Davranış Bozuklukları Birbuçuk yaşındaki kızım aşırı sinirli :( sizin cocuklarınız nasıl

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Benim oğlum 18 aylık ve sinirli olmaması ve ağlamaması için çekmeceleri dağıtmasına,tencereleri salona taşımasına,temiz çamaşırları toplayıp üstüne basmasına daha aklıma gelmeyen binlerce şeye izin verdim tabiki yapma etme dedim bağırmadım ama hala vazgeçmedi..Belli bir süre sonra sıkılıyorlar nasılsa dedim hiç sıkılmadı..Rutin olarak aynı şeyleri yapıyor benimde sinirlerim harab oluyor..Onun dağttıklarını toplamaktan hiç bir iş yapamaz hale geldim..Bir süredir azarlıyorum yapma diye bağırıyorum yok o da olmuyor..Bu seferde arsız olmasından korkuyorum..ılk zamanlar çünkü ben bağırınca çok ağlardı şimdi oralı bile olmuyor işte bu çok kötü bunu biliyorum..
Çok şükür kendine vurma yada ısırma gibi huyları yok ama dediğim gibi benim sayemde deli evi gibi bir eve göz yumduğum için..
Şimdilerde ne yapcağımı bende şaşırmış durumdayım:(

aman Allahım sanki benim oğlumu anlatmışsınız.
sizin anlattıklarınızın aynısını yaşıyorum. etrafta tencereler, çamaşırlar akşama kadar arkasını topluyorum. yapma etme derim umruna bile takmaz.
offff:2:akannehir

benim oğlumunda kafasını yere vurma huyu vardı. araştırdım ve sizlerle de paylaşmak istediğim yöntemi uyguladım. kafasını vurmaya başladığında öncelikle zarar görmemesi için sakince kucağıma aldım. yaptığı eyleme olumlu veya olumsuz hiç bir şekilde prim vermeden, konuşmadan kucağımda dikkatini başka şeye çekmeye çalıştım. benimkinde pencereden dışarı bakmak ve kitap açmak işe yarıyordu. ağlarken mutlaka "şimdi çok kızgınsın, ama sakinleşeceksin" diyerek hissettiği duyguyu ona tanıtıyordum. sakinleşince de mutlaka sakinleşmeyi başardığı için övüyordum. çok kısa bir sürede vurma eylemi azaldı. hala da zaman zaman kızınca vurur, ben de işlemi tekrar ederim. tavsiye ederim, sakın yaptığı eyleme dikkat çekmeyin, sizin bağırmanız açıklama yapmanız vs hepsi onun tarafından dikkat çekme olarak algılanacaktır ve asla eylemine son vermeyecektir. başkasına zarar veriyorsa mutlaka detaylı açıklama yapmadan sadece mesela " vurma canı yanar" gibi bir açıklama yapın ve dikkatini yukarıdaki gibi dağıtın. devam ederse ortamdan 5-10 dakika uzaklaştırarak sakinleştirmeye çalışın. bir de vurma, ısırma gibi olumsuz bir eylemi yapma dediğinizde yerine ne yapması gerektiğinide izah edilmeli. mesela "vurma canı yanar, gel cici yapalım." "ısırma canım yanar, hadi beni öp." ne yapmaması söylendiğinde çocuklar yerine ne yapması gerektiğini bilmez ise istenmeyen eyleme devam edebilirler. onların hem annesi hem hayat rehberiyiz bayanlar. kolay gelsin

Merhaba arkadaşlar 19 aylık kız çok sinirli bişeye kızınca saçlarını yonuyor,ellerini ısırıyor,kafasını yerlere vuruyor,yumruklarınısıkıpp ölebi sıkıyoki kendinii büyük insan gibi kendine zarar veriyor,yada bana vuruyor,ısırıyor.neden bu kadar sinirli olabilir yanında kavga tartısma yaşamıyoruz bu kadar küçük bi cocugun böyle sinirli olması normal değil ne yapma
benimde senin kızınla yaşıt ikiz kızlarım var ve malesef benimkilerde aynı bir tanesi kafasını yere vuruyor digeri agzını kocaman açıp yere yada kime kızdıysa ona vuruyor bende elimden geldigince görmezden gelmeye çalışıyorum ama dayanamıyorum bana çok bagımlılar ne yapsalar bende onlarla yapmamı istiyorlar asla beni bırakmıyorlar babaylada hiç alakaları yok sanki bir düşman kucagına bile gitmek istemiyor birtanesi.genelde sakin davranıyorum ama bazen ikisi bir çileden çıkarıyorlar beni işte ozaman bagırıyorum onun haricinde her dedikleri oluyor çok zormuş çocuk büyütmek helede ikiz olunca allah yardımcım olsun ne diyeyim!:13:

benim kızımda 14 aylık aynı sorun bizde de var ne yapacağımı şaşırdım
daha bugün elma istedi kabuğunu soyarken bıçağı istedi vemedim tabi
abartmıyorum tam yarım saat bıçağı vermiyorum diye ağladı
bende ilgilenmedim dikkatini başka şeye vermeye çalışsamda unutmuyor

beeni yoran sitresli 15 aylık bebeğim var herşeyi istiyo vermeyice kırız geçirıyo napcamı şaşırıyorum.

ne yapmsı gerektiğini anlatmak da işe yaramıyorrr.
şöye ki:
kızım vurma acıyor öp diyorum. önce vuruyor sonra öpüp geçti diyor :27:

benım kızımda aynı şeylerı yapıyo bu aksam artık dedıgını yapmadım dıye sofradan yemek tabagını fırlattı ne yapacagımı bılmıyorum.ıstedıgı olmadıgı zaamn çok sinirlenıyo hayır kelımesıne resmen tahammulu yok:(:50:

Back