Bir Yılbaşı Sorunuda Benden Gelsin O Zaman

Buraada problem eşlerin karar alırken bizlere danışmamaları. Ama biz bu tür davranışlarda bulunsak ne tavırlar ne tripler... Ben artık bir şey demiyorum boşansamda kurtulsam modundayım

aslında onlar bu söylediklerinin bir karar vs olduğunun farkında değil, o genel geçer konuşmuş

kadınlar ile algıları farklı

ablası bunun bir sorun olabileceğini fark edip gerilirken

ben bak kadın sıkıntıya düştü derken bile o bizim kadınlar olarak ne demek istediğimizi anlamadı ki

o fikir söylemiş ablası da kabul etmiş

bana da bir başka fikrini söylemişti

o sadece fikir söylediğini ama karar almadığını düşünüyor

sizinki daha fena ablasının reddedeceği için ona bonkörmüş gibi, onu çok önemsiyormuş gibi yapıyor açıkça iki yüzlü esasen

aslında onlar bu söylediklerinin bir karar vs olduğunun farkında değil, o genel geçer konuşmuş

kadınlar ile algıları farklı

ablası bunun bir sorun olabileceğini fark edip gerilirken

ben bak kadın sıkıntıya düştü derken bile o bizim kadınlar olarak ne demek istediğimizi anlamadı ki

o fikir söylemiş ablası da kabul etmiş

bana da bir başka fikrini söylemişti

o sadece fikir söylediğini ama karar almadığını düşünüyor

sizinki daha fena ablasının reddedeceği için ona bonkörmüş gibi, onu çok önemsiyormuş gibi yapıyor açıkça iki yüzlü esasen

sizin dediğiniz gibi sizin eşinizin gerçekten bilinçli olarak yaptığı bir durum yok ortada. elbette düşünmesi lazımmış ama bir anda fikir beyan etmiş o da uygulanmış.. ama benim eşim bu konulara çok dikkat eden ailesini kırmamak için beni evde hep ağlatan biririsi. mesela ben bilinçli olmadan pot kırsam orda gözleriyle ateş püskürtür huzurumu kaçırır eve gidince ağlatır. ama aynısını kendisi yapıyor. ailesi benden çok çok kıymetli onun için ben hayatının neresindeyim bilmiyorum

Zaten bende öyle düşünüyorum yani neden kendimi mutlu etmek yerine beni üzen birini mutlu edeyim ki ? artık eskisi gibi hevesim falanda kalmadı gerçekten. insan büyüyünce böyle mi oluyormuş gerçekten derdim annem doğum gününü kutlamayınca böyleymiş demek ki. heves kalmayınca içinden gelmiyormuş :KK43:
Kendini doldurdukca doldurmussun, lutfen yapma. Evet gereksiz bi hadise ama burdaki hanimlarada ask olsun, almis goturmusler hadiseyi!

Olur arada sacmaladiginiz seyler, bazen siz sacmalarsiniz bazen esiniz. Bu konularda birbirinizi daha iyi tanirsiniz, ve ona gore davranmayi ogrenirsiniz. Neymis, bidada finansal sorun yuzunden kaliteli zaman gecirmekten vazgecmiicekmissiniz. En yakin zamanda mis gibi bi konser/eglence plani yapin. Baslarim onun kredisine diyin. Kaliteli zaman cok onemlidir, gencligi calisip didinerek sadece kaynana dibinde oturarak gecirmeyin lutfen.

Kendini doldurdukca doldurmussun, lutfen yapma. Evet gereksiz bi hadise ama burdaki hanimlarada ask olsun, almis goturmusler hadiseyi!

Olur arada sacmaladiginiz seyler, bazen siz sacmalarsiniz bazen esiniz. Bu konularda birbirinizi daha iyi tanirsiniz, ve ona gore davranmayi ogrenirsiniz. Neymis, bidada finansal sorun yuzunden kaliteli zaman gecirmekten vazgecmiicekmissiniz. En yakin zamanda mis gibi bi konser/eglence plani yapin. Baslarim onun kredisine diyin. Kaliteli zaman cok onemlidir, gencligi calisip didinerek sadece kaynana dibinde oturarak gecirmeyin lutfen.
haklısınız ama benim eşim konu ben ve ailesi arasında kalmak olunca ezip geçen bir karakter (aslında arada kalmayı kendisi yaratıyor) ben normalde böyle bir plan olmasa bukadar üzülmezdim ama benim teklifimi hatta yalvarmamı tek kalemde silen adam ablasının gözlerinin içine bakıyor o ne derse onu yapalım diye. sizce de haksız mıyım? ben neden çalışıyorum? ben ne için evlendim? neden sadece 1 tane özel günüm yok. bunlar eşimin böyle karaktersizliği yüzünden. ben onlarsız bir yere gitsem burnumdan getirir. kaliteli vakitten anladığı ise ablasında çay içmek. bense sizin dediğiniz gibi gençliğimin tadını çıkartıp eğlenmek istiyorum :(

haklısınız ama benim eşim konu ben ve ailesi arasında kalmak olunca ezip geçen bir karakter (aslında arada kalmayı kendisi yaratıyor) ben normalde böyle bir plan olmasa bukadar üzülmezdim ama benim teklifimi hatta yalvarmamı tek kalemde silen adam ablasının gözlerinin içine bakıyor o ne derse onu yapalım diye. sizce de haksız mıyım? ben neden çalışıyorum? ben ne için evlendim? neden sadece 1 tane özel günüm yok. bunlar eşimin böyle karaktersizliği yüzünden. ben onlarsız bir yere gitsem burnumdan getirir. kaliteli vakitten anladığı ise ablasında çay içmek. bense sizin dediğiniz gibi gençliğimin tadını çıkartıp eğlenmek istiyorum :KK43:
erkeklerin yuzde 80inin akillarina evlendikten sonra ailelerine duskun olmak geliyo, sacma bi piskoloji ama gercekten dogru. bi sekilde ikna edeceksiniz. esinizi siz taniyosunuz bulun bi yolunu iste. elbette ailesiylede vakit gecirin, hersey yerine gore. hep o yada hep bu olmaz, dengeli olacak. o dengeyi bulmaniz biraz zaman alir elbette ama siz olumlu bakin olumlu kalin. hep surat asan taraf olmayin, cunku ozaman tam tersi kendinizden uzaklastirirsiniz. daha cok ailesine duser.
gidin alisveris yapin, yemege cikin, konsere gidin nebilim iste. keyfinizce harcayin (sinirlar icerisinde). calisiyosaniz bi zahmet biraz keyfinide surun. bukadar sartlandirmayin canim kendinizi borca harca krediye.

Öncelikle üst üste konu açıp günlük gibi kullanmak istemezdim burayi ama gerçekten fikirlerinize objektif bakış açılariniza ihtiyacim var. Buradaki yilbasi sorunu konusundan sonra yilbasini kv ile gecirecegim dusuncesi beni darladigi icin esimi aradim ve ben yilbasini disarida gecirmek istiyorum butcemize uygun bir yer bulabiliriz cocuk olmadan bari bir tek yilbasini basbasa gecirelim dedim. (Kv utanmasa ogretmenler gununde bile kutlama yapip bizi cagircak o derece bikkinlik geldi her ozel gunde beraber olmaktan) iste esim de bu teklifime uzuldu maddi acidan sıkıntıya girdik biliyorsun vs dedi. Esimden dolayi bir maddi kriz yasayip kredi cektik ama krediyi bir an once bitirmek icin odemeyi cifter cifter yapiyor bu yuzden sıkısıyoruz. Bende bu ay odemeni cift yapma o zaman dedim yok olmaz vs vs hafif bozulmus bir sekilde kapattik. Ayni gun erken kalkip evde olacagiz diye konusup tatliya bagladik. Hatta dun bana duygu somurusu yapip param olsa ben cikarmaz miyim seni falan dedi bende cok uzuldum.Olay kapandi saniyordum dun ablasina gidene kadar. Esim durup dururken bana dediki simdi cikmiyor muyuz disariya dedi ben sok oldum ve dedimki maddi sıkıntımızdan dolayi o plani iptal etmistik diye hatirliyorum canim dedim . Sonra ablasina dönüp dedi ki canim sen istiyorsan cikalim :KK57: ben bozuldum ama hani sadece laf olsun diye soyledigini dusunuyordum sonra bi baktim bir israr kiyamet sen istiyorsan cikacagiz bak. ablasi yok dedikce sen istiyorsan cikacagiz diye on kez israr etti artik ben bozulmaktan sekil degistirdim . Yani orda beni pasif duruma dusuruyor benim maddi sıkıntımız var lafindan sonra bunu soylemesi sen kimsin ki ablamin sozune bakar gibi bir durum oldu yani. Evde bana duygu somurusu yapan adam benim uzulerek vazgectigim seyi ablasinin iki dudak arasindan cikacak kararina birakti... eve gidene kadar konusmadim sonra diyoki bi kahve icelimm mi bende yap ic dedim noluyo ya falan diyince boyleyken boyle dedim bana bagirmaya basladi ya sen ne kiskanc bir kadinsin ben orda ablamin kabul etmeyecegini bildigim icin israr ettm vs sen cok tehlikelisin diye bagirdi hic bir sey soylemeden odaya gecip yattim uyudum. Sonuc olarak kendimi cok degersiz hissetmeme ragmen ben suclu oldum kiskanc ve tehlikeli oldum. Halbuki keske kiskanclik olsaydi bu duygu ne yazik ki yuregim buz gibi oldu... fikirlerinize ihtiyacim var..
Ezikliginden uste cikmaya calismis kendi hatasindan maddi zorluk cekiyorsunuz uzerine gitmekten vazgeciyorsunuz kimbilir kac zamandir sevdiginiz hosunuza gidecek ne aktivitelerden vazgectiniz gecim derdine birde ustune benim ablam agzina bakar sen tehlikelisin
Laflari falan sizi degersizlestirerek kendi kompleksini hafifletmeye calismis
Yilbasindq ne kv gidin ne disari evde bir yemek yer ptt takilirsiniz ha o ailesiyle girecekse birakin gitsin girsin oturun evinizde biraz kendine gelmesi lazim ki toparlasin yoksa ilerde yuz bulup dahada abartirsa is buyur bastan ayar iyidir diye dusunuyorum

Ezikliginden uste cikmaya calismis kendi hatasindan maddi zorluk cekiyorsunuz uzerine gitmekten vazgeciyorsunuz kimbilir kac zamandir sevdiginiz hosunuza gidecek ne aktivitelerden vazgectiniz gecim derdine birde ustune benim ablam agzina bakar sen tehlikelisin
Laflari falan sizi degersizlestirerek kendi kompleksini hafifletmeye calismis
Yilbasindq ne kv gidin ne disari evde bir yemek yer ptt takilirsiniz ha o ailesiyle girecekse birakin gitsin girsin oturun evinizde biraz kendine gelmesi lazim ki toparlasin yoksa ilerde yuz bulup dahada abartirsa is buyur bastan ayar iyidir diye dusunuyorum
ve sırf onun maceraları yüzünden girdik bu borca sesimi bile çıkarmadım inanın kendime bir şey alacaksam ihtiyacım bile olsa daha uygun bulurum diye erteliyorum sürekli.. çevremdeki insanlar yok yok diye ağlayıp nerelere gidiyor ama eminim buna ailesinin böyle bir talebi olsaydı bulur buluştururdu mesele yokluk değil ailesinin isteklerine göre harekt edip ailesinin isteklerine göre eğlenme hakkı tanınıyor bana... daraldım gerçekten dediğiniz gibi yapmayı düşümeye başladım kimseyi çekemem.

Karısına maddi sıkıntımız var deyip kalbini kırıp ablaya ısrar etmek neyin kafası ya.Ay gerildim yemin ediyorm bıkkınlık geldi artık şu adamlardan.Ablası kabul etseydi keşke o zman nolucaktı ne diye savunucaktı kendini merak ettim

Karısına maddi sıkıntımız var deyip kalbini kırıp ablaya ısrar etmek neyin kafası ya.Ay gerildim yemin ediyorm bıkkınlık geldi artık şu adamlardan.Ablası kabul etseydi keşke o zman nolucaktı ne diye savunucaktı kendini merak ettim
ne olacaktı ablam hiç dışarı çıkamıyor çocuk yüzünden olacaktı... halbuki ablası haftada 2 kez dışarı çıkıyor eşiyle avm ye gidiyor. ben en son ne zaman gezdiğimi hatrlamıyorum.işe gitmeyi gezmeden sayıyorsa demek.

ve sırf onun maceraları yüzünden girdik bu borca sesimi bile çıkarmadım inanın kendime bir şey alacaksam ihtiyacım bile olsa daha uygun bulurum diye erteliyorum sürekli.. çevremdeki insanlar yok yok diye ağlayıp nerelere gidiyor ama eminim buna ailesinin böyle bir talebi olsaydı bulur buluştururdu mesele yokluk değil ailesinin isteklerine göre harekt edip ailesinin isteklerine göre eğlenme hakkı tanınıyor bana... daraldım gerçekten dediğiniz gibi yapmayı düşümeye başladım kimseyi çekemem.
Sakin bunu gaz vermek olarak algilamayin burada her 3 konudan 2si aileye duskun erkek sorunu 1 yil 8ay olmus artik sizinde bir aile oldugunuz kavramini oturtmasi gerekirdi sanirim esinizi taniyan sizsiniz nasil yapacaginiza kendiniz karar verin ama bastan biraz ayar almayinca azanini cok okuduk burada sonra dahada sikinti oluyor

Mesela evet o gece aileye gidip atlatin yeni yilda saglam bir alisverisle tum eksimlerinizi istediklerini alip guzel bir miktar gomebilirsin sonrada ihtiyaclarim heveslerim var insanim gencim bende iki ay krediyi tek odeyelim nasilsa kistiklarimiz benim ailemin bir lafina bakar dedin gec odememizdende bise olmaz ben artik kit kanaat istemiyorum butceyi ona gore ayarlarsin deyin

ne olacaktı ablam hiç dışarı çıkamıyor çocuk yüzünden olacaktı... halbuki ablası haftada 2 kez dışarı çıkıyor eşiyle avm ye gidiyor. ben en son ne zaman gezdiğimi hatrlamıyorum.işe gitmeyi gezmeden sayıyorsa demek.
Ablasınn kocası yokmu eşinemi kalmış ayrıca sende borcundan çıkamıyorsun off off bnm daha iyi bi fikrim var kazana oturtup altını yakalım :D

sizde ne sorun var :KK43:

valla iyi tarafından bakayım diyorum en azında yaratıcılığımız gelişiyor :KK48:
Valla üşenmesem konu açıcam uzun hikaye ama şu an 38 haftalık hamileyim anası babası nı rahat ettirmek için bana 2 ayda 2 kere ev taşıt tı neticede ana babada vay siz bizi aynı evin içinde istemiyorsunuz diye doğumda gelmiyorlar 10.000 lira masraf ettik bu süreç te

Sakin bunu gaz vermek olarak algilamayin burada her 3 konudan 2si aileye duskun erkek sorunu 1 yil 8ay olmus artik sizinde bir aile oldugunuz kavramini oturtmasi gerekirdi sanirim esinizi taniyan sizsiniz nasil yapacaginiza kendiniz karar verin ama bastan biraz ayar almayinca azanini cok okuduk burada sonra dahada sikinti oluyor

Mesela evet o gece aileye gidip atlatin yeni yilda saglam bir alisverisle tum eksimlerinizi istediklerini alip guzel bir miktar gomebilirsin sonrada ihtiyaclarim heveslerim var insanim gencim bende iki ay krediyi tek odeyelim nasilsa kistiklarimiz benim ailemin bir lafina bakar dedin gec odememizdende bise olmaz ben artik kit kanaat istemiyorum butceyi ona gore ayarlarsin deyin
çok haklısınız. ben de dün tüm gece bunu düşündüm. en başından tavrımı koysaydım eğer benim gözümün içine bakardı bir isteğim için dedim... demek ki fedakar olmayacakmışım. zaten artık özel gün olayı falan bitti. bundan sonra bütün günler bana özel. işine gelmiyorsa gözlerinin içine baktığı ailesine koşabilir. hayırlı bir işe vesile olmuş olurum sevenleri kavusturarak.

Back
X