Bir yerlerde hata mı yaptım?

arwen10_19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
541
12
25 yaşında yaklaşık 9 aylık evli bir bayanım.annem le babam ben evlendikten sonra ayrıldılar çok kötü günlerdi babam nezaretlerde annem karakollarda..büyük abim annemi o günlerde evine bile almadı 15 gün konu komşuda yattı annem.babam 75 annem 61 yaşında büyük abim benden 6 ay önce evlendi, maddi açıdan kötü olan bizimkiler onun borçları nedeniyle iyice sıkıştılar.küçük ise hayırsızın teki.düğünümde ailemden tek bir katkı görmedim bütün herşeyi eşimin tarafı yaptı.o sırada çalışıyordum.evlenirken annemlerin 2 aylık kirasına kadar ödeyip o evden ayrıldım.abimin düğünde bana takacağı altını dahi ben verdim.otobüs biletini eşimin ailesi almasaydı abim ve yengem nikahıma gelmiyorlardı.düğünüme ne babam ne küçük abim geldi..

evlendikten sonra 5 ay kadar çalışmadım.bir kimse de arayıp huzurun yerinde mi mutlumusun diye aramadı.sonuçta yeni evliyim şehir dışında oturuyorum belki kocam psikopat çıktı belki hergün dayak yiyorum ..büyük abim ilk aramasında para istedi.annemler ona hiç bişey yapmamış borç içindeymiş yengeme tenekeden 2 bilezik takılmış..güler misin ağlar mısın bana annem ince bir kolye taktı hem onu hem eşime takacağı künyeyi de ben aldım.belki şaka gibi diyeceksiniz.bu kadar olmaz diyeceksiniz yukarda Allah var herşeyi o biliyor nasılsa..

çok mutsuzum annem ayrı evde yaşıyor onun ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz.büyük abim her 15 günde bir arar.neymiş ben 2000 lira kazan mıyomuş muyum?bi kere evlendim çıktım artık ben sizden. benimde bi yuvam planlarım var.babamı yanınıza alın dediğimde bana mı sordular ayrılmayı derken iyi..ne annemle ilgilendi ne babamla..
eşimden de mi utanmıyorsunuz.en çok korktuğumsa bu olayların eşimle aramızı soğutması..Allah bin kere razı olsun ama ufak da olsa eşimin imaları öyle canımı yakar oldu ki artık.ailem beni resmen sömürmeye çalışıyor.demeyin ki bu kızın dini imanı para olmuş bu kadarına kimse dayanamaz inanın.

küçük abim se beni bir düşman gibi görüyor apayrı bi dünya onunkisi anlatmaya kalksam...tek derdi huzurumu bozmak olmuş.işi gücü yalan.mesela bi kersinde aradı babamı hapse atacaklar annem kamu davası açmış 2000 tl ceza verildi ödenmesi lazım diye .. hemen babamı aradım biz öderiz baba merak etme diye meğer işin aslıyla alakası yokmuş annemi 2. bir defa rahatsız ederse verilirmiş.

az önce yine mesaj atmış küçük olan acil ara die ve nedense aramazlar beni ara diye mesaj atarlar..babamla beraber kalıyordu kışın babamı görmeye gittim.2 çekyat almış hallerini görseniz.ne bir buzdolabı ne bişey var çamaşırlar leğende ev buz gibiydi.eşimle konuştum babamı yanımıza alalım diye tamam dedi gidelim getirelim ama babam gelmek istemedi.
şimdi babam ayrı eve çıkacakmış küçük abim beni arıyor buyuk abınle konuş babama bi ev tutalım döşeyelim diye.ben de yazıklar olsun dedim 2 erkek babama sahip çıkamadınız..bide bana ahkam kesiyor ben bir sürü eşya aldım borca girdim bilmem ne diye.ee hadi ver o zaman babama çekyatları madem babama aldın..

arkadaşlar öle arada kaldım ki anneme ayrı gönderiyorum babama çok olmasa da 100-150 ayrı gönderiyorum.2 ay sonra öğrenim geri ödemem başlıycak.çalışıyorum ama evime hiç katkım yokçbabam şimdi ayrı eve çıkacak abim birazda siz bakına getiriyor.büyüğün ilgisi bile yok.eşimin ailesi de artık bozulmaya başladı biz sizin düğün borcunuzu ödüyoruz siz gelinin ailesine bakıyosunuza geliyor.eşim artık 2 tane abin var sana düşmez demeye başladı ki bence haklı da.

eşimle aramızda maddi bi sorun olduğunda boynumu eğmek zorunda kalıyorum.bi laf sölediğinde verecek cevabım olmuyo bile.kendi evim için almayı planladıklarımı hep erteliyorum.hep bi eksikliğim anlıycanız.
bi yandan ailemin bu durumlarına üzülüyorum bi yandan kendime üzülüyorum.

ALLAH yardımcınız olsun inşaallah ...

Sizi düşünmeyenleri , siz de düşünmeyin . Neymiş yok büyük abime , yok küçük abime , yok babam nezarette para para para ...
Nezarete düşecek dawranışlarda bulunmasınlar kardeşim . Anneniz şimdi nerede onu merak ettim ?
Abilerinizle görüşmeyin olsun bitsin . Lafa gelince erkeğizbiz deyip mangalda kül bırakmazlar ama erkek doğmakla erkek olunmuyor !

Eşinizinwe eşinizin ailesi çok haklı . Siz elinizden geleni yapmışsınız . Herkes ayağını yorganına göre uzatsın !

Ne bu yaaa , daraldım walla :84:

ALLAH yardımcınız olsun inşaallah ...

Sizi düşünmeyenleri , siz de düşünmeyin . Neymiş yok büyük abime , yok küçük abime , yok babam nezarette para para para ...
Nezarete düşecek dawranışlarda bulunmasınlar kardeşim . Anneniz şimdi nerede onu merak ettim ?
Abilerinizle görüşmeyin olsun bitsin . Lafa gelince erkeğizbiz deyip mangalda kül bırakmazlar ama erkek doğmakla erkek olunmuyor !

Eşinizinwe eşinizin ailesi çok haklı . Siz elinizden geleni yapmışsınız . Herkes ayağını yorganına göre uzatsın !

Ne bu yaaa , daraldım walla :84:

annem şimdi memlekette kirada oturuyor.abimlerle artık görüşmüyorum.
az önce konuştum annemle çünkü eşim baya tepki gösterdi bugün.beni enayi yerine koyuyorlar diye.annem bu ay çocuk bakmaya başlıycak.ögrenim geri ödemem başlıyor anne 2 yıl gönderemicez aldığın para yetecektir sana önümüzdeki yılda gelirsin bizde kalırsın boşuna kira vermeyelim oraya dedim.ben kimseyi huzursuz etmek istemem 2 lokma ekmek yerim otururum evimde siz kendi hesabınıza bakın dedi.baya da bozuldu.9 ay boyunca toplamda 5 bin gibi bi para gönderdik sadece anneme.eşim: sen farkında değilsin ama gelecekteki çocuklarımızın rızkını gönderiyoruz az para değil diyo.bütün arkadaşlarıma bakıyorum aileleri daha destek oluyor onlara.çok canım acıyor kolay mı bi yerde anne bi yerde baba bana güveniyor öbür tarafta 2 hayırsız abi.eşimse artık huzursuzlanmaya başladı nasıl arada kaldım bilseniz.annem sen kendi paranı kazanıyon boşver diyo ama biz de bi aileyiz sonuçta benim kendi evime karşı da sorumluluklarım var.

çok üzüldüm yaşadıklarına allah yardımcın olsun çok iyi anlayabiliyorum seni innşallah düzelir:KK14::KK14::KK14:

çok üzüldüm yaşadıklarına allah yardımcın olsun çok iyi anlayabiliyorum seni innşallah düzelir:KK14::KK14::KK14:

çok teşekkür ederim.eşime de; inşallah senin ailen bu duruma düşmez dedim kesinlikle haketmiyo bunu ama öyle kırgınım ki.ona kızamam aileme kızamam benim kızgınlığım kırgınlığım yalnızlığıma kırgınlığım.bazen düşünüyorum ailemde bu durumda kalmamı istemzdi
o zaman ben bi yerlerde hata mı yaptım diye kötü bi insan mıyım.bu kadar yalnızlığı hakettim mi.arkamda kimse yok başıma bişey gelse gidecek kimsem yok...

allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm.anne baba işte atsan atılmaz ama eşinlede aranı bozmalarına izin verme sanamı güvenip ayrıldılar bu yaştan sonra

cok zor bi durummm ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...iki arada bi derede kalmissiniz ailenizede yuz ceviremezsiniz esinizede ama ailenizin biraz anlayisli olup sizi rahat birakmasi lazim sonucta sizde artik bi evsiniz agbilerinizin arayipta para istemeleri de cok ayip siz parayi basmiyorsunuz ya herkes calisip kazaniyor onlarda calissinlar...her baslari skstkca seni ararlarsa evinin huzuru tabikide bozulur bide soyle dusun tam tersi esinin ailesi arayip surekli para istiyor vs sen rahatsiz olmazmiydin olurdun esinde rahatsiz olmus ama ailenede yuz ceviremezsin en azindan anne ve babana agbilerine bakmak zorunda degilsin diye dusunuyorum...tabiki bu benim fikrimm yanlisim varsa duzzelt lutfen ayrica annen baban yasli insanlar ellerinden gelen birsey yok diger evlatlardan hayir olmayinca senden istiyorlar bence onlarda istemezdi boyle olsun ama ne yapsinlar ellerinde yok...:26:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım kusura bakma da sana kimsenin bi faydası dokunmamış şimdi herşeyi mecburmuşsun gibi senden bekliyolar. kendini bu konuda çok ezdirmişsin. eşin haklı yani ona kırılmaya hakkın yok bence. annen de senin kendi kazancın diye yanlış söylemiş. sen artık evlisin senin benim mi var. bi harcama yapıcaksan sen ve bu sürekli yardım şeklinde olucaksa bu konuya tek başına karar veremezsin. bence sen kendine güvendirmişsin. onlar da çaba göstermiyolar nasılsa istiyoruz geliyo diye. sen çalışmasaydın nolucaktı başlarının çaresine bakıcaklardı o zaman. şimdi senin onlardan başlarının çaresine bakmasını isteme vaktin gelmiş de geçiyo bile. çok şükür herkesin eli ayağı tutuyosa senden de daha bişey istemesinler. sen de kimse için huzurunu bozma. onlar senin huzurunu bozmak için uğraşıyolar resmen. abilerine özellikle sinir oldum. her kardeş kardeş değildir. görüşme hiç bence. zararlarından başka bişey göremezsin onlardan.:KK45:

Merhaba;
sen bir yerlerde hata yapmamışsın,
sadece annen ve babanın hayırlı vicdanlı biricik kızlarısın.
Emin ol bunun mükafatı misli misli sana dönecektir.
Ama tabiki de ailen olarak eşinin duruşu herkez den çok daha önemli.
Annen kırılmamıştır sana, anlamıştır şimdi sen vicdanen kendini kötü hissediyorsun
ama yapabileceklerini zaten yapmışsın.
Eşinin rızası olmadan evinizin harcamalarını bölmen ileride büyük derecede sorunlara yol açabilir.
Üzülme ve tefekkür et, inşallah bu zor günlerden sen ve annen kurtulursunuz.:KK71:

çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden.anneme öle dedim demek zorundaydım.annemi de babamı da hiç bi zaman bırakmam.ne olursa olsun vicdanım izin vermez.eşim de birtek sana güveniyorlar diyo ona bozuluyo.benim için dua edin..

çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden.anneme öle dedim demek zorundaydım.annemi de babamı da hiç bi zaman bırakmam.ne olursa olsun vicdanım izin vermez.eşim de birtek sana güveniyorlar diyo ona bozuluyo.benim için dua edin..

bir-iki gün sonra annemi arayıp ben seni hiç bi zaman bırakmam demeyi düşünüyorum. daha fazla üzmek istemem.sadece beni zor durumda bıraktıklarını anlamalarıydı isteğim.herşey o kadar kolay olmuyo benim için de..

Son düzenleme:
anne baba atsan atılmaz satsan satılmaz ama kendini ezdirme. baştan nasıl alışırlarsa öyle gidiyor. benim teyzem 14 yıllık evli eniştem çok iyi maaş alıyor. ilk zamanlarda ailede herkes paraya sıkışınca onun kapısını çaldı. sen kendi maaşının hesabını kocana vermek zorunda değilsin kocan eve baksın filan diye. ozamanlar çok iyi niyetle hep verdi hep yardımcı oldu. şimdi iki oğlu var. bir sorumluluğu var. hala daha başı sıkışan ona gidiyor. eniştem bunca yıldan sonra artık maaşına el koyma noktasına geldi. okadar kötü durumki. sen ve eşin kimse için çalışmıyorsunuz. artık siz ayrı bir ailesiniz. annenin ihtiyaçlarının yine karşıla. evine bir paket bişe alıyorsan onada al gönder. ille para vermen gerekmez. arasıra faturasını öde. yani yinede birşey yapabilirsin annen için.

lafım size değil siz elinizden geleni yapmışsınız yanlış anlaşılmasın ama bir söz vardır söylemeden geçemiycem
bir anne baba 10 evlada bakmış büyütmüşte
10 evlat bir olup o anne babaya bakamamış ya aynen o hesap ...

lafım size değil siz elinizden geleni yapmışsınız yanlış anlaşılmasın ama bir söz vardır söylemeden geçemiycem
bir anne baba 10 evlada bakmış büyütmüşte
10 evlat bir olup o anne babaya bakamamış ya aynen o hesap ...
çok çok haklısın arkadaşım ne yazık ki böle

Anne ve babanizin durumu üzücü. Abiler calismiyorlar mi?
Esinizin ailesinin sizin yardim ediyor olamaniza bozulmamasi gerekiyor, zira siz kendi calistiginiz parayi gonderiyorsunuz. Ustelik sizin yardimlarinizi ve ailenizin skintilarini, esinizin ailesinin tum teferruatiyla bilmesi gerekmiyor, anlatmayin onlara herseyi.
Esinizin bunu kendi derdi bilip maddi olamiyorsa bile size manevi anlamda destek içinde olmasi
gerekiyor bana gore. Abileriniz anne ve babaniza bakmiyorlarsa ne olacak durum? Imkaniniz
varken sizde mi yuz cevireceksiniz esinizin ailesi bozuluyor diye, birakalim açliktan bakimsizliktan
ölsünler o zaman oyle mi? Bence siz dogru olani yaparak maddi anlamda yardim gonderiyorsunuz. Su durumda baska ne yapilabilir? zaten abileriniz evlerini acmayarak anne babaniza aci cektirmisler ama iyi ki sizin gibi vefali bir evlatlari varmista ............

Bence hiç karamsar olmayin, esinize guzel guzel izah edin. Benim param tabii yollayacagim seklinde degil elbette..."durumun ortada oldugunu, senden baska kimsenin yardim etmedigini, onlarin bu halde yipraniyor olamalarinin seni çok uzup yaraladigini, her seyden evvel evlat olarak buna borclu oldugunu, senin ailene sirtini donmene Allah'in razi olmayacagini" vs tatli izahlarla anlatabilir, esini destekcin kilabilirsin...

Kalici cozum olarak ise, sayet yaninda kalmak istemiyorlarsa, "darulaceze" olabilir belki... :KK43: Keske en azindan annecigin senin yaninda kalmayi kabul etse...

Son düzenleme:
Anne ve babanizin durumu üzücü. Abiler calismiyorlar mi?
Esinizin ailesinin sizin yardim ediyor olamaniza bozulmamasi gerekiyor, zira siz kendi calistiginiz parayi gonderiyorsunuz. Ustelik sizin yardimlarinizi ve ailenizin skintilarini, esinizin ailesinin tum teferruatiyla bilmesi gerekmiyor, anlatmayin onlara herseyi.
Esinizin bunu kendi derdi bilip maddi olamiyorsa bile size manevi anlamda destek içinde olmasi
gerekiyor bana gore. Abileriniz anne ve babaniza bakmiyorlarsa ne olacak durum? Imkaniniz
varken sizde mi yuz cevireceksiniz esinizin ailesi bozuluyor diye, birakalim açliktan bakimsizliktan
ölsünler o zaman oyle mi? Bence siz dogru olani yaparak maddi anlamda yardim gonderiyorsunuz. Su durumda baska ne yapilabilir? zaten abileriniz evlerini acmayarak anne babaniza aci cektirmisler ama iyi ki sizin gibi vefali bir evlatlari varmista ............

Bence hiç karamsar olmayin, esinize guzel guzel izah edin. Benim param tabii yollayacagim seklinde degil elbette..."durumun ortada oldugunu, senden baska kimsenin yardim etmedigini, onlarin bu halde yipraniyor olamalarinin seni çok uzup yaraladigini, her seyden evvel evlat olarak buna borclu oldugunu, senin ailene sirtini donmene Allah'in razi olmayacagini" vs tatli izahlarla anlatabilir, esini destekcin kilabilirsin...

Kalici cozum olarak ise, sayet yaninda kalmak istemiyorlarsa, "darulaceze" olabilir belki... :KK43: Keske en azindan annecigin senin yaninda kalmayi kabul etse...

kesinlikle çok çok haklısınız.eşim diğer kardeşlerin umursamazlığına ben buna mecburmuşum bi evlat benmişim gibi davranmalarına bozuluyor.dün biraz tartıştık ama sonra "annemiz babamız tabi bakacağız"dedi yine saolsun.

onlar da çalışıyor biri evli biri bekar.evli olan ben kendi evimi zor geçindiriyorum diyor.diğeriyse eşinden ayrıldı.babam onun yanındaydı.artık ben de kendi düzenimi kurcam evlencem biraz da siz bakın diyor.annem veya babam yanıma gelse çok daha iyi olacak ama gelmek istemiyorlar.keşke ayrı olmasaydılar en azından ikisi beraber yoldaş olurlardı ayrı ayrı kiralar olmazdı.sonuna kadar yardımcı olurdum zaten.abimlerin lafı geçmezdi kardeşim yok der geçerdim ama keşke birine sahip çıksalar annemle ben ilgilensem babamla ikisi ilgilense.işte böle olmayınca işin maddi yükü çok oluyor ve sadece bende oluyor.

Kusura bakmayın ama hatanız var, aileniz sizi bankamatik olarak görüyor. Sizin her ay düzenli olarak para göndermeniz ne demek, bunu kaç kişi kabul edebilir. Üstelik böyle abilerinizinde aramaları varken. Anneye ve babaya ayrı gönder, kardeşlere ayrı gönder. Üstelik siz evlenme durumunuzda hiç bir katkılarıda olmamış. Düğününüzde yalnız bırakmış Birde eşinizin durumunu düşünün, fakir bir yerden kız almış, üstelik düğün dahil tüm masrafları üstlenmiş,yani tek başına bir ev kurmuş ve her ay birilerine düzenli para gönderiyor ki, söylediğiniz miktarlarda bence ciddi bir meblağ eh yani yetimhaneden biriyle evlenseydi daha iyiydi. Sonuçta çalışıyorsunuz paranız ortak, senin paran ayrı niye hesap veriyorsun diyen bir anneden kimseye fayda gelmez. Bu anne babaya güvenipte kocanıza tavır almayın. Ben eski nişanlım ailesi maddi durumu varken bile bir kuruş yardım etmediler, sonuçta ayrıldık. Yani aynı durumda eşinizin ailesi olsa onlarada düzenli yardım edin, peki sizin hayatınız ne olacak. Sizin yuvanız ve geleceğiniz ilgili planlar ne olacak. Maddi olanağınız olmasaydı bişekilde yine kendi başların çaresine bakacaklardır. Yapmanız gereken gerektiği zaman belli bir yardımda olmaktır, her ay düzenli para yardımından vazgeçin, merak etmeyin şartların değişmediği bir şekilde hayatta kaldıklarını göreceksiniz.

Allah yardımcınız olsun.

az önce annemle konuştum sesi baya soğuktu belki 35-40 sn konuştuk konuşmadık sesi kapat der gibiydi.iki oğluna da bir tek tepki göstermedi benim bi lafımda böle olduk işte çünkü herşeyi benden bekliyo.bayramda anneme gidecektik eşim gitmek istemiyorum her gidişimizde hem mutsuz oluyorsun hem ona biraz bişey alayım buna biraz bişey yapayım diye bir sürü masrafa giriyoruz aile diye bi kavram yok herkes bi tarafta ben gelmicem sen gidersen git dedi.o gelmeyince ben de sinir oldum.dün anneme bayrama gelmicez dedim.

farkındayım onu çok üzdüm.şu an çok canım yanıyo ama anlasın istiyorum beni nasıl zor durumda bıraktıklarını evimde nelere katlanarak onlar için bişeyler yapmaya çalıştığımı.aslında kocam izin vermese hiç bişey yapamıcamı ben kendı paramı kazanıyorum demekle olmadığını.annemle babamın bunu dedıklerı ıcın aıle olamadıklarını gorsunler.

annemi bayrama bize çağırdık.gitmiyoruz diye çok üzülmüş.laf arasında keşke sigortalı çalışsaymışım vaktinde babanın sigortası var diye hiç düşünmedim.bu devirde kimseye güvenilmiyor diye lafı da gönderdi..

X