Bireysel Emeklilik (BES) tamam mı devam mı

Ben devletin hiçbir şeyine güvenmediğim için aldigim ay iptal ettim kendi besimi. Ona kesilecek paranın daha fazlasıyla zaten birkaç gram altın (ve artık yüz gram gümüş) aliyorum her ay.
Nasil ki emeklilik yaşı ,okula başlama yaşı, 4+4+4 sistemi, hatta başkanlık sistemi birkac ayda değişiyorsa ben emekli olana kadar o BESler ne olur acaba... Hiç risk almaya değmez. Benim şahsi fikrim bese para kesilene kadar her ay bankadan birer gram altın al, en azından gözünün önünde durur:)
Siz fiziki mi bankadan mı alıyorsunuz ? Banada mantıklı geldi

Ben devletin hiçbir şeyine güvenmediğim için aldigim ay iptal ettim kendi besimi. Ona kesilecek paranın daha fazlasıyla zaten birkaç gram altın (ve artık yüz gram gümüş) aliyorum her ay.
Nasil ki emeklilik yaşı ,okula başlama yaşı, 4+4+4 sistemi, hatta başkanlık sistemi birkac ayda değişiyorsa ben emekli olana kadar o BESler ne olur acaba... Hiç risk almaya değmez. Benim şahsi fikrim bese para kesilene kadar her ay bankadan birer gram altın al, en azından gözünün önünde durur:)
Siz fiziki mi alıyorsunuz, bankadan mı? Banada mantıklı geldi.
Zaten uzun vadede çocuklar için birikim olsun diye düşünmüştüm.

Siz fiziki mi alıyorsunuz, bankadan mı? Banada mantıklı geldi.
Zaten uzun vadede çocuklar için birikim olsun diye düşünmüştüm.
Eskiden fiziki aliyordum, çok seviyorum çil çil altinlarimi saymayı falan:) ama kuyumcular bir grama 15 lira ekleyip satıyorlar. En son sinir oldum, Denizbanka geçtim (gümüş hesabi da var diye)
Şimdi en azından internette yazdığı fiyattan alıyorum.

Eskiden fiziki aliyordum, çok seviyorum çil çil altinlarimi saymayı falan:) ama kuyumcular bir grama 15 lira ekleyip satıyorlar. En son sinir oldum, Denizbanka geçtim (gümüş hesabi da var diye)
Teşekkür ederim. Bol bereketli olsun.

Sevgili manderley manderley , çağrı merkezinden işlem yaptım. Şubeye uğrayayım daha kısa olacaksa dedim, hayır, onlar da bize yönlendirir, sürede ve yöntemde değişiklik olmaz dediler.
Şöyleymiş benim emeklilik şirketimde; Beni 3 iş günü içinde geri arayacaklarmış, iptal onayı için. Ondan sonra iptal işlemi gerçekleşecekmiş. Paranın hesaba iletilmesi de iptal işleminin gerçekleşmesi akabinde + 20 gün. Yani bu hesapla, bankadaki hesabıma geçene kadar, para 1 aya yakın TL'de kalacak ve ancak Ekim ortasına doğru dövize ve/veya değerli madene çevirebileceğim.

Bu arada, dövizli fonlardaki devlet katkısı, Mart ayında, %10'a indirilmiş, bugün öğrendim sizinle paylaşayım dedim, eğer devam ederseniz, yatırımlarınızı yönlendirirken aklınızda olsun.

Neye karar verirseniz, hakkınızda hayırlısı olsun:KK200:

Son düzenleme:
Sevgili manderley manderley , çağrı merkezinden işlem yaptım. Şubeye uğrayayım daha kısa olacaksa dedim, hayır, onlar da bize yönlendirir, sürede ve yöntemde değişiklik olmaz dediler.
Şöyleymiş benim emeklilik şirketimde; Beni 3 iş günü içinde geri arayacaklarmış, iptal onayı için. Ondan sonra iptal işlemi gerçekleşecekmiş. Paranın hesaba iletilmesi de iptal işleminin gerçekleşmesi akabinde + 20 gün. Yani bu hesapla, bankadaki hesabıma geçene kadar, para 1 aya yakın TL'de kalacak ve ancak Ekim ortasına doğru dövize ve/veya değerli madene çevirebileceğim.

Bu arada, dövizli fonlardaki devlet katkısı, Mart ayında, %10'a indirilmiş, bugün öğrendim sizinle paylaşayım dedim, eğer devam ederseniz, yatırımlarınızı yönlendirirken aklınızda olsun.

Neye karar verirseniz, hakkınızda hayırlısı olsun:KK200:
Teşekkür ederim. Ben de bugün aradım bir kaç aramada bir türlü müşteri temsilcisine bağlanamadım. En son ulaşabildim daha iptal ettirmek istiyorum der demez hat kesildi. Çok ilginç.
Evet hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ❤️

Teşekkür ederim. Ben de bugün aradım bir kaç aramada bir türlü müşteri temsilcisine bağlanamadım. En son ulaşabildim daha iptal ettirmek istiyorum der demez hat kesildi. Çok ilginç.
Evet hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ❤

İnternet sitesinden iptal işlemini - menüde yer almasına rağmen- yapamadım, son aşamada "şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz" yazdı hep. :işsiz:
Belki de ilâhi bir uyarıydı da ben anlayamadım:olamaz:

Peki satarkenki fiyat kuyumculara göre nasıl ?

Peki satarkenki fiyat kuyumculara göre nasıl ?
IMG_20200914_180540.jpg

Şu an alım satim arasında 3 TL var mesela Denizbankta. Ama saat 6yi geçince makas aralığı artıyor. Benim kuyumcum ne hikmetse bana satarken onbeş lira fazla alıyor, internnette yazanın gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor. Ama ne hikmetse benden alırken internette yazanı baz aliyor :KK62: :KK62:

Eki Görüntüle 2690383
Şu an alım satim arasında 3 TL var mesela Denizbankta. Ama saat 6yi geçince makas aralığı artıyor. Benim kuyumcum ne hikmetse bana satarken onbeş lira fazla alıyor, internnette yazanın gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor. Ama ne hikmetse benden alırken internette yazanı baz aliyor :KK62: :KK62:
Aynen öyleeee

Ben iptal ettim. İnternetten başvuru yaptım, telefondan işleme aldırdım, ertesi gün yattı param.

Çok sevindim sizin adınıza.
Ben bekliyorum halâ... Bugün ancak mesaj geldi, paranız 25 Eylül'e kadar hesabınıza yatacaktır diye. Umarım daha da gecikmez.
Telefonla aramasaydım faks vs uğraşacaktım. Onların işleme almasını bekleyecektim.
Arayınca zaten online başvurum olduğunu söyleyip sesle onay aldılar. Biraz tesadüfen gelişti yani. Yoksa ben de beklerdim muhtemelen.

manderley manderley konu sahibi bes konusunu ne yaptınız?ben de uzun zamandır örüyordum,ama iptal için başvurdum.
Fonlarla ilgili bir bilgim yok.
Ama başka türlüde birikim olmuyor, kartdan çekilince insan hissetmiyor bile.
Yine de iptalden vaz mı geçsem bilemedim.
Konu hakkın da bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim.
Bu arada ben 8 yıldan fazladır katıldım.
2 yıl daha ödersem 10 yıl olacak.

manderley manderley konu sahibi bes konusunu ne yaptınız?ben de uzun zamandır örüyordum,ama iptal için başvurdum.
Fonlarla ilgili bir bilgim yok.
Ama başka türlüde birikim olmuyor, kartdan çekilince insan hissetmiyor bile.
Yine de iptalden vaz mı geçsem bilemedim.
Konu hakkın da bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim.
Bu arada ben 8 yıldan fazladır katıldım.
2 yıl daha ödersem 10 yıl olacak.
Ben iptal için başvurdum. Maille ayrılma talep formu attılar. Doldurup kargoyla yolladım. Paranın hesabıma yatmasını bekliyorum.
Parayı alınca altın hesabı açıp oraya ödediğim miktar kadar her ay altın almayı düşünüyorum.
İki yıl kalmış, tamamlamayı düşünebilirsiniz. Ama fazla bir getirisi yok anladığım kadarıyla.
Ben işimi sağlama almak istedim. Geçmişte maaşımızdan kesilen fonlar hep yok oldu gitti.

Param nihayet yattı, vergisini dahî umursamadan hemen dövize çevirdim, üstüne bir de vadeli hesaba attım.
Her ay, BES'e yatırdığım kadar parayı, vade dönüşlerinde düzenli olarak döviz hesabıma eklemeyi planlıyorum.
Hayırlısı bakalım... :)

Param nihayet yattı, vergisini dahî umursamadan hemen dövize çevirdim, üstüne bir de vadeli hesaba attım.
Her ay, BES'e yatırdığım kadar parayı, vade dönüşlerinde düzenli olarak döviz hesabıma eklemeyi planlıyorum.
Hayırlısı bakalım... :)
Döviz alıp bankayamı yatırdınız yoksa döviz hesabımi
Açtınız?

Döviz alıp bankayamı yatırdınız yoksa döviz hesabımi
Açtınız?

Bankada döviz hesabı açtım. Efendi gibi vergimi de ödedim tabi TL ile döviz alma işlemi yapınca bankadan. :işsiz:
Bulunduğum yer itibariyle, çıkıp bir döviz büfesi arayıp bulmak, keza büfenin satış fiyatı v.s... aynı hesaba gelecekti.
Bekletmek de istemedim açıkçası.

Ben o paraya - Allah bir kaza belâ vermezse tabii - dokunmayı zaten düşünmüyorum, sadece artık BES'te değil, dogrudan döviz olarak bankada biriktireceğim. Ha, eğer yarın bir gün bankadaki döviz hesaplarıyla ilgili de bir şey duyarsak bunun gibi ilk ağızdan, artık yastık altı.:KK43:

X