Bir yerlerde hata mı yaptım?

canım allah yardımcın olsun aradaki teraziyi bulman biraz zor gibi

abinin yaptığı tamamen kıskançlık onane ne kadar kazandığından

kimseye muhtaç değilsin sevinmesi gerekirken yaptığı bencilliğe bak

çok hassas ailevi konu olduğu şöyle yap böyle yap diyemiyorum

rabbim kaldıramayacağımız yükler yüklemesin sırtımıza.

Annen su an nerde kaliyor tam olarak anlayamadim? Yalniz basina kiralik bir evde mi yasiyor? ve baban da baska bir evde yalniz yasiyor sen ise ikisinin maddi ihtiyaclarini gonderiyorsun, kira vs gibi, oyle mi?

Peki babanin emeklilik maasi babani idare etmiyor mu canim? Sayet sen iki eve ayri ayri katki sagliyorsan gercekten durumun zor. Ancaaaaak, bundan dolayi kendini ne "kredi karti" gibi hisset, ne de kullaniyormus hissine kapil... Onlar senin ailen kimse kusura bakmasin, en kotu anne ve babanin hakkini dahi bir evlat ne yaparsa yapsin odeyemez, bu da boyle biline... Sadece sorun su ki, sen maddi anlamda yoruluyorsun. Sakin abine ve kardesine para gonderme, onlar kendi baslarinincaresine baksinlar. Ustelik sana karsi hem soguk hem kirici olduklari halde para pul isterlerse iste bu somuru olur asil. Ama anne ve babanin kirginliklarini, beklentilerini mazur gor canim... Insanin yaslanacak dali olmamasi ne kadar zordur... ustune bir de yaslilik, acizlik... Belki annen için onun standartlarinda insanlarla ortak evlerde kalmasini saglayabilirsin. Ev arkadaslari bulabilirsin yani. Boylece masraflar bolunur. Makul ve temiz ve guvenilir insan olduktan sonra olmayacak sey degil...

Annen su an nerde kaliyor tam olarak anlayamadim? Yalniz basina kiralik bir evde mi yasiyor? ve baban da baska bir evde yalniz yasiyor sen ise ikisinin maddi ihtiyaclarini gonderiyorsun, kira vs gibi, oyle mi?

Peki babanin emeklilik maasi babani idare etmiyor mu canim? Sayet sen iki eve ayri ayri katki sagliyorsan gercekten durumun zor. Ancaaaaak, bundan dolayi kendini ne "kredi karti" gibi hisset, ne de kullaniyormus hissine kapil... Onlar senin ailen kimse kusura bakmasin, en kotu anne ve babanin hakkini dahi bir evlat ne yaparsa yapsin odeyemez, bu da boyle biline... Sadece sorun su ki, sen maddi anlamda yoruluyorsun. Sakin abine ve kardesine para gonderme, onlar kendi baslarinincaresine baksinlar. Ustelik sana karsi hem soguk hem kirici olduklari halde para pul isterlerse iste bu somuru olur asil. Ama anne ve babanin kirginliklarini, beklentilerini mazur gor canim... Insanin yaslanacak dali olmamasi ne kadar zordur... ustune bir de yaslilik, acizlik... Belki annen için onun standartlarinda insanlarla ortak evlerde kalmasini saglayabilirsin. Ev arkadaslari bulabilirsin yani. Boylece masraflar bolunur. Makul ve temiz ve guvenilir insan olduktan sonra olmayacak sey degil...

babamın emekli maaşı var.sagortası da var çok şükür.şöyle söyliyim bundan 5 yıl önce k.kartından 2 bucuk milyar gibi bi mebla çekmiş ödeyemeyince kredi almış ve böle böle birini kapatmak için başka kredi çekince faiziyle vs şu an 16 milyar borcu var ve emekli maaşının yarısı kesiliyor elinde 350 gibi bi para kalıyo anneme de 150 tl nafaka veriyor elinde 200 civarı para kalıyor ben de anneme 500 babama da 150 gönderiyorum.arada 250, 250 büyük abiyi de saymıyorum.ama artık ona göndermiyorum.
ayrıca babam küçük abimle yaşıyordu.kirayı ortak veriolardı.şimdi babam başka eve çıkacak masrafı daha artacak ve buda bana yüklenecek.ve önümüzdeki ay öğrenim kredisi ödemem başlıyor.baya sıkıntılardayım.

şu an annem yalnız başına yaşıyor.babam abimle yaşıyordu o da ayrı eve çıkacak(küçük abim oralardan gidip kendi düzenini kuracakmış ikisi de o evden ayrılıyo babam başka bi eve geçecek abimle görüşmüyorum nereye gidecek bilmiom yani)

Sizi psikolojik olarak ailece mecbur hissettirmişler! Yok canım, mecbur falan değilsin. İçinden gelirse annene babana verirsin, onun dışında abilerin erkek halleriyle utanmıyor, sizden yardım bekliyorlar hala. Onlarda çalışsın kazansın kim tutuyor? Ayrıca eşinin ailesi sonuna kadar haklı, düğünden önce, düğün sırasında yardım etmişler ama sürekli sürekli olmaz ki. En kötüsü sizin düştüğünüz durum, Allah yardımcınız olsun.

zor bir durum, eşini tebrik ederim kıymetini bil canım

annene ne olursa olsun yardımı kesme 200 300 gönder bişiler eşin kabul ediyosa yanında kalmaya ikna et, baban emekli maasıyla kendini idare eder üstelik erkek ama bir kadın maassız kirada üstelik 65 yasında ne yapar annenin babanın hakkı ödenmez canım allah sana güc versin annenden elini cekme sakın,

abin olucak o kan emicileri de uzak tut hayatından

canim yasadiklarini cok iyi anliyorum buda senin imtihanin ama bir anne baba icin yapilanlar asla onlarin fedakarliklarini kapatamaz anne ve babanin degeri cok ayiridr evet gelecekte cocugun olur o zaman anlarsin anne ve babanin yasadigi zorlugu onlar icinde hic kolay dgeildir evlat eline bakmak kim isterki uzucu bir durum ama erteledigin herseyi zamanla alirsin allah korusun annen ve baban hayattan goctugunden milyarlarla onlari geri getirmezsin ve yapmazsan pismanlik duyarsin bizler ne yaparsak yapalim anne ve babamizin hakkini odeyemeyiz esiniz bir yandan destek olur gibi gozukurken bir yandanda laf soylemesi cok tuhaf rengi belli degil yanliz sunu soyleyebilirim sen ayaklari uzerinde duran bir kadinsin evine katkinin olmasini zamani gelince fazlasiyla yaparsin ne olursa olsun asla ailenden yuz cevirme sende birgun yaslancaksin basina neler gelcek nerden bilebilirsinki? abilerine gelince hic arkana bile bakma cunku tasi siksa suyu cikar herkes dursun ayaklari ustunde ama inan alah bunlarin mukafatini fazlasiyla verecektir aslada esinin ailesine karsi kendini mahcup hissetme esine karsida sen daha ne ceyiz goturcen bugun universite okumak kolaymi bir ev parasi hepimiz gectik bu yollardan senin ceyizin diplomandir kendini sakin ezdirme bilerek gelin olarak aldilar ailene dil uzatma hakkina sahip degil ne esin ne ailesi mesafeni korumani tavsiye ederim insana insan oldugu icin deger verilir kazandigi yada aldiklari icin degil sende bunu bekle karsindakilerden eger bunu basariyorsa iyi insanlardir esinde aileside

canim yasadiklarini cok iyi anliyorum buda senin imtihanin ama bir anne baba icin yapilanlar asla onlarin fedakarliklarini kapatamaz anne ve babanin degeri cok ayiridr evet gelecekte cocugun olur o zaman anlarsin anne ve babanin yasadigi zorlugu onlar icinde hic kolay dgeildir evlat eline bakmak kim isterki uzucu bir durum ama erteledigin herseyi zamanla alirsin allah korusun annen ve baban hayattan goctugunden milyarlarla onlari geri getirmezsin ve yapmazsan pismanlik duyarsin bizler ne yaparsak yapalim anne ve babamizin hakkini odeyemeyiz esiniz bir yandan destek olur gibi gozukurken bir yandanda laf soylemesi cok tuhaf rengi belli degil yanliz sunu soyleyebilirim sen ayaklari uzerinde duran bir kadinsin evine katkinin olmasini zamani gelince fazlasiyla yaparsin ne olursa olsun asla ailenden yuz cevirme sende birgun yaslancaksin basina neler gelcek nerden bilebilirsinki? abilerine gelince hic arkana bile bakma cunku tasi siksa suyu cikar herkes dursun ayaklari ustunde ama inan alah bunlarin mukafatini fazlasiyla verecektir aslada esinin ailesine karsi kendini mahcup hissetme esine karsida sen daha ne ceyiz goturcen bugun universite okumak kolaymi bir ev parasi hepimiz gectik bu yollardan senin ceyizin diplomandir kendini sakin ezdirme bilerek gelin olarak aldilar ailene dil uzatma hakkina sahip degil ne esin ne ailesi mesafeni korumani tavsiye ederim insana insan oldugu icin deger verilir kazandigi yada aldiklari icin degil sende bunu bekle karsindakilerden eger bunu basariyorsa iyi insanlardir esinde aileside

kesinlikle haklısınız anne babanın değeri çok ayrı.ama Allah razı olsun ki eşimin renginin belli olmaması gibi bi durum yok hepimiz insanız sonuçta ben ona çok çok hak veriyorum bazen öle bi an geliyo ki bu olanları kabullenemiyo insan.. ağabeylerin böle duyarsız olması onu çıldırtıyo tek üzüldüğü de benim tepkisi buna.aynı fikirde olmasa bırak bahsettiğim yardımı hiç bişey yapamazdım.
mesela annemin çok samimi arkadaşları bu yaşıma kadar bak seni annen okuttu işe girince her ay (miktar vererek) şu kadar para gönderirsin artık vs vs lafları eksik olmadı.bi kere bu benim annemle benim aramda size ne oluyo demi öle sölemek kolay bi kere de siz elinden tutun bu kadının.

okutmak konusuna gelince geçen kredi borcunu konuşuyoduk kız arkadaşımla onun borcunu bile kendi ailesi ödemiş.beni okuttular da bu borcum niye var.size özet geçeyim okul hayatımı bütün yaz tatillerinde çay bahçelerinde tost yapmaktan tutun da garsonluk yapmaya sahillerde o sıcakta gözleme satmaya kadar üniveriste de bile dondurma satmaya evlere temizliğe gitmeye kadar herşeyi yaptım.çaışmaktan gocunmadım gocunmam da ama gururum kendime güvenim öyle kırıldı ki.herzaman değersiz biri hissettim kendimi..

ailemin ödediği bi tek dönemlik harcımdır.dönem için 600-700 tl.3 ayda bir yurt parası 200 tl den yılda 800tl. onun dışında hiç bişey bursla idare ettim bide belediyeden vs alıyodum.
yani ufak bi hesap yapalım bununla ev almak mı...
ahh arkadaşım bilsen ben nasıl tırmalaya tırmalaya bu noktaya geldim.annemin babamın maddi desteğinden çok manevi desteği oldu.yine de allah razı olsun...okuttuk diye düğünümde hiç ama hiç bişey yapılmadı eşimin alyansını dahi alamadım..gerisini siz düşünün.bu durumda eşiniz hiç bişey sölemese dahi emin olun öyle eksikli oluyosunuz ki.okuttuk denen parayla bana düğün bile yapamazlardı ki bu her ana babanın boynunun borcudur çocugunu evlendirmek.

lütfen kimse yanlış anlamsın acıtasyon yapmaya çalışmıyorum ben bunları yaşadım.kimsenin bilmesine gerek yoktu evet ama herşeyi yaşayan bilir..

yazdıklarımı okudum da aslında ne kadar da kızgınım..kaderime..
ama Allahım dert vermesin ben her zaman anamın babamın yanındayım..

Son düzenleme:
annenle baban neden ayrildi canim???

annenle babanin maddi olanaklari olsa veya abilerinin bakacagini bilseler( ki erkek evlat mecbur muhtac anneye babaya bakmaya,, ama muhtac diyorum..oyle fuzuli degil)..cok gereli bi sebep varsa ayni cati altinda duramayacak kadar amenna..

ama oyle kavga ediyoruz anlasamiyoruz tarzi bi sebepse valla kusura bakma ama..ben onlarin yerinde olsam yataklari ayirip ayni evin icinde iki dost gibi yasar evlatlarimin sirtina yuk olmazdim..ne yani kendi inatlari ugruna olan sana oluyor..,kendileride sefil oluyor,, tabi sebebini bilmiyorum ama isteseler bu sartlar altinda beraber kari-koca olarak olmasada,,maddiyat acisindan ayni evde yasayamazlarmiydi,,ev arkadasi gibi yani,,bu yastan sonra ayri hayata ne gerek varki..genc olsa neyse dicemde..ha annen siddet filan goruyordur onu bilemem ama sanmamda acikcasi..yani bu maddi zorluklar icerisinde hangi BUYUK sebeten dolayi ve neye guvenerek ayri ayri yasamaya kalktilar onu anlayamiyorum..

Son düzenleme:
ama sunuda demeden gecemicem..

ne olursa olsun anneye babaya ne hal varsa gorsun diyemeyiz.. bende olsam diyemem..esimde diyemez..esimin bir babasi var dusman basina:) ama ne olursa olsun uzuluyor onun icin biseyler yapmak istiyo cocukken ayrilmislar..

ha esin kizdiginda , yapabildigimiz kadar gonderelim olmazmi de,, sevabini ben alirim de,,abimler yapmiyorsa onlarin ayibi,,ben onlara vermiyorumki annemlere veriyorum de..onlar utansin de..zaten yas lari malum,, en fazla yasasalar daha bi 10 sene bilemedin 20 sene ( Allah omur versinde)

abilerime gelince.. adatan olmaktansa,,aldatilan olmayi tercih ederim de,, bunun mukafatini Allah vericek bize de,, vicdanim el vermiyor de,, tamam abime tek kurus yok ama annemle babama en azindan 3-5 kurus neyse bizi zorlamicak sekilde maddi ve manevi olarak destek vermemei cok gorme bana de..
umarim esinde anlayisla karsilar..ki zaten oyle olmus diyosun..tmm deminde yazdim annenlerin neden boyle secim yaptigini filan o ayri ama yinede fazla sert tepki verme verdiklerini yuzune vurmus gibi olmasin cnm.haklarini helal etsinler yeter..sanmaki ben enayimiyim,,hayir sen vicdanli bir evlatsin..sana ve senin gibilerine dunya hayatinda mutluluk ve cennet mujdelenmis..anne baba ne kadar degerli,,ne utuki sana bu sansi en iiyi sekilde kullanmissin..abilerin akillilik degil asi enayiligi onlar yapti..ilerde onlar acinacak hale geldimi esinde sende anlarsiniz..

Rabbim bunun karsiligini sana misli misli vericektir emin ol cnm!

Son düzenleme:
annenle baban neden ayrildi canim???

annenle babanin maddi olanaklari olsa veya abilerinin bakacagini bilseler( ki erkek evlat mecbur muhtac anneye babaya bakmaya,, ama muhtac diyorum..oyle fuzuli degil)..cok gereli bi sebep varsa ayni cati altinda duramayacak kadar amenna..

ama oyle kavga ediyoruz anlasamiyoruz tarzi bi sebepse valla kusura bakma ama..ben onlarin yerinde olsam yataklari ayirip ayni evin icinde iki dost gibi yasar evlatlarimin sirtina yuk olmazdim..ne yani kendi inatlari ugruna olan sana oluyor..,kendileride sefil oluyor,, tabi sebebini bilmiyorum ama isteseler bu sartlar altinda beraber kari-koca olarak olmasada,,maddiyat acisindan ayni evde yasayamazlarmiydi,,ev arkadasi gibi yani,,bu yastan sonra ayri hayata ne gerek varki..genc olsa neyse dicemde..ha annen siddet filan goruyordur onu bilemem ama sanmamda acikcasi..yani bu maddi zorluklar icerisinde hangi BUYUK sebeten dolayi ve neye guvenerek ayri ayri yasamaya kalktilar onu anlayamiyorum..

annemle babam zaten çoktan beri ev arkadaşı gibi kalıyorlardı.annem bazen çocuk bakar bazen aşçılık yapar kendi harçlığını çıkarırdı.evimiz kiraydı babamın maaşı şu kredilerden dolayı kesildiği için elektriği suyu öder pazarı görür arada da kiraya katkı yapardı.annem de telefonu vs öder kirayı verirdi.bu 5-6 senedir böyle.babam gecen sene baya rahatsızlandı hastanede falan kaldı 15 gun gunduz yanında ben kalırdım gece annem ısten gelıp kalırdı dusunun ıkı oglu var afederdınız erkek tuvaletıne bız gotururduk buyuk abımle bu konuda cok tartıstım hatta o zaman sıldım senı falan dedım.cunku abı bı kere de sen gel kal dedıgımde ben calısıyom uykusuz nasıl ıse gıtcem dedı.kendı evladı ya toplamda 2 kere felan yarım saatlık geldı gelmedı.kucuk de kamyon soforuydu.onu aradım.tamam gelıom ızın aldım dedı.hastaneye geldı bız kalcak dıye beklerken, babama, işler cok yogun ızın alamadım dedı gıttı.bıde utanmadan ben hastane ortamında fena oluom falan dıyo.yazık...

annem saolsun babamın kahrını da çok çekti.babamın yapısı bıraz sınırlı eskıden berı çok huysuzlukları olmuş.hele ki son zamanlarda bişey olsa annemden hıncını çıkarıyodu.o kadar hastanede baktık bi kere guler yuzde hanım allah razı olsun senden de lafını duymadık.eve gecmıs olsuna gelenlere beni şöyle yapmışlar beni böle yapmışlar dio ne annemın ne benım lafımız gecmıo sankı sokaktan bırılerı yaptı o dedıklerını.onlar kosturdu öle..annemde de zamanla şu düşünce oluştu.ben çalışıp ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra hele ki bu yaşta..bu adamın nıye kahrını cekıom.ne taktır eder ne kıymet bılır.anlattıgım hastane olayı bı ornektı.asıl mesele babamın benım gozumun onunde bıcakla annemın ustune yurumesı dusun o yasta senı oldurcem dıye.sınırden zangır zangır tıtrıyo.kac kere senı atcam balkondan asagı yok ne bıleyım.kımse yokken sen gorursun sana napcamı vs vs.bı gun evde mısafır varken seker kavanozunda seker kalmadı dıye annemın kafasına patlatmıs kavanozu.ben kac kere sıcak su demlıgını elınden aldım.artık bırbırlerınden ole sogumuslar kı nefrete donmus.annem içinden gelerek hızmet etmıodu hatta konusmuolardı bıle evın ıcınde.babamın derdı annemın para kazanıp bıraz da artık kendı basına buyruk olması kendını saymadıgını dusunmesı.annem de bu yasta rahat edecegım yerde calısıp mılletın kahrını cekıom bıde evde bu adamı cekıom dıye dusunmesı.

neye guvenerek dıye sormussunuz annem bana guvendı.benım evlenmemı hıc ıstemedı aklında benım atanmam ve onun da benle gelmesı vardı boylece babamdan da uzaklasacaktı.yanı orda benı hıc dusunup başka planlarım hayllerım olabılecegını hesaba katmadı.benım evlılık ısı de olunca..evde yalnız kalmaktan korkar hale gemıstı ınanın haklı da babamın o hallerını ben gordum yaslı maslı dıceksınız ama gozu donuodu.annem benım asla onu bırakmıcamı bıldıgı ıcın bıraz da kendım de calısırım dıye ben evlendıkten 1 ay sonra falan ayrıldı..bu karakol nezaret meselelerı kamu davaları da babamın tehtıtlerınde ayrıca o mısafırın de sahıtlık etmesı sebebıyle oldu..

bıraz uzun oldu ama olay bu

cok uzuldum canim.. annene de yazik..kadin bu yasta siddet gormus..baban eker hastasi filan mi canim.. psikolojik hasta filan mi yoksa.. tedavi olmaya yanasmazda sanirim..

ama bunlarda bi imihan canim..isyan etme sakin..neden boyle filan..zor tabi biliyorum.. bz bu kadarcik beynimizle bunlari dusunuyoruz,,Rabbiminde bi bildigi vardir elbet.

cok uzuldum canim.. annene de yazik..kadin bu yasta siddet gormus..baban eker hastasi filan mi canim.. psikolojik hasta filan mi yoksa.. tedavi olmaya yanasmazda sanirim..

ama bunlarda bi imihan canim..isyan etme sakin..neden boyle filan..zor tabi biliyorum.. bz bu kadarcik beynimizle bunlari dusunuyoruz,,Rabbiminde bi bildigi vardir elbet.

babam şeker hastası ama böyle arada ruh hali çok farklı oluverıyo yani psikolojik sorunları da var.

ayrıca çok doğru söylüyosun arkadaşım..benim imtihanım da bu hayatta yapayalnız olmammış..kendi küçük dünyamda bi oraya bi buraya savruluyorum işte.kime ne anlatsan ne sölesen boş..

ailene yardımı hemen kesmelisin bence yoksa evliliğinde bir sürü sorunla karşılaşacaksın. anlattığın kadarıyla bu vakte kadar ne gördün ki bundan sonra seni sömürmelerine izin veriyosun? insanın hiç maddi durumu olmasa bile zorlar kendini,dişinden tırnağından artırır,elaleme rezil olmamak için bişiler yapar düğünde. eşinin ailesi de maşallah çok anlayışlıymış,ama bu böyle gitmez. bir yere kadar.seni kullanmalarına izin veriosun,resmen asalaklık ediyorlar. ilk önce kendi yuvan ve eşin gelmeli. eğer diğerleri yüzünden yuvanı ihmal ediyorsan ilerde evliliğinde sorun çıkıp da yapayalnız kaldığın zaman bu menfaatçi insanlar dönüp de yüzüne bile bakmaacaklar. iki erkek kardeşin bu kadar acizler mi ki senden medet umuyorlar? insan biraz utanır yahu. sağlık sıhhatkleri yerindeyse elleri ayakları tutuyorsa amelelik yapsınlar yine geçindirsinler evlerini. beleşçilik kolay geliyo tabi insanlara.
bak arkadaşım, ağır yazmış olabilirim ama çok sinirlendim. bu insanlar benim ailem olsaydı inan sana anlattıklarımın çok daha fazlasını yapardım. enayilik etme. güzel giden evliliğini bu aptal nedenlerle bozma.eşinin ve ailesinin kıymetini bil. herşeyden önce onlar da insan. daha yeni evlisiniz,belki bazı şeylere göz yumulabilir ama bir yere kadar.sonunda onlar da patlayacaklar,işte buraya yazdım.kendinden pay biç. eşinin ailesi seninkiler gibi olsaydı ne yapardın? razı olmazdın di mi? çünkü bunların yaptığı insan sömürmek. ohh bulmuşlar bi yağlı kapı... ne ala...
yarın bir gün çocuğun olacak allah nasip ederse. hiç mi birikim yapmayacaksınız? unutma artık sen ,eşin ve doğacak çocukların önceliğin olacak.

X