Canım her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır derler.
Biz asgari ücretle geçinen bir aileyiz. Annem ve ben iki kişiyiz evde.
Allaha şükür evimiz kendimizin bu şekilde çok rahat geçinebiliyoruz.
Her şeye gün gectikce zam geliyor. Bu yüzden ben stok yapanlardanım.
Kışa girerken bozulmayacak şeyleri bir kerede satın alırım ve bütün bir sene yaz gelene kadar yüklü alışverişler yapmam.
Genelde 600-800 TL arası tutar bu alışverişim.
Üstelik deli gibi indirim araştırıp çokda uygun fiyatlara kaliteli markalar alırım.
Hatta toptan marketleri tercih ediyorum
Bizim evimizde gereksiz hiç eşyamız yoktur. Bu yüzden annemin gardırobunun üstünü stoklara ayırdık.
Kışa girerken 5 teneke sıvı yağ, 1 teneke zeytinyağı, 3 kg tereyağı, 5 camasir deterjani, 2 bulasik makinesi deterjani, 3 paket tuvalet kağıdı, 3 paket kağıt havlu, 5 kg salça, 5 kg şeker, 5 kg un, 20 paket makarna, 2 kasa maden suyu istisnasız aldığım şeylerdir.
Derin dondurucum var ve mükemmel bir kışlık hazırlığı yaparım. Kışın neredeyse pazar masrafım bile yoktur. 2 haftada bir giderim belli başlı şeyler alır çıkarım
Yazdığım mesajlardan fark etmissindir. Hic bir seyi israf etmem.
Hafta 7 günse 3 gün misafir agìrlarım. Yedirmeyi içirmeyi çok severim.
Bu sayede evimin bereketi olduguna inanıyorum.
Söyledigine katılıyorum cnm. Bende elimde avcumda ne varsa çıkarįp yedirmeyi cok severim. Azıcık ondan azıcık bundan yapayım diyorsun. Bir anda bereketleniyor sofra,
Misafir 10 kısmetle gelirmis. Birini yer dokuzunu bırakırmış.
Bu sayede Rabbim hep dahada bereket veriyor.
Ama bazıları sırf gösteris icin yapıyor bunu cok üzülüyorum.
Bezelye konusuna gelince;
Bezelye, taze fasulye, bamya gibi sebzeler asla çiğden dondurulmamalıymış. Çünkü zehirleme yapıyormuş.
Özellikle bezelye mutlaka şoklanıp kaldırılmalıymış.
Ben bu zamana kadar hiç zehirlenmedim falan demistim. Ama bu belirtiler kişiden kişiye , bünyeden bünyeye farklilik gösterirmiş.
Siz belki cok hafif atlatirsiniz bir mide bulantisi yada o gunluk bir baş ağrısı ile gecermis. ama bir cocuk çok ağır bir ishalle atlatırmış. Sebebini hastalık sanirsiniz fakat zehirlenmissinizdir yada ikinizde hastanelik olursunuz demisti doktor. Bu tarz vakalar cok gidiyormus. Ama insanlar sebebini bilmiyormus.
Belki vok yiyen bir aile degillerdir. Bizde 2 kisiyiz. Pazara 2 haftada bir giderim. 1 kg meyve bozulmazsa 2 hafta gider bizde.
Her hafta 3 kg süt alırım ondan yogurt yapariz.
Yumurtayi haftalik 7 tane dolasan tavuk yumurtasi alirim.
Tereyagini 3 kg kisa girerken yaptiriyorum. Butun bir sene idare ediyor bizi.
Peyniri vs yapan köylü teyzelerimiz var onlardan alıyoruz. Zeytini kendimiz yapıyoruz.
Bizim aldigimiz kuru yemisler bellidir. Ceviz, findik, badem, kuru kayisi, kuru uzum, çıtır leblebi. Hepsinden 200 gr alsam neredeyse 3 ay idare ediyor bizi. Cam kavanozlarda sakliyorum asla bayatlamıyor.
Yinede bu hepsini ayni anda almamaya yada daha az almaya calisiyorumki. Cok uzun sure kalmasin evimde
Gelen misafirlerim arasında kuru yemis yiyen hic yok yaa . Bütçemde olumlu bir katki sağlıyor.
Birde marka konularinda bir kac sey söyleyecegim cnm.
Migrosa bu kadar güvenme.
Belki senin ordaki migros güvenilirdir net bir sey söylemek istemiyorum ama migrosda kasap reyonunda calisan bir arkadasim vardı. Sırf primleri ve satislari yükselsin diye bozuk etleri sağlam etle karıştırıp sattıklarını anlatırdı. Kivamini tam ayarladiginda kimse anlamiyor derdi ve o arkadasim suanda migrosda müdür
A101 ve Bİm konusunda bu kadar katı olma bence şans ver.
Mesela bimin süt ürünlerini İÇİM
A101in süt ürünlerini DANONE üretiyor
Bimin meyve suyunu TAMEK
Bimde satılan derya ton balığını DARDANEL TON üretiyor.
Çikolata konusunda zaafım var evime giren iki abur cubur var
1. Dondurma
2. Çikolata
Kahve dünyasının çikolatasına bayılırım.
Bimin çikolatalarini detay gıda üretiyor. Detay gıda türkiyede 2 isletmeye üretim yapıyor. Birincisi bim, ikincisi kahve dünyası
Bimdeki SOLE margarini BESLER gida üretiyor ve yine yine besler gıdanın ürettigi diger margarinler; ülker teremyağ ve ülker bizim yağ.
Sen bu yazdıklarımı tüketirmisin bilmem. Ama ben yinede bildiklerimi paylasmak istedim.
Asla tüketmeyecegim tek marka vardır o da PINAR
Kumbarayı kap gel bekliyoruz