Davranış Bozuklukları Birbuçuk yaşındaki kızım aşırı sinirli :( sizin cocuklarınız nasıl

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

aman Allahım sanki benim oğlumu anlatmışsınız.
sizin anlattıklarınızın aynısını yaşıyorum. etrafta tencereler, çamaşırlar akşama kadar arkasını topluyorum. yapma etme derim umruna bile takmaz.
offff:2:akannehir

benim oğlumunda kafasını yere vurma huyu vardı. araştırdım ve sizlerle de paylaşmak istediğim yöntemi uyguladım. kafasını vurmaya başladığında öncelikle zarar görmemesi için sakince kucağıma aldım. yaptığı eyleme olumlu veya olumsuz hiç bir şekilde prim vermeden, konuşmadan kucağımda dikkatini başka şeye çekmeye çalıştım. benimkinde pencereden dışarı bakmak ve kitap açmak işe yarıyordu. ağlarken mutlaka "şimdi çok kızgınsın, ama sakinleşeceksin" diyerek hissettiği duyguyu ona tanıtıyordum. sakinleşince de mutlaka sakinleşmeyi başardığı için övüyordum. çok kısa bir sürede vurma eylemi azaldı. hala da zaman zaman kızınca vurur, ben de işlemi tekrar ederim. tavsiye ederim, sakın yaptığı eyleme dikkat çekmeyin, sizin bağırmanız açıklama yapmanız vs hepsi onun tarafından dikkat çekme olarak algılanacaktır ve asla eylemine son vermeyecektir. başkasına zarar veriyorsa mutlaka detaylı açıklama yapmadan sadece mesela " vurma canı yanar" gibi bir açıklama yapın ve dikkatini yukarıdaki gibi dağıtın. devam ederse ortamdan 5-10 dakika uzaklaştırarak sakinleştirmeye çalışın. bir de vurma, ısırma gibi olumsuz bir eylemi yapma dediğinizde yerine ne yapması gerektiğinide izah edilmeli. mesela "vurma canı yanar, gel cici yapalım." "ısırma canım yanar, hadi beni öp." ne yapmaması söylendiğinde çocuklar yerine ne yapması gerektiğini bilmez ise istenmeyen eyleme devam edebilirler. onların hem annesi hem hayat rehberiyiz bayanlar. kolay gelsin

benim kızımda 14 aylık aynı sorun bizde de var ne yapacağımı şaşırdım
daha bugün elma istedi kabuğunu soyarken bıçağı istedi vemedim tabi
abartmıyorum tam yarım saat bıçağı vermiyorum diye ağladı
bende ilgilenmedim dikkatini başka şeye vermeye çalışsamda unutmuyor

beeni yoran sitresli 15 aylık bebeğim var herşeyi istiyo vermeyice kırız geçirıyo napcamı şaşırıyorum.

ne yapmsı gerektiğini anlatmak da işe yaramıyorrr.
şöye ki:
kızım vurma acıyor öp diyorum. önce vuruyor sonra öpüp geçti diyor

benım kızımda aynı şeylerı yapıyo bu aksam artık dedıgını yapmadım dıye sofradan yemek tabagını fırlattı ne yapacagımı bılmıyorum.ıstedıgı olmadıgı zaamn çok sinirlenıyo hayır kelımesıne resmen tahammulu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…