Bir yıldır devam eden kronik mantarı nasıl yendim?

Merhaba ,bir yildir mantarim hic gecmedi.yaklasik 20kutu ilac kullandm.kultur testinde 4 une direncli sadece amfoterasine duyarli cikti.bir hafta damar tedavisi olarak serum aldim.fakat yine gecmedi.denemedigim hicbirsey kalmadi.cay agaci yagi ,sarimsak,yogurt,flora duzenleyici ve probiyotikler..cinsel hayatim kotulesti ve moralim cok bozuldu.doktorlar en sonunda ilaclari birakmami soyledi.cunku cok fazla ilac kullandigim icin flora bozuldu.burda borik asiti okudum.dediginiz gibi katarin kapsul ve borik asitle bes gunde gecti ve bi aydr hic tekrarlamadi.ben devam etmedim,cunku korkuyorum fitilden vajina islandikca bile tekrar mantar olurum diye kestim.gecmeyen kroniklesenlere tedavi olur diye yaziyorum.doktorlar hcbir cozum bulamadi.asla vajinal ovul kullanmam.zaten benimki direncli olmasina ragmen hicbir doktor kultur alamdi alti ay bosuna ilac kullandigim icin bu hale geldi.tek geciren sey eczaneden aldigim borik asit tozu oldu

Merhaba ,bir yildir mantarim hic gecmedi.yaklasik 20kutu ilac kullandm.kultur testinde 4 une direncli sadece amfoterasine duyarli cikti.bir hafta damar tedavisi olarak serum aldim.fakat yine gecmedi.denemedigim hicbirsey kalmadi.cay agaci yagi ,sarimsak,yogurt,flora duzenleyici ve probiyotikler..cinsel hayatim kotulesti ve moralim cok bozuldu.doktorlar en sonunda ilaclari birakmami soyledi.cunku cok fazla ilac kullandigim icin flora bozuldu.burda borik asiti okudum.dediginiz gibi katarin kapsul ve borik asitle bes gunde gecti ve bi aydr hic tekrarlamadi.ben devam etmedim,cunku korkuyorum fitilden vajina islandikca bile tekrar mantar olurum diye kestim.gecmeyen kroniklesenlere tedavi olur diye yaziyorum.doktorlar hcbir cozum bulamadi.asla vajinal ovul kullanmam.zaten benimki direncli olmasina ragmen hicbir doktor kultur alamdi alti ay bosuna ilac kullandigim icin bu hale geldi.tek geciren sey eczaneden aldigim borik asit tozu oldu
Elimde borik tozu var ama hiç yapmayı denemedim siz nasıl yaptınız

kremlerin fitillerin hiçbir faydası yok. bunlar vajina içinin en fazla 10 cm sine kadar etkili, akıntı daha derinlerden geliyo yediğiniz içtiğinizle alakalı ve temiz tutmakla

Ben candida diyetine devam ediyorum min 3 aylardan bahsediyorlar şuan 10.gün o yüzden büyük bir fark yok , bu hayatıma yerleşti ancak candidayla beraber borik asit de yapıp ferahlayabilir miyim diye düşünüyorum

Tam 23 yıldır çekiyorum bu derdi. Balayımda başladı . Balayında Antalya da gittiğim doktor , evlenme telaşı ve stresi ile bağışıklık sistemin düşmüştür dedi. Ama 23 yıldır farklı sıklıklarla devam eden bir problem. Bu arada 2 çocuk ta yaptım şükür. Artık menopoza girdim ama hala tekrarlıyor. Rahim , yumurtalık vs herşeyi aldırmayı düşündürtecek kadar çıldırtıyor beni. Cok ağır ilaçlar da kullandım , çamaşırlarımı da ütüledim , kolposkopi de yaptırdım, eşim de tedavi oldu. Nafile. Bazen 1 yıl olmadıgı oluyor , ama sıklıkla 3 - 4 ayda bir tekrarlıyor. Sarımsak 15 gün bile uyguladım. İcerdeki iltihabı kurutmadı. İltihabı hissediyorum. Yumurtalıklarımın şiştiğini. Ve artık ağrısı böbreğe vuruyor. Yaşla birlikte iltihap vücudu şişiriyor , gaz yapıyor. Mantar olacağımı bile anlıyorum artık. Dölyolumda genişleme ve açılma hissi, sonrasında içerde sanki karınca gibi birşeyler aşağıdan yukarıya yumurtalıklarıma yürüyor. Ve yumurtalık şişmeye başlıyor. Ve artık ilaçsız geri dönülmez nokta. Sirke dıştan rahatlatıyor , ama o iltihabı kurutmadan geçmesi mümkün değil. Sarımsak koyduğumda , sarımsak iltihaptan görünmez şekilde çıkıyordu dışarı ama içimi tahriş etmesi dışında çok fayda etmedi. Ya da ilaçlar kadar konsantre olmadığı için, çok uzun süre gerekiyordu belki de sarımsak tedavisinde. Ama onun kokusu ve acısı da bir yere kadar. Yani bir de onun yakma acısı ekleniyor üstelik. En ünlü doktorlardan devlet hastanelerine 30 doktor gezmişimdir şimdiye kadar. Yurtdışında bile baktırdım . Sürekli ilaç kullanabilen , gıdasına sürekli dikkat edebilen birisi değilim. Bu yuzden probiyotik , kefir , sebzeli beslenme vs duzenli yapamadığım için , vücutta en ufak boş anı kollayan bir hastalık olduğundan sıklıkla yakalandığımı düşünüyorum. Sanırım bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor . Borik asitli yöntemi deneyeceğim bundan sonra. Ama en önemlisi vücudu kuvvetli tutmak , vitaminler , bağışıklık sistemini kuvvetlendiren yöntemler. İçtiğiniz su bile önemli. Ben çok az içerim de. Ve 2. hamileliğimde potansiyel şeker hastası olduğum ortaya çıktı. Kendime dikkat etmediğimde şekerim de çıkıyor zaten. Bazı vüçutlar extra özen istiyor ne yapalım.

Selamlar bayanlar 5,5 aydır yani Aralık ayindan beri tüm yazılanları okuyorum ama bu ikinci mesajım. Başımdan geçenler yazmakla bitmez ama belki kanayan bir yaraya merhem olur diye yazıyorum. Öncelikle eşimle bir cok kez birlikte oldugum bir gecenin sabahinda alev alev yanarak ve kaşınarak uyandim.Hikayem burada başliyor ve bugun son buldu mu emin de degilim. Onlarca fitil, trikovajinit sonra mantar sonra bakteriyel vajinit sonra yine mantar vs...teşhisleri ve onlarca doktor muayenesi var hikayemde. Arti araya kaynayan bir üretra kisti ameliyati sonra tekrar kisir döngü doktor, fitil, antibiyotik vs...Doktorumu degistirdim hemen kültür yapti bana ve bendeki rahatsizligin yukarida konulan teshislerle örtüşmedigi üreaplazma enfeksiyonu oldugumu ögrendim.Ancak bu enfeksiyon da 14 gunlük eşli tedavi gerektiren antibiyotik kullanmam gereken bir tedavi oldugu icin ve aylardir da tedaviyle ilgisi olmayan bir sürü antibiyotik ve fitil kullanmamin florayi bozması sebebiyle mantara sürükledi beni. 2.kez yapilan kültür testimde üreaplazma geçmiş ama candida başlamisti. Diyecegim o ki sıkı bir diyete basladım. Sabah aç karna 1 kaşık organik elma sirkesini sulandirip iciyorum artı fıs fıs yapan bir kap aldım icine birebir ölçüde sulandirilmis organik elma sirkesini günde iki kez fislatıp sıkıyorum ve kuruluyorum özel bölgeye..Bu arada homa ir denilen bir test var insilün direnci için bunu da ihmal etmeyin. Artı bol su için. Neredeyse bitti ama sabır ve zaman gerektiriyor. Hepimize şifalar olsun...

Herkese geçmiş olsun ben de 19 gündür şeker diyeti uyguluyorum 0 şeker tamamen şuana kadar gözle görülür bir düzelmem yok ancak akıntım beyazdan sarıya döndü yani başka bir rahatsızlık mı oldu anlamıyorum.. bazen de mantara eşlik eden başka bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum yeni bir antibiyotiğe başladım fitik eşliğinde , bakalım durumu bildiririm. . O kadar delirtici bişey ki düzenli ilişki düzenli sex hayatıma izin vermiyor yatakta inanılmaz utandırıyor , koku çıkmasın diye neler neler yapıyorum ve yaşımda çok genç :KK43:(( Gerçekten bir çözümü olsun diye hergün dua ediyorum hergün yeni bir araştırmaaa bakalım nolucak

Merhaba benim de 2 doğumundan sonra tam 4 yıldır vajinal mantar ile savaşıyorum 😑😑Adet öncesi-sonrasi,eşimle birlikteliklwrden sonra oluşuyor kabusun oldu resmen 😫Kullanmadığım ilac fitil bitkisel yontem kalmadı 😭1 ay oldu hala hassasiyet ve akıntı devam ediyor borak asitle uygulamayı nasıl yaptınız söyler misiniz lütfen

Arkadaşlar yeni bir antibiyotik denedim verimli oldu içinizde flucana bağışıklık kazanan varsa FLAGYL yi denesin ben de ilk günden itibaren kesti

Ya bir de eczaneye gittigim zaman vajinal ve oral probiyotik aldigimi goren eczaci, bana eczanede satilan medical pedlerden zorla verdi. Bunu kullanan hastalar ilaçlari cöpe atiyor o derece memnunlar, dedi. Isim vermek dogru olmsz diye burada bahsedemiyorum. Arastirirsaniz kullanici yorumlari hep beş yildiz.

Arkadaşlar yeni bir antibiyotik denedim verimli oldu içinizde flucana bağışıklık kazanan varsa FLAGYL yi denesin ben de ilk günden itibaren kesti
Ben onu da kullanmıştım ama başta rahatlatıyor gibi olup sonra tekraramıştı :/ Umarım sizinki geçmiştir. Ben de yarın yeni bir kadın doğumcuya gidicem. Aynı şeyleri anlatmaktan o kadar yoruldum ve sıkıldım ki.

Ben onu da kullanmıştım ama başta rahatlatıyor gibi olup sonra tekraramıştı :/ Umarım sizinki geçmiştir. Ben de yarın yeni bir kadın doğumcuya gidicem. Aynı şeyleri anlatmaktan o kadar yoruldum ve sıkıldım ki.
Bu mesajı görmedim görmedimmm görmedimmmmm

Öyle iğrenç bir sorun ki, çözümü sizlerle paylaşabilmek için üye oldum.
Geçtiğimiz yıl haziran aylarında yoğun bir antibiyotik tedavisi gördüm ve mantar ile tanıştım Hemen doktora gittim, flucan isimli ilacı verdi. Tek doz olanlardan. Geçmedi. Daha sonra Antalya’da bu konu ile ilgili ne kadar özel hastane, iyi dedikleri doktor varsa gezdim durdum. Yok hiç bir şekilde geçmiyor. Değişik ilaç krem kombinasyonları deniyor her doktor olmuyor. Ozon tedavi önerdiler, bence tam bi para tuzağı, ona da gittim 3 seans. Neyse bu konuda hiç bir doktorun artık bana yardım edemeyeceğini düşünmeye başladım. Mutsuzum, cinsel hayatım bitti. Yoğun canlı bakteri takviyeleri aldım ki bunlar da mantarı tedavi etmeden işe yaramıyor. Derken yabancı sitelerdeki forumları okudum. Ve internetten toz borik asit aldım. Burası Türkiye 00 ölçülerinde boş kapsül bulamadım. Eczaneden katarin alıp içini iyice boşalttım ve borik asit tozu ile bu kapsülleri doldurdum. ( bu işlem sırasında eldiven giymelisiniz)
2 kapsül sabah, 2 kapsül akşam vajinal fitil gibi yerleştirdim. 3. Günümde mantardan eser yok. Bu araştırmayı okuduğum forumlarda 14 gün boyunca mantardan kurtulduğunuzu düşünseniz bile devam etmeniz gerektiği yazıyordu, o yüzden ben de devam ediyorum.
Neredeyse bir yıldır çektiğim ve tedavisi için özel hastanelere, doktorlara milyarlarca para ödediğim kronik mantar, 14 liralık borik asit tozu ve 5 liralık katarin kapsülü ile yok oldu.
Hamile kimselerin asla ve asla denememesi gerekir.
Borik asit vajinal tablet olarak kullanıldığında zararsız, ancak ağız yolu ile ilaç gibi içildiğinde ölümcül derecede toksik bir maddedir. SAKIN AĞIZ YOLU İLE KULLANMAYINIZ!!
Kronik mantarda eğer 14 günlük tedaviden sonra mantar geri dönüyorsa 6 ay boyunca haftada iki gün aynı işlemin tekrarlanması gerektiği yazıyordu.
Tabi ki önceliğiniz bir doktora görünmek olsun. Eğer flucan benzeri ilaçlara direnç gösteren bir mantar problemi yaşıyorsanız, bu yöntemi deneyebilirsiniz. Gelişmeler doğrultusunda yazımı güncellemeye devam ederim. Hepinize geçmiş olsun
Şu an iyisisiniz bende dört yıkdır manttar illetinden kurtulamadım bi zararı oldumu denemediğim yöntem kalmadı

Merhaba benim de 2 doğumundan sonra tam 4 yıldır vajinal mantar ile savaşıyorum 😑😑Adet öncesi-sonrasi,eşimle birlikteliklwrden sonra oluşuyor kabusun oldu resmen 😫Kullanmadığım ilac fitil bitkisel yontem kalmadı 😭1 ay oldu hala hassasiyet ve akıntı devam ediyor borak asitle uygulamayı nasıl yaptınız söyler misiniz lütfen
Canım benim de 5 yıldır aynı sorunum var.Gitmediğim doktor kalmadı.Şimdi microbiyolog uzmanına gittim.Ermeni hastanesinde kadın doğum testlerimi yaptı.Microbiyolog uzmanı test sonuçlarını inceledi.Yıllardır kullanılan ilaçlar vajinanın ph dengesini bozmuş.Yani vajinada savaşak iyi bakteri kalmamış.Bu yüzden de sürekli enfeksiyon tekrarlıyor dedi.Sakın borik asit,sarımsak,sirke kullanmayın.Ben hepsini denemiş birisi olarak söylüyorum.Gynfloor ve Gynbiotic kullanıyorum. Bunlar bozulan vajinayı eski haline getiriyor.Flora düzenleyici.Gynfloorun hiçbir zararı yok ilaç değil.Gece yatmadan önce alabilirsiniz.Öncesinde cinsel birlikteliğe girebilirisiniz.Sadece aldıktan sonra ilişkiye girmeyin.Ben 2. kutuyu kullanıyorum.Enfeksiyon devam etse dahi kullanmaya devam edin.Eğer kokulu yeşil akıntınız yok ise,varsa bakteriyeldir doktorun verdiği ilaçları kullanın ama sonrasında yine gyn floor kullanın ki bozulan vajinayı düzenlesin.Adetten sonra da yine gynfloor kullanın bir süre hayatınızın bir parçası olsun.İnternetten bakın araştırın Bı tekrarlayan mantarlar genelde candida oluyor ve kullanılan ilaçlarda savaşacak iyi bakteri kalmadığı işin yine oluyor.Özellikle adet öncesi veya sonrası olur çünkü hormonel denge değişiyor bakterilere açık hale geliyor.Veee bir süre kandida diyeti yapmanız lazım.Mantar şekerle besleni mayalı yiyecekler yemeyin.Süt ürünleri tüketmeyin.Gynflooru internetten araştırın İlaç olmadığı için tavsiye edyorum İçinde bolca iyi bakteri var.Benim tedavim başarılı olursa yine burdan bilgilendiririm sizi.Geçmiş olsun.

Öyle iğrenç bir sorun ki, çözümü sizlerle paylaşabilmek için üye oldum.
Geçtiğimiz yıl haziran aylarında yoğun bir antibiyotik tedavisi gördüm ve mantar ile tanıştım Hemen doktora gittim, flucan isimli ilacı verdi. Tek doz olanlardan. Geçmedi. Daha sonra Antalya’da bu konu ile ilgili ne kadar özel hastane, iyi dedikleri doktor varsa gezdim durdum. Yok hiç bir şekilde geçmiyor. Değişik ilaç krem kombinasyonları deniyor her doktor olmuyor. Ozon tedavi önerdiler, bence tam bi para tuzağı, ona da gittim 3 seans. Neyse bu konuda hiç bir doktorun artık bana yardım edemeyeceğini düşünmeye başladım. Mutsuzum, cinsel hayatım bitti. Yoğun canlı bakteri takviyeleri aldım ki bunlar da mantarı tedavi etmeden işe yaramıyor. Derken yabancı sitelerdeki forumları okudum. Ve internetten toz borik asit aldım. Burası Türkiye 00 ölçülerinde boş kapsül bulamadım. Eczaneden katarin alıp içini iyice boşalttım ve borik asit tozu ile bu kapsülleri doldurdum. ( bu işlem sırasında eldiven giymelisiniz)
2 kapsül sabah, 2 kapsül akşam vajinal fitil gibi yerleştirdim. 3. Günümde mantardan eser yok. Bu araştırmayı okuduğum forumlarda 14 gün boyunca mantardan kurtulduğunuzu düşünseniz bile devam etmeniz gerektiği yazıyordu, o yüzden ben de devam ediyorum.
Neredeyse bir yıldır çektiğim ve tedavisi için özel hastanelere, doktorlara milyarlarca para ödediğim kronik mantar, 14 liralık borik asit tozu ve 5 liralık katarin kapsülü ile yok oldu.
Hamile kimselerin asla ve asla denememesi gerekir.
Borik asit vajinal tablet olarak kullanıldığında zararsız, ancak ağız yolu ile ilaç gibi içildiğinde ölümcül derecede toksik bir maddedir. SAKIN AĞIZ YOLU İLE KULLANMAYINIZ!!
Kronik mantarda eğer 14 günlük tedaviden sonra mantar geri dönüyorsa 6 ay boyunca haftada iki gün aynı işlemin tekrarlanması gerektiği yazıyordu.
Tabi ki önceliğiniz bir doktora görünmek olsun. Eğer flucan benzeri ilaçlara direnç gösteren bir mantar problemi yaşıyorsanız, bu yöntemi deneyebilirsiniz. Gelişmeler doğrultusunda yazımı güncellemeye devam ederim. Hepinize geçmiş olsun
Bende borik asit ile dermatitimi söndürdüm

Bu iğrenç sorunu yaşadığım için kayıt olup yazmak istedim buradan görüp deneme kararı aldım çünkü. İnternetten ilk gördüğüm borik asitten ve 650 gr lık jelatin kapsüllerden sipariş ettim 20 tl gibi bir ücret tuttu. Normalde denemeye korkuyordum ama artık o kadar bıktım ki ne olacaksa olsun dedim. Her gün akşam bir tane yerleştiriyorum 3. Gün bitti akıntım kesildi 10 veya 14 güne tamamlamayı planlıyorum geçmiş olsun herkese

X