birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Kızlar bugün hakimlik savcılık sınavı icin kitap satın aldım 380 tl verdim gitti :kahve:
Kumbaraya 3 lira attım, sınava calısacagım icin kkya pek giremem, ama girince bu topige yazmaya devam edecegim, altın hesabı acacagım biraz daha biriktireyim de.

Bugün 1 tanecik gram altınımı bozdurdum. Altın yüksekken bozdurayım dedim ama 111 tl aldım. İnternetteki rakamdan oldukça düşük. Gram altında zarar az olur derler ama gram altında bile bu kadar fark varsa birikimimi altın olarak yapmayı sorguladım açıkçası. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.

Bugün 1 tanecik gram altınımı bozdurdum. Altın yüksekken bozdurayım dedim ama 111 tl aldım. İnternetteki rakamdan oldukça düşük. Gram altında zarar az olur derler ama gram altında bile bu kadar fark varsa birikimimi altın olarak yapmayı sorguladım açıkçası. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.
Belki nette bozdurdugun icindir fiziki altind 111 e bozduracagini hic sanmiyorum

Yanlis anlamisim canim netten sattin sandim
Ozamn 24 ayar degildir 22 ayardir seninki.22 ayarin satisi 112 alisi 111 tl.

@yagmur559 hadı ya ben senı calısıyosun sandım
başarılar dılerım ınsallah meyvesını alırsın zorlu bı surec ancak basarırsan tadından yenmez bölumun ne?

Gramlarda 22 ve 24 ayar var... Kuyumcu sana 24 ayar diye 22 ayar vermiştir ondan öyledir... Çeyreklerde öyle birşey yok

80 lira elektrik faturası iyi bence keşke bizede 80 gelse.
Bende birikim yapmaya karar verdim eşimden aylık kendime 300 lira alıyorum ama hep o para geri çarçur oluyordu 1000 liram var bu ay eşime dicem epey bi eklesinüstüne. önümüzdeki ay da biraz ekler 20 gr bilezik alacam. Bundan sonra da aldığım parayla biriktirip bilezik yapacam. Nakit olunca harcanıyor
Bu arada 20 gr bilezik nekadar bilen var mı?
Bilezik yerine Cumhuriyet al. Bozdurunca deger kaybı az olur

Bayanlarr lütfen beni de aranıza alın :KK43: :KK43: Resmen israfın vücuda bürünmüş haliyim :/ Gece gece okudum konuyu valla helal olsun dedim hepinize..Sonra döndüm kendine baktım tü yazıklar olsun dedim :KK43::KK61::mad::mad:

Bayanlarr lütfen beni de aranıza alın :KK43: :KK43: Resmen israfın vücuda bürünmüş haliyim :/ Gece gece okudum konuyu valla helal olsun dedim hepinize..Sonra döndüm kendine baktım tü yazıklar olsun dedim :KK43::KK61::mad::mad:
Hosgeldn canim
Hic bisey icin gec degil bu ay bitti artik
oncelikle maasi alinca kenara bir miktar para ayir
Bozuklar icinde kumbara sahibi ol.
Liste yapmadan alisverise cikma
Eleltrik, su kullanimina dikkat et

Ciddi bir birikim yaparsin canim..

Hosgeldn canim
Hic bisey icin gec degil bu ay bitti artik
oncelikle maasi alinca kenara bir miktar para ayir
Bozuklar icinde kumbara sahibi ol.
Liste yapmadan alisverise cikma
Eleltrik, su kullanimina dikkat et

Ciddi bir birikim yaparsin canim..

Hoşbuldummm :) Ne olur tut beni valla billa senin konuyu okuyunca üye oldum :KK70:
bak ilk adım ne yaptım biliyo musun :) Bütün fişleri çektim :)
Sonra bi defter aldım kendime niye birikim yapmalıyım diye yazdım güzelce :)
Sonra bir de nerde hata yapıyorum diye bi liste yaptım :)
Valla daha uyuyamadım :)

Hoşbuldummm :) Ne olur tut beni valla billa senin konuyu okuyunca üye oldum :KK70:
bak ilk adım ne yaptım biliyo musun :) Bütün fişleri çektim :)
Sonra bi defter aldım kendime niye birikim yapmalıyım diye yazdım güzelce :)
Sonra bir de nerde hata yapıyorum diye bi liste yaptım :)
Valla daha uyuyamadım :)

En kotusude kk kullanmak
Cok pahali seyler (mobilya, tel. vs.) gibi olmadikca kk kullanma nakit al yoksa herseyi kk ile alirsin fatura kabarir.
Sigarayi azaltarak birak bence cunku hem sagliga hem cebe zarar gunde 10 tl den ayda 300 tl. ye ceyrek +gram alabilirsin
Cok fazla kiyafet alma yazik zaten cok cabuk modasi geciyor
Alacaklarini sezon sonu indiriminde almaya calis
Ozel gunler disinda disarda yemek yemegi azaltabilirsin.
Mutfakta haftalik yemek listens gore haftalik alisveris yapman daha yararli olur

Hadi bu temmuz ayinda ilk birikimini bekliyorum :KK66:

Sigarayi azaltarak birak bence cunku hem sagliga hem cebe zarar gunde 10 tl den ayda 300 tl. ye ceyrek +gram alabilirsin
Cok fazla kiyafet alma yazik zaten cok cabuk modasi geciyor
Alacaklarini sezon sonu indiriminde almaya calis
Ozel gunler disinda disarda yemek yemegi azaltabilirsin.
Mutfakta haftalik yemek listens gore haftalik alisveris yapman daha yararli olur

Hadi bu temmuz ayinda ilk birikimini bekliyorum :KK66:

Yemeği halledebilirim bence bazen hamarat olabiliyorum çünkü :) Ama gece abuk abuk şeyleri canım çekiyo yok kokoreç yok adana eşimde kıyamıyo alıyo geliyo :/

Sigara dersen tasarruf yapmak için adım attığım gün 1 paket gitti :) (Ama gaza geldim ondan düzelirim :))

Kıyafete gelince en büyükkkk sorunsalll !! Öğretmenim diye her gün ayrı kıyafet giymek zorunda gibi hissdiyorum :/ Bide çevrem çocuklar filan övünce gaza gelip iyice alışverişe odaklanıyorum :KK43: Ama sonu yok yani al al bitmedi ihtiyaçlarım :KK43:

AMA BİTECEKKKK !! TEKER TEKER BİTECEKK :KK70: :KK70:

X