• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırakın evi dağıtsın, zeki olsun

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
683

Çocuğunuz binbir zahmetle topladığınız evi dağıtıyorsa ona kızmaktan vazgeçin! Çünkü yurtdışında yapılan bir araştırma, dağınık çocukların zeka gelişiminin daha iyi olduğunu ortaya çıkardı. Zeka gelişiminde deneyimlerin çok önemli olduğunu, çocukların da etrafı karıştırarak deneyim elde ettiklerini vurgulayan uzmanlar, özellikle annelerden bu konuda biraz daha esnek olmalarını istiyor. Uzmanlar; çocukların etrafı karıştırarak bazı şeyleri daha çabuk öğrendiğini, bu yüzden de annelerin zeka gelişimleri için çocuklarının hareketli olmalarına ve ortalığı karıştırmalarına izin vermeleri gerektiğini belirtiyor.

Benim Kizim Acayip şekilde Evi Dağitiyor Bütün Oyuncaklari Salonun Ortasina Getiriyor Bende Kiziyorum Ama Bu Yaziyi Okuyunca Artik Kizmamaya Karar Verdim Canim Paylaşimin Için çok Teşekkür Ederim.

Benim Kizim Acayip şekilde Evi Dağitiyor Bütün Oyuncaklari Salonun Ortasina Getiriyor Bende Kiziyorum Ama Bu Yaziyi Okuyunca Artik Kizmamaya Karar Verdim Canim Paylaşimin Için çok Teşekkür Ederim.

BENİM KIZIMDA SADECE DAĞITIYOR. BİZEDE TOPLAMAK DÜŞÜYOR. ARAŞTIRMA DOĞRUYSA BİZİMKİ ÇOK ZEKİ OLACAK. :1yes2:

Demekki neymiiiiiiiş, bütün çocuklar zekidir. :1yes2: Hatta bazı kocalar bile :Roflol:

benim kızımda küçükken 2-5 yaş arası aksine oyun bitince oyuncaklarını toplardı,şimdi12 yaşında yerden çoraplarını yatağını ders kitaplarını vs ben topluyorum :mymeka: o kadar dağınık olmaya başladı,
iş yaptımıda güzel yapar ama hakkını yemiyim,yufka bile açar

verin gazı...
verin gazı...
ben yemiyorum gardeşim...
öyle olsa benim koca prof. olurdu...

valla acik söyliim ben bu konuda zaten cok rahat bi insanim en azindan kendi evimde cocugum cok özgür dagitmasina izin veriyorum ve sonrada onu gaza getirip birlikde toplamaya calisiyoruz ki büyük bölümünü ben yapiyorum ama nasil dagitmayi biliyosa toplamayida ögrenmeli
insallah ve keske zeki olsunlar tatlim

ya bende izin veriyorum ama bu konuda çok eleştiri alıyorum( çok yüz veriyosun çok rahatsın ay ben katlanamam vs vs)ikilemde kalmıştım ama doğru birşeymiş demekki.bende çocuğa her yaptığı yaramazlıktan dolayı kızılmasının onu pısırıklaştırıp içine kapadığını biliyorum

birde şu varki eşim çooooooooook dağınıktır.gardolabını günde kaç defa düzeltiyorum.uyarıp kızdığımda ise sanane bu benim bölümüm karışma belki ben böyle seviyorum senin dolabına ben karışıyomuyum hiç diyor.aslında toplamıycamda yine ben utanıyorum dağınık olunca...

3 yaşa kadar olan donemlerde yavrularımız zaten dogru ve yanlısı tam anlamıyle ayırt edeemez..Onlara bagırıp kızmak ve engellemek sadece ve sadece olumsuz etkılenmelerıne sebep olur..Taklıt donemlerıdır 0-3 yas donemı bılhassa.Model alma teknıgı ıle ogrenırler..Anne ve babalardan gorduklerını aynen uygulamaya calısırlar..
Ozguven adı altında da SımarıK cocuk yetıstırmek ıstemeyız kesınlıklegamyoncuiremsu
Ifrat ve tefrıt burada da soz konusu..
Dagıtacak yapacak bozaacak denem yanılma ıle hayal gucune katkıda bulunacak mutlaka..Ama yavas yavas onunla beraber keyıflı bır sekılde toplamasını da ogretmek gerekıyor..
Guzel davranıslarında odullendırın,oyuncaklarından bazılarını ara ara saklayın ve dogru bır davranıs sergıledıgınde ortaya cıkarıp onunla odullendırın boylelıkle hem ıyıye tesfık etmıs hem de oyuncaklarının kıymetını gostermıs olacaksınız..Tatmınsız lıklerının onune gececeksınızhihoyyyt
Hersey bızlerın elınde..Hamur gıbıler suanda nasıl sekıl verırsek oyle pıserler..
INSALLAH en hayırlı sekılde yetıstırırız evlatlarımızı:nazar:

Çocuğunuz binbir zahmetle topladığınız evi dağıtıyorsa ona kızmaktan vazgeçin! Çünkü yurtdışında yapılan bir araştırma, dağınık çocukların zeka gelişiminin daha iyi olduğunu ortaya çıkardı. Zeka gelişiminde deneyimlerin çok önemli olduğunu, çocukların da etrafı karıştırarak deneyim elde ettiklerini vurgulayan uzmanlar, özellikle annelerden bu konuda biraz daha esnek olmalarını istiyor. Uzmanlar; çocukların etrafı karıştırarak bazı şeyleri daha çabuk öğrendiğini, bu yüzden de annelerin zeka gelişimleri için çocuklarının hareketli olmalarına ve ortalığı karıştırmalarına izin vermeleri gerektiğini belirtiyor.

bu yazıya kesinlikle katılıyorum arkadaşlar.ben dağınıklığı hiç sevmem ama çocuklarım için bir süre katlandım.3 yaşında kızım 2 yaşında da oğlum var.birlikte çok güzel oyun oynuyolar.ev oyuncakçı dükkanı gibi.odaları almadığı için kaykay,at,salıncak, araba, bisiklet gibi büyük oyuncakları diğer odalara paylaştrdım oyuncakları mecburen.bir kısmını da kaldırdım.buna ragmen ev inanılmaz dağılıyo.hergece onlar yattıktan sonra 1 saat ev topluyorum.kendileride topluyo ama sıkılınca bırakıyolar tabi.ama eve ve eşyalara zarar vermiyolar,gezmeye gittiğimde de rahatım.ben ilk o keşif dönemlerinde hiçbirşeyi kaldırmadım ortadan eve ve eşyalara alıştılar zamanla.tabikide dolap çekmece karıştrdılar hatta herbiryeri..ama bu bir süreçtir,çocuklar merakını giderene kadardır bu süre kesinlikle sabırlı olun herşey düzene giriyor zamanla..bilhassa çocukları salon kültürüne alıştırın,bir odaya tıkılı kalmayın,birlikte gezin evi,odaları eşyaları tanıtın,yaşadıkları mekanı keşfetsinler,hem hayal güçleri gelişsin hemde yaşadıkları yeri sahiplensinler..zaman ayırmak da çok önemli:1closedeyes:

3 yaşa kadar olan donemlerde yavrularımız zaten dogru ve yanlısı tam anlamıyle ayırt edeemez..Onlara bagırıp kızmak ve engellemek sadece ve sadece olumsuz etkılenmelerıne sebep olur..Taklıt donemlerıdır 0-3 yas donemı bılhassa.Model alma teknıgı ıle ogrenırler..Anne ve babalardan gorduklerını aynen uygulamaya calısırlar..
Ozguven adı altında da SımarıK cocuk yetıstırmek ıstemeyız kesınlıklegamyoncuiremsu
Ifrat ve tefrıt burada da soz konusu..
Dagıtacak yapacak bozaacak denem yanılma ıle hayal gucune katkıda bulunacak mutlaka..Ama yavas yavas onunla beraber keyıflı bır sekılde toplamasını da ogretmek gerekıyor..
Guzel davranıslarında odullendırın,oyuncaklarından bazılarını ara ara saklayın ve dogru bır davranıs sergıledıgınde ortaya cıkarıp onunla odullendırın boylelıkle hem ıyıye tesfık etmıs hem de oyuncaklarının kıymetını gostermıs olacaksınız..Tatmınsız lıklerının onune gececeksınızhihoyyyt
Hersey bızlerın elınde..Hamur gıbıler suanda nasıl sekıl verırsek oyle pıserler..
INSALLAH en hayırlı sekılde yetıstırırız evlatlarımızı:nazar:

AMİNNNN arkadaşım cümlemizinki iyi olur inşallah,sana da kesinlikle katılıyorum..şunuda eklemek istiyorum.genelde çocuklar dikkat çekmek içinde şımarıklık yaparlar.nitelikli beraberlik çok önemlidir,bizi taklit ettikleride çok doğru,söz dinletebilmemiz için önce dinlememiz ve anlamamız gerekir ki bizde sözümüzü dinletebilelim.yoksa gerçektende onlarda bizi dinlemiyor duymamazlıktan geliyorlar..:1shok:

Ben önceki mesajınızı okudum ve bebekleriniz arasında 1 yaş olduğunu da görünce Allah bağışlasın maşallah diye geçirdim içimden Allah biliyor ya söylemeden edemicem..Sonra çıktım..Baktım tekrar msj yazmışsınız Amiiiin demişsinizz amanın dedim içimdeki duayı mı duydu arkadaş da aMİİiin dediben kendi mesajımı unutmuşum da:)
Bir an öyle metafizik bir olay yaşadım sandım:p

Ben önceki mesajınızı okudum ve bebekleriniz arasında 1 yaş olduğunu da görünce Allah bağışlasın maşallah diye geçirdim içimden Allah biliyor ya söylemeden edemicem..Sonra çıktım..Baktım tekrar msj yazmışsınız Amiiiin demişsinizz amanın dedim içimdeki duayı mı duydu arkadaş da aMİİiin dediben kendi mesajımı unutmuşum da:)
Bir an öyle metafizik bir olay yaşadım sandım:p

:roflol::roflol::roflol::roflol:canım ya gece gece çok güldüm allah da seni güldürsün.bende şaşırdım yazını okuyuncaönce anlamamışım kafam karıştı sonraadanda anlayınca koptum tabi:roflol::roflol:

:roflol::roflol::roflol::roflol:canım ya gece gece çok güldüm allah da seni güldürsün.bende şaşırdım yazını okuyuncaönce anlamamışım kafam karıştı sonraadanda anlayınca koptum tabi:roflol::roflol:

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Amin ecmain ..Allah ağlatmasınŞeniz
Hayırlı geceler diliyoruma.s.

ben oğlumun evi dağıtmasına hiç bir şey demem dağıtır boyar çizer arkasından sürekli temizlik ama bir şeye dikkat etim evde özgür olan çoçuk dışarda herşeyi dağıtmıyor mesela evde sürekli çikolata olduğu için dışarda onu isterim bunu isterim hiç yapmadı evde sürekli dağıtma özgürlüğü olduğu için dışarda başkalarının eşyalarına zarar vermedi mesela ben hiç salon eşyalarını toplamadım kırılan kırıldı en azından başkalarının evinde eşyaları toplamak zorunda kalmadım.....

kızzz benim kızımda dağınık. çantasını dağıtmayı çok seviyor ve çekmecelerden birşeyler bulup çıkarmayı sadece arkasına bırakıveriyor. eee şimdi benim adamda öylee. bende dağınığımdırr
kızlar ailece o zaman zeki olmamız gerekir... he he he he

Back