• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Son iki sayfayı okudum. Kimler yazmış bilmiyorum. Abartı geldi bana. Mesela kuruyemiş bir kase yenmez. Bir avuç diyorlar, hergün yeniyorsa o bile fazladır. Hâ yemek yerine yenecekse yenir tabi. Ama hem yemek, hem meyve, hem tatlı, hem kuruyemiş bir gün için çok fazla.
Hergün bir kase kuru yemiş yendiğimizi nereden çıkarttınız ki ayda eşimle ikimiz 1 kilo bile yemiyoruz . Ben 160 boyunda 42 kiloyum hayatımda hiç 45 kilo olmadım :halay:eşimde. 180 boyunda 78 kilo komando spor yapan adam

Hergün bir kase kuru yemiş yendiğimizi nereden çıkarttınız ki ayda eşimle ikimiz 1 kilo bile yemiyoruz . Ben 160 boyunda 42 kiloyum hayatımda hiç 45 kilo olmadım :halay:eşimde. 180 boyunda 78 kilo komando spor yapan adam

Öyle bir şey mi çıkartmışım:) bana yazılanlar abartı geldi sadece. Ne yersiniz ne içersiniz bilmem.

Hergün bir kase kuruyemiş mi yiyoruz yazmışız ? Eğer yazmadıysak siz onu çıkartmış oluyorsunuz tabiki . Herkes canı ne isterse yer

Birisi yazmış, kuruyemiş kasesi küçük mü neymiş. Onun için yazdım onu. Herkes ne isterse onu yer tabi. Mutfak masrafı çok oluyor diye konuşmuşsunuz ya ona istinaden yazdım.

Tamam ben yanlış anlamışım. Herkes istediğini yer tabi kimseyi ilgilendirmez.
Orada eşimle ben bi arkadaşımıza gitmiştik . Oda küçücük bir kase kuruyemişi eşimle bana koymuştu . Bende eve gelen misafire ikram yaparken kişiye özel tabak koyuyorum büyük servisler koyarım ki misafir istediği gibi yesin çekinmesin .Hani misafir geldiğinde güzel ağırlamaya çalışırız ikram vs yaparız ya Buda hali ile mutfak masrafını arttırır ondan bahsediyorduk

Kimseler gelmemiş topiğe. Günaydın kızlar.
Birşey sorucam şimdi insta da görüyorum birikim yapanlar mutfak alışverişini haftalık olarak takip edenlrr oluyor.
Sizce haftalık mı yoksa aylık alışveriş mi mantıklı.
Limitleri 100 tl se çok da güxel tutturuyorlar.
Ben bu ay 775 tl mutfak alışverişi yaptım.
İçinde 2 defa dışarıda yemek
2 lt zeytinyağ
Stokluk pekmez var.
Stoklu gidince kendimi güvende hissediyorum böyle bir duygu var. Hatta kış gelmeden de karınca gibi her bakliyatçıya gittiğimde yarım kilo 1 kilo alıp kavanozlara dolduruyorum.kışın bunların hiç birini almıyorum.sadece sebze meyve kasap kuruyemiş kalıyor.
Sizler nasıl yapıyorsunuz.
Haftalık yemrk listesine göre tek tek mi toplumu
Hangisi karlı
Canım her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır derler.
Biz asgari ücretle geçinen bir aileyiz. Annem ve ben iki kişiyiz evde.
Allaha şükür evimiz kendimizin bu şekilde çok rahat geçinebiliyoruz.
Her şeye gün gectikce zam geliyor. Bu yüzden ben stok yapanlardanım.

Kışa girerken bozulmayacak şeyleri bir kerede satın alırım ve bütün bir sene yaz gelene kadar yüklü alışverişler yapmam.

Genelde 600-800 TL arası tutar bu alışverişim.
Üstelik deli gibi indirim araştırıp çokda uygun fiyatlara kaliteli markalar alırım.
Hatta toptan marketleri tercih ediyorum

Bizim evimizde gereksiz hiç eşyamız yoktur. Bu yüzden annemin gardırobunun üstünü stoklara ayırdık.
Kışa girerken 5 teneke sıvı yağ, 1 teneke zeytinyağı, 3 kg tereyağı, 5 camasir deterjani, 2 bulasik makinesi deterjani, 3 paket tuvalet kağıdı, 3 paket kağıt havlu, 5 kg salça, 5 kg şeker, 5 kg un, 20 paket makarna, 2 kasa maden suyu istisnasız aldığım şeylerdir.

Derin dondurucum var ve mükemmel bir kışlık hazırlığı yaparım. Kışın neredeyse pazar masrafım bile yoktur. 2 haftada bir giderim belli başlı şeyler alır çıkarım

Yazdığım mesajlardan fark etmissindir. Hic bir seyi israf etmem.
Hafta 7 günse 3 gün misafir agìrlarım. Yedirmeyi içirmeyi çok severim.
Bu sayede evimin bereketi olduguna inanıyorum.

tuce_tuce tuce_tuce ben misafir çağırmışsam mutlaka evimde ne varsa çıkartmaktan yanayım..çokta bereketli olur zaten..normalde her zaman evimde olmayan şeyler bile denk gelir,o sofraya konur. Yanlız bir ara çay almıştık sevmedik,komşum dursun kenarda,misafirlere çıkarırsın demişti. Çok şaşırdım doğrusu bu lafına..kendi beğenmediğim şeyi misafirime nasıl içiririm diye..
Yanlız çok abartmayada karşıyım. Bazen toplanıyoruz arkadaşlarla dikkat ediyorum herkes birbiriyle yarış halinde. Biri 3 çeşit peynir çıkartıyosa,sonraki gittiğimiz ev en az 4 çeşit çıkartıyo..buda çok yanlış bana göre..”anladık var” diyorum ister istemez

sempatik_kiz sempatik_kiz bende bu yıl kışlık yapmak istiyorum. Bezelyeyi şoklamakmı gerekiyo. Ben direk atılıyo sanıyodum dondurucuya
Söyledigine katılıyorum cnm. Bende elimde avcumda ne varsa çıkarįp yedirmeyi cok severim. Azıcık ondan azıcık bundan yapayım diyorsun. Bir anda bereketleniyor sofra,
Misafir 10 kısmetle gelirmis. Birini yer dokuzunu bırakırmış.
Bu sayede Rabbim hep dahada bereket veriyor.
Ama bazıları sırf gösteris icin yapıyor bunu cok üzülüyorum.

Bezelye konusuna gelince;
Bezelye, taze fasulye, bamya gibi sebzeler asla çiğden dondurulmamalıymış. Çünkü zehirleme yapıyormuş.
Özellikle bezelye mutlaka şoklanıp kaldırılmalıymış.
Ben bu zamana kadar hiç zehirlenmedim falan demistim. Ama bu belirtiler kişiden kişiye , bünyeden bünyeye farklilik gösterirmiş.
Siz belki cok hafif atlatirsiniz bir mide bulantisi yada o gunluk bir baş ağrısı ile gecermis. ama bir cocuk çok ağır bir ishalle atlatırmış. Sebebini hastalık sanirsiniz fakat zehirlenmissinizdir yada ikinizde hastanelik olursunuz demisti doktor. Bu tarz vakalar cok gidiyormus. Ama insanlar sebebini bilmiyormus.
tuce_tuce tuce_tuce hayır hayır..ben peyniri örnek olarak gösterdim. İkram olayları çok abartıldı son zamanlarda,buna istinaden söyledim

Sizin dediğinize hak veriyorum zaten. O kadar içinden gelmeyecekse yada yoksa misafir çağarmamalı..

bende deniyorum öyle 100 le 150yle mutfak geçindirmeyi. Muaffak olabildiğimi söyleyemem her zaman. Ama deniyorum ısrarla:).

Birde yağ,şeker,et,deterjan gibi büyük kalemleri eşime aldırıyorum. Komple mutfak gideri girerse işin içine mümkün değil. Sadece pazar en az 80 zaten..kaldı ki meyve dayanmıyor diye 3-4 günlük alırım pazardan..pazar günü alıyoruz ikinci postayı..

Yada bilmiyorum yaa..ben beceremiyorum bu işi sanırım. Arkadaşım var,eline çok az para geçiyo..buna rağmen maşallah kenarda bile parası var hatrı sayılır bir mebla..
Belki vok yiyen bir aile degillerdir. Bizde 2 kisiyiz. Pazara 2 haftada bir giderim. 1 kg meyve bozulmazsa 2 hafta gider bizde.

Bak un yağ 5 kilo alırım aynen senin gibi şeker 2 kiloluk alıyorum kavanozum öyle tam doluyor . Yeter yani kıtlık Yok ya boşver sen herkesi. Süt yoğurt cidden önemli A101 in ürünlerini almam mesela o ürünlerde . Et almam mesela A101 yada bimden . Eti Migros tan alıyorum tavuk yerel bir marketten onu parçalatıyorum dolaba koyuyorum her ay . Bilmiyorum ama biz kötü beslenmiyoruz bence haftalık yemek listesi yapıyorum et tavuk mevsime göre balık sebze hamur işi bölerek yapıyorum. Hazır çorba almam . Peynir süt sütaş alıyorum hep 2 tl yede süt var 3 tl yede örneğin . Meyve tane tane alırım kişi başı bozulmasın diye. Portakal mandalina kilo kilo çünkü sıkıp içiyorduk her sabah kahvaltıda. Ben az yiyorum bende normal yesem 650 tl filan olur belki mutfak . Bizim 500 tl gibi oluyor oda en fazla . Misafir gelince İnan kilosu 60 tl lik kuruyemiş alıyordum herkese özel servis açıyorum mesela . WC kağıt peçete havlu vb şeyleri A101 yada BİM’den alıyorum gidip solodan almam mesela gerek yok gidiyor zaten çöpe .
Her hafta 3 kg süt alırım ondan yogurt yapariz.
Yumurtayi haftalik 7 tane dolasan tavuk yumurtasi alirim.
Tereyagini 3 kg kisa girerken yaptiriyorum. Butun bir sene idare ediyor bizi.
Peyniri vs yapan köylü teyzelerimiz var onlardan alıyoruz. Zeytini kendimiz yapıyoruz.

Bizim aldigimiz kuru yemisler bellidir. Ceviz, findik, badem, kuru kayisi, kuru uzum, çıtır leblebi. Hepsinden 200 gr alsam neredeyse 3 ay idare ediyor bizi. Cam kavanozlarda sakliyorum asla bayatlamıyor.
Yinede bu hepsini ayni anda almamaya yada daha az almaya calisiyorumki. Cok uzun sure kalmasin evimde

Gelen misafirlerim arasında kuru yemis yiyen hic yok yaa . Bütçemde olumlu bir katki sağlıyor.:KK48:

Birde marka konularinda bir kac sey söyleyecegim cnm.
Migrosa bu kadar güvenme.
Belki senin ordaki migros güvenilirdir net bir sey söylemek istemiyorum ama migrosda kasap reyonunda calisan bir arkadasim vardı. Sırf primleri ve satislari yükselsin diye bozuk etleri sağlam etle karıştırıp sattıklarını anlatırdı. Kivamini tam ayarladiginda kimse anlamiyor derdi ve o arkadasim suanda migrosda müdür:KK43:

A101 ve Bİm konusunda bu kadar katı olma bence şans ver.

Mesela bimin süt ürünlerini İÇİM
A101in süt ürünlerini DANONE üretiyor
Bimin meyve suyunu TAMEK
Bimde satılan derya ton balığını DARDANEL TON üretiyor.

Çikolata konusunda zaafım var evime giren iki abur cubur var
1. Dondurma
2. Çikolata
Kahve dünyasının çikolatasına bayılırım.
Bimin çikolatalarini detay gıda üretiyor. Detay gıda türkiyede 2 isletmeye üretim yapıyor. Birincisi bim, ikincisi kahve dünyası

Bimdeki SOLE margarini BESLER gida üretiyor ve yine yine besler gıdanın ürettigi diger margarinler; ülker teremyağ ve ülker bizim yağ.

Sen bu yazdıklarımı tüketirmisin bilmem. Ama ben yinede bildiklerimi paylasmak istedim.:KK68:
Asla tüketmeyecegim tek marka vardır o da PINAR

Bende bi kumbara alim :21:
Kumbarayı kap gel bekliyoruz :KK53:

Hayirli geceler kızlar
Yurt dışından akrabalarım geldi. Birlikte yedik ictik, gezdik tozduk buraya pek ugrayamadim bu yüzden.

Tabi buraya uğrayamasamda boşda durmadım. Sipariş ettigim boyalar geldi.
Yarın aksam kapilarin 2. Kat boyasina baslarim.

Annemin aldigi bezelyeleri şoklayıp derin dondurucuya kaldırdım. 15 paket bezelye var. Bütün bir kış yeter bize.
Bütün bir hafta evde yoktuk işler dağ gibi birikti. Yarın çok yogunum. Fakat sonrasi icin yapılacak listemi hazırladım. Gün gün belli yapılacaklar.

Salı günü erzak dolabini temizleyip kalan stok alişverisini yapmam lazim. Ramazan öncesi hersey iyice zamlanmadan elimi cabuk tutmaliyim

sempatik_kiz sempatik_kiz canım çok sağol..bende şoklayım o zaman..
Bu arada çok takdir ediyorum seni. Çok farkındasın herşeyin..
ben çok yenilmesi,az yenilmesinden ziyade bazı insanların bereketli olduğunu düşünüyorum..bununda sebebi sendeki gibi farkındalıkla alakalı. Çok bilinçlisiniz. Neyi nerde nasıl kullanabileceğinizi çok iyi biliyosunuz. Arkadaşımda böyle..o yüzden artıyo eksilmiyo maşallah..Allah daha çok versin..ben çok takdir ediyorum böyle bilinçli hatunları..

sempatik_kiz sempatik_kiz canım çok sağol..bende şoklayım o zaman..
Bu arada çok takdir ediyorum seni. Çok farkındasın herşeyin..
ben çok yenilmesi,az yenilmesinden ziyade bazı insanların bereketli olduğunu düşünüyorum..bununda sebebi sendeki gibi farkındalıkla alakalı. Çok bilinçlisiniz. Neyi nerde nasıl kullanabileceğinizi çok iyi biliyosunuz. Arkadaşımda böyle..o yüzden artıyo eksilmiyo maşallah..Allah daha çok versin..ben çok takdir ediyorum böyle bilinçli hatunları..
Amin cnm çok teşekkür ederim. Bir cok seyi bende buradaki arkadaslardan öğrendim. Her öğrendiğini not ettim.

Berekete bende cok inanıyorum dediğin gibi.
Evimdeki bolluğun sebeplerinden birininde bereketle ilgili günlük okunan esmalarinda faydası olduğuna inanıyorum

Canım her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır derler.
Biz asgari ücretle geçinen bir aileyiz. Annem ve ben iki kişiyiz evde.
Allaha şükür evimiz kendimizin bu şekilde çok rahat geçinebiliyoruz.
Her şeye gün gectikce zam geliyor. Bu yüzden ben stok yapanlardanım.

Kışa girerken bozulmayacak şeyleri bir kerede satın alırım ve bütün bir sene yaz gelene kadar yüklü alışverişler yapmam.

Genelde 600-800 TL arası tutar bu alışverişim.
Üstelik deli gibi indirim araştırıp çokda uygun fiyatlara kaliteli markalar alırım.
Hatta toptan marketleri tercih ediyorum

Bizim evimizde gereksiz hiç eşyamız yoktur. Bu yüzden annemin gardırobunun üstünü stoklara ayırdık.
Kışa girerken 5 teneke sıvı yağ, 1 teneke zeytinyağı, 3 kg tereyağı, 5 camasir deterjani, 2 bulasik makinesi deterjani, 3 paket tuvalet kağıdı, 3 paket kağıt havlu, 5 kg salça, 5 kg şeker, 5 kg un, 20 paket makarna, 2 kasa maden suyu istisnasız aldığım şeylerdir.

Derin dondurucum var ve mükemmel bir kışlık hazırlığı yaparım. Kışın neredeyse pazar masrafım bile yoktur. 2 haftada bir giderim belli başlı şeyler alır çıkarım

Yazdığım mesajlardan fark etmissindir. Hic bir seyi israf etmem.
Hafta 7 günse 3 gün misafir agìrlarım. Yedirmeyi içirmeyi çok severim.
Bu sayede evimin bereketi olduguna inanıyorum.

Söyledigine katılıyorum cnm. Bende elimde avcumda ne varsa çıkarįp yedirmeyi cok severim. Azıcık ondan azıcık bundan yapayım diyorsun. Bir anda bereketleniyor sofra,
Misafir 10 kısmetle gelirmis. Birini yer dokuzunu bırakırmış.
Bu sayede Rabbim hep dahada bereket veriyor.
Ama bazıları sırf gösteris icin yapıyor bunu cok üzülüyorum.

Bezelye konusuna gelince;
Bezelye, taze fasulye, bamya gibi sebzeler asla çiğden dondurulmamalıymış. Çünkü zehirleme yapıyormuş.
Özellikle bezelye mutlaka şoklanıp kaldırılmalıymış.
Ben bu zamana kadar hiç zehirlenmedim falan demistim. Ama bu belirtiler kişiden kişiye , bünyeden bünyeye farklilik gösterirmiş.
Siz belki cok hafif atlatirsiniz bir mide bulantisi yada o gunluk bir baş ağrısı ile gecermis. ama bir cocuk çok ağır bir ishalle atlatırmış. Sebebini hastalık sanirsiniz fakat zehirlenmissinizdir yada ikinizde hastanelik olursunuz demisti doktor. Bu tarz vakalar cok gidiyormus. Ama insanlar sebebini bilmiyormus.

Belki vok yiyen bir aile degillerdir. Bizde 2 kisiyiz. Pazara 2 haftada bir giderim. 1 kg meyve bozulmazsa 2 hafta gider bizde.

Her hafta 3 kg süt alırım ondan yogurt yapariz.
Yumurtayi haftalik 7 tane dolasan tavuk yumurtasi alirim.
Tereyagini 3 kg kisa girerken yaptiriyorum. Butun bir sene idare ediyor bizi.
Peyniri vs yapan köylü teyzelerimiz var onlardan alıyoruz. Zeytini kendimiz yapıyoruz.

Bizim aldigimiz kuru yemisler bellidir. Ceviz, findik, badem, kuru kayisi, kuru uzum, çıtır leblebi. Hepsinden 200 gr alsam neredeyse 3 ay idare ediyor bizi. Cam kavanozlarda sakliyorum asla bayatlamıyor.
Yinede bu hepsini ayni anda almamaya yada daha az almaya calisiyorumki. Cok uzun sure kalmasin evimde

Gelen misafirlerim arasında kuru yemis yiyen hic yok yaa . Bütçemde olumlu bir katki sağlıyor.:KK48:

Birde marka konularinda bir kac sey söyleyecegim cnm.
Migrosa bu kadar güvenme.
Belki senin ordaki migros güvenilirdir net bir sey söylemek istemiyorum ama migrosda kasap reyonunda calisan bir arkadasim vardı. Sırf primleri ve satislari yükselsin diye bozuk etleri sağlam etle karıştırıp sattıklarını anlatırdı. Kivamini tam ayarladiginda kimse anlamiyor derdi ve o arkadasim suanda migrosda müdür:KK43:

A101 ve Bİm konusunda bu kadar katı olma bence şans ver.

Mesela bimin süt ürünlerini İÇİM
A101in süt ürünlerini DANONE üretiyor
Bimin meyve suyunu TAMEK
Bimde satılan derya ton balığını DARDANEL TON üretiyor.

Çikolata konusunda zaafım var evime giren iki abur cubur var
1. Dondurma
2. Çikolata
Kahve dünyasının çikolatasına bayılırım.
Bimin çikolatalarini detay gıda üretiyor. Detay gıda türkiyede 2 isletmeye üretim yapıyor. Birincisi bim, ikincisi kahve dünyası

Bimdeki SOLE margarini BESLER gida üretiyor ve yine yine besler gıdanın ürettigi diger margarinler; ülker teremyağ ve ülker bizim yağ.

Sen bu yazdıklarımı tüketirmisin bilmem. Ama ben yinede bildiklerimi paylasmak istedim.:KK68:
Asla tüketmeyecegim tek marka vardır o da PINAR

Kumbarayı kap gel bekliyoruz :KK53:
☺tamamdir

yazdıklarınızı okudum da biraz fazla yiyorsunuz gibi geldi. Hergün kuruyemiş, tatlı yenmez kilo yapar. Yediklerinizi hergün not alın ne kadar çok olduğunu göreceksiniz.
Evet canım yiyoruz kuruyemiş.
Çünkü özellikle eşimin daha önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hergün yarım kase antep fıstığı yemedi gerekiyor. Bende yiyorum onunla beraber oğlumda yiypr.
Eşim 75 kilo bense 48 kiloyum kiloda yapmıyor. Abur cubur yemiyoruz. Yemek de sebze yiyoruz günde de bir meyve yeriz.
Kilomuxa bakılırsa hiç de çok gelmiyor üstelik diyetisyene gittim kilom düşük olduğu için kuruyemişi özelliklede verdi.

Evet canım yiyoruz kuruyemiş.
Çünkü özellikle eşimin daha önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hergün yarım kase antep fıstığı yemedi gerekiyor. Bende yiyorum onunla beraber oğlumda yiypr.
Eşim 75 kilo bense 48 kiloyum kiloda yapmıyor. Abur cubur yemiyoruz. Yemek de sebze yiyoruz günde de bir meyve yeriz.
Kilomuxa bakılırsa hiç de çok gelmiyor üstelik diyetisyene gittim kilom düşük olduğu için kuruyemişi özelliklede verdi.

Allah şifa versin. Ben yazılanları yanlış anlamışım canım. Mutfak masrafı çok insanlar nasıl daha az parayla geçiniyor diye konuşmuşsunuz. Üstüne bide aldığınız, yediklerinizi yazınca çok şey alıyorsunuz bu paraya normal demek istemiştim. Fakat siz orda başka birşey konuşuyormuşsunuz arkadaş öyle söyledi, ben yanlış anlamışım. Konuyu kapattık.

Günaydın kızlar. Bezelyeyi önce sıcak suya sonra soğuk suya mı atıp şoklama yapıcaz sempatik kız.
Yazdıkların doğru işte bizim maaşta asgariden biraz daha yüksek ve ist.da olmadığımıza yetiyor arttırmaya çalışıyoruz.
Küçük çocukda olunca yediklerimize dikkat ediyorux.
Bende bimden sole sıvı yağ ve margarin alırım. Süt ve ürünletini sevmiyorum ama sütaş pınar içim artık ne bulursam özellikle şu değil.takıntı yok yani.
Yoğurt evde yapıyorum çok bereketli oluyor.
Bugün eşim gelene kadar ortalığı temizlemem lazım gelince pazara gidicez çilek alıcam reçellik ve bezelye.
Ben de stoklu giderim yine haftalık alışveriş bana göre değil unuturum ben sürekli aylık liste ile yedekli gitmek daha iyi.

Allah şifa versin. Ben yazılanları yanlış anlamışım canım. Mutfak masrafı çok insanlar nasıl daha az parayla geçiniyor diye konuşmuşsunuz. Üstüne bide aldığınız, yediklerinizi yazınca çok şey alıyorsunuz bu paraya normal demek istemiştim. Fakat siz orda başka birşey konuşuyormuşsunuz arkadaş öyle söyledi, ben yanlış anlamışım. Konuyu kapattık.
Evet canım sapol ben haftalık mı yoksa aylık mı alışveriş mantıklı diye sormuştum. Ordan açıldı konu. Tuce açıklamış zaten.

sempatik_kiz sempatik_kiz bende bu yıl kışlık yapmak istiyorum. Bezelyeyi şoklamakmı gerekiyo. Ben direk atılıyo sanıyodum dondurucuya
Ben oyle yapiyorum canım soklamakla uğraşmiyorum gecen sene kiymuştum ilk olarak hiçbir sorun yaşamadım tadı lezzeti yerindeydi bu senede basladım aynı şekilde yapıyorum canım :KK66:

sempatik_kiz sempatik_kiz günlük esma çekmeyi bende istiyorum..tüm 99 ismimi okumak gerekiyo acaba..bugün bolca vaktim olacak..başlayım bende..eşim ve çouğum tüm gün evde yok zaten,akılım onlarda hep..
Esmalarin anlamlarina bak cnm. Hangisine ihtiyacin varsa onlari bir kagida yazar okursun

Back
X