• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Aslinda kibris tatlisi olabilir ona bakayim.
Hafif olur diye dusundum ztn pasta olacak
Hafif meyveli bir sey daha olsun demistim.
Kibris tatlisina bakayim o gayet iyi olur
Borek olur makarna salatasi yaparim belki.
Ztn abartamam cunku evi kapatip cikacagim
Yabanci yok Allahtan maksat evim insan gorsun bir arada olalim.
Ama ilk gelecekler diye heyecanliyim ozenliyim.
Ben kibris tatlisinin üstüne muhallebi degilde sadece krem santi yapiyorum. Bu sekilde daha hafif oluyor.
Yapacaklarin yeterli o zaman canim dedigin gibi maksat birada olmak

Canim cok gecmis olsun
Bana da fikir verebilirmisin
Pazar aksamindan ptesi aksami misafirlere neler yapabilirim
Birinin dogumgunuymus yrn pasta siparis vericem. Yaninda kurabiye/ meyve topu/ sutlu bsy mi yapsam
Buzluga borek atarim.
Baska neler olablr
Ptesi hic vaktim olmaz ancak borekleri pisiririm.
pazar aksamından benım hep yaptgm bı pasta var onu yapabılırsın canım gercekten ck guzel oluyo altı kakaolu kek ustu krema begenmeyen olmadı smdıye kadar

Aslinda kibris tatlisi olabilir ona bakayim.
Hafif olur diye dusundum ztn pasta olacak
Hafif meyveli bir sey daha olsun demistim.
Kibris tatlisina bakayim o gayet iyi olur
Borek olur makarna salatasi yaparim belki.
Ztn abartamam cunku evi kapatip cikacagim
Yabanci yok Allahtan maksat evim insan gorsun bir arada olalim.
Ama ilk gelecekler diye heyecanliyim ozenliyim.
salata olarakta dereotu kornişon tursu kapya bıber mısır cevız nar eksısı karıstır canım ck lezzetli bi salata oluyor

74100E46-931F-4A7A-A92C-5676B0A51EBB.jpeg
Pastayı hazır alacağım, ama tarif verirseniz zor olmazsa başka misafirimde denenmiş tarif yapmak benim içinde iyi olur
malzemeler bunlar canım puf noktası sekerle yumurtayı mikserde en dusuk ayarda nerdeyse beyazlasana kadar cırpıcaksın.yavas yavas yani.kek pısıncede ılk sıcaklıgı gıttıkten sonra kurdanla delıp sut ve kakaoyu eklersın ılık olsun bu karısım.
kremayıda soguduktan sonra soguk kekın uzerıne dokup yemeye yakında kakaosunu ustune serpersın
ınan nefıs oluyor.ha bıde kremayı yaparken sut seker un muhallebı gıbı olacak soguyacak. ondan sonra kremayı ekleyıp cırpıcaksın.

Eki Görüntüle 2145337
malzemeler bunlar canım puf noktası sekerle yumurtayı mikserde en dusuk ayarda nerdeyse beyazlasana kadar cırpıcaksın.yavas yavas yani.kek pısıncede ılk sıcaklıgı gıttıkten sonra kurdanla delıp sut ve kakaoyu eklersın ılık olsun bu karısım.
kremayıda soguduktan sonra soguk kekın uzerıne dokup yemeye yakında kakaosunu ustune serpersın
ınan nefıs oluyor

Çok teşekkür ederim deneyeceğim

Öglen markete girdim, tam çıkarken yerde bir çocuk, önce anlamadım çırpınıp duruyor, bu çocuk hastamı nolmuş dedim kasiyer geldi, cocuk mosmor bir sağa dönüyor bir sola dönüyor, annesi koştu, o kriz geçirmeye bağırmaya başladı, ambulans arıyorum açmıyor, elim ayağım boşaldı. Anne bağırdıkça cocugu unuttular anneyi bırakın çocugu kapın dedim Yanlarında biri daha vardı kapıya koştu, benim iş yerinden birileri koşup boğazındakini çıkarmış, hastahaneye koştular, sonra anne için ambulans çağrıdık. O kadar şaşırdım korktumki, anlatamam. 1,5 2 yaşlarında çocuktu. Haber geldi iyiymiş, kurtarmışlar. Ben görmesem ya beyni zarar görseydi vakit kaybetselerdi. Her şey bir anlık..

Öglen markete girdim, tam çıkarken yerde bir çocuk, önce anlamadım çırpınıp duruyor, bu çocuk hastamı nolmuş dedim kasiyer geldi, cocuk mosmor bir sağa dönüyor bir sola dönüyor, annesi koştu, o kriz geçirmeye bağırmaya başladı, ambulans arıyorum açmıyor, elim ayağım boşaldı. Anne bağırdıkça cocugu unuttular anneyi bırakın çocugu kapın dedim Yanlarında biri daha vardı kapıya koştu, benim iş yerinden birileri koşup boğazındakini çıkarmış, hastahaneye koştular, sonra anne için ambulans çağrıdık. O kadar şaşırdım korktumki, anlatamam. 1,5 2 yaşlarında çocuktu. Haber geldi iyiymiş, kurtarmışlar. Ben görmesem ya beyni zarar görseydi vakit kaybetselerdi. Her şey bir anlık..
Kucuk cocuklara bilhassa dikkat etmek gerek. Ne zaman ne yutacaklari belli olmuyor. Allah korumus valla.

Allah korumuş gerçekten. Böyle durumlarda soğuk kanlı olabilmek çok önemli.
Ama bir çoğumuz başaramıyoruz bu durumu. Ne yazikki bende bu kategoriye girenlerdenim. Elim ayağıma dolaşıyor, hele birde kan gördüysem anında yığılıp kalıyorum yere

Kimseye bir şey olmasada benim paniğin yeter insanlara

Kucuk cocuklara bilhassa dikkat etmek gerek. Ne zaman ne yutacaklari belli olmuyor. Allah korumus valla.

Benim esimin ilk yardim sertifikasi var. Bu aksam konustuk, hepsi 1 dk icinde olmus bitmis, ben ilk gordugumde cocuk kendindeydi sonra bayildi, ztn 1 dk icinde bayilir 5 dk dan sonra beyni hasar gorurmus. 10 dkdan sonra ciddi kalici hasar kalirmis. Bugun meger neyin icinde nasil mucizenin icindeymisim.

Allah korumuş gerçekten. Böyle durumlarda soğuk kanlı olabilmek çok önemli.
Ama bir çoğumuz başaramıyoruz bu durumu. Ne yazikki bende bu kategoriye girenlerdenim. Elim ayağıma dolaşıyor, hele birde kan gördüysem anında yığılıp kalıyorum yere

Kimseye bir şey olmasada benim paniğin yeter insanlara

Oda arkadasim iyki ben yoktum diye sukretti durdu. Ben daha sogukkanliydim ama egitimli olsam daha bilincli hareket ederdim.
Esim ilk yardim sinavinda ambulans cagirmadan mudahaleye baslamis. Sinav gozetmeni adami kurtardin kendin oldun demis, sen olene kdr devam edersin adam ztn yasar demis :D
Bugun de ambulans cagirabildim ama devami yok, insanin neyi yapacagini bilip nasil yapacagini bilmemesi cok kotu bi caresizlikmis

Benim esimin ilk yardim sertifikasi var. Bu aksam konustuk, hepsi 1 dk icinde olmus bitmis, ben ilk gordugumde cocuk kendindeydi sonra bayildi, ztn 1 dk icinde bayilir 5 dk dan sonra beyni hasar gorurmus. 10 dkdan sonra ciddi kalici hasar kalirmis. Bugun meger neyin icinde nasil mucizenin icindeymisim.

Oda arkadasim iyki ben yoktum diye sukretti durdu. Ben daha sogukkanliydim ama egitimli olsam daha bilincli hareket ederdim.
Esim ilk yardim sinavinda ambulans cagirmadan mudahaleye baslamis. Sinav gozetmeni adami kurtardin kendin oldun demis, sen olene kdr devam edersin adam ztn yasar demis :KK70:
Bugun de ambulans cagirabildim ama devami yok, insanin neyi yapacagini bilip nasil yapacagini bilmemesi cok kotu bi caresizlikmis
Bende senin gibi ambulans cagirmayi aninda akil ediyorum. Ama devamini yapamiyorum cnm ya.
Ilk yardim egitimi almayi bende cok istiyorum.
Fakat biliyorumki gitsemde bu tarz bir durumla karsilassam yine donar kalırım. Yapım böyle. Anında tansiyonum düşüyor böyle bir duruma rastladigimda.

Bu iş pek sertifikaya egitimede bakmıyor canim ya
Gectigimiz günlerde aynı durum benimde başıma geldi. Allah bir daha yaşatmasın gercekten cok kötü bir durumdu.

Boğazımda yedigim bir kuruyemis kaldı. Evde benim dışımda 7 kisi vardı. Üstelik biri ilk yardim egitimi almis biriydi. Hatta bilgilerin taze kalması acısından bir sonraki sene bir egitim daha almıs. Tabi biz bunu bu olay yasandıktan sonra öğrendik. Naptı dersin, hicbirsey. Dondu kaldi :KK57:

Ailemden biri bu tarz durumlara ilk yardim egitimlerine cok merakli. Ama o da soguk kanli degil. Yinede son anda müdahale edebildi. Sadece televizyonda gördüğü, internetten izledigi videolarla bana mudahale etti ve kuruyemisi çıkardık.
Ne cektigimi bir ben biliyorum. Bir Allah biliyor.

Zaten o an bulanik görünüyordu her sey kimseyi görmüyordum. Kafamı kaldirdigimda evdeki herkes ağlıyordu.
Kendime geldikten sonra bile suratımin morluğu bir süre geçmemiş benimde

Günaydin arkadaslar :) sabah sabah okudum topigi bayagi gaza geldim :)
Sempatik kiz, Biz de kapi boyama isine girdik, kapillar koyu renk ve cok berbat görünüyordu. Kiraciyiz ama burdayiz simdilik , bes sene dayandm böyle artik boya badana zamani da gelmis onlari da boyayalim dedik. Gercekten zor, ama sonucunun beni mutlu edecegini biliyorum.

Masraflar cok ve birikim hic yok. Insallah önümüzdeki ay birazdaha iyi baslar Yeni ay, Bu aydan dikkat edip bütce olusturnak istiyorum.
Hem borc, hem birikim insallah bassrili
Olabilirim.

Günaydın kızlar
Aksam yemeğine misafirim var yine. Arkadasim ve 2 cocugu gelecek.
Menüyü olusturdum kafamda
  • Kıymalı arpa sehriye çorbası
  • Izmir köfte
  • Mercimekli bulgur pilavi
  • Dünden dolma
  • Salata ve turşu

Baska bir arkadasimda kek yapmis onu birakacak bugun. Çayla kek servis ederim. Sonrasindada mehve faslı tamamdır

Günaydin arkadaslar :) sabah sabah okudum topigi bayagi gaza geldim :)
Sempatik kiz, Biz de kapi boyama isine girdik, kapillar koyu renk ve cok berbat görünüyordu. Kiraciyiz ama burdayiz simdilik , bes sene dayandm böyle artik boya badana zamani da gelmis onlari da boyayalim dedik. Gercekten zor, ama sonucunun beni mutlu edecegini biliyorum.

Masraflar cok ve birikim hic yok. Insallah önümüzdeki ay birazdaha iyi baslar Yeni ay, Bu aydan dikkat edip bütce olusturnak istiyorum.
Hem borc, hem birikim insallah bassrili
Olabilirim.
Gunaydin cnm
Allah sağlık sıhhat versinde hepsi olur zamanla

Kendinizmi boyuyorsunuz kapıları yoksa boyacımı yapıyor.
Ben kendim yapıyorum ve simdiden çok pisman oldum. Hem cok yorucu hemde cok masrafli oldu benim icino_O

Gunaydin cnm
Allah sağlık sıhhat versinde hepsi olur zamanla

Kendinizmi boyuyorsunuz kapıları yoksa boyacımı yapıyor.
Ben kendim yapıyorum ve simdiden çok pisman oldum. Hem cok yorucu hemde cok masrafli oldu benim icino_O
Kendimiz boyuyoruz, esim boyuyor daha dogrusu. Evet gercekten de yorucu ve katlar arasi kuruma, beklemme süresi de olunca bayagi sabir gerektiren bir is. Kendi eviniz ise masrafli oldugunu düsünme, sonucta Yeni kapi yapilsaydi daha da cok para cikacakti cepten. Boyayarak en makul harcamayi yapmissindir.zaten cogu gitmis azi kalmis, kalani da biter, stres yapma :)

Back
X