rahat ya.
Sut yogurt, peynir, tereyagi, yumurta bumlari gozum kapalinguvenerek aldigim kisiler var.cunku hrpdinin yapilisini biliyorum goruyorum. Ustelik uygun fiyatlarada alabiliyorum.
Ama dedigin gibi senin icin biraz zor
Markette benim basimada gelse bende almazdim muhtemelen bir daha:KK43:
hayırlı günler kardeşlerim ...

tasarrufa devam etmeye çalışıyorum..
diyette olduğum için peynirim yiyeceğim vs biraz masraflı ancak sağlığıma yatırım yapmak pahabiçilemez..

dışarda yemek yememeye dikkat ve özen gösteriyorum..
dikkatli tüketmeye çalışıyorum ancak şu sıralar biraz düzenim kaçtı acil toparlanmam gerek...
Başta biraz masrafli gibi geliyor. Ama uzun vadede bence daha uyguna geliyor. Hastalanmiyoruz. Sagliksiz seyler almiyoruz. Alinan sagliklinürünlerde belli petiyodlarda alındıgı icin cok dokunmuyor

Herseyden once kendimize sagkigimiza yatirim yapiyoruz.

Allaha şükür o konuda icim cok rahat ya.
Sut yogurt, peynir, tereyagi, yumurta bumlari gozum kapalinguvenerek aldigim kisiler var.cunku hrpdinin yapilisini biliyorum goruyorum. Ustelik uygun fiyatlarada alabiliyorum.
Ama dedigin gibi senin icin biraz zor
Markette benim basimada gelse bende almazdim muhtemelen bir daha:KK43:

Başta biraz masrafli gibi geliyor. Ama uzun vadede bence daha uyguna geliyor. Hastalanmiyoruz. Sagliksiz seyler almiyoruz. Alinan sagliklinürünlerde belli petiyodlarda alındıgı icin cok dokunmuyor

Herseyden once kendimize sagkigimiza yatirim yapiyoruz.
Bizde almıyoruz tereyağı sütaş Pınar alıyorum öyle ya bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz

Ortalığı süpürdüm sildim mutfağı kırkladım balkonu çamaşır suyu ile yıkadım.2 posta çamaşır attım poğaça yaptım kıtır ekmek yaptım biraz dinlenip akşam yemeğinide hallettim mi bir toz işi kalır. Yarın arkadaşım çağırfı çocuklar oynasın oraya gidicem akşamda pazara giderim

Evet canim kaynar suya atıp 30 sn falan bekletip ardından soğuk suya atıyorum. Sonra oradan cikarip süzgece alıyorum. Süzgeçte suları süzülüncede derin dondurucuya atıyorum.

Herkesin kendine göre bir düzeni oluyor canım.
Ben kendim icin en iyi yöntemi deneme yanılma metodu ile buldum.
Sende istersen önce haftalik alisveri birde aylik alisverisi dene hangisi daha kolay gelirse oyle devam edersin.

Canim şoklamadan atinca zehirleme yapabiliyormus. Belirtileride kisiden kisiye farklilik gösteriyormus. Ondan dolayı şoklayarak atıyorum,

Manav daha pahali olmazmi bence pazari bekle sen
Evet canım msj ını sonradan okuyunca bende tereddüte duştüm bundan sonra öyle yaparım verdiğin bilguler icin cok tesekkür ederim :KK52:

Burada kimi goruyorum kimin konusuyumus :)
Birikim yapabilmenin tek yolu mecburiyet
Kizlar elimizde 55bin nakit yillardir pul oluyor
Bugun universiteye cok yakin 1+1 kira garantili ev buldum. 0.85 faiz elden taksit.
Sizce girissemmi?
Once parayi sozde ticaretten kurtarmam gerek bizde degil.
Secimden sonra buyuk ekonomik sorunlar yasayacagiz gibime geliyor
Calistigim yerden cok sey duyuyorum, ulkdede gizli bir kriz var.
gizli kriz aylardan beri vardı da şuanki kadar kendini hissettirmiyordu sadece. bu arada kızlar ben pınarzengin34.. :)

Iyi geceler kızlar
Yorucu ve harcamalı bir gün geçirdim.
265 TLye kendime bir elbise aldım.

Bir hafta sonra çok yakın bir aile dostumuzun doğum günü. Bugünde onunla alışverişe çıkmıştım. Kendine 70 TLye elbise alacaktı.
Dur dedim ben sana doğum günü hediyesi olarak alayım. Hem ne alacağım derdinden kurtulmuş oldum.

Bugün kapıların 3. Kat boyalarınıda yaptım. Kaldı 2 kat :işsiz:

Günaydın kızlar
Hayırlı sabahlar

Bu sabah pilates vardı gitmedim. Günlerdir boya işleri yüzünden ev aldı başını gidiyor :confused:

Bu sabah erzak dolaplarını düzenleyip, eksikleri listeleyeceğim. Yarında alışverişi yaparım Allahın izniyle.

Kapılarımın yarısının 3. Kat boyası yarısınında 4. Kat boyası bitti.
Toplam 5 kat olacak. Ama bende bittim. Düşündüğümden çok daha zor oldu.

Kredi kartıma 50 TL puan gelmiş. Sırf onu kullanabilmek adına bugünde alışveriş yaparım muhtemelen

Fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar. Belki yeri değil ama dünden beri kafam karışık. Dün eşimi kp aramış. Eski bir evin satılığa çıktığını söylemiş. Ev kullanılamaz ama arsasına 2 sene sonra 1.5 dairelik hisse düşüyormuş. Alır mısınız demiş. Altınları bozdursak bile yarısı etmiyor başka da paramız yok kalanını kv tamamlayacakmış. Yeri güzel gerçekten mantıklı düşününce ama ortak iş yapıyor olmamız beni tedirgin ediyor. Siz ne yaparsınız ?

Canım her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır derler.
Biz asgari ücretle geçinen bir aileyiz. Annem ve ben iki kişiyiz evde.
Allaha şükür evimiz kendimizin bu şekilde çok rahat geçinebiliyoruz.
Her şeye gün gectikce zam geliyor. Bu yüzden ben stok yapanlardanım.

Kışa girerken bozulmayacak şeyleri bir kerede satın alırım ve bütün bir sene yaz gelene kadar yüklü alışverişler yapmam.

Genelde 600-800 TL arası tutar bu alışverişim.
Üstelik deli gibi indirim araştırıp çokda uygun fiyatlara kaliteli markalar alırım.
Hatta toptan marketleri tercih ediyorum

Bizim evimizde gereksiz hiç eşyamız yoktur. Bu yüzden annemin gardırobunun üstünü stoklara ayırdık.
Kışa girerken 5 teneke sıvı yağ, 1 teneke zeytinyağı, 3 kg tereyağı, 5 camasir deterjani, 2 bulasik makinesi deterjani, 3 paket tuvalet kağıdı, 3 paket kağıt havlu, 5 kg salça, 5 kg şeker, 5 kg un, 20 paket makarna, 2 kasa maden suyu istisnasız aldığım şeylerdir.

Derin dondurucum var ve mükemmel bir kışlık hazırlığı yaparım. Kışın neredeyse pazar masrafım bile yoktur. 2 haftada bir giderim belli başlı şeyler alır çıkarım

Yazdığım mesajlardan fark etmissindir. Hic bir seyi israf etmem.
Hafta 7 günse 3 gün misafir agìrlarım. Yedirmeyi içirmeyi çok severim.
Bu sayede evimin bereketi olduguna inanıyorum.

Söyledigine katılıyorum cnm. Bende elimde avcumda ne varsa çıkarįp yedirmeyi cok severim. Azıcık ondan azıcık bundan yapayım diyorsun. Bir anda bereketleniyor sofra,
Misafir 10 kısmetle gelirmis. Birini yer dokuzunu bırakırmış.
Bu sayede Rabbim hep dahada bereket veriyor.
Ama bazıları sırf gösteris icin yapıyor bunu cok üzülüyorum.

Bezelye konusuna gelince;
Bezelye, taze fasulye, bamya gibi sebzeler asla çiğden dondurulmamalıymış. Çünkü zehirleme yapıyormuş.
Özellikle bezelye mutlaka şoklanıp kaldırılmalıymış.
Ben bu zamana kadar hiç zehirlenmedim falan demistim. Ama bu belirtiler kişiden kişiye , bünyeden bünyeye farklilik gösterirmiş.
Siz belki cok hafif atlatirsiniz bir mide bulantisi yada o gunluk bir baş ağrısı ile gecermis. ama bir cocuk çok ağır bir ishalle atlatırmış. Sebebini hastalık sanirsiniz fakat zehirlenmissinizdir yada ikinizde hastanelik olursunuz demisti doktor. Bu tarz vakalar cok gidiyormus. Ama insanlar sebebini bilmiyormus.

Belki vok yiyen bir aile degillerdir. Bizde 2 kisiyiz. Pazara 2 haftada bir giderim. 1 kg meyve bozulmazsa 2 hafta gider bizde.

Her hafta 3 kg süt alırım ondan yogurt yapariz.
Yumurtayi haftalik 7 tane dolasan tavuk yumurtasi alirim.
Tereyagini 3 kg kisa girerken yaptiriyorum. Butun bir sene idare ediyor bizi.
Peyniri vs yapan köylü teyzelerimiz var onlardan alıyoruz. Zeytini kendimiz yapıyoruz.

Bizim aldigimiz kuru yemisler bellidir. Ceviz, findik, badem, kuru kayisi, kuru uzum, çıtır leblebi. Hepsinden 200 gr alsam neredeyse 3 ay idare ediyor bizi. Cam kavanozlarda sakliyorum asla bayatlamıyor.
Yinede bu hepsini ayni anda almamaya yada daha az almaya calisiyorumki. Cok uzun sure kalmasin evimde

Gelen misafirlerim arasında kuru yemis yiyen hic yok yaa . Bütçemde olumlu bir katki sağlıyor.:KK48:

Birde marka konularinda bir kac sey söyleyecegim cnm.
Migrosa bu kadar güvenme.
Belki senin ordaki migros güvenilirdir net bir sey söylemek istemiyorum ama migrosda kasap reyonunda calisan bir arkadasim vardı. Sırf primleri ve satislari yükselsin diye bozuk etleri sağlam etle karıştırıp sattıklarını anlatırdı. Kivamini tam ayarladiginda kimse anlamiyor derdi ve o arkadasim suanda migrosda müdür:KK43:

A101 ve Bİm konusunda bu kadar katı olma bence şans ver.

Mesela bimin süt ürünlerini İÇİM
A101in süt ürünlerini DANONE üretiyor
Bimin meyve suyunu TAMEK
Bimde satılan derya ton balığını DARDANEL TON üretiyor.

Çikolata konusunda zaafım var evime giren iki abur cubur var
1. Dondurma
2. Çikolata
Kahve dünyasının çikolatasına bayılırım.
Bimin çikolatalarini detay gıda üretiyor. Detay gıda türkiyede 2 isletmeye üretim yapıyor. Birincisi bim, ikincisi kahve dünyası

Bimdeki SOLE margarini BESLER gida üretiyor ve yine yine besler gıdanın ürettigi diger margarinler; ülker teremyağ ve ülker bizim yağ.

Sen bu yazdıklarımı tüketirmisin bilmem. Ama ben yinede bildiklerimi paylasmak istedim.:KK68:
Asla tüketmeyecegim tek marka vardır o da PINAR

Kumbarayı kap gel bekliyoruz :KK53:
yazılarını yorumlarını zevkle takip edıyorum arkadasım evi çok güzel çekip cevırıyorsun masAllah ben de hep derim misafir evin bereketidir 10 kısmtle gelir birini yer 9unu bırakır. valla bekarsan seni alan yasadı nazar degmesin canım

Fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar. Belki yeri değil ama dünden beri kafam karışık. Dün eşimi kp aramış. Eski bir evin satılığa çıktığını söylemiş. Ev kullanılamaz ama arsasına 2 sene sonra 1.5 dairelik hisse düşüyormuş. Alır mısınız demiş. Altınları bozdursak bile yarısı etmiyor başka da paramız yok kalanını kv tamamlayacakmış. Yeri güzel gerçekten mantıklı düşününce ama ortak iş yapıyor olmamız beni tedirgin ediyor. Siz ne yaparsınız ?
kv kp ile ilişkinize birbirinize güvenınıze baglı bence ben olsam yer içime sındıyse kvme guvenıyosam alırdım

burda 2 önemli faktor var 1. esinizim baska kardesi var mi ilerde sikinti olur mu
2. eşinizin anne babasina guvenip araniz iyi mi
ben genelde ortak işe karsiyimdir
Esin le iletisimin nasil bu da onemli
sansiniz bol plsun gonlunuze gore olsun ims

Back
X