evet ikisi de TMSıkı bir ders çalışmayla yapabilirsin tabii.
Her ikisi de eşit ağırlık mı? Eğer öyleyse sayısala göre bir tık daha şanslısın
Sistemli bir çalışma ile yapabilirsiniz elbette neden olmasınMerhaba. Lütfen konumu taşımayın. Seneye üni sınavım var ve ben bugünden itibaren çalışmaya başlasam yapabilir miyim?Gastrono mi veya hukuk istiyorum .
O zaman 1 sene boyunca çalışarak çok rahat kazanabilirsin.evet ikisi de TM
Tabiki yaparsin bebis.Merhaba. Lütfen konumu taşımayın. Seneye üni sınavım var ve ben bugünden itibaren çalışmaya başlasam yapabilir miyim?Gastrono mi veya hukuk istiyorum .
Ah evet. Benim de aklım gasttronomiye yatıyorHukuk mezunu bir avukatım ve lütfen hukuk yazma. Mutsuzluktan başka hiçbir şey değil. Çevremdeki ben dahil bütün avukatlar sürünüyor. Gastronomi ile geleceğin çok daha parlak ve çok zevkli bir alan. Mutfağı çok seven biriyim ben okumadığıma pişmanım net bir şekilde.
Gastronomi tavsiye eder misiniz peki?Neden olmasın ki? Ben lise hayatım boyunca hiç çalışmayıp sadece dersten geçecek kadar not alıp, sınava 10 ay kala çalışmaya başladım ve hukuk kazandım.
Not: hukuk tavsiye etmiyorum.
Aşırı derecede hukuk mezunu var. Ben istanbul üni mezunuyum, 4 senede bitirdim, ingilizcem baya iyi yine de yetmiyor öl bit istiyor işverenler. Çalışma teklifleri haftanın 6 günü, asgari ücret, 2 haftada bir şehir dışı duruşmaları… Okurken bile zulümdü millet gezerken biz sürekli kütüphanede ders kitapları okuyoduk asla bir şey üretmek yok bizim alanda/meslekte. Gastronomi ile yurt dışına bile açılırsın dil öğrenip ama hukukta yurt dışı imkansız neredeyse.Ah evet. Benim de aklım gasttronomiye yatıyor
Peki üni sınavına nasıl hazırlandınız?Bende hiç çalışma düzeni yokAşırı derecede hukuk mezunu var. Ben istanbul üni mezunuyum, 4 senede bitirdim, ingilizcem baya iyi yine de yetmiyor öl bit istiyor işverenler. Çalışma teklifleri haftanın 6 günü, asgari ücret, 2 haftada bir şehir dışı duruşmaları… Okurken bile zulümdü millet gezerken biz sürekli kütüphanede ders kitapları okuyoduk asla bir şey üretmek yok bizim alanda/meslekte. Gastronomi ile yurt dışına bile açılırsın dil öğrenip ama hukukta yurt dışı imkansız neredeyse.
Her sabah masaya oturup geceye kadar minik aralarla ders çalıştım bir sene. O zamanlar bu şekilde hayatımın kurtulacağını, iyi para kazanacağımı düşünüyodum. Üniversite sınavında 4 bine girdim her gün çalışarak. Ama değmedi. Ben hayattan şunu öğrendim neyi seviyosan neye merakın varsa ona yöneleceksin. Yoksa mutsuz oluyosun.Peki üni sınavına nasıl hazırlandınız?Bende hiç çalışma düzeni yok
Gastronomiyi mutfağı sevdiğim için seçtım hukuk ise onu bilmiyorum belki de havalı gelmiştir.Zaten hukuktan vazgeçmeye başladım.Gastronomi ve hukuk çok farklı iki alan. Yani şunun için söyledim. Bu iki mesleği neye göre seçtiniz? İlgi alanınıza göre mi? Sevdiğiniz meslek olarak mı seçtiniz? Yoksa maddi imkanları vs. Var diye mi seçtiniz? Hani iki mühendislik alanı, iki öğretmenlik alanı gibi değil ki...
Bence hukuk okumak yerine başka bir bölüm okuyun
Avukat/hakim/savcı hepside kendi içerisinde zor asla uzaktan göründüğü gibi değil
Özellikle bu ayları çok iyi değerlendirin, kendinize tuşlu telefon alın , akilli telefonlardan, sosyal medyadan bu sürede uzak durun konuyu iyice pekiştirip, en az 3-4 kaynaktan zorluk seviyeleri farklı olacak şekilde soru çözün, yanlışlarınız olduğunuz konuların üzerinden tekrar geçin o şekilde ilerleyin
Son zamanlarda da sadece deneme şeklinde ilerleyin
Allah zihin açıklığı versin :)