- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
Arkadaşların aksine bende sizin gibi patenin bıdık fareye çok iyi geleceğini düşünüyorum.
Marka konusunda pek fikrim yok. Yıllar geçti, neler neler çıktı :) Benimki rox marka, memnunum.
Fakat dediğiniz gibi güvenlik takımlarını kullanır , başlangıç patenleriden alırsınız ; frenini kullanmak daha kolay ve yavaş giden bir patendir. İlk etapta freni siz olursunuz zaten. Yanıltmak istemem , yanlış hatırlamıyorsam fitness paten diye geçiyor ilk etap patenleri.
Ayaklarınızı yara yapmaması içinde özel slikon tabanlıklar ve bileklikleri var ve belkide şimdi daha çok çeşitleri çıkmıştır.
Paten kayılan özel alanlara gittim mide ohh değmeyin keyfine :)
Eheh, harbi ablası, bunlar bize küçük geliyor ne yazık ki. 17 yaşında ve otizmliyiz. Cüssemiz de var.Kaç yaşında? Şöyle bi mekanizma yaptirabilirsiniz
Arkadaki tutacak alttan direksiyona bağlı. Siz kontrol ediyorsunuz isterseniz.
Scooter da olabilir
Her ne kadar kast,dizlik olsa da yüz üstü düşme ihtimali çok yüksek patende. Kask dönüp yüzüne zarar verebilir,sert plastik olduğundan korumaktan çok canını acitir...
Evet scooter'ı hayal etmeye çalışıyorum şu an, binebilir mi diye. Onda da hızlanırsa direksiyonunu çevirebilir mi acaba falan.Scooter a ne dersin?
4 tekerlekli bisikletlere ne dersin, ark tekerin yaninda 2 destek tekeri olanlardan ? Denge sorunu yasamaz.
3 tekerlekli bisiklet kullanan birine sordum şimdi, o da normal bisikletten daha zor onlar dedi. Şey oluyormuş, o da yere aşırı sağlam bastığından, tam oturdugundan, dönüşlerde, atıyorum sola döneceksen normal bisiklette bisiklet de hafifçe sola yatar ya, sen de bedenen sağa yatarsın merkezkaçın etkisiyle, o 3 tekerlilerde sen bedenen sağa yatmana rağmen bisiklet sola yatmıyormuş yere tam oturdugundan, beden buna alışana kadar çok düşme oluyormuş.ben şu tek sıra halinde olanlardan kullanıyordum,
ama bisiklette freni unutuyor diyorsan paten freni daha zor. ayagının arkasıyla yapıyorsun, o srada da yine dengeni tutturabilmen onemli.
trafikte sürmeye de cesaret edemiyordum, bisiklet hep daha kontrollu geliyordu bana.
3tekerlekli bisiklet onerisini ben de begendim.
bir de enstruman calmaya tesvik etsen nasıl olur? perküsyon mesela?
scuter deneseniz o bisiklet ve paten karisimi sanki daha az risk gibi geldi
Merhaba, evet, fakat bisikletlerle ilgili bir fren sıkmayı unutma durumu olduğundan sıkıntı yaşıyoruz kontrol konusunda.
Pateni, başka çocuklarda gördü ve özendi. Ben çocukluğumda kısa bir dönem kaymıştım patenle, ama çok uyduruk bieydi, ayaklarımızı yara yaptıgından fazla sürememiştik.
Evcil hayvan konusunda yerden göğe kadar haklısınız, ancak apartman ortamında kuştan öteye geçemiyoruz, kediyi de anne istemiyor olunca.
Ilk sayfada koyduğum bisiklet için,2. Sayfadaki bisiklet gibi bir mekanizma yapilabilir demistim bogurtlenEheh, harbi ablası, bunlar bize küçük geliyor ne yazık ki. 17 yaşında ve otizmliyiz. Cüssemiz de var.
Pateni başka kızlarda görüp de heves yaptı biraz. Şu an ben de ciddi anlamda tereddütteyim.
.
Hiç kullanmadım ama tekerlekli spor ayakkabılar geldi aklıma. Ben lisedeyken bir arkadaşımda vardı. Çok kolay kullanılan rahat hareket edilen birşey imajı yaratmış bende. Belki size de uyar.
Hayvan konusunda kedi değil de kaplumbağa ya da tavşan önerecektim. Hem bakımı kolay, hem hergün bahçeye indirip kolayca gezdirebilir kardeşiniz.
Ha, patenden farkı neymiş ki onların acaba?
Aslında kaplumbağayı sever mi ki? Tavşanı olan bi arkadaşım vardı, onun bakım konusunda çok zorlandığını etrafı çok pislettiğini hatırlıyorum. Ama kaplumbağa olabilir. Isırıyo mu onlar?
Hah, evet mekanizmayı anlamamışım demin. Yaptırılabilir mi, bi sormak lazım, o değil de ben olmadıgım zamanlarda olur da alışıp hızlanırsa arkasından kim koşar onu bilemiyom şu an :)Ilk sayfada koyduğum bisiklet için,2. Sayfadaki bisiklet gibi bir mekanizma yapilabilir demistim bogurtlen
Teyzemin oglu 20 yaşında otizmli. Senk anliyorum,endiselerinde yersiz değil. Ancak ne kadar önlem dahi alsaniz paten onun için tehlikeli olabilir...
Yüzmeyi düşünün
frenle ilgili yazdıklarınız dikkatimi cekti,
ayaklarıyla pedalı cevirirken elleriyle kısmayı unutan bir cocuk ayagıyla refkleks olarak nasıl hareket yapacak diye dusunuyorum,
cok mu karamsarım acaba diye dusundum...
bir de turkiyede sürülecek alanlar da cok kısıtlı,
mesela engebeli park alanlarında bile bisiklet sorun olmuyor ama patende öyle degil ki, daha cok hissediliyor.
Demirciler yapar onu. Çok basit birsey aslinda. Pedallari yine olacak bisikletin ister pedalli,ister siz arkadan kontrol edeceginiz şekilde olacak. Ve de o bisikletlerin arkasindaki tutacak istenildigi zaman cikartilabiliyor. O sekilde yaptiracaksiniz. Siz demirciye nasıl bişey istediginizi anlatirsaniz yapabilirlerHah, evet mekanizmayı anlamamışım demin. Yaptırılabilir mi, bi sormak lazım, o değil de ben olmadıgım zamanlarda olur da alışıp hızlanırsa arkasından kim koşar onu bilemiyom şu an :)
Ben hep yanında olamadığım için buna bağlı çok sorunumuz var, götürüp getirme olayı bile en basitinden bir problem evde. Yüzme gibi bi aktiviteyi o yüzden hiç denemedik, ama spor açısından haklısın. Oluru var mı diye araştırılacaklar listeme aldım.
3 tekerlekli bisiklet kullanan birine sordum şimdi, o da normal bisikletten daha zor onlar dedi. Şey oluyormuş, o da yere aşırı sağlam bastığından, tam oturdugundan, dönüşlerde, atıyorum sola döneceksen normal bisiklette bisiklet de hafifçe sola yatar ya, sen de bedenen sağa yatarsın merkezkaçın etkisiyle, o 3 tekerlilerde sen bedenen sağa yatmana rağmen bisiklet sola yatmıyormuş yere tam oturdugundan, beden buna alışana kadar çok düşme oluyormuş.
Patei sokakta sürmeyecekti planıma göre, düz bi bahçesi var sitenin. Zemini baya düz yani. Benim çocukken sürdüğüm patende fren falan yoktu, yokuş falan inmediğin sürece sıkıntı olmuyordu. Düz zeminde sürtünme nedeniyle duruyordun zaten.
Enstrumanlara karı ilgisiz diyebilirim. Yani, eline aldığında nasıl çalması gerektiğini öğrenmesi gerektiğini biliyor ve buna üşeniyor sanırım. Aşırı dikkat bozukluğundan mütevellit.
Önceki konudan biliyorsunuz farenin durumunu
Tüm kk'nın beni takip ettiğini sanmıyorum, zira o nedenlen önceki konumda faremin durumundan bahsetmiştim ifadesini özellikle ekledim konuyu açarken :)Şu konuları açarken ,sizi daha önce tanımayan kişiler olduğunu da hesaba katsanız olmuyormu.tüm kk sizi takip ediyor sanıyorsunuz heralde.gerçekten fare sandım.heralde hamster besliyor da hayvan çark çevirmekten bıktı da paten kayacak diye düşünüyorum..töbe töbe