Bir yavru kedi meselesi

Pire damlası 5 lira. Pireleri 24 saatte öldürüp döküyor. Veteriner damlatır. Sorarsanız size de nereye nasıl damlatılacağını anlatır, 3-6 ayda bir kendiniz damlatırsınız. Aşıları pahalı değil.

Belli bir yeri öğretirseniz kakasını çişini oraya yapmaya alışır. Buna da memnun olur. Çünkü siz öğretmeseniz bile büyüdükçe belli bir yeri tuvalet bölgesi olarak seçecek. Kediler de bebekler gibi, çişini kakasını tutabilmeyi ve tuvalet kullanabilmesi büyüdükçe öğreniyor.

Gözden uzak bir köşeye kum koyun (kedi kumu olur, inşaat kumu olur). Kedinin kakasını o kuma koyun. Kediyi de götürün görsün koklasın. Kediyi kumun üstüne koyup, ön partisini yumuşakça tutarak iki üç kere kuma sürttürün. onun tuvalet olduğunu ve çukur açıp kakasını çişini gömebileceğini anlayacaktır. Gerisini içgüdülerine bırakın, Zamanla alışır. Başlarda Çişini kakasını gömmezse siz üstüne biraz kum atın, daha çabuk öğrenir.

Kedili eve fare ve haşere gelmez. Bahçeli eve kedi şart. Güzel denk gelmiş

Yani bahçeli ev doğal yaşamdır. O hayvanda doğanın bir parçası keşke beton evinizde otursaymışsınız bahçeye tuvaletini yapması bile batmış size. Ayrıca kakası kokamaz çünkü hayvan onu gömüyor zaten

Neyse veterinere gidin pire ilacı alın çok pahalı bir şey değil zaten. Bahçeye mıçması konusunda da rahat bırakın hayvanı. İki lokma peynir verecek kadar merhametiniz varsa verin. Yer gider gariban zaten..

Merhaba
Veterinere götürüp iç dış parazitlerin yaptırıp atışlarını yaptırabilirsiniz. Ve bunu yaptıktan sonrada sokağa bırakmayın eve alın. Kum koyun alışır hemen. Mamasi falan o kadar masraflı olmaz Allah rızkını verir sahiplenen sizin kendiniz olsun
Hemde eve girmesinde hiç bir sakınca yok kediler çok temiz hayvanlardir ve girdikleri eve huzur getirirler tüm stresini alırlar.

Ben İstanbul'dayım. Kedi besleyen arkadaş 300-400 gibi bir rakamdan bahsetmisti. Hemen götüreceğim dediğiniz gibiyse buradada.

3 ayda iki aşı 90 tl

10 tl kum 37 tl

Aylık aşı 30 kum 37 bizdeki rayiç

Açık olmamış yazdığım kuma para vereceğine aşıya ver demek istedim aslında

Ben felin aliyorum.
10 litresi 20 tl. Karbonlu filan daha pahali kumlar da denedim ama bu daha iyi geliyor bana.
Uygun alıp temiz tutarsan kumun çok da masrafı yok.
İç dış da 80 90 evet.

Siz iyi degilsiniz heralde ya da okudugunuzu anlamadiniZ. Kokmasa tuvaletini yaptığını nasıl anlayacağım acaba. Bahçenin her yerine yapmasından tabiki rahatsız olurum. Çözüm aramak için konu açtım zaten. Kuma alışır mi diye. kendi çocuğum yapsa ondan da rahatsız olacağım değil mi. arkadaşlar sağolsun kendi bilgilerini paylaştılar ona göre çözüm bulacagim .Gidin başka yerde tatmin edin kendinizi.

Parazit bakımı yapıyorlar kedilere, çok pahalı bir şey de değil. Kedinin kuma alışması iki üç gün sürüyor zaten çok uzun bir dönem değil.

Parazit aşısı yapidiktan sonra evde mi beslemek gerekiyor ? Bilmiyorum gercekten. Bahçede yasamasi sıkıntı verir mi ona. Yani evde beslemeye çok sıcak bakamıyorum açıkçası belki ilerde olur bilemiyorum.

Parazit aşısı yapidiktan sonra evde mi beslemek gerekiyor ? Bilmiyorum gercekten. Bahçede yasamasi sıkıntı verir mi ona. Yani evde beslemeye çok sıcak bakamıyorum açıkçası belki ilerde olur bilemiyorum.
Kedi beslemedim tam bilmiyorum ama sokağa salmamak lazım diye düşünüyorum. Yani bir anlamı kalmaz sanırım asi yaptırmanın. Yine pirelenmez mi?
Kedi besleyen arkadaşlar cevaplar inşallah.
İnancınızı bilmiyorum lütfen yanlış anlamayın
kedi beslemek sünnettir dini yönden hiç bir sakıncası yok. Ev ve bahçede gezsegezse kafasına göre size hiç bir zararı olmaz. Bir tanıdığımız o şekilde bakıyor iki katlı bahçeli evi var. Kışları zaten bahçe olmaz.
Benim Kuslarim var evde Allah yokluklarini göstermesin onlar olmasa kedi beslerim evde.

Evde bana zor gelir gibi geliyor bilemiyorum eve alistiripta sonra ben vazgeçtim de diyemem. O da bir can. İlerde belki alabilirim ya da kışın ama şu an yapamam hiç beslemedim evde.

Kediler kuma bayılır. Mutlaka kuma yaapr tuvaletini. Alıp birkaç kere üstüne koysanız alışıyor en bebeği bile.
Pire konusuna gelirsek ense damlası satılıyor.ensesine damlatiyorsun gidiyor pireler. Pahalli bir şey değil. Ama hep sokakta yaşarsa bulaşın önüne geçemezsiniz. Çünkü eski pireler gittikçe yenisi gelir. Pire de denmez aslında,bit gibi kedilerinki. Ve onlara zarar. İnsana geçmiyor ki.
Benim kedim de ev kedisi oldugu halde bazen bocekleniyor. Oturuyorum dizime,çıt çıt öldürüyorum. İlginç bir haz veriyor

Konu içinde hayvana musallat gibi cümleler kurarsanız haliyle hayvan dostu olduğunuzu düşünmem....

Bahçeli ev alıyorsanız bahçeye kedinin mıçabileceğini böceğin uçabileceğini de tahmin etmeniz lazımdı...

Siz kum alın, bahçede bir köşeye bir leğene koyun. Sonra kediyi alın kumun üzerine koyun. Ön patilerinden biriyle kazıma işareti yapın. Hemen öğrenir. O kum dışında yapmaz kolay kolay.

bir de bahçeyi öylece ilaçlamakla olacak iş değil o. toprağın İyice ilaçlanması lazım. Kazılıp vs yapılıyor çok kötü durumlarda.Veterinerimiz öyle demişti. (Yan bahçeden toprak almıştık bitkiler için, o topraktan kedilerimiz pirelendi)

İnce taneli Kum ve kum kabı alın kediyi içine koyun ön patileriyle kumu eşeletin hemen öğrenir kendi kumuna yapar veterinerde ense damlası var bir hafta önce 40₺ almıştım tam olarak damlatılması gereken yerini öğrenin kendiniz uygulayın mağkul oluyor

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim deneyecegim.

Sizin ne düşündüğünüz çok umrumda değil acikcasi. İyi aksamlar.

Hayır aşi değil zaten enseye damla ağza hap 70 tl verdim ben kızım için yeni ikisi bir arada su anda bebek olduğundan hep oynama modunda bir kac aya nasil sakinleşir görürsünüz dişi değildir inş. hos onuda belediye kısırlaştırıyor 8 ayliktan sonra icretsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…