Biraz kayıcaz.

Arkadaşların aksine bende sizin gibi patenin bıdık fareye çok iyi geleceğini düşünüyorum.

Marka konusunda pek fikrim yok. Yıllar geçti, neler neler çıktı :) Benimki rox marka, memnunum.

Fakat dediğiniz gibi güvenlik takımlarını kullanır , başlangıç patenleriden alırsınız ; frenini kullanmak daha kolay ve yavaş giden bir patendir. İlk etapta freni siz olursunuz zaten. Yanıltmak istemem , yanlış hatırlamıyorsam fitness paten diye geçiyor ilk etap patenleri.

Ayaklarınızı yara yapmaması içinde özel slikon tabanlıklar ve bileklikleri var ve belkide şimdi daha çok çeşitleri çıkmıştır.
Paten kayılan özel alanlara gittim mide ohh değmeyin keyfine :)

frenle ilgili yazdıklarınız dikkatimi cekti,
ayaklarıyla pedalı cevirirken elleriyle kısmayı unutan bir cocuk ayagıyla refkleks olarak nasıl hareket yapacak diye dusunuyorum,
cok mu karamsarım acaba diye dusundum...
bir de turkiyede sürülecek alanlar da cok kısıtlı,
mesela engebeli park alanlarında bile bisiklet sorun olmuyor ama patende öyle degil ki, daha cok hissediliyor.

Eheh, harbi ablası, bunlar bize küçük geliyor ne yazık ki. 17 yaşında ve otizmliyiz. Cüssemiz de var.
Pateni başka kızlarda görüp de heves yaptı biraz. Şu an ben de ciddi anlamda tereddütteyim.

Scooter a ne dersin?

4 tekerlekli bisikletlere ne dersin, ark tekerin yaninda 2 destek tekeri olanlardan ? Denge sorunu yasamaz.
Evet scooter'ı hayal etmeye çalışıyorum şu an, binebilir mi diye. Onda da hızlanırsa direksiyonunu çevirebilir mi acaba falan.
O minik 3 ve 4. tekerlekleri denedik, çok yavaş çevirdiği için pedalları, bisiklet gidene kadar o miniklere çok yükleniyor, yamuluyorlar. En iyisi bile dayanmıyor, fizik kurallarına aykırı olur zaten dayanması.
3 tekerlekli bisiklet kullanan birine sordum şimdi, o da normal bisikletten daha zor onlar dedi. Şey oluyormuş, o da yere aşırı sağlam bastığından, tam oturdugundan, dönüşlerde, atıyorum sola döneceksen normal bisiklette bisiklet de hafifçe sola yatar ya, sen de bedenen sağa yatarsın merkezkaçın etkisiyle, o 3 tekerlilerde sen bedenen sağa yatmana rağmen bisiklet sola yatmıyormuş yere tam oturdugundan, beden buna alışana kadar çok düşme oluyormuş.
Patei sokakta sürmeyecekti planıma göre, düz bi bahçesi var sitenin. Zemini baya düz yani. Benim çocukken sürdüğüm patende fren falan yoktu, yokuş falan inmediğin sürece sıkıntı olmuyordu. Düz zeminde sürtünme nedeniyle duruyordun zaten.
Enstrumanlara karı ilgisiz diyebilirim. Yani, eline aldığında nasıl çalması gerektiğini öğrenmesi gerektiğini biliyor ve buna üşeniyor sanırım. Aşırı dikkat bozukluğundan mütevellit.
scuter deneseniz o bisiklet ve paten karisimi sanki daha az risk gibi geldi

Hiç kullanmadım ama tekerlekli spor ayakkabılar geldi aklıma. Ben lisedeyken bir arkadaşımda vardı. Çok kolay kullanılan rahat hareket edilen birşey imajı yaratmış bende. Belki size de uyar.

Hayvan konusunda kedi değil de kaplumbağa ya da tavşan önerecektim. Hem bakımı kolay, hem hergün bahçeye indirip kolayca gezdirebilir kardeşiniz.

Eheh, harbi ablası, bunlar bize küçük geliyor ne yazık ki. 17 yaşında ve otizmliyiz. Cüssemiz de var.
Pateni başka kızlarda görüp de heves yaptı biraz. Şu an ben de ciddi anlamda tereddütteyim.
.
Ilk sayfada koyduğum bisiklet için,2. Sayfadaki bisiklet gibi bir mekanizma yapilabilir demistim bogurtlen

Teyzemin oglu 20 yaşında otizmli. Senk anliyorum,endiselerinde yersiz değil. Ancak ne kadar önlem dahi alsaniz paten onun için tehlikeli olabilir...

Yüzmeyi düşünün

Ha, patenden farkı neymiş ki onların acaba?
Aslında kaplumbağayı sever mi ki? Tavşanı olan bi arkadaşım vardı, onun bakım konusunda çok zorlandığını etrafı çok pislettiğini hatırlıyorum. Ama kaplumbağa olabilir. Isırıyo mu onlar?

Kaplumbağa ısırmaz. En fazla havuzundan çıkıp evde dolaşabilir. Sevimlidir de çok.

Hah, evet mekanizmayı anlamamışım demin. Yaptırılabilir mi, bi sormak lazım, o değil de ben olmadıgım zamanlarda olur da alışıp hızlanırsa arkasından kim koşar onu bilemiyom şu an :)
Ben hep yanında olamadığım için buna bağlı çok sorunumuz var, götürüp getirme olayı bile en basitinden bir problem evde. Yüzme gibi bi aktiviteyi o yüzden hiç denemedik, ama spor açısından haklısın. Oluru var mı diye araştırılacaklar listeme aldım.

Ablası olur yanında, elini tutar ilk etapta zamanla alışır
Beyin fonksiyonları el ve kolu aynı anda algılamayabiliyormuş ama patende aklını vereceği yer sadece ayakları.
Denemekte fayda var, hevesi gider.

Demirciler yapar onu. Çok basit birsey aslinda. Pedallari yine olacak bisikletin ister pedalli,ister siz arkadan kontrol edeceginiz şekilde olacak. Ve de o bisikletlerin arkasindaki tutacak istenildigi zaman cikartilabiliyor. O sekilde yaptiracaksiniz. Siz demirciye nasıl bişey istediginizi anlatirsaniz yapabilirler

Tekerlekleri silikon olanlardan almanizi oneririm. kullanimi daha rahat. Asiri ses cikartiyor digerleri. Sese karsi hassasiyetini bilmiyorum kardesinin gerci.. bir de iki onde iki arkada teker olan patenleri ben suremiyorum. Daha zor gorunse de tek sirada 4 teker olanlarda ayakta durmak daha rahat. Aslinda beraber gidip alirsaniz hangisinde daha rahat ettigini de anlama sansiniz olur.
ben paten fikrini sevdim. Zaten cok hizli suremeyecegi icin buyuk ihtimal fren kullanimina pek ihtiyac duymayacak. Umarim sevinir kardesin. :)

bahce düz zemin demissin fakat toprak zemin ise patenin ilerlemesi bisiklet gibi olmuyor.
fakat diger genclerde gorduyse demek ki sürülebilir bir alandan bahsediyorsun.

enstruman konusunda da o yuzden ritim dedim, bir arada vurmalılar cogu grup etkinliginde yapılan birsey, gordukce ilgisi artabilir. telli ve yaylı calgılar gibi ugrastırıcı ve kompleks birsey degil, öyle dikkatle yogunlasma cok gerektirmiyor yani.
iki elin koordinasyonu konusunda da gelisiyorlar hem de.
hatta davul calarsa el ayak kordinasyonu hepsi gelisiyor ama zorlayabilir su an sizi,
evde el cırpmalı farklı tınılar uzerinden egzersizler bile yapabilirsiniz baslangıc olarak, hem eglenceli oluyor. ilgisi olup olmadıgına da bakmıs olursun.

benim ilk patenim buydu ve inanılmaz dengeli ayakkabı üzerine giyildiği içinde tahriş etmiyor.

oğlumada buna benzer bir şey aldık ama benimki henüz çok küçük koordinasyon becerisi yetmedi kullanmaya. kardeşinizin denge konusunda sıkıntısı yok sanırım o kullanabilir belki.

ben küçükken paten kullanıyodum ama biraz zor bişey ya. Gerçi ben 4 teker arka arkaya olan patenlerden kullanıyordum onda biraz daha denge kurmak gerekiyo diğerlerine göre. En kolayı iki önde iki arkada tekerleği olan patenler sanırım.. Öne veya arkaya ağırlığını verirse çat diye düşer patende, belki oyüzden bisiklet daha iyidir diye düşünüyorum bende diğerleri gbibi..

ama heves ettiyse alın tabi.. Decathlon gibi spor mağazalarında çeşitlerini bulabilirsiniz, hatta orada bedava deneyebiliyrsunuz..

Patene başlamak için ilk olarak 2li ön 2li arka olanları tercih etmek gerekir.
Daha sonra tek sıraya geçmek daha kolay olur.
Hatta 2li yi hallettikten sonra, arada buz pateni kaymaya gidebilirseniz, kardeşiniz ve siz inanılmaz güzel dakikalar geçirebilirsiniz.
Tabi yaralanmalardan korunmak adına mutlaka kask kolluk ve dizlik korumaları da almayı ihmal etmeyin.
Çocukluğumu bütün paten çeşitlerini kayarak geçirdim, şuan isimleri neydi, iyi markalar hangisiydi inanın hatırlayamıyorum.
Yaşlandığımı anlamak kötü oldu.

Şu konuları açarken ,sizi daha önce tanımayan kişiler olduğunu da hesaba katsanız olmuyormu.tüm kk sizi takip ediyor sanıyorsunuz heralde.gerçekten fare sandım.heralde hamster besliyor da hayvan çark çevirmekten bıktı da paten kayacak diye düşünüyorum..töbe töbe

Bortlenim konu dısı olucak ama bir konu açmıştın Bursa da doktor diye. Bursa damisin eğer öyleyse o bidik i alıp bana gelin seve seve misafir ederim sizi.

Önceki konudan biliyorsunuz farenin durumunu

Tüm kk'nın beni takip ettiğini sanmıyorum, zira o nedenlen önceki konumda faremin durumundan bahsetmiştim ifadesini özellikle ekledim konuyu açarken :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…