Biraz kayıcaz.

Birkaç deneme yapmakta fayda var. Birlikte alma imkanınız yada deneme imkanınız olsa iyi olur. İnşallah sevdiği birşey olur. Paten olmazsa 3 tekerleklide iyi fikir. En azından parkta daha çok vakit geçirmesine sebep olur.

Paten çok zor ya geçen hafta kuzenim ilk defa denedi defalarca düştü ki bu çocuk boyundan büyük bisikleti sürüyor :KK51: bisiklet istemiyorsa kaykayı deneyin bir de o daha kolay gibi :KK49:

oğlumada buna benzer bir şey aldık ama benimki henüz çok küçük koordinasyon becerisi yetmedi kullanmaya. kardeşinizin denge konusunda sıkıntısı yok sanırım o kullanabilir belki.

stil8.asp
Bu, tekerlekli spor ayakkabsı dedikleri sanırım di mi? Bunlara bi bakmak lazım, kullanım açısınan patenden ne farkları olduğuna yani.
Patene başlamak için ilk olarak 2li ön 2li arka olanları tercih etmek gerekir.
Daha sonra tek sıraya geçmek daha kolay olur.
Hatta 2li yi hallettikten sonra, arada buz pateni kaymaya gidebilirseniz, kardeşiniz ve siz inanılmaz güzel dakikalar geçirebilirsiniz.
Tabi yaralanmalardan korunmak adına mutlaka kask kolluk ve dizlik korumaları da almayı ihmal etmeyin.
Çocukluğumu bütün paten çeşitlerini kayarak geçirdim, şuan isimleri neydi, iyi markalar hangisiydi inanın hatırlayamıyorum.
Yaşlandığımı anlamak kötü oldu.:KK17:
Tam tersini belirtenler de oldu, fakat tecrübenizin fazla oldugunu belirttiğinizden sizi referans alacağım. Dört tekerli it is. Teşekkürler!
Bortlenim konu dısı olucak ama bir konu açmıştın Bursa da doktor diye. Bursa damisin eğer öyleyse o bidik i alıp bana gelin seve seve misafir ederim sizi.
Neresindesin gız? ehe :)

Bu, tekerlekli spor ayakkabsı dedikleri sanırım di mi? Bunlara bi bakmak lazım, kullanım
açısınan patenden ne farkları olduğuna
yani

Tam tersini belirtenler de oldu, fakat tecrübenizin fazla oldugunu
belirttiğinizden sizi referans alacağım.
Dört tekerli it is. Teşekkürler!

Neresindesin gız? ehe :)

Fsm deeeee :KK66:

İşte önceki konuda anlatmışsın bunda değil.. :)
Hı hı, işte her konu açılırken, önceki konuların özeti geçilseydi forum çok kirli ve okunaksız hale gelirdi, dolayısıyla konu sahiplerinin önceki konularına gidip bakma şansımız her daim mevcut, özellikle belirtildiyse felan hele. Onçün ilk tepkinizin hala fazla olduğunu düşünüyorum. :)

H hı, her konu açılırken, önceki konuların özeti geçilseydi forum çok kirli ve okunaksız hale gelirdi, dolayısıyla konu sahiplerinin önceki konularına gidip bakma şansımız her daim mevcut, özellikle belirtildiyse felan hele. Onçün ilk tepkinizin hala fazla olduğunu düşünüyorum. Neys' :)
Daha önce beni bilenler bilir diye konu açanlara eminim sizde sinir oluyorsunuzdur..neyssse :) yorum yapayım bari.hareketlerini kontrol edemeyen bir çocuksa paten tehlikeli olur.arkada 2 büyük öndede bir büyük tekerlekli bisiklet daha güvenli..ben yazlıkta kullanıyorum.anlamışsınızdır neden bahsettiğimi .çocuklar için sonradan çıkartılan küçük arka iki tekerlekten bahsetmiyorum.

Daha önce beni bilenler bilir diye konu açanlara eminim sizde sinir oluyorsunuzdur..neyssse :) yorum yapayım bari.hareketlerini kontrol edemeyen bir çocuksa paten tehlikeli olur.arkada 2 büyük öndede bir büyük tekerlekli bisiklet daha güvenli..ben yazlıkta kullanıyorum.anlamışsınızdır neden bahsettiğimi .çocuklar için sonradan çıkartılan küçük arka iki tekerlekten bahsetmiyorum.
Peykii, o bisikletlerde dönüşlerde denge sorunu oluyor dediler ama, doğru mu?

Çocuğum yok ama 12 sene önce 7 yaşımdayken ilk bisikletim iki tekerlekliydi ama arka tekerin iki yanında minik tekerler vardı sonradan takıp çıkarılabilen onda başladım öğrenince çıkartmıştık gayet kolay bence öyle yapın bi çocuk olarak bana kolay gelmişti

Paten cok zor bisey cok iyi denge ister sabir ister. Bence kardesinize eziyete donusebilir zira ben cok sabirliyimdir ama beni bile delirtmisti.

Poponuzu morartmadan ogrenemezsiniz. Daha guvenli birseyler denenebilir.

Ben 3 sene paten kayan biri olarak bilinenin aksine 2 onde 2 arkada teker olanlar daha zor normal arka arkaya sirali teker olanlardan al markanin inan onemi yok sonucta profosyenel patenci olmayacakya ayak numarasindan 2 numara buyuk veriyolar genelde..ve dizlik sarz ogrenene kadar yavasta olsa cok dusuluyo ve dengede durmasi zor oldugundan sirt ustu cok dusebilir onceki yazilarindan kardesini bilen biri olarak paten riskli bence cok sık dusup iyice kendini kotu hissedebilir caninin yanmasida cabasi

Canım ben senelerdir paten kullanıyorum hatta hala belli yerlerde sürüyorum normal düz patenleri kullanacağını sanmıyorum çünkü bilen insan bile dengesini kaybedip düşebilir bir alet ama 4 tekerli olanları kullanabileceğini
düşünüyorum en azından dengesini daha iyi kontrol eder diye düşünüyorum 1.modeli kullanması daha zor olabilir ama 2. modele daha kolay alışabilir
Rio Roller Quad Paten ( Dört Tekerlekli ) - Beyaz-700x700.jpg stil4.jpg

Yaninda birinden destek almadan patende dengede durmasi zor olabilir. Ama bi kaymaya başladı mı bırakmak istemez.

Şöyle bişey düşünür müsünüz kardeşim 8 yaşında belediyenin spor kompleksinde buz pateni kursuna gidiyor ücretsiz. Hoca da var başlarında haftada 2 gün.

Benim de otizmli kızım var. Paten kesinlikle çok tehlikeli. Göz denge sorunu oluyor genelde. Bizim kızın en sevdiği yuzme ve ata binme. Burda otizmliler için eğitilmiş at var. Çocuk dengeyi kaybetse bile hemen durup dengesini kurmasını bekliyor. Üzerinden atma sinirlenme falan huyu yok.

bisikleti ilk ögrenmeye basladigimda babam iki yani kucuk tekerler takmisti ama o tekerler yere degmiyodu, boyle 1-2 santim falan havada duruyolardi, boylece hem farkinda olmadan bisiklet tepesinde denge kurmayi ogrenmistim, hem de dengeyi kaybettigimde dusmuyodum. Siz de iki teker takip biraz havada kalcak sekilde monte edebilirsiniz. O sayede dengesini bulmayi ogrenir.
Hizli gitmemesi icin de ön tekerin frenini ön tekerin lastigine degmesini saglarsaniz, surtunmeden dolayi yavaslatir. Arka freni kullanabilirse eger, cart diye frene basinca one firlama ihtimali de ortadan kalkar.

Patenin frenlerini kontrol edebilecek mi acaba ? Kaldı ki frenlerken arkana yaslanır gibi durduracaksın. Acemi günlerimde az düşmedim. Normal paten yukarı doğru bağlanıyor ve ayaklar çarpık şekilde sürünmesi lazım. Bacak çarpık olunca haliyle patenin bitiş yeride bacağı tahriş ediyordu. O yüzden önerim;
28176.jpeg

Bu yönde olsun. Oldukça rahat.

Hiç kaymadım, denemedim bile.
Çok fikrim yok ama bana hep zor ve tehlikeli gelmiştir.o_O
Bana da 3 tekerlekli bisiklet daha uygun geldi ama bilemedim.
Deneyimlilerin önerileri daha sağlam olur tabi.

Benim de erkek kardeşim otizm hastası 16 yaşında, bisiklet rahat kullanıyor hem de benden iyi. Otizmli çocukların müthiş dengesi var. O bisikletteyken ben de başka bisiklete binip takip ediyorum. Ama bizimki araba tehlikesinin vs farkında yola çıkmıyor parkın içinde ikimiz sürüyoruz. Ben de bisiklet tavsiye ediyorum kaç yaşında?

X