• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırakın evi dağıtsın, zeki olsun

hadi yaaa benim kızla eşim süper zeka desenizee ben aralarındaki tek gerizekalı oluyorum bu arada sürekli düzen isteyip toparladığım için...

kızım hiç dağıtmaz 1.buçuk yaşında çekyatın örtüsü bozulsa hemen bize yaptırıyor yapmazsak ağlıyor oyuncaklarıda aynen dağıtmaz dağıttırmaz zeki olmucakmı saçma şimdiden benden toplu

tabiki dağıtmalıda kurcalamalıda.. ben kızımı hiç engellemedim. evdeki zararlı şeyleri kaldırdım. sonuçta evde sıkılıyor çocuklar onu yapma bunu yapma engellemeler koymamak lazım. ama belli bi yaşa gelince toplamasınıda bilmeli. kızım 22 aylık dağıtıyor. hadı annecim toplayalım dıyorum topluyor.. zaten oyuncaklarla oynamıyor. bencede dağıtma işi zekası yönünden önemli ama düzenide öğretmemiz lazımm

kızım hiç dağıtmaz 1.buçuk yaşında çekyatın örtüsü bozulsa hemen bize yaptırıyor yapmazsak ağlıyor oyuncaklarıda aynen dağıtmaz dağıttırmaz zeki olmucakmı saçma şimdiden benden toplu

imrendim valla maşallahh bizimkide düzenlii görüncee dayanamıyooo
:37:

bizim de evin hali içler acısı gerçekten:1: zekilik falandan değilde...çocukları sıkmak istemiyorum..çocuk dediğin elbet oynayacak oyuncaklarını saççak napsın yani put gibi otursun mu ? ben çocuklarıma bu konuda asla bişey demiyorum..sadece kendilerine bi zarar vermesinler yeter..onun içinde zaten gerekli önlemleri aldık evimizde...kayınvalidem mesela çok titzdir...oyuncakları dağıtsınlar hemen gidip toplar...anne diyorum oyuncak oynamak için bırak elleme..kendini de sıkıyor..ben çok rahatım valla onlar uyuyana kadar ellemiyorum:9:

birakin evi dagitmayi benimki sabah kalkar kalemi eline alir kapilari mutfak dolablarini masayi yazar , defrerinden biktiktan sonra tabi:emir_bebek:defteri veriyorum önüne ,karaliyor ama bi süre sonra sira mobilyalara geliyor.
aksam oglum uyuduktan sonra bende evi bastan basa siliyorum

Son düzenleme:
ben gerçekliğine hiç inanmıyorum.

2 çocuğumu da çok ama çok özgür yetiştirdim. şimdi arkalarını toplamaktan bitap düşüyorum.

bence çocuğu küçük olanlar şimdiden ipleri eline alsın:)

hatta kirlilerini bile katlatıp koydurun çamaşır sepetine. sonra benim gibi bütün gününüz ev toplamakla geçer. bazen ev toplamaktan temizlik yapmaya vaktim kalmıyor.

:55:benim oğlum 2 yaşında her yeri dağıtıyor. mutfaktaki salonda salandaki bonyoda vs .dağıttığı gibi annecim sakın evimizi toplama diyo. ben şu konuyada katılıyorum eşimde çok dağınık bir o kadarda zeki.fazlasıda iyi değil.ben oğluma yavaş yavaş öğretmeye çalışıyorum konuşarak ama anlamaya niyeti yok tabi.çocukla ilgili bütün yöntemleri bilirsinde kendi çocuğunuza uygulayamassınızya işte ben tamda o durumdayım.annelilik dünyadaki en sabır gerektiren meslek şim di sabredersen ileride mükafatını fazlasıyla alırsın.allah herkese hayırlı evlatlar versin.

Bırakın evi dağıtsın, zeki olsun

Çocuğunuz binbir zahmetle topladığınız evi dağıtıyorsa ona kızmaktan vazgeçin! Çünkü yurtdışında yapılan bir araştırma, dağınık çocukların zeka gelişiminin daha iyi olduğunu ortaya çıkardı. Zeka gelişiminde deneyimlerin çok önemli olduğunu, çocukların da etrafı karıştırarak deneyim elde ettiklerini vurgulayan uzmanlar, özellikle annelerden bu konuda biraz daha esnek olmalarını istiyor. Uzmanlar; çocukların etrafı karıştırarak bazı şeyleri daha çabuk öğrendiğini, bu yüzden de annelerin zeka gelişimleri için çocuklarının hareketli olmalarına ve ortalığı karıştırmalarına izin vermeleri gerektiğini belirtiyor.

güzel bir yazı paylasmıssın canım benim oğlumda heryere döküyor onlarla birşeyler yapmaya çalışıyor

ya bende izin veriyorum ama bu konuda çok eleştiri alıyorum( çok yüz veriyosun çok rahatsın ay ben katlanamam vs vs)ikilemde kalmıştım ama doğru birşeymiş demekki.bende çocuğa her yaptığı yaramazlıktan dolayı kızılmasının onu pısırıklaştırıp içine kapadığını biliyorum

cok doğru yapıyorsun bence canım cocuğu sıkdıkca aksini yapıyorlar annenin evladına iyi davranması cocuğun piskolejini dahada iyi olcağına inanıyorum

haklılık payı var aslında yazının, ama bu şekilde zeki olanlar aynı zamanda da dağınık oluyolar bence, kızım daha bir yaşında onu bilemiycem ama eşim sağolsun, zeki ama bir okadar da dağınık, resmen adım adım arkasından topluyorum evi, çocuk 1 ken 2 oldu çıldırciğimmmmmm:37:

Bu konuda annemden çok fırça yemişimdir.Benim kuzum ne yaparsa annem benden bilir hep der nasıl alıştırırsan çocuğu öle kalır. Herşeye küçükten alıştır diyor.Nasıl yapıcam bende şaşırdım. :19:

benim kizim 2 yasindayken sabahlari kalkardi heryeri savas alanina cevirirdi mutfakta unlar yerlerde yumurtalar yerlerde o sekildim ama nasi bi sabrim varsa bi kere bagirmadim bikere vurmadim zamanla büyüdükce dile getirdim tatli dille... simdi bakiyorum 4bucuk yasinda yine dagitio fakat sonrasinda isi bittiginde topluyo tabi benim topladigim gibi olmuyo ama daha fazlasini ondan beklemiyorum onu yapmasi bile yeterli.... gecen kresten cagirdilar dedim acaba ne oldu... gittim dediler cok akilli yapboz gösterdi bundan varmi sizde dedi dedim hayir ilk kez koydum önüne ve sanki ezbere biliomus gibi 10 dk da yapti dedi dedim olabilir o günden sonra yapboz doldurdum evi her ay bi yapboz yasina uygum gözlemledim benden yardim istemeden herbirini yapti sonra gittim daha cok parcali olanlari aldim onda biraz zorlandi ama yine yapti :)) farkediyorum o büyüdükce esimle bazen konusuyoruz diyorum bu kiz zehir gibi olacak oda dio yandikkk :)))))

Back