• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biraz moral veren biri olsa keşke

drderin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
949
100
123
İstanbul
1 hafta içinde zirkonyum yaptırıcağım ön 2 dişime bundan önceki konuda paylaşmıştım dişlerimin görüntüsünü...
gerçi baya bi bakındım konulara yaptıranlar çok memnun ve doğal olduğunu söylüyorlar bunda bi sıkıntı yok sadece iğneden korkuyorum galiba.
doktor hiçbirşey hissetmeyeceksin öncesinde sprey sıkıcam diyo ama.....:44::44:

bence çok ama çok rahatlıkla gözün kapalı yaptırabilirsin bende 6 adet dişimi zirkonyum yaptırdım ve inanılmaz memnunum kesinlikle çok doğal duruyor içerisinde metal yok çünkü ama dikkat etmen gereken 2 durum var zirkonyumun içerisinde metal olmadığı için biraz dikkat etmelisin porselene göre kırılma olasılığı daha çok ama okadarda kolay kırılmaz tabi.birde renk tonunu tutturabilmekte önemli yoksa ister istemez belli olur renk tonu senin dişlerinden beyaz olursa sarartma şansları var ama senin dişlerden sarı olursa beyazlatma şansları pek yok diye biliyorum enazından benim dişcim bana öyle demişti. ama bende tam tuttu renk o yüzden üzerinde hiç bi oynama yapılmadı.inşallah sende çok memnun kalırsın şimdiden geçmiş olsun :)

buarada iğne mevzusuna gelince iğne vurmadan önce bi spray sıkıp o bölgeyi uyuşturup öyle iğne vuruyorlar artık ve sen bunu hiç hissetmiyorsun bile kesinlikle korkmamalısın bittikten sonra diceksin zaten korktuğum kadar yokmuş diye hiç bişey hissetmiyeceksin rahat ol kasma kendini sakın :)

yüzeyel anestezi "sprey dediğiniz şey" ile iğne girişini hissetmiyorsunuz. zaten saniyelik bir his ve hemen sonra uyuşma başlıyor çok hızlı bir şekilde.

buarada iğne mevzusuna gelince iğne vurmadan önce bi spray sıkıp o bölgeyi uyuşturup öyle iğne vuruyorlar artık ve sen bunu hiç hissetmiyorsun bile kesinlikle korkmamalısın bittikten sonra diceksin zaten korktuğum kadar yokmuş diye hiç bişey hissetmiyeceksin rahat ol kasma kendini sakın :)

cnm teşekkür ederim moral oldu gerçekten =) biraz daha rahatlıyorum duyunca bunları:34:

diş hekiminden korkmayan kimse yok zaten :))

ya ben normalde geçen hafta gittim zirkonyum yaptırmaya öyle bir gerildim ki yaptıramadım doktor kafanı rahatlat gel tekrar dedi :15: :9:salı günü kesin annemle gidip yaptırcam allah izin verirse. o gün yaptırsaydım şimdi birkaç güne dişlerim takılacaktı salak ben =)

yüzeyel anestezi "sprey dediğiniz şey" ile iğne girişini hissetmiyorsunuz. zaten saniyelik bir his ve hemen sonra uyuşma başlıyor çok hızlı bir şekilde.

doktor sağolsun iyi biri oda aynı şeyi söyledi ama ben illaki acımadığını birilerinden duyucam =) elimde değil yaptıranlara soruyorum falan...
çok eskiden yaptıran kişiler hep acıyo dedi. sızlama fln oluyomuş ama şu bir kaç yıldır yaptıranlar aynı şeyi söylemiyo kesinlikle çok rahat diyor

doktor sağolsun iyi biri oda aynı şeyi söyledi ama ben illaki acımadığını birilerinden duyucam =) elimde değil yaptıranlara soruyorum falan...
çok eskiden yaptıran kişiler hep acıyo dedi. sızlama fln oluyomuş ama şu bir kaç yıldır yaptıranlar aynı şeyi söylemiyo kesinlikle çok rahat diyor

doktora gitmeden parasetamol iç, ağrı eşiğini yükseltir ve daha az acı çekersin. kolay gelsin.

bide çok olmuyorsam bişi sorcam =) dişler küçükdükten sonra doktor geçicileri takacak. o zaman sızlama falan filan oluyomu ve diş ölçüsü falan alınırken kolaymı

ölçüyü uyuşukken alıyoruz ağrı olmuyor o yüzden. geçiciler takılırsa sızlama olmaz. ama yine zirkonlar takılana kadar sızı olursa üç kere ağrı kesici alabilirsin günde ama öyle aşırı bir ağrı yok. bazı hastalar genelde arka dişleri kesilen hastalar geçici istemiyor ve geçici takılmadan bile duruyorlar. çok kafana takmazsan işler daha iyi gidiyor. hasta rahatsa doktor da rahat ediyor.

ölçüyü uyuşukken alıyoruz ağrı olmuyor o yüzden. geçiciler takılırsa sızlama olmaz. ama yine zirkonlar takılana kadar sızı olursa üç kere ağrı kesici alabilirsin günde ama öyle aşırı bir ağrı yok. bazı hastalar genelde arka dişleri kesilen hastalar geçici istemiyor ve geçici takılmadan bile duruyorlar. çok kafana takmazsan işler daha iyi gidiyor. hasta rahatsa doktor da rahat ediyor.

ölçüyü alıyoruz derken dişçimisiniz merak ettim yoksa yazım hatasımı ...ama verdiğiniz bilgiler için teşekkürler şimdi kafam daha rahat gidicem =)

dişlerınden amelıyat olan ve bır sene kanal tedavısı gören yaklaşık her hafta iiğne yıyen brı olarak kesınlıkle korkma derım.ne var kız onda.azcık acıyo okadarı normal zaten et sonuçta.takılma bukadar cnm.bı keresınde 4ayrı yerden vurdular ığneyı düşün korkcak bırşey degıl

iğneleri vurana kadar sabret. sonrası zaten doktorunun ellerinde hissetmeden bitip gidicek.:)

ölçüyü alıyoruz derken dişçimisiniz merak ettim yoksa yazım hatasımı ...ama verdiğiniz bilgiler için teşekkürler şimdi kafam daha rahat gidicem =)

evet diş hekimiyim canım ben. sorun olursa elimden geldiğince yanıtlarım. doğum iznindeyim şu an o yüzden vaktim oldukça giriyorum foruma.

bişi olmuyor mantık bunu diyor ama bende çok korkuyorum hatta bütün dişlerimin bakıma ihtiyacıvar bi sürü eksik var off düşündükçe daralıyorum konu sahibi yaptırınca haber ver acıyomu ne hisettin

bide çok olmuyorsam bişi sorcam =) dişler küçükdükten sonra doktor geçicileri takacak. o zaman sızlama falan filan oluyomu ve diş ölçüsü falan alınırken kolaymı

yok cnm geciciler işte dişlerdeki hassasiyeti engellemek için takarlar genelde yok hiç hissetmiyebilirsin diş ölçüsü alınırkende kalıbın içi hamur gibi bişey olduğu için soğuk oluyor sadece anlık hafif sızlama olur okadar ama bunu hiç dert etme bile saniyelik hafif sızı sadece dişlerinin kalıbının alınması çok kolay bişey bence gönül rahatlığıyla git çünkü yaptıracağın işlemler çok basit ve pekte acıyor denmez. geçmiş olsun şimdiden canım.

yok cnm geciciler işte dişlerdeki hassasiyeti engellemek için takarlar genelde yok hiç hissetmiyebilirsin diş ölçüsü alınırkende kalıbın içi hamur gibi bişey olduğu için soğuk oluyor sadece anlık hafif sızlama olur okadar ama bunu hiç dert etme bile saniyelik hafif sızı sadece dişlerinin kalıbının alınması çok kolay bişey bence gönül rahatlığıyla git çünkü yaptıracağın işlemler çok basit ve pekte acıyor denmez. geçmiş olsun şimdiden canım.

çok teşekkür ederim cevabın için =) hoşuma gidiyor bunları duyunca =)=) 4 gün kaldı gitmeme. çekip koyarım fotoyu

ön dişime takığım ya dışarı doğru fırlak duruyo gülemiyorum bile doğru düzgün o düzelsin başka bişe istemem zaten ön 2 diş düzelecek.
doktorada böyle izah ettim zaten yoksa tel takalım diyodu.

Back