• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yabancı dizi tavsiye edin yaa....

Önerildi mi bilmiyorum ama Lost mutlaka izlenmeli .
Damage
Heroes
A good wife
The mentalist

bak ben sana bi dizi tavsiye edeyim,
insan böyle çok çok beğendiği diziyi tavsiye ederken çok çok beğenileceğini sanıyor baya iddialı giriyor olaya:)
imdb 8.9 puan vermiş ama sen bakma bence
9 üssü puanlı izletileri beğenmediğimi bana uymadığımı bildiğim için sen kendi puanına bak

cenaze evini işleten fisher ailesinin psikoloji, gizem, aşk, dram, dramın dibi, kaza mizahın dibi dizisi six feet under ...kalpkalpkalp...
izlersen, izlemeye başlarsan yorumlarsan sevinirim...

diğer ve son favorim; in treatment.
terapistin terapiye gelen danışanları ile olan seanslarını izliyorsunuz
ilerleyen bölümlerde terapistin terapiye ihtiyacı olup
kendi terapilerinide izliyorsunuz

durağan ilerleyen bir dizi.
düşündüren, yoran bazen kendiyle yüzleştiren bir dizi.

sen sevmezsen bu tarz psikoloji içeren dizi tavsiye ederseniz severek başlamak isterim :6:

in treatment, eğer sararsa neredeyse tek bir odada geçmesine ve durağan bir yapıda olmasına rağmen resmen insanı koltuğa mıhlayan bir dizidir. Onunla aynı kulvarda olmamasına rağmen ona en çok benzettiğim True Detective var. İki farklı kişilikteki detektifin uzun yıllara yayılan bir cinayet soruşturması sırasında yaşadıklarını anlatıyor sağlam bir altmetinle.

Prison break'i seviyorsanız OZ, gelmiş geçmiş en iyi hapishane dizisidir.

Carnivale, The Crimson Petal and the White, Utopia ve Black Mirror kısa ama etkileyici dizilerdi.

Once upon a time 😁 adından da belli olduğu gibi masallarla ilgili çok çok çok farklı ve güzel :)

Ben pek dizi izlemem aslinda ama bu diziyi cok merak ediyorum. Bi de baslayinca birakamama gibi kotu bir huyum var. Tavsiye eder misiniz hakkaten?

Fantastik severim ama tumuyle fantastik bir dunya olmali.
Ayrica hizli kamera haraketleri vs beni yoruyor ve holywood sinamasi da amerikan dizileri cogunlukla boyle :(

insan böyle çok çok beğendiği diziyi tavsiye ederken çok çok beğenileceğini sanıyor baya iddialı giriyor olaya:)
9 üssü puanlı izletileri beğenmediğimi bana uymadığımı bildiğim için sen kendi puanına bak

cenaze evini işleten fisher ailesinin psikoloji, gizem, aşk, dram, dramın dibi, kaza mizahın dibi dizisi six feet under ...kalpkalpkalp...

sen sevmezsen bu tarz psikoloji içeren dizi tavsiye ederseniz severek başlamak isterim :6:

"Six feet under" onerisine katiliyorum!
Eski fakat aglak olmayan cok iyi bir dram dizisiydi. Tekrar izlemek isterim :)

Konu sahibi seni uzuuun sure idare etmez toplam 6bolum zaten ama kult bir ingiliz dizisi onereyim "BLACK MIRROR"
Her bolum farkli kisa film gibi. Teknolojinin hayatimizda nasil degisikliklere yol acabilecegine dair farkli yonetmenlerin cektigi farkli kurgulara sahip bir mini dizi. Ama her bolum beyin firtinasi ;) gerci ilk bolum kadar carpiciligi bir baska.

Bir de "BRON/BROEN" isvec ve danimarka ortak yapimi olan bu dizinin gelen talepler uzerine 1-2yil sonra 2.sezonunu cektiler. Toplam 18bolumden olusuyor.
Polisiye tarzinda ama cok daha farkli.
Baslangicinda bu iki ulke sinirindaki koprude bulduklari bir ceset ile olaylar sekilleniyor. Bizim turk dizileri gibi uzuuuun uzun bakismalar yok fakat sahne gecisleri agir. Biraz avrupa sinemasini andiriyor.
Konu o kadar iyi tuttu ki gecen yil amerikalilar "the bridge" olarak, ingilizler ise "the tunnel" olarak uyarlama yaptilar. Ama hic biri danimarka yapimindaki basrol kadin gibi degil...

Siyahi bir polisin oldugu baska bir polisiye dizi vardi sezonu toplam 3bolum. :) ama o da iyi bir diziydi. Adi su an aklima gelmiyor maalesef :/

Vampirli falan sevdiginize gore "true blood" u da begenirsiniz sanirim. Gerci beni pek sarmamisti ama o tur izleyenler bunu cok sevmisti.

in treatment, eğer sararsa neredeyse tek bir odada geçmesine ve durağan bir yapıda olmasına rağmen resmen insanı koltuğa mıhlayan bir dizidir. Onunla aynı kulvarda olmamasına rağmen ona en çok benzettiğim True Detective var. İki farklı kişilikteki detektifin uzun yıllara yayılan bir cinayet soruşturması sırasında yaşadıklarını anlatıyor sağlam bir altmetinle.

Prison break'i seviyorsanız OZ, gelmiş geçmiş en iyi hapishane dizisidir.

Carnivale, The Crimson Petal and the White, Utopia ve Black Mirror kısa ama etkileyici dizilerdi.

Begenilerimizin benzer olmasina cok sevindim :) bu yazdiklarinizdan izlemediklerim var, heyecan yaptim! Bilseydim jet hiziyla internet hic kullanilmadan yatiyorken takir takir indirir simdi inzivaya cekildigim kosemde izlerdim :)
Varsa benzer oneriler bekliyorum...

tık tık tık penny :D 3 defa kapıyı vurması falan, ne sevimli bir adam yaa:27: Gerçi çoğu sevimsiz buluyor ama, verseler evde beslerim. Dişçiye, işe falan da götürürüm :27:
ay onu disciye goturen olmayınca nasıl uzuldüm bildigin zaafım var :confused:ben soft kittyi de soylerim : D .....soft kitty, warm kitty, little ball of fur
happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben pek dizi izlemem aslinda ama bu diziyi cok merak ediyorum. Bi de baslayinca birakamama gibi kotu bir huyum var. Tavsiye eder misiniz hakkaten?

Fantastik severim ama tumuyle fantastik bir dunya olmali.
Ayrica hizli kamera haraketleri vs beni yoruyor ve holywood sinamasi da amerikan dizileri cogunlukla boyle :(

"Six feet under" onerisine katiliyorum!
Eski fakat aglak olmayan cok iyi bir dram dizisiydi. Tekrar izlemek isterim :)

Konu sahibi seni uzuuun sure idare etmez toplam 6bolum zaten ama kult bir ingiliz dizisi onereyim "BLACK MIRROR"
Her bolum farkli kisa film gibi. Teknolojinin hayatimizda nasil degisikliklere yol acabilecegine dair farkli yonetmenlerin cektigi farkli kurgulara sahip bir mini dizi. Ama her bolum beyin firtinasi ;) gerci ilk bolum kadar carpiciligi bir baska.

Bir de "BRON/BROEN" isvec ve danimarka ortak yapimi olan bu dizinin gelen talepler uzerine 1-2yil sonra 2.sezonunu cektiler. Toplam 18bolumden olusuyor.
Polisiye tarzinda ama cok daha farkli.
Baslangicinda bu iki ulke sinirindaki koprude bulduklari bir ceset ile olaylar sekilleniyor. Bizim turk dizileri gibi uzuuuun uzun bakismalar yok fakat sahne gecisleri agir. Biraz avrupa sinemasini andiriyor.
Konu o kadar iyi tuttu ki gecen yil amerikalilar "the bridge" olarak, ingilizler ise "the tunnel" olarak uyarlama yaptilar. Ama hic biri danimarka yapimindaki basrol kadin gibi degil...

Siyahi bir polisin oldugu baska bir polisiye dizi vardi sezonu toplam 3bolum. :) ama o da iyi bir diziydi. Adi su an aklima gelmiyor maalesef :/

Vampirli falan sevdiginize gore "true blood" u da begenirsiniz sanirim. Gerci beni pek sarmamisti ama o tur izleyenler bunu cok sevmisti.

vapir pek seviyor ama şu isveç danimarka karışımı diziye bi bakıcam...inşallah yapışır kalırım ekrana....
ah prison ah, onun gibi bi dizi yokmudur yahuu :43:

Hüngür hüngür aglatacak bi dizi isterseniz bitane onerebilirim ben izleyeli 1 sene oldu hala etkisinden cikamadim aklima geldikce cok kotu olurum ya hicbir diziden filmden bukadar etkilenmemistim sanki karakter benim canimdan kanimdan biriymis gibiydi :(
Ve en kotusu de bu dizi gercek hayattan alinma, kizin gunlugunden alinmis :((

Begenilerimizin benzer olmasina cok sevindim :) bu yazdiklarinizdan izlemediklerim var, heyecan yaptim! Bilseydim jet hiziyla internet hic kullanilmadan yatiyorken takir takir indirir simdi inzivaya cekildigim kosemde izlerdim :)
Varsa benzer oneriler bekliyorum...

Valla ben de çok sevindim :) Daha öğlen Bron'a bakıyordum acaba indirsem mi diye şimdi sayenizde indirmeye başlıyorum :)

Yazdıklarım dışında konu sahibinin de isteğine uygun olan Ray Donovan ve çok beğendiğim dönem dizisi Call the Midwife aklıma geldi. Fantastik/bilimkurgu

kategorisine uygun The Lost Room ve The Returned'ü de ekleyeyim.

Eşcinselliğe karşı negatif tutumun yoksa Orange Is The New Black harika ve ilginç bir konusu olan, sürükleyici bir dizi.

Dexter tam senlik.

Ayrıca bir de Shameless öneririm.

suits
kesinlikle izlemeni öneririm. konu olarak da takım elbiseli adamların hırsları uğruna ne kadar uç şeyler yapabileceklerini anlatıyor. güzel bir avukat dizisi.

vapir pek seviyor ama şu isveç danimarka karışımı diziye bi bakıcam...inşallah yapışır kalırım ekrana....
ah prison ah, onun gibi bi dizi yokmudur yahuu :43:
safkelebek de onermis prison break e benzer diyebilecegimiz OZ var. Ilk ciktiginda resmen cigir acmisti.

Bron u onerdim ama umarim memnun kalirsiniz. Sahne gecisleri ve tonlarin soguklugundan sıkılirsaniz diger uyarlamalar da fena degil. Amerika daha kirmizi turuncu tonlarda. Ingiliz yapimi ise fransiz sinemasi gibi gri dumanli tozlu gibi ama yine de renkli. Tabi renkler gibi anlatim dili de benzer degiskenlikte.

Valla ben de çok sevindim :) Daha öğlen Bron'a bakıyordum acaba indirsem mi diye şimdi sayenizde indirmeye başlıyorum :)

Yazdıklarım dışında konu sahibinin de isteğine uygun olan Ray Donovan ve çok beğendiğim dönem dizisi Call the Midwife aklıma geldi. Fantastik/bilimkurgu

kategorisine uygun The Lost Room ve The Returned'ü de ekleyeyim.

Harici bellek yanimda olsa ohooo neler sayardim. Ray Donovan i da merak ediyordum da bi turlu izleyememistim tereddutlerimden oturu inziva sonrasi indireyim;) digerlerini siz yazinca hatirladim, aynen begendigim dizilerdi :) lost room u ilk basta algilamakta zotlananlar arasindayim :))

Bu arada bron beklentiyi yuksek tutarak basliyor ama daha guclu bir sezon sonu bekliyordum... o yuzden 2.sezonun kurgusunu daha cok begenmistim.

"Berlin Alexandraplatz" italya almanya ortak yapimi farkli bir dram dizisi... mini dizi diye geciyor ama bi hayli uzun :)
"Luther" az once adi aklima gelmeyen siyahi polisin bas rol oldugu polisiye fakat dram yanı da guclu olan begendigim dizilerdendi. O da ingiliz bbc dizisi diye hatirliyorum.

Guya pek dizi izlemem dedim masallah ne bulursam kacirmamisim :))

Pretty little liars gercekten cok guzel gunde bi sezon bitirirsin :D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Komedi sevmiyorum dışında açıklayıcı bir şey yer almıyor ki nası bir tavsiye vereyim diye düşünüyorum. Ben bilimkurgu ve fantastik hayranıyımdır benim izlediğim diziler de bu paralelde olur hep. Fringe, Continuum, Doctor Who, The X-Files en sevdiğim bilimkurgu dizilerdir, fantastik öğeler de içerir kimisi. Bir bölüm izleyip diziye kapılmak diye birşey yok bence, Lost'a da ilk sezonda kapıldık ama sonu hüsran işte malum =)

kızlar dert değil değerli vaktinizi almak istemem ama bulamadığım için fikir istiyorum...
Sahura kadar uyumuyorum, tek başıma bekliyorum... Hatim yapıyorum epey onu okuyorum, daha çok vakit kalıyor, tv de pek izlemem....
Yabancı dizi arıyorum , şöyle güzel sürükleyici bir dizi bulamadım :34:
Her önüme gelen diziyi seyretmem illa ki tavsiye olacak bana..:ssz:
Birçok dizi izledim, bazısını beğendim bazısını beğenmedim...
Sevdiğim tarzda bir dizi tavsiye edermisiniz...
Romantizm aşk komedi veya aile dizisi sevmiyorum....
Prison break izledim çok severek, the walking dead izledim,orphan black, breaking bad (yarım kaldı sıkıldım) birkaç daha izledim isimlerini tek tek yazmayım şimdi... Sevdiğim tarzlar bunlar..varmı tavsiyeniz....

kore dizisi sever misin ?

Ben su siralar acaip fringe hastasi oldum. Harika sürükleyici bir dizi bence.
Bundan hariç Under the dome izliyebilirsin.

Game of Thrones'te çok harika bir dizi fakat herkes için degil, bazeleri diziyi hiç begenmiyor ve açik buluyorlar, kendin verecegin karar bu :)

Dizi süper de sahura kadar beklemede izmelese iyi olur bence :) İlk sezonun sonunda bölüm başına düşen görünen meme sayısı istatistikleri tutulmuştu :)

The mentalist (şu an 7. sezona girecek),
csi las vegas (Şu an 15. sezona girecek),
criminal minds(sanırım 10. sezona girecek),
grey's anatomy(11. sezona girecek)

İn treanment çok iyi hatta bazı sahneleri derslerde kullanmıştık :-) adamın yaptığı terapiye hayrandım ya. çoğu kişi sevmez bence ama bu alanda çalışanlar bayılıyor

Back