Bir Yılbaşı Sorunuda Benden Gelsin O Zaman

Sizin aileniz yakın mı sizde ailenizi çağırın eşinizin ailesini falan sizin evde kalabalık şekilde girin yılbaşına nedense tek girmeyi hiç sevmedim millet uyarsa bende bu yıl evde kalabalık gireceğim geçen sene eşimle baş başa girdik vallahi farkeden bir şey yok eşler hep baş başa kalabilir doğum günü ya da yıl dönümü olsa neyse bayramlar yıl başı ailelerle olabilir benim fikrimHoppaEşinizin tavrına gelince çok gereksiz bir muhabbet yapmış dışarı çıksanız da baş başa olacaktınız o soruyu sormak nedeno_O

Öncelikle üst üste konu açıp günlük gibi kullanmak istemezdim burayi ama gerçekten fikirlerinize objektif bakış açılariniza ihtiyacim var. Buradaki yilbasi sorunu konusundan sonra yilbasini kv ile gecirecegim dusuncesi beni darladigi icin esimi aradim ve ben yilbasini disarida gecirmek istiyorum butcemize uygun bir yer bulabiliriz cocuk olmadan bari bir tek yilbasini basbasa gecirelim dedim. (Kv utanmasa ogretmenler gununde bile kutlama yapip bizi cagircak o derece bikkinlik geldi her ozel gunde beraber olmaktan) iste esim de bu teklifime uzuldu maddi acidan sıkıntıya girdik biliyorsun vs dedi. Esimden dolayi bir maddi kriz yasayip kredi cektik ama krediyi bir an once bitirmek icin odemeyi cifter cifter yapiyor bu yuzden sıkısıyoruz. Bende bu ay odemeni cift yapma o zaman dedim yok olmaz vs vs hafif bozulmus bir sekilde kapattik. Ayni gun erken kalkip evde olacagiz diye konusup tatliya bagladik. Hatta dun bana duygu somurusu yapip param olsa ben cikarmaz miyim seni falan dedi bende cok uzuldum.Olay kapandi saniyordum dun ablasina gidene kadar. Esim durup dururken bana dediki simdi cikmiyor muyuz disariya dedi ben sok oldum ve dedimki maddi sıkıntımızdan dolayi o plani iptal etmistik diye hatirliyorum canim dedim . Sonra ablasina dönüp dedi ki canim sen istiyorsan cikalim :KK57: ben bozuldum ama hani sadece laf olsun diye soyledigini dusunuyordum sonra bi baktim bir israr kiyamet sen istiyorsan cikacagiz bak. ablasi yok dedikce sen istiyorsan cikacagiz diye on kez israr etti artik ben bozulmaktan sekil degistirdim . Yani orda beni pasif duruma dusuruyor benim maddi sıkıntımız var lafindan sonra bunu soylemesi sen kimsin ki ablamin sozune bakar gibi bir durum oldu yani. Evde bana duygu somurusu yapan adam benim uzulerek vazgectigim seyi ablasinin iki dudak arasindan cikacak kararina birakti... eve gidene kadar konusmadim sonra diyoki bi kahve icelimm mi bende yap ic dedim noluyo ya falan diyince boyleyken boyle dedim bana bagirmaya basladi ya sen ne kiskanc bir kadinsin ben orda ablamin kabul etmeyecegini bildigim icin israr ettm vs sen cok tehlikelisin diye bagirdi hic bir sey soylemeden odaya gecip yattim uyudum. Sonuc olarak kendimi cok degersiz hissetmeme ragmen ben suclu oldum kiskanc ve tehlikeli oldum. Halbuki keske kiskanclik olsaydi bu duygu ne yazik ki yuregim buz gibi oldu... fikirlerinize ihtiyacim var..
Şu eşlerimizin o cici ablalarının yanında bizi küçük değersiz durumuna düşürmesinden nefret ediyorum. Degismiyolar arkadaşım ne söylersen söyle aynı man kafalı adam oluyolar. Bu yazdığını okudum yaşadığım bir şey geldi aklıma sabah sabah sinirlerim zıpladı. Benimde yaşadığım şey şuydu "biz 4 günlüğüne tatile gitmiştik eşimle o arada gorumce bel agrisindan doktorlara falan gidip durmuş tatile gitmeden öğrendik ama hiç aramadik aratmadim çünkü tatil zamanı gorumce hep bizi huzursuz etmişti tatilimiz bitti döndük kayinvalidemi aradım eşim ablasını sordu kayinvalidem de çelişkili konusuyodu bir şey aciklamadi eşim zorladı ablana gelin de anlaticaz dedi neyse sinirli sinirli istemeyerek gittim gorumcem uzaniyodu noldu dedik tüp bebeğe başlamışlar hiç bir şekilde haberimiz yok biz de çocuk yapmak için uğraşıyoruz tabi e hassas konumdu neyse o bel ağrısı tedavinin oluştuğunu gosteriyomus 15 gün ayağa kalkmadan öyle yatmasi gerekiyomus o arada eşim ne dese begenirsin abla bişey lazım olursa lelyayı ara o evde gelir yardım eder yemek yapar falan dedi içimden nasıl kudurdum bilemezsin ordan çıktık bağırdım cagirdim yıktim ortalığı bir kaç kez daha yapmıştı ben seni uyardim sen o kadının karşısında nasıl beni küçük düsürürsün diye yırtındım ama nafile o kadar stres şimdi benim sagligima etki etti yumurtaliklarla ilgili hormon değerleri normalin üstünde tedavi görücem cocugumun olmasi için akşam gelmiş eşim ben yarattım hep bu stresi sana ben yasattim dedi iş işten geçtikten sonra artık sadece allah büyük diyorum. O yüzden nolursun arkadaşım sıkma kendini stres yapma inan ne kocana ne onlara oluyo olan bir tek sana oluyo

Nezaketen sorması bile manasız bana göre. yılbaşında neden ailelerle olunuyor ki en iyisi bir yere gidemiyorsanız bile baş başa evinizde takılın rahat rahat.

Şu yıl başı bayram vs kaldırılsa iyi olacak valla

her seferinde huzur kaçıyor

eşimin ablası komşumuz

neyse enişte ile heves etti eşim köyden hindi alacağız diye

nasıl pişireceğiz vs vs dendi

hatta görümcem annemin büyük tenceresi var vs dedi onu alır yaparız, işte olmazsa ikiye böleriz iki fırında pişiririz vs vs

neyse bir ara çok gelir mi dedik eşim annesi ile yaşayan kardeşini de çağıracağımızı hatta hindiyi erken pişirirsek annesine de götüreceğini vs söyledi

genel geçer konuştuk

sonra eşim ablasına gitmişti geçen

orada da en iyisi hindiyi anneme götürüp orada pişir sen annemle demiş ablasına

o da olur demiş ama benim eşim bunu bana söylememiş

sonra dün ablası ile karşılaştım o da bunu söyledi işte annemde pişireceğiz vs

ben de olur dedim hatta işte eşim de böyle dedi dedim ki bir soğuk rüzgar esti

zira annemlerde pişir fikri eşiminmiş ve benim bunu bilmediğim ortaya çıktı

bu sefer görümcem bozuldu işte istersen orda yemeyiz getiririm ben vs

yok dedim iyi olur zaten iki yılbaşıdır gidiyoruz yemek yiyip kalkıyoruz vs vs

eşime dedim bana neden demedin, o da dedi ki sen yok muydun o burada konuşulmadı mı

bence sorun değil ama ablan çok bozuldu dedim

yani hiç sorun olmayacak kv ile yılbaşına evet diyen gelin bile var ama yine de sorun çıktı işte

yılbaşını kaldıralım en iyisi

Ne kadar süredir evlisin haklısın canım bende Annemlerde bir yılbaşı yapamadın 6 sene oldu evleneli hep kızkardeşindeydik kaynanam dul hatta evlendim 2 ay sonra kasım29 kayınpederim vefat etti 1 ay sonra kayınvalidem kızında yılbaşı yaptı damat dışarda gezdirdi 12de.. Ve ondan sonraki 3 yıl görümcemde kutladık beyimizi gece 12den sonra aileme götürdüm iş işten geçtikten sonra annem onca hazırlık yapmış üzülmüş suratından anladım ben sinir olmuş şekilde.. Yaa bir senede benim ailemle geçirsene be adam ben saksıda büyümedim ya.. Utanmadan suratta yaparlar yani neden kaldırdık ama empati sıfır bu kızında ailesi var demek yok..
Bu sene evimdeyim bebeğim var kimseyle konuşmuyorum eşim tarafından annemlerde eşime kırgın affetmiyolar ki haklılar.. Doğum sonrası eve geldik 2 güne kaynana cadısı oğlunu anneme şişirdi ağza alınmıcak lafla söyletti.. 40 ım çıkmadan eşim evi terketti boşancakmış ki biz evlat için çok koşturduk allah nasip etti ama adam dağıttı kendini.. Kızkardeşlerimin namusuna laf demeler falan en son o kendi ailesine ben kendi aileme gidiyoruz.. Kaynanam olaki evime gelirse dövceö haketti artık 9 ay riskli gebeliğim bilip biri yardıma gelmedi annemler hep koştu kaynanam etrafa gelin hamileyken oğluma kadınlık yapmadı diye özelimi yaydı herkese tüm köylüsüne...çocuk mı doğurdun oldum sütğm kesildi.. Ben bu kadını dövmeyimde artık ne yapayım tak dedim.. Yüzünede dedim eşimede dedim madem boşuycak inceldiği yerden kopcak..
1 sene 8 ay oldu evleneli. Ben de değişir sanıyordum sizin bunca yıl değişmemiş bu hiç değişmez. Dediğiniz gibi 10 yıl üst üste de kutlansa 1 yıl kendi ailemize gitsek o surat yapılır... Allah a havale ediyorum el kızlarını alıpta vebaline giren üzen herkesi...

Sen haklısın insan birden buz oluyo bişey yapmak gelmiyo içinden.. Birde aileye ayrı eşe ayrı davranılınca bende çok yaşadım şu an bile aynı evdeyim ama bebeğimle bırakıp gittiği günleri o unuttu ama ben unutmadım.. Çocuğum büyürken bir daha böyle bişey yapsın geri dönüşü olmuycak söyledim.. Bebeğim 37 günlüktü benim bizi bırakıp gittiğinde ben yalayıp yutmadım unutmadım dua etsin oğluma
İşte bu yüzden çocuk düşünmüyorum. Ailesini sevmesin demiyoruz ama yeni bir aile kuramayacak olgunluğa erişmiyorlarsa evlenmesinler ya bizimle zorla mı dayandık kapılarına.

bence surat asmasan iyiymiş canım ya, bazen herkes yapıyor onu, yani nezaketen kabul edililmeyeceğini bile bile teklif, ablasının gönlünü almış oldu orda, amacı oydu ona ulaştı, aslında durumun seninle bi alakalası yoktu...

ay bu yılbaşını beraber kutlama ısrarı kaynananın saçma ama, insanları özel günlerde bir rahat bırakmıyorlar, zaten büyükler için bayramlar anneler günü falan var, bırakında yılbaşında darlamayın çocuklarnızı yani
bence kendinizi bu kadar sıkmayın kredi ödemesini tek yapıp dışarı çıkın, maddi olarak çok sıktığınız zaman kendinizi emin ol bu ilişkinize de yansıyor, çıkamazsanız o zaman bi avm ye gidip, sinemaya giderseniz yemek yersiniz, insanların telaşını seyreder, 10 da eve gelir bi kaç bişey içer, evde kendi eğlencenize bakar yatar uyursunuz yani.... millete çay meyve servisi yapmaktan eğlenceli yani:KK53:

Yalnız onu da belirttim ilk başta ablasına da nezaketen sorduğunu düşünerek yanlış anlamadım. İkinci kez sordu elbette biraz ısrar edilmeli diye düşündüm amma velakin 3-4-5-6-7-. kez de bak sen çıkalım de çıkarız sana bağlı olayına girmesi ve benim sözümün üzerine sen iste yeterki çıkarız modunda konuşması haliyle benim orda pasif olduğumun benim eğlencemin bile ablasının lütfuna bağlı olduğunun bir göstergesi gibi oldu. Benim eşim anlamaz öyle yalnız kutlamaktan eğer ailesine gitmezsem kendisi gider. Sonra 10 yıl çenelerini çekerim. Ahh keşke herkes sizin gibi naif düşünceli olsa..

bir karısıyla başbaşa kalmaya ödü kopan erkek vakası daha
gerizekalılar
Anlamıyorum hadi beni ailen yerine koymadın tamam da insan yerinede mi koyamıyorsun. Bir de sanki zorla evlendirdim. Madem ailene bu kadar aşıktın niye evleniyorsun ? Salak kafamı nerelere vursam bilemiyorum.

Şu yıl başı bayram vs kaldırılsa iyi olacak valla

her seferinde huzur kaçıyor

eşimin ablası komşumuz

neyse enişte ile heves etti eşim köyden hindi alacağız diye

nasıl pişireceğiz vs vs dendi

hatta görümcem annemin büyük tenceresi var vs dedi onu alır yaparız, işte olmazsa ikiye böleriz iki fırında pişiririz vs vs

neyse bir ara çok gelir mi dedik eşim annesi ile yaşayan kardeşini de çağıracağımızı hatta hindiyi erken pişirirsek annesine de götüreceğini vs söyledi

genel geçer konuştuk

sonra eşim ablasına gitmişti geçen

orada da en iyisi hindiyi anneme götürüp orada pişir sen annemle demiş ablasına

o da olur demiş ama benim eşim bunu bana söylememiş

sonra dün ablası ile karşılaştım o da bunu söyledi işte annemde pişireceğiz vs

ben de olur dedim hatta işte eşim de böyle dedi dedim ki bir soğuk rüzgar esti

zira annemlerde pişir fikri eşiminmiş ve benim bunu bilmediğim ortaya çıktı

bu sefer görümcem bozuldu işte istersen orda yemeyiz getiririm ben vs

yok dedim iyi olur zaten iki yılbaşıdır gidiyoruz yemek yiyip kalkıyoruz vs vs

eşime dedim bana neden demedin, o da dedi ki sen yok muydun o burada konuşulmadı mı

bence sorun değil ama ablan çok bozuldu dedim

yani hiç sorun olmayacak kv ile yılbaşına evet diyen gelin bile var ama yine de sorun çıktı işte

yılbaşını kaldıralım en iyisi
Buraada problem eşlerin karar alırken bizlere danışmamaları. Ama biz bu tür davranışlarda bulunsak ne tavırlar ne tripler... Ben artık bir şey demiyorum boşansamda kurtulsam modundayım

Siz başbaşa olalım diye uğraştıkça eşiniz anlamıyor sanırım ama görümcenizin kabul etmemesi iyi olmuş bide dısarida geciricek olsaydiniz bu muhabbetlerin üstüne iyice üzülürdünüz bence tepkinizi belli edin özel günlerine önem vermeyin esinizin yani en azindan birdaha ki doğum gününü falan kutlamayin bence sizi seviyorsa bu sefer de o uğraşmalı başbasa olmak için

İşte bu yüzden çocuk düşünmüyorum. Ailesini sevmesin demiyoruz ama yeni bir aile kuramayacak olgunluğa erişmiyorlarsa evlenmesinler ya bizimle zorla mı dayandık kapılarına.
Aynen öyle canım bende diyorum artık zorla mı verdiler beni sana geldin hemde 2 kez aklın çıktı babam vermicek diye yalan mı diyorum susuyor

Siz başbaşa olalım diye uğraştıkça eşiniz anlamıyor sanırım ama görümcenizin kabul etmemesi iyi olmuş bide dısarida geciricek olsaydiniz bu muhabbetlerin üstüne iyice üzülürdünüz bence tepkinizi belli edin özel günlerine önem vermeyin esinizin yani en azindan birdaha ki doğum gününü falan kutlamayin bence sizi seviyorsa bu sefer de o uğraşmalı başbasa olmak için
Zaten bende öyle düşünüyorum yani neden kendimi mutlu etmek yerine beni üzen birini mutlu edeyim ki ? artık eskisi gibi hevesim falanda kalmadı gerçekten. insan büyüyünce böyle mi oluyormuş gerçekten derdim annem doğum gününü kutlamayınca böyleymiş demek ki. heves kalmayınca içinden gelmiyormuş :(

Back
X