• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırakın evi dağıtsın, zeki olsun

oooh icim rahatladi. bende diyodum komple bir aile nasil bu kadar daginik olabiliyoruz.Meger biz cok zekiymisiz.Bir yanlislik ya da bizda bir anormallik yokmus yani.Sevindim..

oh be düşünüyordum bende benim kızımdamı acaba bir anormallik var diye neyseki sorun yokmuş esnek olma konusuna gelince ister istemez yeterince esnedik kızımın dagınıklarına bu araştırmalarda acaba kaç yaşına kadar dagınık kalacaklarıda söylenmişmi

benim oğluşumda 1.5 yaşında fena dağıtır sonrada hepsini yerine kaldırır..bezini götürüp çöpe atar,üzerinden çıkardıklarımızı makineye atar benimki birazda temizlik hastası..

çocuklar ne yapsa hoş :ecrin_bebek:allah bize çok sabır versin,onların her anlarını keyifle izlemek nasip etsin..

benim oğlumda dağınıktır.toplamayı bazen yapar oda canı isterse genelde ben toplarım tabii.ben hangi odadaysam oraya gelir.nesneleri sorar bana.yapılacak işleri bilir.örneğin sabah kalkınca yatağı toplarız.makineye çamaşır atarız.mutfaktaysak yanımda bekler.bulaşıkları yıkayınca bitti der.benim sıkıntım ben onu rahat büyütmek istesemde dış faktörler var.babası babannesi vs.onlar ne olacak.onlarda benimkinin tam aksini yapıyorlar.şımarık çocuk yetiştiriyormuşum öyle diyorlar

aslında düşünürsek 4 duvar arasında yetiştiriyoruz çocuklarımızı. enerjilerini bir şekilde boşaltmaları gerekiyor. eh örgü öremeyeceklerine göre:)) evi dağıtıyorlar. benim oğlum çok dağıtır, canı isterse toplar istemezse dönüp bakmaz bile:)

gerçekten yaramazlık olarak bakmamak gerek olaya, dağıtmaları da gelişimlerinin bir parçası kaydirigubbakcemile

valla benim bir anlayışım var. çocuklar serbezt büyüsün.kirlenmeyide bilecek temizlenmeyide. benim oğlum 5 aylık biraz büyüsün çamurla bile oynayacam onla. üstü kirlenipde kızan aenelere bende kızıyorum. çocuk tabi kirlenecek.çamaşır makineleri niye icat edildi.

başımıza ne geldiyse bu yurt dışındaki araştırmalar yüzünden geldi zaten.annemiz anneanemiz bir büyüğümüz dediği zaman eski kafa yabancılar dedimi tescilli onaylı.vermiyorum izin oyuncaklarından başka bişeyi dağıtamazlar dağıtırlarsada toplarlar niye dağıtacakmışlar.daha küçükken derli toplu olmayı öğrensinlerki bunu hayatlarının her safhasında yaşama geçirsinler.okullarında,işlerinde,aile hayatlarında,arkadaşlıklarında herşeye düzen ,tertip ve itina göstersinler.kırsın bişey olmaz,aman döksün bişey olmaz sonra hayatlarında hiç bişeye kıymet vermiyorlar.ne yedikleri nimete ne kullandıkları eşyaya ne ana babaya.ben böyle düşünüyorum arkadaşım kusura bakma maksadım seni asla kırmak değil bunuda söyliyeyim.

ya arkadaşlar bu tespit doğru olsaydı bende filozof olurdum, acayip dağınık meraklı bir çocuktum ama olmadım benim
kızmda üç yaşında felaket5 döken saçan bir çocuk fakatt çocuk zeki olacak diye herşeyede müsade edilmezki kaldıki çocuğa küçükken etrafı karıştırmasına izin vermedik diye
çocuk zekasından bişey kaybetmez.

evet işte zekamın kanıtı :lepi: biliyodum kardeşim ama sen gel de anama anlat laelaelaelaelae

küçük oğlum hem dagıtır hem toplar çok meraklı herşeyi sorar demek ki zeki olcak zaten zeki de...:)))))

zaten dağıtıyolarda...bütün çoçuklar ...hatta bütün gün dağıtsınlar ama işleri bitincede bi zahmet toplamayı bilsinler...diye düşünüyorum..hep arkalarında biz olmayacağız..

birde ara ara açıklanan böyle araştırmalar birkaç yıl geçtikten sonra tekrarlandığın yok öyle değilmişte böyle imiş....oluyo..araştımaların sonuçları değişiyo tabi...

artık herkes evladını nasıl yetiştirirse...

desenıze benım oglum zeka kupu kaydirigubbakcemile3 butun evı dgaıtır oda bende adı ustunde evımız zaten haftada 2 gun kalıyo bende ozamanlarda evı bırakın mutfak salonda olur yatagımız banyoda:)..hıcde oglum yapma demem cunku onun dagımtası benımde hosuma gıdıyo tabı sonra yarıs yaparak kım daha fazla esya toplarsa odulu kapıyo:)..adı ustunde cocukdur bırakında dagıtsın bırakın cocuklugunu yaşasın benım oglum camurda dans edıyo yagmur sularındakı kucuk gollere zıplayıp camura bulanıyo cunku annesının oglu:)..

Bu düşünceye karşı olan arkadaşlara sesleniyorum. çocuk zekasından bişey kaybetmez yazmışsınız. Hayır kaybeder. Çok daha fazla zeki olacağına daha azıyla yetinmek zorunda kalır. ayrıca sadece zeka değil. Çocuğun ileride özgüvenli ve güzel bir kişilik edinebilmesi için önemli bir konu bu. Biz aileler şu anda bir kişilik oluşturuyoruz. Her ne kadar çocuk bir birey olarak kişiliğini kendi edinse de biz ebeveynlerin onları yönlendirmedeki rolü büyüktür. Bizlerin 2 tane eşyası kırılıp dökülecek diye onların hayat boyu unutamayacakları ve kişiliklerine yansıtacakları yaralar açmamalıyız kalplerinde. Çok iyi biliyorum ki çok küçük bir olayın bile bir çocuğun dünyasında büyük izler bıraktığını. Benden küçük bir yaş küçük bir erkek kardeşim var. çocukluğunda yaramazdı. cam kırardı. annemler kardeşimin üzerine gitmemelerine rağmen kardeşimin verdiği hasarları ödeyip karşı taraftan özür dilerdi. şimdi yıllar geçti. kardeşim 30 yaşında ve 2 çocuğu var. Hala bir sohpet esnasında. siz bana hiç güvenmediniz. O camı ben kırmadım ama siz bana inanmayıp camın parasını ödediniz der. Düşünün ki, küçük bir çocuğa bu olay bile ne kadar etki etmiş. Başka bir konu da, bir insana bebekliğinden ergenlik çağına kadar, yapma, etme, elleme, dokunma kelimeleri milyonlarca defa söyleniyormuş. Ve o insanda ileride yapamama, edememe, başaramama korkusu oluşuyormuş. Ve dolayısıyla özgüven kaybı. Sonuç : bir sürü başarısızlık, yanlış seçimler, hatta depresyon, kişilik bozuklukları, kendiyle barışık olamama v.b. daha da önemli durumlar. O yüzden siz karar verin, eviniz toplu mu olsun yoksa çocuğunuz güzel bir kişilik mi kazansın?

başımıza ne geldiyse bu yurt dışındaki araştırmalar yüzünden geldi zaten.annemiz anneanemiz bir büyüğümüz dediği zaman eski kafa yabancılar dedimi tescilli onaylı.vermiyorum izin oyuncaklarından başka bişeyi dağıtamazlar dağıtırlarsada toplarlar niye dağıtacakmışlar.daha küçükken derli toplu olmayı öğrensinlerki bunu hayatlarının her safhasında yaşama geçirsinler.okullarında,işlerinde,aile hayatlarında,arkadaşlıklarında herşeye düzen ,tertip ve itina göstersinler.kırsın bişey olmaz,aman döksün bişey olmaz sonra hayatlarında hiç bişeye kıymet vermiyorlar.ne yedikleri nimete ne kullandıkları eşyaya ne ana babaya.ben böyle düşünüyorum arkadaşım kusura bakma maksadım seni asla kırmak değil bunuda söyliyeyim.

yok arkadaşım öyle değil,benim çocuklarım şimdi büyüdüler evlenen de var,ben her zaman onları evde rahat bıraktım,oyuncaklarını dağıttılar evi bakkal dükkanı gibi yaptılar,evcilik oynarken ,ama kırmak dökmek hariç,duvara bir çizik attıklarını bilmem,bir tanesi resimler yapar çizer onları saklardım(o şimdi iç mimar)komşum vardı çocuklarına hiç evi dağıttırmaz habire temizlerdi,bana da kızardı ne kadar rahatsın diye.şu an hepsi malının da kıymetini bilir aileye de saygılılar.evlenen evinde çok düzenli,uzatmıyayım bırakın çocuklarınız rahat etsin.oyuncaklarıyla rahat rahat oynasınlar.

şu an aklıma ne geldi ?kızım 10 yaşlarındaydı ,misafir gelecekti.kızım odanı topla misafir gelecek dediğimde"anne kapıyı kapat görmesinler"demişti.şimdi evli çalışıyor çokta düzenli.

Bu araştırmada soylenmek ıstenen..

cocugu bır koseye otutturup onune oyuncak verıp orda saaatlerce oynamasına karşı ..evın ıcınde hareketlı gezen tozan cocuk daha zekı...

Ben de oglumun evın ıcınde rahatca dolaşamsına ızın verıyorum uyuyucada topluyorum...

Back