birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Kizlar elimde 8 tane pantolon var terzilik pacalari yapilacak sadece
Gecen sordum tanesini 5 tl . yapiyormus
Kendim yapcam simdi param cebimde kalir
Bugun evdeyim birkac tanesini yapim diyorum :KK69:

Ayy maşallah ne güzel, öyle işler benim elimden hiç gelmez, ayrıca dikiş makinem de yok.

Kizlar elimde 8 tane pantolon var terzilik pacalari yapilacak sadece
Gecen sordum tanesini 5 tl . yapiyormus
Kendim yapcam simdi param cebimde kalir
Bugun evdeyim birkac tanesini yapim diyorum :KK69:

Yanlis anlamazsan evde yapma derim
Makine olmazsa amator ve kotu durur
Eger koyu renk degilse tegel cekmis gibi olur
Bu kadar kisma iki uc ver diksin terzi
Gencecik yeni evli kizsin
Bu zamanlarda keyfine bak
Yerine gore harca
Yerine gore biriktir :KK66:

Yanlis anlamazsan evde yapma derim
Makine olmazsa amator ve kotu durur
Eger koyu renk degilse tegel cekmis gibi olur
Bu kadar kisma iki uc ver diksin terzi
Gencecik yeni evli kizsin
Bu zamanlarda keyfine bak
Yerine gore harca
Yerine gore biriktir :KK66:
Haklisin canim bi tuaf oldu zaten :)
Tek maasiz ya nerden kisacagimi sasirdim bi atansaydim..:KK51:

Para yönetimi diye bir program var indirebilirsin telefonuna
class çok sağol böyle programlar olduğunu bilmiyordum.bir kaç tane indirdim şimdilik işime yarıyor.bendeki gıda bölümü ve toplam para yazıyorum.Acaba aldığımız ürünler ve fiyatlarını tek tek yazacağımız bir program var mı?sen hangisini kullanıyorsun

class çok sağol böyle programlar olduğunu bilmiyordum.bir kaç tane indirdim şimdilik işime yarıyor.bendeki gıda bölümü ve toplam para yazıyorum.Acaba aldığımız ürünler ve fiyatlarını tek tek yazacağımız bir program var mı?sen hangisini kullanıyorsun
Bn monefy diye bi Program kullanıyorum orada da kategoriler var o kategorilerden birini secip sonta tek tek yazabilirsin

@yagmur559 mrb ben de katılmak istiyorum tasarruf kervanınıza ama bugün çok para harcadım. Ama harcadığım kadarını hemen kenara attım. Evleneli 1 yıl oldu borçları yeni bitirdik. Bebek de olunca masraf daha da arttı ama bnm asıl niyetim ev almak için peşinat biriktirmek. Umarım az da olsa birseyler biriktiririm.
Bu arada geçen ay 1 çeyrek aldık. Bu ay 1 tam 1 yarım. Ama mutfak masrafımız çok oluyor. Senin yaptığın listeden denicem haftaya bakalım

Bu arada çeyrek almak bu ara hiç mantıklı değil çok pahalı ama hesapta para olunca illaki harcaniyor bir şekilde. Sırf harcanmasın diye aldık

@yagmur559 mrb ben de katılmak istiyorum tasarruf kervanınıza ama bugün çok para harcadım. Ama harcadığım kadarını hemen kenara attım. Evleneli 1 yıl oldu borçları yeni bitirdik. Bebek de olunca masraf daha da arttı ama bnm asıl niyetim ev almak için peşinat biriktirmek. Umarım az da olsa birseyler biriktiririm.
Bu arada geçen ay 1 çeyrek aldık. Bu ay 1 tam 1 yarım. Ama mutfak masrafımız çok oluyor. Senin yaptığın listeden denicem haftaya bakalım
Hosgeldn canim bnimde hedefim ev pesinatiydi ama onu askiya aldik bi sure bebek dusunyoruz tedavi icin para biriktircem.
Altin bu ara yuksek evet tl de kalmak lazim ancak kumbaradaki bozuklarla ay sonu gram alinabilir . Biriktirirsin canim yeter ki iste :)

Merhaba hanımlar, bir süredir birikim ve tasarruf konularını sessizden takip ediyorum biraz motive olmak ve feyz almak için. 5 yıllık memurum ama bu zamana kadar kalıcı ve ciddi birikim yapmadım:KK43: Biraz şartlardan biraz düşüncesizlikten dolayı diyelim. Bu zamana kadar maaşım harcamalarımla başabaş gitti hep. En son çevremdekilerin "araban yok mu?" ya da "sen bu zamana kadar iyi birikim yapmışsındır" sözleriyle aklım başıma geldi. İlk olarak kredi kartımdaki borcu erittim Ama kenara para ayırma işine başlayalı sadece 1 ay oldu.

Buradan görüp bir bozuk para kumbarası yaptım, sadece bozukluk değil o gün cüzdanımdaki en küçük para birimini de atıyorum. 14 Nisandan beri topladığım 230 tl.
Geçen ay ek dersie hiç dokunmadım ve maaşımdan da ekleyerek 1000 tl ve 100 dolar kardeşime verdim altın ya da döviz alacak ( birikimlerimi değerlendirme ve benden koruma işini erkek kardeşime devrettim :KK48:)

Sorun şu ki gelirim ortalama 3000 tl ama ben ciddi anlamda gereksiz harcama yapıyorum,
sabit giderim 600 tl ev
870 kredi kartı (haziranda bitiyor)
120 tl civarı faturalar
600 tl civarı yol parası ( doktora için her hafta başka şehre gidiyorum,yaz döneminde bu gider olmayacak. ekimden ocak ayının sonuna kadar gidiş gelişler devam edecek sonrası kesin değil)
yani kalan 1000 tl ile gereksiz harcama yapmadan ocak ayına kadar ortalama bir arabanın yarı parasını biriktirmek istiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.

Son 2 yıldır kıyafet harcamam çok az, ilk yıl aldıklarımı eritemedim ondan sanırım:)) internetten alışverişi de bıraktım. Benim sıkıntım hesabımı bilmemek, gidiş gelişlerde ufak ufak harcayıp farkına varmıyorum, bu aralar yine öyle. Bir de dönem başlarında fazlaca kitap alışverişim oluyor bu da kredi kartı borcu olarak dönüyor bana. Tabi ben öğrencilere de fazlaca harcıyorum, ihtiyacı olanlara mecbur biz harcıyoruz. Okul tatil olunca daha az harcıyorum.

Iyi akşamlar kızlar
Bugun hic dısarı çıkmadım
Harcama yapmadım
Adapazarından kayınvalidem geldi gelirken sagolsun kıvırcık, erik, lahana getirmis

X