• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yıl dolmadan görümcem yüzünden boşanma seviyesi

Yasli buyuklerim hep evin kapisindan girince evi huzur kokucak insanin derlerdi. Bu huzur iki tarafin istegiyle saglanir ama en cok da kadinin... gorumceniz dedikodunuzu mu yapmis disari meselesi, eve tasimanyin, hem o kimki gelsin sizin evinizin konusu derdi olsun. Kocaniza bile iletmeyin. Kocaniz yigenlerine yemek mi ver dedi verin gitsin. Ne gorumcenizin yaptiklari ne cocuklara yemek vermek sizin huzurunuzu kacirmamali, yapmayin. Kapidan iceri almayin sorunlari.

Çocuk dediğimiz varlık ne kadar yiyebilir ki zaten onlardan yemek esirgediniz Allah aşkına?

Size yeni bi haber de vereyim belki korona olduğu için o çok önemli gelin yemeğinize çağrılmamışsınızdır.
Mesela şimdi ramazan herkes birbirini yemeğe çağırırdı
Ama çağırmıyoruz kimseyi
Niye?
Çünkü korona

O kadar kötüyüm ki yalnız başıma yattığım yatak odamdan yazıyorum bu konuyu , yalnızlıktan kafayı yemek üzereyim. Görümcemin sadece benim yakaladığım eşime karşı arkamdan konuştuğu iki kere oldu kısacık evlilik sürecimde. Bugün görümcemler (gezmek sonrası)bizden anahtar almak için kapıdan uğrayacaklardı eşim yaptığım yemekten görümcemin çocuklarına vermemi istedi ben de : ablan bize hiçbir şey yapmıyor gelin yemeğine dahi almadı deyince kıyamet koptu bu evden artık annene bir şey veremezsin diye ( annem çalıştığım için her gün yemek yolluyor ) konu elindeki telefonu ben aldımdan boşanmaya kadar gitti çok kötüyüm her gün bir kavga bir huzursuzluk , düzeltmeye mi çalışmalıyım bilmiyorum annem üzülür diye ona anlatamıyorum ilk zamanlar böyle sonra yoluna girer mi yoksa daha kı kötüye gider şimdiden böyleyse ?
Kendinizi de düzeltseniz ?

Ne kadar saçma sebepler buluyorsunuz kendinize geçimsizlik için. Ya hu sıfatı "Görümce" diye neden boyle cok abartıyorsunuz? İçiniz nasıl nefret dolu ki Ablasının "ÇOCUKLARINA" kadar uzanmış bu nefret. Hadi, tamam görümceniz tü kaka peki çocuklarına bir kap yemek koysanız ölür müsünüz? Valla yuvayı yıkan görümce değil, sizin kendinizi fazlaca " PREMSES" sanmanız.

bana aşılamayacak kadar büyük bir problem varmış gibi gelmedi açıkçası üzme kendini boş yere

Bizim de var böyle "PREMSES" 🤣 Ben davet edildiğim yere erimem, edilmediğim yere görünmem. Başka şehir de yaşıyorum izin de bir tanesi yemeğe cağırdı ve gittik. Oburu ne çağırdı ne arayıp hoşgeldin dedi. Benim döneceğim gun kardeşimle kavga etmişler ablan xxxx e gitti bana gelmedi diye 😂😂😂 sonuç şimdi o da diyordur kocamla, görümcem yüzünden kötü oldum diye. 😁 Bir de açık açık söylerim "Ben rahatsız etmek istemiyorum. Siz davet ederseniz gelirim" diye. Hii bu huyum kendimi ağırdan sattığımdan değil. Kardeşimin evi bile olsa zırt pırt gitmeyi sevmem uygun olunca buyur etsinler diye.

Bizim de var böyle "PREMSES" 🤣 Ben davet edildiğim yere erimem, edilmediğim yere görünmem. Başka şehir de yaşıyorum izin de bir tanesi yemeğe cağırdı ve gittik. Oburu ne çağırdı ne arayıp hoşgeldin dedi. Benim döneceğim gun kardeşimle kavga etmişler ablan xxxx e gitti bana gelmedi diye 😂😂😂 sonuç şimdi o da diyordur kocamla, görümcem yüzünden kötü oldum diye. 😁 Bir de açık açık söylerim "Ben rahatsız etmek istemiyorum. Siz davet ederseniz gelirim" diye. Hii bu huyum kendimi ağırdan sattığımdan değil. Kardeşimin evi bile olsa zırt pırt gitmeyi sevmem uygun olunca buyur etsinler diye.
Ay sizi çok iyi anlıyorum. 😂
Bizim gelin de düğün öncesi yerleştirdikleri eve hiç gitmedim diye boşandı. 😂
Gidemediğim dönemin pandemiden kaynaklı şehir dışı yasağı olması, farklı şehirlerde oturuyor olmamız ve onun beni hiiiiç çağırmamış hatta 1 yıllık ilişkisinde hiç aramamış olmasını belirtmek isterim. 😂

Benimde görümceme kızdığım çok nokta vardır mesafemi korurum ona karşı, ama ona ne kadar kızsam da çocuğu için markete gittiğimde bile sevdiği şeylerden alırım kapıda görsem ya da bize gelse hemen veririm sevinir o da, hatta bazen kapıdan geçerken bırakırım sonuçta çocuk yani annesinin davranışlarıyla hiçbir ilgisi yok ona kızıp çocuklara cephe almak çok yanlış.
Hem madem sana iyi gelmiyorlar, onların yaptığı yemeğe mi muhtaçsın yok gelin yemeğine almadılar falan, geçin böyle tuhaf adetleri.
Son olarak bence annenden yemek alma hergün hergün kadın sana neden yemek gönderiyor? Çalışan bi ton kadın var hepsi de evine gelip yemeğini hazırlıyor. Senle her konuda tartışan kalbini kıran kocana annen yemek hazırlıyor ne yazık. Oturun tost yiyin. Bak ne oldu eşin annene minnettar mı kaldı yemekler için? İlk kavgada bu evden de oraya birşey gitmeyecek dedi kendi yediklerini görmeden. Evlendiyseniz sorumluluklarınızı bilin bi zahmet.

Dedikodunuzu yaptıysa o anda tepki verin.
İçinizde tutup tutup birikim yapınca sonra alakasız bir yerden patlıyor, çocuğa verilecek yemekle bu konunun ne ilgisi var?
Anneye duyduğunuz öfkeyi çocuktan çıkarmayın.

Sonra haklıyken haksız duruma düşülüyor.

Siz saygınızı koruyun, küçük yardımlarda erinmeyin, karşı taraf size kötü davranırsa da bunu neden göstererek mesafeyi artırın.

Bunun için boşanılmaz, eşinizin yaklaşımını da haksız buldum boşanma lafı öyle kolay kolay ağza alınmaz. Ortalığı yakıp yıkarak hem kendisiyle hem de ablasıyla aranızı daha da bozuyor, ilişkinin düzelmesini geciktiriyor.

Bir tabak yemek için ayıp etmişsiniz. Görümceniz yapmıyorsa o onun ayıbı,aynı seviyeye inmeye gerek var mı?
Eşinizin söyledikleri de hiç hoş değil,kıyas yapılacak durum yok,annenizin size yaptığını düşününce aynı kefeye koyması adil olmamış.
Oturup düzgünce konuşmayı deneyin.
Annenize söylemeyin,iki gün sonra eşinizle barışırsınız ama anneniz asla unutmaz.

Kusura bakm
O kadar kötüyüm ki yalnız başıma yattığım yatak odamdan yazıyorum bu konuyu , yalnızlıktan kafayı yemek üzereyim. Görümcemin sadece benim yakaladığım eşime karşı arkamdan konuştuğu iki kere oldu kısacık evlilik sürecimde. Bugün görümcemler (gezmek sonrası)bizden anahtar almak için kapıdan uğrayacaklardı eşim yaptığım yemekten görümcemin çocuklarına vermemi istedi ben de : ablan bize hiçbir şey yapmıyor gelin yemeğine dahi almadı deyince kıyamet koptu bu evden artık annene bir şey veremezsin diye ( annem çalıştığım için her gün yemek yolluyor ) konu elindeki telefonu ben aldımdan boşanmaya kadar gitti çok kötüyüm her gün bir kavga bir huzursuzluk , düzeltmeye mi çalışmalıyım bilmiyorum annem üzülür diye ona anlatamıyorum ilk zamanlar böyle sonra yoluna girer mi yoksa daha kı kötüye gider şimdiden böyleyse ?
Kusura bakmayın ama gerçekten gecikmeyi bilmiyorsunuz..sorunsuz evlilik elbette yok ama böyle ufak tefek sebeblerdende büyük kavgalar ve çıkarıp evliliği bitirme noktasına gelebiliyosunuz..o an eşiniz yeğenleri için iki tabak yemek istemiş muhtemelen yemeği beğenmiş çocuklarda yesin demiş ne var bunda..gorumceniz size bişey yollamiyor sorun bu mu ..yada başka sorunlarınız var ama yinede bunun hırsını çocuklara vereceğiniz bı tabak yemekten çıkarmanız çok yanlış olmuş..hakikaten bu mudur boşanma nedeniniz bir yıl içinde...üzülüyorum böyle görünce hakikaten evlilikler çocuk oyununa dönmüş vaziyette artik

Keşke verseydiniz yemek çocuklar en azından ramazanda sevap olur. Siz iyi davranın en azından eşinizn yanında siz sonrasında ne yapmak ne tavır takınmak istiyorsanz onu yaparsınız yada ne söylemek istiyorsanız. Ben görümcemn çoğu söylediğini dinlemem bile umursamam. Ama bir şey yapılacaksa veririm götürürüm.

Ay sizi çok iyi anlıyorum. 😂
Bizim gelin de düğün öncesi yerleştirdikleri eve hiç gitmedim diye boşandı. 😂
Gidemediğim dönemin pandemiden kaynaklı şehir dışı yasağı olması, farklı şehirlerde oturuyor olmamız ve onun beni hiiiiç çağırmamış hatta 1 yıllık ilişkisinde hiç aramamış olmasını belirtmek isterim. 😂
🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😂🤣 Allah, akil fikir versin ne diyeyim? 😁 Adımız görümce çünkü 😂 Ben de gelinim ve ne kaynanam, ne görümcem ne arar ne de sorar. Çocuklarımıza bile mesafeliler. Hem uzaktayız hem de mesafelidirler. Doğumda, bayramda, seyranda vs. Pek bulunmazlar. Torunum diye hediye vs. De yok. Bugune kadar kendime hiç dert edinmedim. Onlar da insan benle samimi olmak zorunda değiller. Birbirimize saygımız var ama mesafeliyizde. Ne kendime, ne çocuklarıma birsey yapmaya mecburda değiller. Düşmanda değiliz. Bugune kadar eşime anan şunu dedi, ablan şunu yaptı demedim. Banane yani naparlarsa yapsınlar. Gelene kapım açık saçma sebeplerle evimin huzurunu kaçıramam. Biz premses olamayız 40 fırın ekmek lazim 😂😂😁

Ay hanımlar takılmışsınız yemeğe,çocuklar açlıktan ölmüyordur eminim.Bir tabak yemek bir tabak yemek durup durup yazmışsınız,adam basit bir mesele için boşanalım diyor buna mı takıldınız ? Bir de ''annene bir şey vermeyeceksin'' diye izin vermemiş beyefendi,hep böyle mi konuşuyor ? Elindekini ben aldım falan,ne uyuz bir konuşma şekli.İnsan eşine aldığı telefonu da başına kakacaksa ohoo...

Siz de tepkinizi zamanında verin.Gelin yemeğine almadı ne demek ? Almak zorunda mı ? Dedikodumu yaptığını duydum,artık mesafeli davranacağım deyin,ne uzatıyorsunuz lafı ?

Son düzenleme:
Eminim ki içinizden gelseydi, eşiniz size söylemeden " çocukların seveceği bir yemek yaptım, size de bir kap vereyim" diyecektiniz.

Demek ki evliliğinizde yanlış giden bir şeyler. İçinizde öfke ve kırgınlık birikmiş. Tabii eşinizde de.

Yoksa olay bir kap yemek değil.

Yemek konusunda cimrilik yapmak çok ayıp bir şey bence. Belki niyetiniz o değildi ama patladığınız nokta yanlış olmuş. Ben iki tabak yemeğin esirgendiğini de sadece bu forumda gördüm birkaç kez.
aynen canım benim de görümcemle aram yok ama değişik tatlı vs evde fazla olunca çocuğuna yolluyorum sonuçta çocugun ne suçu var 1 tabak yemekle eksilmeyiz diye düşünüyorum

Ay hanımlar takılmışsınız yemeğe,çocuklar açlıktan ölmüyordur eminim.Bir tabak yemek bir tabak yemek durup durup yazmışsınız,adam basit bir mesele için boşanalım diyor buna mı takıldınız ? Bir de ''annene bir şey vermeyeceksin'' diye izin vermemiş beyefendi,hep böyle mi konuşuyor ? Elindekini ben aldım falan,ne uyuz bir konuşma şekli.İnsan eşine aldığı telefonu da başına kakacaksa ohoo...

Siz de tepkinizi zamanında verin.Gelin yemeğine almadı ne demek ? Almak zorunda mı ? Dedikodumu yaptığını duydum,artık mesafeli davranacağım deyin,ne uzatıyorsunuz lafı ?
Eş konusunda tencere kapak olmuşlar. Burada gelip direk "Görümcem" yüzünden yazınca cok sacma bir sebep geldi ve anlam veremedik. Dedikodu her zaman var. Eminim kendisi annesine ve kardesine vs. Görümcesinin dedikodusunu etmemiştir 😁😁 yani konu genel manada saçma 😊

Back